Teollisuusliiton Aalto: Teollisuusaloille on vielä mahdollista löytää laaja yhteinen palkankorotuslinja hs 18:37 26.06


Teollisuusliiton Aalto: Suomen malli kariutui jo talvella, samanlaista tuskin tulossa iltalehti 17:01 26.06

Vientivetoinen työmarkkinamalli, niin sanottu Suomen malli, kariutui jo talvella, kun Metsäteollisuus irtautui siitä ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK irtisanoi keskusjärjestösopimukset, sanoo uuden Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto STT:lle. Aallon mukaan Suomen mallia ei Teollisuusliiton toimesta näytä olevan tulossa. Syksyn neuvotteluissa on kuitenkin mahdollista löytää yhteinen näkemys palkankorotusten tasosta, Aalto uskoo.


Aalto rakentaa Euroopan suurimpiin kuuluvaa startup-keskusta – yliopiston tiloja ja laitteita tulee jopa satojen yritysten käyttöön hs 07:07 26.06


Kommentti: Vihdoinkin! Suomalainen pakkiaalto pyyhkäisee NHL:ään – kovalla ryminällä iltasanomat 06:42 26.06

Seuraava suomalainen puolustajasukupolvi on rynnimässä NHL:ään, kirjoittaa NHL-kirjeenvaihtaja Sami Hoffrén.


Tyly muutos ensi viikon sääennusteeseen: +30 asteen helleaalto koukkaakin Venäjälle – Suomeen luvassa jotain ihan muuta iltasanomat 20:03 24.06

Suomeen on luvassa sadekuuroja, ukkoskuuroja ja raekuuroja. Viikonlopun helle saattaa koukata Suomen ohi Venäjälle.


Mittari laski pakkaselle juhannusyönä, ensi viikon helleaaltokin peruttu - "Sadetta, sadetta, sadetta" iltalehti 18:05 24.06

Kuukausi vaihtuu sateisissa tunnelmissa ja sadepäiviä on luvassa heinäkuussakin. Juhannusta on vietetty alle 20 asteen lämpötiloissa, mutta öisin lukemat ovat painuneet osassa maata hallan puolelle. Forecan meteorologi Juha Föhrin mukaan juhannusaaton ja -päivän välisenä yönä hallaa oli paikoin maan keskiosista pohjoiseen. Eniten hallaa mitattiin Enontekiöllä, -2,8 astetta. Alajärvellä hallaa oli vain kymmenyksen vähemmän ja Halsualla mitattiin -2,2 astetta.


Aalto-yliopiston opiskelijoiden satelliitin laukaisu avaruuteen onnistui – kiertänyt jo maapallon hs 10:20 23.06


Suomalaisten opiskelijoiden rakentama Aalto-satelliitti laukaistiin avaruuteen onnistuneesti iltalehti 08:26 23.06

Satelliitti Aalto ykkönen lähti matkaan aamuseitsemältä Suomen aikaa. Opiskelijoiden rakentaman satelliitti Aalto ykkösen laukaisu on sujunut hyvin. Useita satelliitteja kuljettanut raketti laukaistiin aamuseitsemältä Suomen aikaa. Raketti laukaistiin avaruuteen Intiasta. - Laukaisu onnistui erittäin hyvin. Kaikki meni täsmälleen etukäteen lasketun mukaisesti, kertoo projektin vetäjä, apulaisprofessori Jaan Praks STT:lle. Aalto-1 irrotettiin omalle radalleen suunnitelmien mukaisesti raketin lennettyä noin kaksikymmentä minuuttia.


Opiskelijoiden rakentama Aalto-satelliitti laukaistiin avaruuteen onnistuneesti iltalehti 08:18 23.06

Opiskelijoiden rakentaman satelliitti Aalto ykkösen on määrä lähteä matkaan tänään aamuseitsemältä Suomen aikaa. Opiskelijoiden rakentaman satelliitti Aalto ykkösen laukaisu on sujunut hyvin. Projektin vetäjä Jaan Praks kertoo, että useita satelliitteja kuljettanut raketti laukaistiin avaruuteen Intiasta aamuseitsemältä Suomen aikaa. Aalto-1 irrotettiin omalle radalleen suunnitelmien mukaisesti raketin lennettyä noin kaksikymmentä minuuttia. Satelliitti vie avaruuteen suomalaista tekniikkaa: sen matkassa on muun muassa spektrikamera, säteilyilmaisin ja plasmajarru, joka on kehitetty vähentämään avaruusromua.


