Mika Aaltolan kolumni: Geopolitiikan korttipelissä Nato-optio on osa Suomen kättä iltasanomat 08:08 15.04

Venäjällä ymmärretään varsin hyvin se, että Suomen häiritseminen tai Itämeren alueen epävakauttaminen saattaisi johtaa Venäjän kannalta varsin epämieluisaan lopputulemaan, Suomen Nato-jäsenyyteen tai muihin läntisiin liittosuhteisiin, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.


Kun poutasää on ohi ja suttuinen maailma läikkyy ylitse – Mika Aaltola opastaa Suomea rosoisen ajan ulkopolitiikkaan yle 17:10 10.04

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola ottaa Suomen ulkopolitiikkaa haltuun uusilla käsitteillä.


Huippututkija: Hiljainen kamppailu Suomesta alkanut – poutasää on lopullisesti mennyt iltasanomat 05:00 10.04

Huippututkija Mika Aaltolan mukaan helpot ajat ovat ohi pysyvästi.


Mika Aaltolan kolumni: Suomelta vaaditaan kylmänviileää pelisilmää iltasanomat 08:08 01.04

Suomen on tärkeää säilyttää tilannetaju nykyisessä geopoliittisessa kamppailussa, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.


Yhdysvalloissa odotetaan Venäjä-tutkinnan tuloksia tulisilla hiilillä – ”Siinä voi olla melkoisia uutis­pommeja” iltasanomat 13:30 23.03

Raportti politisoituu heti, kun se tulee julki, sanoo Ulkopoliittisen instituutin Aaltola.


Mika Aaltolan kolumni: Avaruuden villi länsi häiritsee Suomeakin iltasanomat 08:08 18.03

Kylmän sodan aikana avaruusosaaminen tuotti etumatkaa suurvaltojen välisessä kilpailussa. Nyt, siirryttäessä kilpailtuun maailmanjärjestykseen, on tilanne toinen, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.


Mika Aaltolan kolumni: Trumpin luonnehdinta Kim Jong-unista muuttui nopeasti – kyse on erikoisesta respektipolitiikasta iltasanomat 08:08 03.03

Donald Trumpin respektipolitiikan idea on siinä, ettei tuloksien ja diilien saavuttaminen saisi jäädä kiinni ”turhasta” tarpeesta osoittaa paheksuntaa, kirjoittaa UPI:n ohjelmajohtaja Mika Aaltola.


Mika Aaltolan kolumni: Ei Trump tai Lavrov valehtele iltasanomat 08:08 18.02

Valtiollisen omanarvontunnon loukkaukset näkyvät siinä, että toiset nähdään helposti pahantahtoisina toimijoina, jotka viekkaasti pyrkivät jatkamaan vakavien loukkausten tekemistä.


Upin Aaltola: Trumpin kommentit Venäjästä yllättävän tiukkaa puhetta – ”Venäjää riipii aika paljon” iltasanomat 08:35 06.02

Venäjästä tiukkaa puhetta, Nato nousi esiin vaihteeksi myönteisessä valossa.


Mika Aaltolan kolumni: Vaaliturvallisuus vaatii uusia työkaluja iltasanomat 08:08 04.02

Vihamielinen vaalivaikuttaminen on maailmalla yleistyvä trendi. Ilmiöstä on puhuttu paljon myös Suomessa.


Mika Aaltola IS:lle: Venäjän ja Yhdysvaltojen sopimuksen romuttuminen tuo Eurooppaan uusia ohjustyyppejä iltasanomat 16:11 02.02

Yhdysvallat ja Venäjä ilmoittivat vetäytyvänsä keskimatkan ohjukset kieltävästä sopimuksesta. Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola pitää tilannetta huolestuttavana.


Mika Aaltolan kolumni: Myrskyn jälkeen ei koita poutasää iltasanomat 08:08 21.01

Eurooppaa vaivaa yhä syvempi tulevaisuuden näkymien puute, kirjoittaa Mika Aaltola.


Tutkija: ”Trump sai bluffilla ihmisiä tv:n ääreen” uusisuomi 08:48 09.01

Amerikan politiikkaa pitkään seurannut Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola kommentoi Twitterissä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tv-puhetta.


Mika Aaltolan kolumni: Eurooppa natisee liitoksissaan ja unelma paremmasta maailmasta ajoi karille iltasanomat 09:49 05.01

Alkavana vuonna tullaan testaamaan demokratiaa ja muita lännen perustoja, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.


Mika Aaltolan kolumni: Trumpin kanssa pärjää, jos hänelle imarrellen alistuu iltasanomat 08:08 24.12

Hävyttömät ihmiset voivat valtaistua ollessaan julkeita ja venyttäessään rajoja omaan suuntaansa. Trump on tällainen, kirjoittaa Mika Aaltola kolumnissaan.


Kiista Trumpin rajamuurista on nyt jumissa: ”Hänen sankaruutensa on kiinni siitä, saako hän sen tehtyä” iltasanomat 22:49 22.12

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola uskoo, että kompromissia hierotaan Washingtonissa joululoman ajan tiiviisti.


Mika Aaltolan kolumni: Ostaisitko lipun Talsingin junaan? iltasanomat 08:08 10.12

Helsinki–Tallinna -tunneliprojekti on shakkia samanaikaisesti monella laudalla, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.


Mika Aaltolan kolumni: Suomi ei teeskentele Venäjän kanssa iltasanomat 08:08 26.11

Venäjä-suhteemme ei ole tyhjiössä tapahtuva erityissuhde. Poutasään järjestöt ja säännöt ovat yhä vakauden perusta , Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola kirjoittaa.


Uutiset