IS SEURAA: Terroristit suunnittelivat vielä suurempaa iskua Barcelonassa – 14 uhrista neljä tunnistettu iltasanomat 16:43 18.08

Poliisi surmasi yöllä viisi terroriepäiltyä sen jälkeen, kun auto oli ajanut päin ihmisiä myös Cambrilsin rannikkokaupungissa.


IS SEURAA: Poliisi pidätti neljännen henkilön, 17-vuotiasta pääepäiltyä jahdataan – 14 uhrista neljä tunnistettu iltasanomat 16:08 18.08

Poliisi surmasi yöllä viisi terroriepäiltyä sen jälkeen, kun auto oli ajanut päin ihmisiä myös Cambrilsin rannikkokaupungissa.


Lisää Barcelonan kuolonuhreja nimetty – italialainen Luca, 25, kuoli morsiamensa viereen iltasanomat 16:01 18.08

7-vuotias Julian on yhä kateissa. Myös hääpäivämatkalla ollut kalifornialainen opettaja etsii epätoivoisesti iskussa kadonnutta aviomiestään.


IS SEURAA: 17-vuotiasta pääepäiltyä jahdataan, poliisi pysäytti uuden iskun yöllä iltasanomat 14:29 18.08

Poliisi surmasi yöllä viisi terroriepäiltyä sen jälkeen, kun auto oli ajanut päin ihmisiä myös Cambrilsin rannikkokaupungissa.


Espanjan iskuissa kuollut 14 - poliisi jahtaa 17-vuotiasta pääepäiltyä iltalehti 13:47 18.08

Kolme ihmistä on otettu kiinni Barcelonassa torstaina tapahtuneesta terrori-iskusta epäiltynä. Pääepäiltyä ei ole vielä tavoitettu. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. Tämän tiedämme nyt Espanjan iskuista: Pakettiauto ajoi kohti väkijoukkoa torstaina iltapäivällä Barcelonassa suositulla La Rambla -kävelykadulla. Viranomaiset ovat vahvistaneet kyseessä olleen terrori-isku. Barcelonan iskussa kuoli 13 ja loukkaantui yli sata. Uhrien joukossa on myös lapsia. Isis on kertonut olevansa iskun takana. Torstaina aamulla Alcanarissa tapahtui räjähdys talossa. Sen uskotaan aiheutuneen pommista ja liittyvän terroritekoihin. Vain muutamia tunteja Barcelonan iskun jälkeen auto ajoi väkijoukkoon Cambrilsissa, joka sijaitsee 120 kilometrin päässä Barcelonasta. Tilanteessa loukkaantui kuusi siviiliä ja yksi poliisi. Yksi loukkaantuneista naisista kuoli perjantaina eli iskujen uhriluku on yhteensä 14. Poliisi surmasi Cambrilsin operaation yhteydessä neljä terroristiepäiltyä ja haavoitti yhtä epäiltyä, joka kuoli myöhemmin vammoihinsa. Polisin mukaan Cambrilsin operaatiossa oli kyse ennaltaehkäisevästä toiminnasta. Yhteensä kolme henkilöä on pidätetty Barcelonan terrori-iskuun liittyen. Kaksi pidätystä tehtiin torstaina, yksi tänään perjantaina. Pääepäilty on 17-vuotias Moussa Oukabir, mutta häntä ei ole saatu kiinni. Olitko paikalla? Ota yhteyttä toimitukseen il.toimitus@iltalehti.fi.


IS SEURAA: Kolmas pidätys tehty, poliisi pysäytti uuden iskun yöllä iltasanomat 10:57 18.08

Poliisi surmasi yöllä viisi terroriepäiltyä sen jälkeen, kun auto oli ajanut päin ihmisiä myös Cambrilsin rannikkokaupungissa.


IS SEURAA: Kolmas pidätys tehty, poliisi pysäytti uuden iskun yöllä – katso suoraa lähetystä iltasanomat 10:50 18.08

Poliisi surmasi yöllä viisi terroriepäiltyä sen jälkeen, kun auto oli ajanut päin ihmisiä myös Cambrilsin rannikkokaupungissa.


