DNA-tunnistettu ensimmäisen maailmansodan sotilas pääsee vihdoin haudan lepoon Ranskassa iltalehti 10:00 21.02

Viranomaiset löysivät 100 vuotta sitten kaatuneen sotilaan 75-vuotiaan tyttärenpojan. Sata vuotta Verdunin taistelun jälkeen ranskalaissotilas Claude Fournier pääsee vihdoin haudan lepoon. Fournier, jonka ruumis jäi taistelukentille, haudataan keskiviikkona, uutistoimisto AFP kertoo. Kersantti Fournier on ensimmäinen ensimmäisessä maailmansodassa kuollut ranskalaissotilas, joka on tunnistettu DNA:n avulla. Näytteet saatiin hänen sukulaisiltaan.


Varapresidentti Pencen oli määrä tavata Pohjois-Korean edustajia salaa olympialaisissa - Pohjois-Korea perui viime hetkellä iltalehti 03:15 21.02

Ulkoministeriön mukaan Mike Pencen oli määrä puhutella Pohjois-Koreaa sen ydinaseohjelmasta. Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pencen oli määrä tavata salassa Pohjois-Korean edustajia Etelä-Koreassa olympialaisten yhteydessä, mutta tapaaminen peruttiin viime hetkellä, kertovat muun muassa Washington Post -lehti ja uutistoimisto AFP. Pencen kanslian mukaan Pencen piti Pyeongchangin -matkallaan tavata Kim Jong-unin sisko Kim Yo-jong sekä Pohjois-Korean nimellinen valtionpäämies Kim Youg-nam.


Väkijoukko raahasi lapsen surmasta ja raiskauksesta epäillyt poliisiasemalta Intiassa ja tappoi heidät iltalehti 18:08 20.02

Poliisi ei pystynyt estämään monisatapäistä ihmisjoukkoa, joka otti oikeuden omiin käsiinsä. Aseistautunut vihainen ihmisjoukko haki maanantaina väkisin kaksi 5-vuotiaan tytön raiskauksesta ja murhasta epäiltyä miestä poliisiasemalta ja surmasi heidät Intian Arunachal Pradeshin osavaltiossa. Ihmisiä oli Times of Indian mukaan jopa 800. Välikohtauksessa loukkaantui 15 ihmistä, mukaan lukien lukuisia poliiseja. - Väkijoukko vahingoitti asemaa ja vei syytetyt pois ja hakkasi heidät hengiltä nuijilla, vasaroilla ja kivillä, Lohitin poliisipäällikkö Issac Pertin sanoi AFP:lle.


Perun armahdettu ex-presidentti Fujimori määrättiin jälleen oikeuden eteen - syytettynä kuuden maanviljelijän kuolemasta iltalehti 02:35 20.02

Alberto Fujimori armahdettiin jouluna terveyssyistä. Perulainen tuomioistuin on määrännyt maan entisen presidentin Alberto Fujimorin oikeuteen, kertoo uutistoimisto AFP. Fujimoria syytetään vuoden 1992 tapahtumista, joissa kuoli kuusi maanviljelijää.


”Aika on loppumassa nopeasti” – AFP: Legendaarisen sähkökitaravalmistajan koko olemassaolo uhattuna iltasanomat 02:13 20.02

Tämä vuosi on kriittinen talousvaikeuksissa olevan Gibsonin kannalta.


Palkittu bosnialaisnäyttelijä kuoli 48-vuotiaana - myi ennen kuolemaansa arvostetun palkinnon saadakseen lapsilleen ruokaa iltalehti 12:15 19.02

Näyttelijä Nazic Mujicille elokuvamenestys Berliinin elokuvajuhlilla ei tuonut taloudellista turvaa. kertoo, että palkittu näyttelijä Nazif Mujic on kuollut 48-vuotiaana. Hän voitti näyttelijän työstään Silver Bear -palkinnon Berliinin elokuvajuhlilla 2013, mutta lehden mukaan bosnialaisnäyttelijä eli viimeiset vuotensa köyhyydessä. - Olimme vielä eilen yhdessä ja hän oli kunnossa, mutta tänä aamuna kuulin, että hän oli kuollut. Hän oli hyvin huolissaan taloudellisesta tilanteestaan, veli Suljo Mujic kertoi sunnuntaina AFP:lle.


475 terroriyhteyksistä epäiltyä vapaaksi Nigeriassa todisteiden puutteen takia - osa kalterien takana heppoisin perustein iltalehti 16:10 18.02

Massaoikeudenkäynneissä on paljastunut, että valtaosa vangituista on ollut turhaan vankilassa. NIgeriassa on vapautettu 475 terroristijärjestö Boko Haram -yhteyksistä pidätettyä ihmistä. Päätös vapauttaa heidät annettiin perjantaina. Sisäministeriön tiedottaja Salihu Othman Isah sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että vapautetut lähetetään takaisin kotiosavaltioihinsa "sopeutettavaksi" ennen kuin heidät päästetään palaamaan perheidensä luo. Vapautettujen joukossa on muun muassa nuori tyttö, jolla on kolmen kuukauden ikäinen vauva. Tytön veli oli vienyt hänet Boko Haramin alueelle ja pakottanut hänet naimisiin kaverinsa kanssa, kun tyttö oli vasta 11-vuotias. Hänet pidätettiin vuonna 2014 pakomatkan aikana.


