Yhdysvallat ja Qatar solmivat sopimuksen terrorismia vastaan taistelemisesta iltalehti 18:48 11.07

Yhdysvallat ja Qatar ovat solmineet sopimuksen terrorismia vastaan taistelemisesta. Asiasta kertoivat Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson ja Qatarin ulkoministeri Mohammed bin Abdulrahman al-Thani yhteisessä lehdistötilaisuudessa. Tillerson on parhaillaan vierailulla Qatarissa. Useat arabimaat katkaisivat kesäkuussa suhteensa Qatarin kanssa. Tillerson tapasi tänään myös Qatarin emiiri Tamim bin Hamad al-Thanin.


Qatar tyrmää Saudi-Arabian ja sen liittolaisten vaatimukset: "Loukkaavat maan täysivaltaisuutta" iltalehti 03:10 02.07

Qatar ei aio suostua yhteenkään Saudi-Arabian ja sen liittolaisten vaatimuksista, sanoo maan ulkoministeri Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani. Hänen mukaansa vaatimukset on tehty hylättäviksi ja ne loukkaavat maan täysvaltaisuutta. Saudi-Arabia, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Bahrain ja Egypti ilmoittivat kesäkuussa katkaisseensa kaikki siteensä Qatariin. Maat ovat syyttäneet Qataria terrorismin tukemisesta.


Sivulliset nujersivat epäillyn terroristin: "Löin häntä vatsaan" - imaami pelasti iltalehti 10:33 19.06

Kolme miestä taklasi epäillyn, kun hän nousi autostaan. Väkijoukkoon ajanut mies yritti paeta paikalta, mutta ei päässyt pitkälle. Silminnäkijät kertoivat Buzzfeedille, että kolme miestä taklasi epäillyn terroristin maahan ja piteli häntä siinä poliisien tuloon asti. Yksi heistä oli Abdulrahman Saleh Alamoudi. Hänen mukaansa he pitelivät tekijää maassa parikymmentä minuuttia.


Sivulliset nujersivat epäillyn terroristin: "Ihmiset hakkasivat häntä" - imaami pelasti iltalehti 10:16 19.06

Kolme miestä taklasi epäillyn, kun hän nousi autostaan. Väkijoukkoon ajanut mies yritti paeta paikalta, mutta ei päässyt pitkälle. Silminnäkijät kertovat Buzzfeedille, että kolme miestä taklasi epäillyn terroristin maahan ja piteli häntä siinä poliisien tuloon asti. Yksi heistä oli Abdulrahman Saleh Alamoudi. Hänen mukaansa he pitelivät tekijää maassa parikymmentä minuuttia.


Turkin ulkoministeri vierailee Qatarissa - Turkin presidentti kritisoi diplomaattisuhteiden katkaisemista iltalehti 02:04 14.06

Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu vierailee keskiviikkona Qatarissa. Ulkoministerin on määrä keskustella muun muassa emiiri Tamim bin Hamad al-Thanin sekä ulkoministeri Mohammed bin Abdulrahman al-Thanin kanssa. Qatarin naapurimaa Saudi-Arabia ja useat muut arabimaat katkaisivat diplomaattisuhteensa Qatariin aiemmin tässä kuussa. Turkki on huolissaan liittolaisensa Qatarin tilanteesta. Cavusoglun ja Qatarin edustajien on määrä keskustella tilanteesta tapaamisessaan, mutta mitään yksityiskohtia keskusteluiden kulusta ei ole annettu julkisuuteen.


Qatarin uutistoimisto hakkeroitiin - linjoille syötettiin tukku valeuutisia iltalehti 16:43 24.05

Persianlahdella sijaitsevan Qatarin valtiollinen uutistoimisto on aloittanut selvityksen viime yön tunteina tapahtuneesta hakkeroinnista. Uutistoimiston tietoverkkoon murtauduttiin viime yönä, ja linjoille syötettiin useita perättömiä uutisia. Isku kohdistui uutistoimiston verkkosivuille ja Twitter-tilille. Valeuutisissa kerrottiin muun muassa, että Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin ja Qatarin välit ovat kehnot ja että maan ulkoministeri Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani aikoo vetää suurlähettiläät pois useista Qatarin naapurimaista. Perättömiä uutisia väitettiin emiiri Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thanin kannanottoihin perustuviksi.


Uutiset