Kolme pidätetty Barcelonan terrori-iskuun liittyen - pakettiauton kuljettaja yhä karkuteillä iltalehti 10:34 18.08

Viranomaisten mukaan kolme ihmistä on otettu kiinni iskusta epäiltynä. Pakettiauto ajoi väkijoukkoon Las Ramblasin turistialueella torstai-iltapäivänä. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. Tämän tiedämme nyt Espanjan iskuista: Pakettiauto ajoi kohti väkijoukkoa torstaina iltapäivällä Barcelonassa suositulla La Rambla -kävelykadulla. Viranomaiset ovat vahvistaneet kyseessä olleen terrori-isku. Ainakin 13 ihmistä on kuollut ja yli sata loukkaantunut. Loukkaantuneiden joukossa on myös lapsia. Isis on kertonut olevansa iskun takana. Torstaina aamulla Alcanarissa tapahtui räjähdys talossa. Sen uskotaan aiheutuneen pommista ja liittyvän terroritekoihin. Vain muutamia tunteja Barcelonan iskun jälkeen auto ajoi väkijoukkoon Cambrilsissa, joka sijaitsee 120 kilometrin päässä Barcelonasta. Tilanteessa loukkaantui kuusi siviiliä ja yksi poliisi. Viisi loukkaantunutta on yhä sairaalassa. Poliisi surmasi Cambrilsin operaation yhteydessä neljä terroristiepäiltyä ja haavoitti yhtä epäiltyä, joka kuoli myöhemmin vammoihinsa. Polisin mukaan Cambrilsin operaatiossa oli kyse ennaltaehkäisevästä toiminnasta. Yhteensä kolme henkilöä on pidätetty Barcelonan terrori-iskuun liittyen. Kaksi pidätystä tehtiin torstaina, yksi tänään perjantaina. Pakettiauto lla väkijoukkoon ajanutta kuljettajaa ei ole kuitenkaan vielä saatu kiinni. Olitko paikalla? Ota yhteyttä toimitukseen il.toimitus@iltalehti.fi.


IS SEURAA: Barcelonan yliajajaa etsitään, poliisi pysäytti toisen iskun – katso suoraa lähetystä iltasanomat 08:57 18.08

Poliisi surmasi yöllä viisi terroriepäiltyä sen jälkeen, kun auto oli ajanut päin ihmisiä myös Cambrilsin rannikkokaupungissa.


IL-Analyysi: Niinistö Yhdysvaltoihin puolustusministerien vanavedessä iltalehti 08:28 18.08

Ruotsi vei Washingtoniin lahjaksi Suur-Suomen kartan, Suomi sodanaikaisen kompassin, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki. Donald Trumpin noustua Yhdysvaltain presidentiksi Suomessa seurattiin pelonsekaisin tuntein Venäjän ja Yhdysvaltain kuhertelua. Pelättiin, että Vladimir Putin ja Trump tekisivät suurvaltojen välisen diilin. Sopimus pyrkisi jäädyttämään maiden vaikutuspiirit ja siinä pelissä Suomi jäisi väärälle puolelle idän ja lännen rajaa. Oli epäselvää, oliko Trumpin Yhdysvallat enää sitoutunut puolustamaan Nato-maita ja syventämään yhteistyötä kumppanimaiden Suomen ja Ruotsi n kanssa.


Barcelonan terrori-iskun uhrien joukossa 24 maan kansalaisia - tekijä yhä karkuteillä iltalehti 08:00 18.08

Katalonian alueviranomaisten mukaan Barcelonan pakettiautoiskun uhrien joukossa on 24 maan kansalaisia, kertoo The Guardian. Katalonian paikallisviranomaisten mukaan Barcelonan pakettiautoiskun uhrien joukossa on 24 maan kansalaisia. Asiasta kertoo The Guardian. Aiemmin tiedossa on ollut uhreja 18 eri maasta.


Poliisin operaatio pysäytti toisen terrori-iskun – viisi kuoli, epäillyillä räjähdevyöt iltasanomat 07:22 18.08

Poliisi kertoi surmanneensa epäillyt estääkseen terrori-iskun.


