Arja Juvonen palaa perussuomalaisiin iltalehti 11:32 27.06

Arja Juvonen palaa perussuomalaisiin. Kansanedustaja kertoo asiasta Twitterissä. Aiheesta lisää hetken kuluttua.


KRP kaipaa yleisövihjeitä metsähaudasta - tiedätkö jotain vainajista? iltalehti 08:27 27.06

Hausjärveltä löytyi neljän ihmisen hauta, ja KRP kaipaa tietoa haudassa olleista, mahdollisesti sisällissodassa kuolleista vainajista. Lisää aiheesta hetken kuluttua.


Expressen: 6 vuotta kidnapattuna ollut ruotsalaismies on vapautettu Malilla iltalehti 15:48 26.06

Johan Gustafsson joutui vuonna 2011 al-Qaidan vangiksi Malilla. Gustafsson on nyt matkalla Afrikasta Ruotsiin, kertoo ruotsalaislehti Expressen. Lisää aiheesta hetken kuluttua.


Vene kaatui Valtimon Kalajärvellä - kaksi miestä kateissa iltalehti 14:31 24.06

Pohjois-Karjan pelastuslaitos tiedottaa, että Valtimolla Kalajärvellä on kaatunut vene ja veneessä olleet kaksi miestä on kateissa. Pelastuslaitos sai ilmoituksen tapahtuneesta kello 13.10. Lisää aiheesta myöhemmin.


Järkyttävä tuomarivirhe ajoi Palloliiton erittäin harvinaiseen ratkaisuun: Suomen Ykkösen ottelu uusitaan! iltalehti 19:40 21.06

Suomen Palloliitto tiedottaa, että jalkapallon Ykkösen ottelu AC Oulu-EIF uusitaan. Uusinnan ja alkuperäisen tuloksen mitätöinnin syynä on erotuomarin virheellinen toiminta rangaistuspotkutilanteessa. AC Oulu voitti ottelun 1-0. Aiheesta lisää hetken kuluttua.


Poliisi löysi auton ja ruumiin - Tammisaaren murhaepäilty ehkä kuollut iltalehti 15:35 21.06

Poliisi on löytänyt Raaseporissa tapahtuneeseen henkirikokseen liittyvän etsinnässä olleen ajoneuvon NHJ-993 ja mahdollisesti etsinnässä olleen henkilön. Paikalta on löytynyt henkilö menehtyneenä, mutta poliisilla ei ole vielä täyttä varmuutta siitä, onko henkilö etsinnässä ollut rikoksesta epäilty. Aiheesta lisää hetken kuluttua.


Vantaan ex-kaupunginjohtajalle 2,5 vuotta vankeutta lahjusrikoksista iltalehti 14:20 21.06

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Vantaan ex-kaupunginjohtajan Jukka Peltomäen törkeästä lahjuksen ottamisesta 2 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen. Lahjusrikoksesta tuomittu Peltomäki menettää vastaanottamiensa lahjojen tai etujen arvona 187 958 euroa valtiolle. Lisää aiheesta hetken kuluttua.


Mestarien liiga näkyy ensi kauden jälkeen C Morella - otteluita myös ilmaiskanavilla iltalehti 10:26 21.06

Jalkapallon Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan oikeudet siirtyvät tulevan kauden jälkeen C Moren omistukseen. Kanava näyttää seurajoukkueturnauksien ottelut syksystä 2018 kevääseen 2021 asti. Sopimus sisältää oikeudet Mestarien liigan karsintavaiheen viimeiseltä kierrokselta ja Eurooppa-liigan alkulohkovaiheesta aina finaaleihin asti.


Tutkimus: Lähes 1300 lasta kuolee joka vuosi Yhdysvalloissa ampuma-aseiden aiheuttamiin vammoihin iltalehti 20:58 19.06

53% tapauksista oli henkirikoksia, 38% itsemurhia, 6% vahinkoja ja 3% johtui muista syistä. Lääketieteellisessä Pediatrics-lehdessä maanantaina julkaistun tutkimuksen mukaan Yhdysvalloissa kuoli ampuma-aseiden aiheuttamiin vammoihin keskimäärin 1297 lasta joka vuosi vuosien 2002 ja 2014 välillä. Loukkaantuneita lapsia oli yli 5700 joka vuosi. Tutkimuksen tekivät Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskuksen tutkijat ja sitä pidetään laajimpana aiheesta koskaan tehtynä selvityksenä.


Seppo Räty jyrähtää kuumasta puheenaiheesta: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi” iltasanomat 08:43 19.06

Seppo Räty ei yllättynyt saksalaisheittäjien hirmuvireestä.


Touko Aallon viesti koulukiusatuille: Ette ole yksin - "toivoa ei kannata menettää" iltalehti 07:30 19.06

Hontelo ja puhevikainen Touko Aalto oli yläasteella koulukiusattu. Vihreiden tuore puheenjohtaja Touko Aalto on avoimesti kertonut olleensa koulukiusattu. Aallon mukaan pitkä, hontelo, kömpelö ja puhevikainen nuori oli yläasteella hyvä maalitaulu kiusaajille. Aaltoa muun muassa tönittiin välitunneilla. Aiheesta puhuessaan Aalto vakavoituu ja asettaa sanansa painokkaasti.


