Pärnänen: Jos Liigan kurinpito on mielestäsi pelleilyä, se on merkki siitä, että jääkiekko on muuttunut, sinä et jatkoaika.com 17:40 12.10

Kokonaissuunta on selkeä. Taklauksia vahditaan, avojäätaklauksia karsitaan, piittaamattomuudesta rangaistaan, päävammoja kavahdetaan. Laji muuttuu. Se kannattaa huomioida ennen seuraavaa kurinpitoraivoa, kirjoittaa Jatkoajan päätoimittaja Antti Pärnänen.


Marjamäki uudisti pelikirjansa: "Ei tehdä liian vaikeaa" jatkoaika.com 10:15 06.10

Kaksi vuotta Leijonissa toi Lauri Marjamäelle selkoa, mitä jääkiekko on nykyään huipputasolla.


Miksi Sebastian Aho on Suomen paras luistelija ja miten Fortniten pelaaminen vaikuttaa palautumiseen? jatkoaika.com 11:43 01.10

Jääkiekkoilijasta huippu-urheilijaksi. Jääkiekko on peli, joka on täynnä kaksinkamppailuja. Näitä kaksinkamppailuja voitetaan olemalla mm nopea, voimakas tai ketterä. Nykyjääkiekosssa korostuu erityisesti luistelunopeus, jonka kehittämisestä lähetyksessä kertoo luisteluvalmentaja Lari Joutsenlahti. Jääkiekkoilijan fyysisen puolen kehittämisestä lähetyksessä kertovat Suomen Fitnessurheilu Ry:n toiminnanjohtaja Ville Isola sekä voimisteluvalmentaja Emmi Matala Imatran voimistelijoista. Kuuntele lähetys linkistä.


Kauden ensimmäinen ”jääkiekkokohu” jo valmis uusisuomi 19:06 10.09

Jääkiekko on moralisoinnin kohteena kaudesta toiseen. Lajin ”väkivaltaisuus” kerää lööppejä ja rajut otteet toisinaan kuohuttavat, vaikka taklaus olisikin puhdas.


Teemu Selänne tekee surutyötä opettamalla maalintekoa Espoossa: ”Äidin poismeno ottaa koville” iltasanomat 12:05 19.06

Äitinsä menettänyt Teemu Selänne valmentaa suurella intohimolla oman maalintekoakatemiansa oppilaita. Jääkiekko on myös keino saada ajatuksia pois surusta.


Antti Törmänen tuntee Sveitsin kiekkoilun - varoituksen sana Leijonille: ”Tiukoille se menee” iltalehti 18:30 16.05

Antti Törmäsen mukaan jääkiekko on Sveitsissä kovassa nosteessa. - Vetovoima on kova. NHL:ssä on muutama huippupelaaja, ja innostus on korkealla, hän kertoo. Törmänen tietää, mistä puhuu. Hän on luotsannut Bernin Sveitsin mestariksi, ja nykyään hän valmentaa alppimaan liigassa EHC Biel-Bienneä.


Leijonissa käynnissä vallankumous – ”Tätä suomalainen jääkiekko on kaivannut” MTV 06:40 06.05

C Moren jääkiekkoselostaja Antero Mertaranta on aistinut Leijonien MM-joukkueesta kytevän kipinän, joka voi roihahtaa ja tuottaa suuria asioita.


Kolmannen polven leijona Kasperi Kapanen debytoi MM-kisoissa: ”Konsta tulee toivottavasti neljäntenä” iltalehti 08:34 05.05

Isä Sami ja isoisä Hannu Kapanen evästivät Kasperi Kapasen MM-kisoihin. Kasperi Kapanen iski jatkoajalla Venäjän verkkoon Suomen mestaruusmaalin nuorten MM-kotikisoissa 2016. - Se on hieno muisto. Suomen jääkiekko on ottanut viimeisten vuosien aikana isoja askeleita, ja on ollut kiva olla siinä mukana, "Kassu" tuumii ikimuistoisesta kultamaalistaan nyt 21-vuotiaana Leijonien NHL-vahvistuksena.


Painakaa nimi mieleen: Alan Lyszczarczyk on Puolan seuraava supertähti jatkoaika.com 21:42 27.04

Pitkään ruususen unta uinunut Puolan jääkiekko on osoittanut viime vuosina pieniä heräämisen merkkejä. NHL-tähti Mariusz Czerkawskin pelivuosista on jo aikaa. Nyt maa on saamassa uuden johtotähden OHL-liigan Alan Lyszczarczykistä.


Yhteiskuntakritiikistä oikeaan toimintaan – Naisten jääkiekolle tärkeä askel uusisuomi 15:47 27.04

Naisten jääkiekko on tuonut Suomelle kolme olympiapronssia 1998-2018 ja vuosien varrelta myös useita MM-pronssimitaleita. Jääkiekko on Suomen suosituin urheilulaji, mutta ammattilaisuus on tähän saakka koskenut vain miespelaajia. Maajoukkueen menestys ei ole vaikuttanut naiskiekkoilijoiden tulotasoon oikeastaan ollenkaan.


Liettuan maajoukkueen faniryhmä haluaa tehdä lajista isomman – ”Olemme odottaneet tällaista joukkuetta vuosia” jatkoaika.com 10:00 24.04

Liettua on tunnettu lähinnä koripallosta, jossa se lukeutuu koko maailman parhaisiin maihin. Jääkiekko on Liettuassa pienehkö laji, jolle kuitenkin löytyy oma kannattajakuntansa; intohimoinen sellainen.


Jatkuuko Huuhkajien upea alku viikkoina tiedon Yle Irtisanomislaki — Ilves selvisi ”Se voisi käydä

Uutiset