Auto ajoi väkijoukkoon myös Cambrilsissa - poliisi surmasi viisi terroristiepäiltyä iltalehti 06:53 18.08

Cambrilsin kaupungin paikallishallinnon mukaan myös siellä auto ajoi väkijoukkoon. Viranomaiset vahvistavat, että myös Espanjan Cambrilsissa yön aikana tapahtunut auton ajaminen väkijoukkoon oli tahallinen terrori-isku, kertoo The Guardian. Lehden mukaan epäillyt terroristit ajoivat Cambrilsissa ihmisten sekaan Audi A3 -autolla. Iskussa loukkaantui kuusi siviiliä ja yksi poliisi. Siviileistä kahden vammat ovat vakavat. Loukkaantunut poliisi selvisi lievemmillä vammoilla.


IS SEURAA: Barcelonan iskun tekijää etsitään, toinen isku estetty – poliisi pidättänyt ja tappanut useita epäiltyjä iltasanomat 06:08 18.08

Poliisi surmasi yöllä tehdyssä operaatiossa neljä terroriepäiltyä.


Poliisilla oli terrorismiin liittyvä suuroperaatio Cambrilsissa - poliisi surmasi viisi epäiltyä iltalehti 05:18 18.08

Katalonian poliisi Mossos on vahvistanut, että sillä oli terrorismiin liittyvä operaatio Cambrilsin pikkukaupungissa. Mossos ilmoitti asiasta Twitterissä. Uutistoimisto AFP:n tiedon mukaan poliisi on ampunut useita terroristiepäiltyjä aseellisessa yhteenotossa.


Poliisit surmasivat neljä epäiltyä terroristia Espanjassa – kuusi siviiliä ja poliisi loukkaantuivat operaatiossa iltasanomat 04:43 18.08

Poliisi kertoi surmanneensa epäillyt estääkseen terrori-iskun.


IS SEURAA: Viranomaiset: 13 kuollut ja yli 100 loukkaantunut Barcelonan iskussa iltasanomat 02:08 18.08

Viimeisimpien tietojen mukaan kaksi henkilöä on pidätetty.


Poliisi: Kaksi kuollut epäillyssä pommi­räjähdyksessä katalonia­laisessa talossa – liittyy Barcelonan iskuun iltasanomat 00:06 18.08

Katalonian poliisin mukaan kaksi ihmistä on kuollut räjähdyksessä, jonka epäillään aiheutuneen pommin rakentamisesta.


Poliisi: Kaksi kuollut räjähdyksessä katalonialaisessa talossa – liittyy Barcelonan iskuun iltasanomat 00:06 18.08

Katalonian poliisin mukaan kaksi ihmistä on kuollut räjähdyksessä.


IS SEURAA: Viranomaiset: 13 kuollut ja 50 loukkaantunut Barcelonan iskussa iltasanomat 21:35 17.08

Yksi on otettu kiinni.


Toni pelastui iskulta täpärästi: "Täällä on aivan hirveä tilanne" iltalehti 20:28 17.08

Barcelonassa lomailevan Toni Virtasen ja hänen naisystävänsä hotelli sijaitsee aivan iskupaikan lähellä. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. Lomalla Espanjassa oleva suomalainen Toni Virtanen ja hänen naisystävänsä pelastuivat pakettiauton alta onnenkantamoisen avulla.


Suora lähetys: Useita kuollut terrori-iskussa Barcelonassa – IS seuraa iltasanomat 20:15 17.08

Terrori-iskuksi epäillyssä yliajossa on menehtynyt useita ihmisiä.


Toni pelastui iskulta täpärästi: "Tämä on aivan hirveä tilanne" iltalehti 19:39 17.08

Barcelonassa lomailevan Toni Virtasen ja hänen naisystävänsä hotelli sijaitsee aivan iskupaikan lähellä. Lomalla Espanjassa oleva suomalainen Toni Virtanen ja hänen naisystävänsä pelastuivat pakettiauton alta onnenkantamoisen avulla. - Olimme aivan siinä vieressä, juuri kävelemässä Ramblasille. Sanoin juuri siinä ennen tapahtumia, että kävellään mieluummin kävelykadun vieressä olevaa pienempää tietä pitkin, Virtanen kertoo Iltalehdelle.


Asemiehet linnoittautuivat ravintolaan Barcelonassa – mahdollisia panttivankeja iltasanomat 19:14 17.08

Kaksi aseistautunutta miestä piileskelee ravintolassa La Ramblalla.


20170817 Uutiset