Ahed, 17, potki israelilaissotilaita - pitkä vankeustuomio uhkaa palestiinalaistyttöä iltalehti 13:44 13.02

Palestiinalainen Ahed Tamimi saapui sotilasoikeuteen kädet ja jalat kahlittuina. Tammikuussa 17 vuotta täyttäneen Ahed Tamimin tapaus on herättänyt ympäri maailman laajaa huomiota. Palestiinalaistyttö joutui sotilastuomioistuimen eteen sen jälkeen, kun hänestä kuvattu video levisi sosiaalisessa mediassa joulukuussa. Länsirannalla kuvatussa videossa Ahed läimäytteli ja potki kahta israelilaissotilasta. Ahedin oikeudenkäynti alkoi tänään tiistaina israelilaisessa sotilasoikeudessa suljettujen ovien takana.


Naisia pidätetty Iranissa huiviprotestin vuoksi: riisuivat hijabin pois ja nostivat kepinnokkaan iltalehti 13:37 30.01

Naiset osoittivat mieltä hijab-pakkoa vastaan päät paljaina. Ainakin kaksi naista on pidätetty Iranissa heidän osoitettuaan mieltään maan huivipakkoa vastaan. 31-vuotias Vida Movahed seisoi joulukuussa pääkaupunki Teheranin kadulla ilman hijab-huivia, jonka käyttö on Iranin naisille pakollista heidän liikkuessaan julkisissa tiloissa. Movahed otti huivin päästään ja nosti sen ylös kädessään pitämäänsä kepinnokkaan. Naiset ovat kyllästyneitä siihen, että heidän on verhottava itsensä päästä varpaisiin. Monet iranilaiset, joiden joukossa myös miehiä, vaihtoivat sosiaalisen median profiilikuvansa Movahedin protestin innoittamina.


Israelin sotilaita läpsinyt teini sai syytteet - tyttö on noussut palestiinalaisten sankariksi iltalehti 07:34 02.01

Israel on nostanut syytteet palestiinalaista teinityttöä vastaan, josta tuli kuuluisa viraaliksi nousseen nettivideon ansiosta. Israel on nostanut 16-vuotiasta Ahed Tamimia vastaan syytteet muun muassa pahoinpitelystä, uhkailusta, lietsomisesta ja kivien heittelystä. Tamimista tuli kuuluisa, kun hänet kuvattiin joulukuun puolivälissä Länsirannalla läpsimässä Israelin sotilaita ja käskemässä näitä poistumaan paikalta. Israelin sotilaat eivät reagoineet tilanteessa Tamimin iskuihin.


Uutiset