Presidentti Niinistö peräänkuuluttaa malttia: "Törkeää leimaamista tai tahallista väärinymmärtämistä on jo kuultu tarpeeksi" iltalehti 17:17 19.08

- Turku on nyt osa pitkää ketjua, joka on kulkenut meille monen maan ja kaupungin kautta. Olemme hyvässä ja pahassa osa muuta maailmaa. Päällimmäisenä on tällä hetkellä suru, presidentti Sauli Niinistö kirjoittaa lauantaisessa lausunnossaan. - Keskustelumme maahanmuutosta on ollut vaikeaa, melkeinpä mahdotonta jo ennen tätä. Maahanmuutto herättää vahvoja tunteita - puolesta ja vastaan. Asiallista keskustelua on vaikea käydä tunteisiin menevästä aiheesta, mutta meidän on kansana siihen kyettävä.


KRP: Yksi loukkaantunut onkin Britannian kansalainen iltalehti 14:06 19.08

KRP mukaan tutkinnassa tarkentunut, että toinen loukkaantunut Ruotsin kansalainen onkin Britannian kansalainen. Aiheesta lisää hetken kuluttua.


Ruotsalainen kiekkopomo esitti vaarallista sääntöuudistusta - huippuvahdilta täystyrmäys: "Idioottimainen ehdotus" iltalehti 07:56 19.08

Djurgårdenin urheilutoimenjohtaja Thomas Johansson ehdotti tällä viikolla uutta sääntöä jääkiekkoon. 47-vuotias herrasmies haluaa, että maalivahteja saa taklata. Idea aiheutti valtavan kohun Ruotsissa, sillä aiheesta on puhuttu nyt jo monta päivää. Nyt lusikkansa soppaan on sotkenut myös Ruotsia sekä naisten MM-kisoissa että olympialaisissa edustanut maalivahti Valentina Wallner.


Poliisi: Turun puukotuksista epäillään nuorehkoa ulkomaalaistaustaista miestä iltalehti 21:53 18.08

Turun puukotuksista epäilty nuorehko mies on ulkomaalaistaustainen, kertoo Lounais-Suomen poliisi. Aiheesta lisää hetken kuluttua.


Poliisi: Torilla olleet ihmiset puolustivat uhreja ja ajoivat epäiltyä pois Turussa iltalehti 19:21 18.08

Poliisi vahvistaa, että Turun torilla olleet ihmiset puolustivat uhreja ja ajoivat epäiltyä pois. Aiheesta lisää hetken kuluttua.


Tyksin sairaalajohtaja: Yksi sairaalaan tuoduista uhreista on kuollut iltalehti 18:39 18.08

Tyksin sairaalajohtajan mukaan yhteensä kahdeksan potilasta on tuotu sairaalaan Turun puukotuksen takia. Yksi heistä on kuollut. Aiheesta lisää hetken kuluttua.


Poliisi nostaa valmiutta Helsinki-Vantaan lentoasemalla, rautatieasemilla ja muualla Helsingissä iltalehti 17:54 18.08

Itä-Uudenmaan poliisi Twitterissä: Turun tapahtumien takia poliisi nostaa valmiutta muun muassa Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja rautatieasemilla. Aiheesta lisää hetken kuluttua. Myös Helsingin poliisi tiedottaa nostavansa näkyvyyttä kaupungilla.


Itä-Uudenmaan poliisi nostaa valmiutta Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja rautatieasemilla iltalehti 16:55 18.08

Itä-Uudenmaan poliisi Twitterissä: Turun tapahtumien takia poliisi nostaa valmiutta muun muassa Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja rautatieasemilla. Aiheesta lisää hetken kuluttua.


Turussa puukotettu useita henkilöitä - ihmisiä pyydetään välttämään kaupungin keskustaa iltalehti 16:40 18.08

Poliisin mukaan useita on puukotettu Turun keskustassa. Aiheesta lisää hetken kuluttua.


Linjaukset liikenteen päästövähennyksistä vaativat lisäaikaa - eduskuntaryhmien raportti viivästyy iltalehti 18:08 17.08

Poliittinen sopu liikenteen päästövähennyskeinoista vaatii lisäaikaa. Parlamentaarisen työryhmän piti julkaista raportti aiheesta perjantaina, mutta eduskuntaryhmät eivät ole saaneet esitystä valmiiksi. Poliitikkojen tehtävänä on ollut muun muassa pohtia, pitäisikö sähköautojen ostoa tukea ja miten valtio osallistuisi latauspisteiden rakentamiseen.


Mopoilijoista sateli valituksia - kunnanjohtaja pyysi kulkupelin lainaan ja suuntaa nuorten kanssa mopomiittiin iltalehti 21:03 16.08

Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen toivoo lisäävänsä tempauksellaan molemminpuolista ymmärrystä. Kun Pohjois-Karjalassa sijaitsevan Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen oli saanut kuntalaisilta valituksia mopoilijoista, hän arvioi, ettei sormen heristelyllä olisi vaikutuksia. Niinpä Hirvonen päätti kysyä Facebook-sivullaan, olisiko jollain lainata hänelle mopoa. Tarkoituksena oli kysyä, ottaisiko moporinki kunnanjohtajan mukaan jonakin iltana, jotta Hirvonen voisi tutustua mopokulttuuriin ja jutella samalla nuorison ajatuksista. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä .


Poliisin turvajärjestelyt pettivät Putinin vierailun yhteydessä -poliisi selittää noloa mokaa: "syynä näppäilyvirhe sähköpostissa" iltalehti 09:20 07.08

Poliisi vahvistaa, että ulkopuoliselle päätyi tietoja Putinin vierailun turvatoimista. Syynä oli näppäilyvirhe sähköpostissa, Immosesta tuli Timonen. Lisää aiheesta pian.


Tutkijat: Jos ilmastonmuutokselle ei tehdä mitään, lämpöaallot tappavat yli 150 000 eurooppalaista vuosisadan lopulla iltalehti 04:02 05.08

The Lancet Planetary Health -julkaisussa esitelty tutkimus maalaa synkän kuvan tulevaisuuden sääoloista. Mitä tapahtuu Euroopassa tämän vuosisadan aikana, jos kasvihuonekaasupäästöjä ei saada kuriin? Ei kovin mukavia asioita. Näin esittää aiheesta julkaistu tuore tutkimus.


Yhdysvaltalaismedia: Yhdysvallat saattaa alkaa tarjota Ukrainalle aseita Venäjän torjumiseksi iltasanomat 20:32 04.08

Yhdysvallat saattaa alkaa tarjota Ukrainalle aseita Venäjän torjumiseksi, kirjoittaa Economist. Aiheesta kirjoittavat myös New York Times ja Wall Street Journal.


IL-TV seurasi suorana: Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi esitetään Laura Huhtasaarta iltalehti 18:41 04.08

Perussuomalaiset kertoivat puolueen presidenttiehdokkaan perjantaina. Puolue esittää ehdokkaaksi Laura Huhtasaarta. Suora lähetys tiedotustilaisuudesta on päättynyt. Lisää aiheesta


Puoluehallitus ehdottaa: Laura Huhtasaaresta PS:n presidenttiehdokas iltalehti 17:17 04.08

Perussuomalaisten puoluehallitus on nimittänyt kansanedustaja Laura Huhtasaaren puolueen kärkiehdokkaaksi tammikuiseen presidenttikisaan. Lopullisesti asian päättää puoluevaltuusto. Aiheesta lisää hetken kuluttua.


Uutiset