Loppuiko Ruotsin suurvalta-aika siihen, kun suomalaiset karkasivat Pälkäneen verilöylystä koteihinsa? – ”Pakenivat pitkin metsiä kuin jänikset” hs 02:00 19.08


Markkinat säikähtivät Barcelonan terrori-iskua hs 02:00 19.08


Poliisi jo suhteellisen varma Turun epäillyn puukottajan henkilöllisyydestä iltalehti 01:53 19.08

Turun epäillyn puukottajan henkilöllisyydestä ollaan jo suhteellisen varmoja, sanoo rikosylikomisario Markus Laine keskusrikospoliisista. Hänen mukaansa poliisilla on muutamia eri vaihtoehtoja epäillyn tekijän henkilöllisyydestä ja varmuus asiaan saataneen yön ja aamun aikana. Poliisi kertoi aiemmin, että Turun puukotuksesta epäilty on nuorehko ulkomaalaistaustainen mies.


Lounais-Suomen poliisi kertoo, miksi Turun tapahtumista ei annettu vaaratiedotetta: ”Ei aikaa” iltasanomat 22:05 18.08

Hälytys saatiin 16.02 ja 16.05 epäilty tekijä oli jo kiinni.


Presidentti Trump on erottanut päästrategisti Steve Bannonin iltalehti 21:53 18.08

Valkoisen talon tiedottaja ei kerro erotettiinko Bannon vai irtisanoutuiko hän itse. Presidentti Donald Trump on erottanut päästrategisti Steve Bannonin. Kaksi asiaan perehtynyttä henkilöä kertoi tapahtuneesta Reutersille. Republikaaninen puolue on painostanut Trumpia erottamaan Bannonin Virginian iskun jälkeen. Presidentti Trump ei tuominnut heti päälleajoa, vaan tuomitsi levottomuudet yleisesti. Iskussa valkoista ylivaltaa kannattanut mies ajoi väkijoukkoon Charlottesvillessä. Yksi ihminen kuoli iskussa ja useita loukkaantui. Bannonin toimi aikaisemmin Breitbart-sivuston toiminnanjohtajana. Sivustoa on syytetty muun muassa muukalaisvihasta.


Turun tuomiokirkossa rukoushetki päivän tapahtumien vuoksi iltalehti 20:44 18.08

Turun tuomiokirkossa järjestetään tänään kello 21.00 alkaen rukoushetki Turun perjantai-illan järkyttävien tapahtumien johdosta. Rukoushetkessä on mukana myös muiden uskontojen edustajia. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän paikalla olevat diakonit ja papit ovat käytettävissä keskusteluja varten tilaisuuden jälkeen.


Presidentti Trump on erottanut kiistellyn päästrategisti Steve Bannonin iltalehti 20:37 18.08

Presidentti Donald Trump on erottanut päästrategisti Steve Bannonin. Kaksi asiaan perehtynyttä henkilöä kertoi tapahtuneesta Reutersille. Republikaaninen puolue on painostanut Trumpia erottamaan Bannonin Virgianian iskun jälkeen. Presidentti Trump ei tuominnut heti päälleajoa vaan tuomitsi levottomuudet yleiesti. Iskussa valkoista ylivaltaa kannattanut mies ajoi väkijoukkoon Charlottesvillessä. Yksi ihminen kuoli iskussa ja useita loukkaantui. Bannonin toimi aikaisemmin Breitbart-sivuston toiminnanjohtanan. Sivustoa on syytetty muun muassa muukalaisvihasta.


Risikko kysyy: "Mistä tämä kauhistuttava teko kumpuaa?" iltalehti 20:36 18.08

Sisäministeri Paula Risikko (kok) on poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen kanssa matkalla kohti Turkua, uutisoi Helsingin Sanomat. Sisäministeri Paula Risikon (kok) mukaan poliisit on nyt kutsuttu töihin lomilta ja vapailta. Risikko sanoi Iltalehden suoran lähetyksen haastattelussa poliisin tiedotustilaisuuden jälkeen: - Kun iskut alkavat olla sellaisia, että mennään kadulla ihmisten päälle, se herättää kysymyksen: Kun vahvistamme poliisia, emme kuitenkaan voi laittaa joka nurkalle poliisia. Onko kysymyksessä mielenterveysongelma vai kosto vai mistä tämä kauhistuttava teko kumpuaa? Suomi on tehnyt valtavasti muutoksia turvallisuuteen viimeaikaisten tapahtumien tiimoilta. Emme voi olla varmoja, että Suomessa ei tapahdu sellaista kuin muualla maailmassa.