Haavisto näpäytti presidenttiä vallankäytöstä: ?Näiden ei pitäisi olla aivan läpihuutoasioita? iltalehti 12:01 18.06

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto sanoi puheessaan Tampereella, että Suomen on tärkeää löytää keskitie. Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto otti puheessaan Tampereella kantaa kotimaan politiikan viime viikkojen tapahtumiin. Haavisto ihmetteli tilannetta, jossa Suomella ei ole oikeuskansleria ja sitä, että ministerit jatkavat hallituksessa ilman puoluetta ja ohjelmaa. Haavisto aloitti aiheesta puhumisen sanomalla, että presidentti on Suomessa keskeinen toimija ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Presidentillä on nimitysvallan lisäksi mielipidevaltaa, hän sanoi. - Viimeisiltä viikoilta tästä on esimerkkejä: meillä ei ole tällä hetkellä ylintä laillisuusvalvojaa, oikeuskansleria, ja perussuomalaisten puolueen hajottua vanhat ministerit jatkavat hallituksessa toistaiseksi ilman puoluetta ja puolueohjelmaa, ja ilman uutta hallitusneuvottelukierrosta. Näiden ei pitäisi olla aivan läpihuutoasioita, Haavisto sanoi. "Vihapuhe pienentää Suomea"


Kansanedustaja Simon Elo erosi perussuomalaisista iltalehti 12:28 16.06

Uusi vaihtoehto -ryhmän puheenjohtaja Simon Elo on eronnut perussuomalaisten puolueesta. Hän on jättänyt eroilmoituksensa tänään. Elo halusi jättää ilmoituksensa ennen kuin kukaan ehtii erottaa häntä. Lisää aiheesta hetken kuluttua.


Presidentti Niinistön ja Sipilän tapaaminen peruttu iltalehti 14:49 13.06

Sipilän esikunta: Presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Juha Sipilän tapaaminen on peruttu Kultarannassa. Aiheesta lisää hetken kuluttua.


Persujen jakaantuminen huomioitiin myös ruotsalaislehdissä - "Perussuomalaiset pirstaloituvat" iltalehti 14:30 13.06

Perussuomalaisten jakaantuminen soinilaiseen siipeen herätti kiinnostusta myös naapurimaassa. Aiheesta kirjoittavat muun muassa ruotsalaiset iltapäivälehdet , sekä maan suurin päivälehti .


Donald Trump vaihteeksi myötätuulessa iltalehti 04:51 13.06

Presidentin kabinetin kokouksessa sateli kehuja. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kabinetin maanantainen kokous oli CNN:n mukaan hyvin poikkeuksellinen. Kabinetin kokoukset noudattavat yleensä tiukan virallista linjaa, minkä jälkeen lehdistölle annetaan mahdollisuus ottaa kuvat ja aiheesta lyhyt tiedote.


Jussi Halla-aho kommentoi väitteitä ”uhriutumisstrategiasta” iltasanomat 01:11 13.06

Puolueensa uusi puheenjohtaja kirjoitti aiheesta illalla Facebookissa.


Oiva-hymiön suu menee mutrulle: Myymälässä pakatuissa tuotteissa puutteelliset pakkausmerkinnät iltalehti 06:24 12.06

Ruokakaupat saavat elintarviketurvallisuudesta kertovissa Oiva-raporteissa eniten huomautuksia myymälässä pakattujen tuotteiden puutteellisista pakkausmerkinnöistä. - Myös omavalvontasuunnitelmassa, joka on ollut pakollinen jo 25 vuotta, on puutteita. Joko sitä ei löydy ollenkaan tai sitten sitä ei ole päivitetty viimeiseen kymmeneen vuoteen, kertoo kehittämisasiantuntija Marina Häggman elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta. Elintarvikkeiden lämpötilan hallinta on Häggmanin mukaan kehittynyt viime vuosina parempaan suuntaan, vaikka ravintoloille tuleekin tästä aiheesta edelleen eniten huomautuksia. Allergiaa aiheuttavien aineiden käsittelystä ei enää juuri löydy huomautettavaa.


Kielitieteilijä pahastui, kun kahvin osto ei onnistunut suomeksi: "Molempia kohtaan alentuvaa" iltalehti 12:49 11.06

Kielitieteilijää ihmetyttää, miksi suomalaiset mukautuvat puhumaan englantia esimerkiksi asiakaspalvelutilanteissa ihmisten kanssa, joiden olisi jo pitänyt oppia suomen kieli. Kielitieteilijä Janne Saarikivi Helsingin yliopistosta ottaa vahvasti kantaa suomalaisten itsetuntoon ja suomen kielen arvostukseen. Aihe nousi keskusteluun, kun Saarikivi kirjoitti aiheesta esseessään ja kun muun muassa uutisoi aiheesta.


Sensaatiomainen tarina: sijoittamaton latvialaispelaaja Ranskan avointen mestariksi iltalehti 18:25 10.06

Latvian Jelena Ostapenko on voittanut Ranskan avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelin. Latvian Jelena Ostapenko on voittanut Ranskan avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelin. Hän kukisti finaalissa Simona Halepin 4-6, 6-4, 6-3. Lisää aiheesta hetken kuluttua.


Uutiset