Mersu nokittaa heti Ferraria - järjestää auton esittelytilaisuuden samaan aikaan iltalehti 18:48 18.01

Mercedes on vahvistanut, milloin sen uusi W09-auto esitellään yleisölle. Ferrari oli ensimmäinen F1-talli, joka ilmoitti, milloin kauden 2018 auto päästetään julkisuuteen. Maranellolaiset pitävät jo perinteisen mediaboikottinsa takia esittelytilaisuutensa vain nettikanavallaan, jolloin he säästyvät toimittajien turhan innokkailta kysymyksiltä. Nyt kuitenkin Mercedes on kertonut, että se aikoo kutsua F1-median vapaasti tutustumaan uuden W09:n ominaisuuksiin ja kuuntelemaan niin Lewis Hamiltonin, Valtteri Bottaksen kuin tallipäällikkö Toto Wolffin ajatuksia.


Saab perustaa teknologiakeskuksen Tampereelle iltalehti 13:52 17.01

Saab palkkasi viime vuonna joukon insinöörejä ja investoi Tampereelle perustettuun tutkimuskeskukseen ja laboratorioon. Henkilöstön rekrytointi ja investoinnit jatkuvat vuonna 2018. Ruotsalainen puolustus- ja turvallisuusyhtiö Saab laajentaa Suomessa perustamalla Tampereelle uuden Saab Teknologiakeskuksen - Saab Technology Centerin (STC). Saab aloitti STC:n toiminnan perustamalla elektroniseen sodankäyntiin keskittyvän yksikön. Yhtiön kertoo tiedotteessaan, että yksikkö osallistuu Saabin nykyisten hävittäjäkoneiden, kuten Gripen E/F:n ja AEW&C-ilmavalvontakoneen elektroniseen sodankäyntiin liittyvien järjestelmien sekä maasta käytettävien elektronisten tukitoimien ja elektronisen tiedustelun järjestelmien kehittämiseen.


Suomen retkikunta kotiutui Etelämantereelta – lumimyrskyt haittasivat tutkimystyötä MTV 10:09 17.01

Suomalainen Finnarp-retkikunta palasi Etelämantereelta keskiviikkona. Retkikunta vietti Suomen Etelämanner-tutkimusasema Aboalla kaksi kuukautta.


Salkkarit-paljastuksissa Linda löytää pahoinpidellyn isänsä – yksi asukkaista joutuu vastuuseen teosta mtv 10:00 17.01

Salattujen elämien ensi viikon jaksoissa Karin ja Lindan suhdetta sabotoiva Aaro ottaa törkeät keinot käyttöönsä. 


Dopinglaboratorion reiät ja vilunkiluukut katosivat – Meldonium ja B-näyte ilmestyivät ravintolan drinkkilistalle iltasanomat 08:27 15.01

Talvella 2014 Sotshin olympiakisojen dopinglaboratoriona toimineessa rakennuksessa tarjoillaan drinkkejä, joiden nimet ovat suoraan kiellettyjen aineiden listalta.


Sotshin olympialaisten surullisen kuuluisa dopinglaboratorio muutettiin ravintolaksi – drinkit nimetty kiellettyjen aineiden mukaan iltasanomat 07:06 15.01

Talvella 2014 Sotshin olympiakisojen dopinglaboratoriona toimineessa rakennuksessa tarjoillaan drinkkejä, joiden nimet ovat suoraan kiellettyjen aineiden listalta.


Maalitykki heitettiin ulos kokoonpanosta - Dortmund tehoton ilman supertähteään iltalehti 20:56 14.01

Borussia Dortmund olisi tarvinnut kipeästi Pierre-Emerick Aubameyangin maalivainua sunnuntaina. Tähtipelaaja jätettiin kuitenkin kokonaan pois Bundesliigan kamppailusta Wolfsburgia vastaan. Huhumylly on käynyt kiivaana gabonilaisen maalitykin ympärillä viime viikkoina. Viimeisimpien tietojen mukaan Aubameyang olisi erittäin kiinnostunut siirtymään Kiinaan. Jalkapallon taso ei ole paikallisessa liigassa päätähuimaava, mutta kiinalaisseuroilta saatavat palkat sen sijaan ovat.


Video: Täydellinen katkeaminen! Norjalaistähti Kläbo oli paikata sprinttiparinsa hyytymisen MTV 13:13 14.01

Italian ykköspari Dietmar Nöckler-Federico Pellegrino ja Ruotsin kakkosjoukkue Ida Ingemarsdotter-Maja Dahlqvist voittivat maastohiihdon maailmancupin vapaan parisprintit Saksan Dresdenissä sunnuntaina.


Yllätys hiihdon maailmancupissa – Norjan ihmemies joutui taipumaan iltasanomat 15:28 13.01

Italian Federico Pellegrino löi Dresdenin sprinttikisassa kautta dominoineen Norjan Johannes Hösflot Kläbon.


Sprinttiyllätys! Norjan ihmemies Kläbo lyötiin ladulla MTV 15:05 13.01

Italian Federico Pellegrino rynnisti voittoon maastohiihdon miesten maailmancupin vapaan sprinteissä Saksan Dresdenissä lauantaina.


Italian kiritykki pesi norjalaishirmu Kläbon loppusuoralla - Ruotsin naiset kaksoisvoittoon iltalehti 15:03 13.01

Maastohiihdon maailmancup jatkui lauantaina vapaan hiihtotavan sprinteillä Saksan Dresdenissä. Lauantaipäivän kilpailuissa ei ollut mukana suomalaishiihtäjiä. Ruotsalaisedustus sen sijaan oli hyvinkin vahva. Naisten finaaliin eteni peräti neljä ruotsalaishiihtäjää.