KRP selvittää Turun puukottajan henkilöllisyyttä - apuna Europol iltalehti 19:55 18.08

Poliisi pysäytti epäillyn tekijän reiteen ampumalla. Hän on sairaalassa loukkaantuneena. Tällä hetkellä teosta epäiltynä on yksi henkilö. Poliisi käynnisti kello 19 tiedotustilaisuuden Turun pääpoliisiasemalla kaupungissa perjantai-iltapäivällä tapahtuneeseen puukotussarjaan liittyen. Paikalla ovat sisäministeri Paula Risikko ja poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sekä muita poliisin edustajia.


Poliisi: Espanjan terroristiepäillyt suunnittelivat vielä suurempia iskuja iltalehti 19:54 18.08

Pääepäillyn uskotaan kuolleen. Poliisi etsii yhä kolmea miestä iskuun liittyen. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. Tämän tiedämme nyt Espanjan iskuista: Pakettiauto ajoi kohti väkijoukkoa torstaina iltapäivällä Barcelonassa suositulla La Rambla -kävelykadulla. Viranomaiset ovat vahvistaneet kyseessä olleen terrori-isku. Barcelonan iskussa kuoli 13 ja loukkaantui 130. Kriittisessä tilassa on tällä hetkellä 13 henkilöä, ja heidän lisäkseen vakavasti loukkaantuneita on 30. Uhrien joukossa on myös lapsia. Isis on kertonut olevansa iskun takana. Torstaina aamulla Alcanarissa tapahtui räjähdys talossa. Sen uskotaan aiheutuneen pommista ja liittyvän terroritekoihin. Vain muutamia tunteja Barcelonan iskun jälkeen auto ajoi väkijoukkoon Cambrilsissa, joka sijaitsee 120 kilometrin päässä Barcelonasta. Tilanteessa loukkaantui kuusi siviiliä ja yksi poliisi. Yksi loukkaantuneista naisista kuoli perjantaina eli iskujen uhriluku on yhteensä 14. Poliisi surmasi Cambrilsin operaation yhteydessä neljä terroristiepäiltyä ja haavoitti yhtä epäiltyä, joka kuoli myöhemmin vammoihinsa. Polisin mukaan Cambrilsin operaatiossa oli kyse ennaltaehkäisevästä toiminnasta. Yhteensä neljä henkilöä on pidätetty Barcelonan terrori-iskuun liittyen. Kaksi pidätystä tehtiin torstaina, kaksi tänään perjantaina. Pääepäilty on 18-vuotias Moussa Oukabirin sanotaan menehtyneen aamuisessa välikohtauksessa. Aiempien tietojen mukaan Oukabir olisi 17-vuotias, mutta Espanjan viranomaiset kertoivat hänen olevan 18-vuotias. Poliisi etsii yhä 18-, 22- ja 24-vuotiaita miehiä. Viranomaisten mukaan epäillyt suunnittelivat vielä suuremman mittakaavan iskuja. Olitko paikalla? Ota yhteyttä toimitukseen il.toimitus@iltalehti.fi.


Poliisi etsii neljää miestä Katalonian terrori-iskuista iltalehti 19:11 18.08

Poliisin mukaan etsintäkuulutetuilla tai pidätetyillä ei ole aikaisempaa terrorismiin liittyvää taustaa. Espanjan poliisi on etsintäkuuluttanut neljä miestä epäiltynä yhteyksistä Katalonian terrori-iskuihin. Yksi heistä on Barcelonan autoiskun 17-vuotias pääepäilty. Muut ovat 18-, 22- ja 24-vuotiaita. Kaikki ovat syntyjään Marokosta.


Iltalehden Turussa oleva toimittaja: Tunnelma aavemaisen hiljainen - "poliisit ovat mellakkavarustuksessa" iltalehti 18:52 18.08

Iltalehden Turussa oleva toimittaja Petri Manssila kertoo, että tunnelma keskustassa on tällä hetkellä aavemainen. - Olen pyörinyt tunnin, puolitoista tässä Kauppatorin ympäristössä ja tunnelma on aika aavemaisen hiljainen tällä hetkellä, Manssila kertoo. Hänen mukaansa esimerkiksi keskustan suositulla Yliopistonkadulla ainoastaan yksi olutravintola pitää oviaan auki. Myös keskustan suosittu 130 liikkeen ostoskeskus Hansakortteli on sulkenut ovensa perjantaipäivältä.


Uutiset