Aalto-yliopiston opiskelijoiden suunnittelema satelliitti laukaistiin avaruuteen – uusia projekteja on jo käynnissä hs 08:12 23.06


Aalto-satelliitti laukaistiin avaruuteen onnistuneesti iltasanomat 08:10 23.06

Opiskelijoiden rakentaman satelliitti Aalto ykkösen laukaisu on sujunut hyvin.


Opiskelijoiden rakentama Aalto-satelliitti matkaan tänään iltalehti 04:23 23.06

Opiskelijoiden rakentaman satelliitti Aalto ykkösen on määrä lähteä matkaan tänään aamuseitsemältä Suomen aikaa. Satelliitti laukaistaan avaruuteen Intiasta. Satelliitti vie avaruuteen suomalaista tekniikkaa: sen matkassa on muun muassa spektrikamera, säteilyilmaisin ja plasmajarru, joka on kehitetty vähentämään avaruusromua.


Lisää Suomea avaruuteen: opiskelijoiden rakentama satelliitti laukaistaan Intiasta iltasanomat 01:56 23.06

Aalto-yliopiston opiskelijat ovat suunnitelleet satelliitin koko kokonaisuuden.


"Jopa +30 astetta" - Helleaalto lähestyy Suomea ensi viikolla iltalehti 13:40 22.06

Keskikesän juhlaa vietetään sadepilvien purjehtiessa taivaalla, mutta ensi viikolla mittari voi kohota hurjiin hellelukemiin. Kun juhannuksen epävakaiset ukkos- ja sadekuurojen sävyttämät säät on ohitettu, päästään Suomessa mahdollisesti paistattelemaan paahteisessa kesäkelissä. Forecan meteorologi Markus Mäntykangas kertoo Twitter-videolla ilouutisia auringonhimoiselle kesälomakansalle:


Helleaalto lähestyy Suomea – loppukuusta jopa +30 astetta? iltasanomat 12:40 22.06

Ensi viikolla saatetaan viimeinkin päästä hellelukemiin.


Eurooppaa koettelee hurja lämpöaalto "Lontoosta Siperiaan" - jätti Suomen väliin iltalehti 17:01 21.06

Suurimmassa osassa Eurooppaa on poikkeuksellisen lämmintä. Britanniassa hätyytellään tänään jopa kesäkuun kaikkien aikojen lämpöennätystä, kun elohopean odotetaan kohoavan 35 asteen tietämille. Vuodesta 1841 lähtien pidettyjen tilastojen lämpötilaennätys on Southhamptonista vuodelta 1976. Lontoossa pitäisi ennusteen mukaan päästä tänään jopa 34 asteeseen, mikä lyö kirkkaasti vuonna 1936 asetetun kesäpäivänseisauksen ennätyksen 31,7 astetta. Lämpöaalto on jo rajuin Brittein saarilla yli 20 vuoteen. Britannian meteorologian laitoksen Met Officen mukaan huomenna lämpö hellittää ja tilalle tulee rankkasateita.


Kodittomat pelastivat pikkupojat merihädästä - "Näin kaksi pientä päätä aaltojen joukossa" iltalehti 14:08 21.06

Kohti avomerta ajautumassa olleet pojat pelastuivat tarkkasilmäisen veneilijän ansiosta. Marjaniemen uimarannalta Helsingistä pienellä puhallettavalla lautalla merelle lähteneet noin kymmenvuotiaat pojat olivat vaarassa ajautua avomerelle tiistaina alkuillasta. Tuulen riepoteltavaksi jääneiden poikien onni kääntyi, kun heidän hätänsä havaitsi helsinkiläinen Jari Viljakainen, joka oli kuljettamassa noin kahdeksan hengen seuruetta Vartiosaaresta kohti manteretta.


Kodittomat pelastivat kaksi pikkupoikaa merihädästä - "Näin kaksi pientä päätä aaltojen joukossa" iltalehti 14:08 21.06

Kohti avomerta ajautumassa olleet pojat pelastuivat tarkkasilmäisen veneilijän ansiosta. Marjaniemen uimarannalta Helsingistä pienellä puhallettavalla lautalla merelle lähteneet noin kymmenvuotiaat pojat olivat vaarassa ajautua avomerelle tiistaina alkuillasta. Tuulen riepoteltavaksi jääneiden poikien onni kääntyi, kun heidän hätänsä havaitsi helsinkiläinen Jari Viljakainen, joka oli kuljettamassa noin kahdeksan hengen seuruetta Vartiosaaresta kohti manteretta.


Tekoälytutkija Ilkka Niemelä nimitettiin Aalto-yliopiston uudeksi rehtoriksi hs 12:44 21.06


Uutiset