YK vaatii Jemenin lentokentän avaamista heti iltasanomat 13:47 11.08

YK vaatii Jemenin pääkaupungin Sanaan lentokentän välitöntä avaamista.


Bussi paiskautui päin tunnelin seinää Kiinassa: Ainakin 36 kuollut iltalehti 07:45 11.08

Tuhoisa onnettomuus tapahtui yöllä moottoritietunnelissa Pohjois-Kiinassa. Ainakin 36 ihmistä on kuollut linja-auton paiskauduttua päin moottoritietunnelin seinää sen suuaukolla Kiinan Ankangissa, Shaanxin provinssissa. Loukkaantuneita on viranomaisten mukaan 13. Xinhua-uutistoimiston julkaisemat kuvat turmasta näyttävät, miten bussin etuosa on painautunut sisään törmäyksen voimasta. Onnettomuus tapahtui Qinlingin vuoriston läpi kulkevassa tunnelissa.


Yhdysvaltain puolustusministeri: "Sota Pohjois-Korean kanssa olisi katastrofi" iltalehti 07:00 11.08

Yhdysvaltain puolustusministerin James Mattisin mukaan sota Pohjois-Korean kanssa olisi katastrofi ja Yhdysvaltojen pyrkimys on keskittyä diplomatiaan. Hän kuitenkin sanoo, että Yhdysvalloilla on myös sotilaalliset vaihtoehdot valmiina, jos niitä tarvitaan. Mattisin mukaan Yhdysvaltojen diplomaattiset ponnistelut ovat tuottaneet tulosta. Hän ei kuitenkaan tarkentanut, mihin hän tällä viittaa. Mattis antoi kommenttinsa pian sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump jatkoi sanasotaa Pohjois-Korean kanssa. Trump sanoi, että Pohjois-Korean pitäisi olla todella huolissaan, jos se aikoo iskeä Yhdysvaltoihin. Trump lisäksi uhkasi Pohjois-Koreaa jo toistamiseen "tulella ja raivolla", jos se jatkaa Yhdysvaltojen uhkailua.


Venezuelan presidentti haluaa tavata Trumpin iltalehti 06:43 11.08

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro haluaa tavata Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kasvotusten. Nicolas Maduro kertoo antaneensa virkamiehille tehtäväksi järjestää tapaaminen YK:n yleiskokouksen yhteydessä, jos se vain on mahdollista. Kokous järjestetään New Yorkissa syyskuun 20. päivänä. Donald Trump on muun muassa kutsunut Maduro a diktaattoriksi, ja Yhdysvallat on määrännyt Venezuelalle pakotteita Maduro n toimien takia. Yhdysvallat on asettanut pakotteita sekä Maduro lle että toimintansa aloittaneelle edustajistolle. Edustajisto voi esimerkiksi muuttaa lakeja ja hajottaa parlamentin.


Trump kiitti Putinia satojen diplomaattien karkottamisesta Venäjältä - säästämme rahaa iltalehti 06:10 11.08

Presidentti Trump käänsi puheillaan Venäjän tekemän karkotuspäätöksen amerikkalaisten eduksi. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kiitti torstaina Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia, jonka tekemällä määräyksellä 755 yhdysvaltalaisdiplomaattia joutuu lähtemään Venäjältä, kertoo BBC. - Olen kiitollinen, että hän antoi niin suuren ihmismäärän mennä. Heillä ei ole todellista syytä palata takaisin. Säästämme näin paljon rahaa valtion kuluissa, Trump totesi.


Tutkimus: Suurin osa terroristijärjestö Boko Haramin itsemurhapommittajista on naisia ja lapsia iltalehti 06:00 11.08

Tutkimuksen mukaan 338 itsemurhaiskusta 224 oli naisten tekemiä. Naiset toimivat terroristijärjestössä vapaaehtoisesti ja pakotettuina. Yhdysvaltalainen kertoo suurimman osan terroristijärjestö Boko Haramin käyttämistä itsemurhapommittajista olevan naisia ja lapsia. Tutkimuksen mukaan Boko Haram on ensimmäinen terroristijärjestö, joka käyttää naisia miehiä useammin itsemurhapommittajina ja toimii "edelläkävijänä" pakottamalla myös useita lapsia pommittajiksi.


Järkyttävä liikenneonnettomuus Kiinassa – ainakin 36 ihmistä kuollut iltasanomat 04:00 11.08

Onnettomuudessa loukkaantui 13 ihmistä.


Palopäällikön urotyö sillalla tallentui videolle: ”Halusin kaiken vain päättyvän hyvin” iltasanomat 03:16 11.08

Välikohtaus tapahtui viime tiistaina St. Paulin kaupungin eteläpuolella sijaitsevalla 35 metriä korkealla sillalla.


Yhä useampi pakolainen saapuu meriteitse Espanjaan, reitti turvallisempi kuin matka Kreikkaan iltasanomat 02:55 11.08

Espanja on vielä kaukana Italian luvuista saapujien määrässä.


Trumpin entinen kampanjapäällikkö laittoi lakimiestiiminsä uusiksi iltalehti 02:50 11.08

Paul Manafort on käynnistämässä uudelleen yhteistyötä entisten lakimiestensä kanssa, kertoo Reuters. Presidentti Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort on tehnyt vaihdoksen häntä edustaviin lakimiehiin Venäjä-tutkinnassa, kertoo Reuters. Asian ilmoitti Manafort ia edustava Jason Maloni. - WilmerHale on edustanut Manafort ia tutkinnassa, mutta yhteistyö on päättynyt. Tästä päivästä alkaen WilmerHale ei edusta enää Paul Manafort ia, Jason Maloni. ilmoitti tiedotteessaan.


USA:n puolustusministeri: Sotilaalliseen konfliktiin ajautuminen Pohjois-Korean kanssa olisi ”katastrofaalista” iltasanomat 02:16 11.08

James Mattis korostaa, että Yhdysvallat pyrkii ratkaisemaan tilanteen diplomatian keinoin.


Trumpin mukaan Iran ei elä ydinsopimuksen hengessä iltasanomat 01:48 11.08

Ydinsopimuksen purkaminen oli yksi presidentin vaalilupauksista.


Trump pilkkasi senaatin republikaanijohtajaa terveydenhuoltouudistuksen epäonnistumisesta iltalehti 00:39 11.08

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump purki torstaina kiukkuaan senaatin republikaanien johtajaan. Trump syytti Mitch McConnellia epäonnistumisesta terveydenhuoltojärjestelmän uudistamisessa. - Voitteko uskoa, että Mitch McConnell, joka on huutanut "kumoa ja korvaa" seitsemän vuoden ajan, ei saanut sitä tehtyä, Trump tviittasi aamulla. Myöhemmin hän jopa vihjasi, että McConnellin kannattaisi harkita eroamista, jos ei saa presidentin agendaa ajettua läpi.


Trump kiitti Putinia satojen USA:n diplomaattien karkottamisesta Venäjältä – ”Yritämme karsia palkkakuluja” iltasanomat 00:23 11.08

Uutistoimisto Reutersin mukaan epäselväksi jäi, vitsailiko Yhdysvaltain presidentti.


20170811 Uutiset