Video: Norjalaissensaatio Kläbö palasi ryminällä maailmancupiin – "Hän leikittelee!" MTV 14:22 13.01

Maastohiihdon maailmancupin alkukautta mielin määrin hallinnut Norjan Johannes Hösflot Kläbo palasi kansainvälisille kilpaladuille vapaan sprinteissä Dresdenissä lauantaina.


Venäjän dopingpaljastajan asianajaja pelkää päämiehensä hengen puolesta - ”Hän on Venäjän vihalistan kärjessä” iltalehti 13:53 13.01

Dopingpaljastaja Grigori Rodtshenkovin asianajaja on huolissaan päämiehensä turvallisuudesta. Moskovan antidopinglaboratorion ex-johtaja Grigori Rodtshenkov on keskeinen hahmo Venäjän urheilua koettelevassa dopingskandaalissa. Neljä vuotta sitten Sotshin olympialaisissa Rodtshenkov oli avainroolissa, kun isäntämaan urheilijoiden kiellettyjä aineita sisältäneet näytteet vaihdettiin puhtaisiin näytteisiin.


Professori ärähti Haavistolle aktiivimallipuheista: ”Nyt kalastelet Pekka vaarallisilla vesillä” uusisuomi 18:45 12.01

Åbo Akademin valtiotieteen professori Kimmo Grönlund kritisoi presidenttiehdokas Pekka Haaviston (vihr.) kannanottoa työttömyysturvan aktiivimallista.


Maailman turvallisimpia maita ovatkin Alankomaat ja Norja - Suomi sijoittui vertailussa vasta sijalle 14. iltalehti 17:33 12.01

Mukana oli myös osatekijöitä, joissa Suomi oli jopa vertailun heikoimpia maita. Kun etsitään maailman turvallisinta maata, Suomi on sijalla 14., esittää turvallisuustutkimusyritys Underwriters Laboratoriesin (UL) tuore päivitys UL Safety Index -mittaristoon. UL Safety Index kuvaa 190 maan suhteellista turvallisuutta ja maiden kansalaisten suojaa tapaturmilta. Suhteellisen turvallisuuden käsite perustuu erilaisiin osatekijöihin, jotka on lajiteltu kolmeen pääkategoriaan: yleisiin institutionaalisiin tekijöihin, turvallisuutta lisäävään lainsäädäntöön, normeihin, valvontaan ja infrastruktuuriin sekä tapaturmien hoitotuloksiin. Vertailu keskittyy tapaturmiin eli tahattomiin vammoihin ja kuolemantapauksiin, eikä ota huomioon maiden alueella mahdollisesti vallitsevia konflikteja.


Puolan parlamentti torppasi aborttilain höllentämisen iltasanomat 08:25 11.01

Puolan parlamentti on hylännyt ehdotukset maan tiukan aborttilain höllentämisestä.


Ennennäkemättömän katala teko paljastui olympiakarsinnoissa: Urheilija myrkytti kilpailijan juoman dopingaineella iltalehti 22:01 10.01

Japanilainen kajakkimeloja Yasuhiro Suzuki ajautui olympiapaikan metsästyksessä epätoivoiseen tekoon. Tapahtumat saivat alkunsa syyskuussa Japanin pikamatkojen mestaruuskilpailuissa Ishikawan prefektuurissa. 25-vuotias meloja Seiji Komatsu kärysi tuolloin dopingtestissä anabolisesta steroidista. Nyt Komatsun dopingpanna on peruttu, kun Suzukin katala teko paljastui. Suzuki on myöntänyt, että pani salaa dopingainetta kilpailijansa juomaan. Suzuki perusteli tekoaan epätoivolla, sillä Komatsu oli pärjännyt olympiakarsinnassa paljon paremmin. Seuraavat kesäolympialaiset kisataan Tokiossa, joten jokainen japanilainen urheilija haluaa olympiapaikkaa kenties enemmän kuin koskaan ennen.


Suklaata rakastavan Anteron konvehdista löytyi mato, herkutteli silti rasian tyhjäksi: ”Söin ne vähän varauksella, mutta söin kuitenkin” iltalehti 20:55 10.01

Löytö ei kuitenkaan pahemmin hetkauttanut, sillä mies söi rasian loppuun. Enontekiöläinen 47-vuotias Antero Mikiwer on viimeisen päälle suklaafani. Joulun aikana ääntä kohti upposi rasia per päivä. Mikiwerillä oli joulun ajoilta säästettynä vielä muutama suklaarasia - muun muassa tänään korkattu Maraboun Sinfonietta. Kun päivittäisestä annoksesta oli jäljellä enää muutama konvehti, Mikiwer teki kummallisen löydön: yksi konvehdeista ei tarttunut näppeihin, vaan se oli jäänyt rasian pohjaan kiinni.


Saara Aallon UMK-kappaleet julkaistaan helmikuussa - ”Mikä tahansa niistä voi olla viisuvoittaja” iltalehti 12:55 10.01

Saara Aallon euroviisuehdokaskappaleet julkaistaan parin viikon välein helmikuussa. Tänä vuonna Uuden musiikin kilpailussa ei valita Suomelle euroviisuedustajaa vaan kappale, jolla Saara Aalto edustaa Suomea Lissabonissa. Ensimmäinen kilpailukappale julkaistaan 9.2., toinen 16.2. ja kolmas kilpailukappale julkaistaan 23.2. Kaikkiin kappaleisiin on tehty myös musiikkivideot.


Kimmo Grönlund: "Vanhanen onnistui hyvin, Kyllösen ongelma ulkopoliittisen kokemuksen puute" MTV 06:35 10.01

Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund arvioi Matti Vanhasen selvinneen eilisestä MTV Uutisten vaalitentistä hyvin.


Uutiset