Israelin ja Palestiinan välit kiristyneet äärimmilleen iltalehti 10:40 18.02

Uutistoimisto AFP kertoo, että kaksi palestiinalaista kuoli Israelin asevoimien tulituksessa. Videolla CNN:n toimittaja kertoo, millaisia Hamasin tunneleita Israel tuhoaa. Kaksi palestiinalaista kuoli Israelin asevoimien tulituksessa. Asiasta kertoo sairaanhoidon lähde Gazassa. Ampuminen tapahtui sen jälkeen, kun neljä sotilasta haavoittui pommi-iskussa lauantaina raja-alueella.


Tunisian merivartiosto pelasti 48 siirtolaista heidän veneensä upottua iltalehti 15:19 17.02

Siirtolaiset olivat pyrkimässä Italiaan. Tunisian merivartiosto on pelastanut 48 tunisialaista siirtolaista heidän veneensä upottua matkalla Italiaan. Asiasta kertoi uutistoimisto AFP.


Filippiinien presidentin Rodrigo Duterten huumesotaa tutkiva lakimies AFP:lle: ”Pelkään henkeni edestä!” iltalehti 10:09 17.02

Asianajaja vaatii presidentin pidättämistä. Filippiiniläinen asianajaja Jude Sabio pelkää henkensä olevan vaarassa. Sabion mielestä maan presidentin Rodrigo Duterten, 72, huumekauppiaita ja huumeidenkäyttäjiä vastaan käymä väkivaltainen kampanja pitäisi saattaa sotarikostuomioistuimen tutkittavaksi.


Liki 30 vuoden arvoitus ratkeamassa - ”Ardennien hirviöksi” kutsuttu sarjamurhaaja tunnusti nuoren brittiopiskelijan murhan iltalehti 06:37 17.02

Ranskalainen sarjamurhaaja Michel Fourniret on tunnustanut murhanneensa 20-vuotiaan brittinaisen opiskelijanaisen Ranskassa liki 30 vuotta sitten. Murhatun brittinaisen Joanna Parrishin perheeb asianajaja on vahvistanut Fourniret'n tunnustuksen uutistoimisto AFP:lle. Fourniret, jolle lehdistö on antanut nimen "Ardennien hirviö", sai elinkautisen vankeusrangaistuksen vuonna 2008 seitsemän tytön tappamisesta.


AFP: Voimakas maanjäristys iski jälleen Meksikoon - paniikki valtasi pääkaupunki Méxicon iltalehti 05:06 17.02

Meksikoa on ravistellut voimakas maanjäristys. Meksikon pääkaupungissa Méxicossa ihmisiä evakuoitiin rakennuksista varmuuden vuoksi maanjäristyksen jälkeen. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.


AFP: Voimakas maanjäristys iski jälleen Meksikoon - järistys vavisutti pääkaupunki Méxicoa iltalehti 02:33 17.02

Meksikoa on ravistellut voimakas maanjäristys. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP. Maanjäristys vavisutti rakennuksia ainakin maan pääkaupungissa Méxicossa.


Puolan pääministeri: Saksa on Naton vapaamatkustaja iltalehti 14:58 15.02

Puolan oikeistolainen pääministeri vihjailee Saksan maksavan liian vähän yhteispuolustuksesta. Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki vihjaili Berliinin vierailunsa aattona Saksan olevan Naton "vapaamatkustaja", joka maksaa liian vähän kollektiivisesta puolustuksesta. Morawiecki ei maininnut suoraan Saksaa, mutta arvosteli alle kaksi prosenttia bruttokansantuotteestaan puolustusmenoihin käyttäviä maita. Morawieckin kommenteista kertoi uutistoimisto AFP.


Kolme laskettelijaa kuollut lumivyöryssä Pyreneillä iltalehti 14:19 15.02

Espanjan ja Ranskan rajalla sijaitsevassa vuoristossa on koettu voimakkaita lumisateita tänä talvena. Kolme ranskalaista laskettelijaa on kuollut lumivyöryssä Pyreneiden vuoristossa, kertoo uutistoimisto AFP. Hiihtäjät löydettiin paikallisten viranomaisten mukaan kuolleina torstaina Cauterets'ssa. Kuolleet ovat kaikki miehiä, iältään 29-38-vuotiaita. Uhrit olivat kotoisin Länsi-Ranskan Bordeaux'sta ja and Poitiers'ta, Le Figaro -lehti kertoi. Miehet olivat kadonneet keskiviikkona.


Marokon parlamentti hyväksyi ystävänpäivänä lain, joka kieltää naisten ahdistelun iltalehti 19:44 14.02

Lakia kannatti 112 parlamentaarikkoa ja 55 äänesti sitä vastaan. Monet naisten oikeuksia ajavat ryhmittyvät riemuitsivat Marokossa keskiviikkona. Maan parlamentti hyväksyi kiivaan väittelyn jälkeen alun perin jo viisi vuotta sitten laaditun lakiesityksen, jonka on tarkoitus taistella naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Asiasta kertoi uutistoimisto AFP.


Nyt myös Lääkärit ilman rajoja -järjestö skandaalin kourissa - kymmeniä valituksia ahdistelusta ja raiskauksista iltalehti 18:57 14.02

Järjestön edustajien toiminnasta on tehty lukuisia kanteluita. Pariisissa päämajaansa pitävä kansainvälinen Médecins Sans Frontières (MSF) -järjestö eli Lääkärit ilman rajoja on joutunut myös osalliseksi hyväksikäyttöskandaalista. Järjestö tiedotti keskiviikkona, että se sai viime vuonna toimintaansa liittyen peräti 146 valitusta tai kantelua, joista 24 liittyi seksuaaliseen häirintään tai raiskauksiin. Asiasta kertoi uutistoimisto AFP.


Uutiset