Emmi Peltonen vai Viveca Lindfors? Taisto taitoluistelun olympiapaikasta ratkeaa tänään – ”Emme ole mitään kavereita” iltasanomat 10:55 20.01

Viveca Lindfors luisteli Suomelle paikan olympialaisiin, mutta nyt se on menossa Emmi Peltoselle.


Dame Helen Mirren: Tämä rooli päästi näyttelemästä seksikkäitä nuoria neitokaisia iltasanomat 10:24 20.01

Alkuperäisen Epäilyksen polttopiste -sarjan päärooli oli tärkeä askel Dame Helen Mirrenin uralla. Ilta-Sanomat oli paikalla, kun Mirren palkittiin viime kesänä Monte Carlon tv-festivaalilla elämäntyöstään.


Maailmanennätys! Nuori jenkkitähti tykitti 60 metriä hirmuaikaan – "En voi uskoa tätä" MTV 10:16 20.01

Yhdysvaltain Christian Colemanin kilpailukauden avaus ei olisi paremmin voinut sujua. 21-vuotias juoksijatähti pyssytti 60 metrin maailmanennätyksen 6,37 sisäradalla Clemsonissa Pohjois-Carolinassa.


Kommentti: Lohdutonta kautta elävällä suomifutiksella on nyt mahdollisuus siirtyä uuteen aikaan iltasanomat 10:15 20.01

Suomalaisella jalkapallolla on nyt mainio tilaisuus putsata pöytä vanhoista rasitteista ja aloittaa nousu kohti uutta huomista, kirjoittaa Petri Lahti.


Humalainen matkustaja riehaantui Ylivieskassa - tarttui ratista ja ohjasi auton ojaan iltalehti 10:08 20.01

Nuori matkustajana ollut mies oli yllättäen tarttunut auton rattiin, eikä kuljettaja ehtinyt reagoida tilanteeseen. Ylivieskassa tapahtui lauantaina aamuyöllä erikoinen rattijuopumusepäily. Autossa matkustajana ollut nuori mies oli riehaantunut matkan aikana siinä määrin, että oli tarttunut yllättäen ratista kesken ajon. Auto ajautui ojaan.


Trumpin surkea vuosipäivä: USA:n hallinto meni kiinni - tästä on kyse iltalehti 09:45 20.01

Trumpia sanottiin valintansa jälkeen jakautuneiden valtojen presidentiksi. Myös hänen toinen vuotensa alkoi riitaisissa merkeissä. Donald Trumpille tulee tänään lauantaina tasan vuosi täyteen Yhdysvaltojen presidenttinä. Hänen oli määrä juhlistaa sitä Floridassa, mutta toisin kävi. Senaatti ei saanut budjettia läpi ja Trump jäi Washingtoniin purkamaan umpisolmua. Sen ytimessä ovat kaksi asiaa: ns. unelmoija-ohjelma (DACA) ja Trumpin rajamuuri. Presidentti yrittää kiristää rahoitusta Meksikon rajalle lupaamaansa muuriin ja oppositiopuolue demokraatit haluavat taata niin sanottujen unelmoijien eli alaikäisenä Yhdysvaltoihin laittomasti tulleiden siirtolaisten aseman.


22 vuotta naimisissa ollut Ewan McGregor kiitti puheessaan vaimoaan ja rakastajatartaan — hakee nyt viimein avioeroa iltalehti 09:39 20.01

Ewan McGregor hakee parin kolmen alaikäisen lapsen yhteishuoltajuutta, mutta tuleva ex-vaimo Eve Mavrakis haluaisi yksinhuoltajuuden. Näyttelijä Ewan McGregor kiitti pari viikkoa sitten Golden Globe -gaalan kiitospuheessaan sekä vaimoaan että rakastajatartaan. McGregor, 46, kuvattiin lokakuussa suutelemassa kahvilassa Fargo-elokuvan kollegaansa Mary Elizabeth Winsteadia, 33. Pian sen jälkeen julkisuuteen tuli tieto, että McGregor on lähtenyt eri teille vaimonsa Eve Mavrakiksen, 51, kanssa jo toukokuussa. Lokakuun salakuvista asti McGregor on liikkunut julkisesti Winsteadin kanssa.


Pelicans kohtaa Oulussa puolet pistepörssin kärkikymmeniköstä jatkoaika.com 09:30 20.01

Lahden Pelicans joutuu lauantaina kovasta paikasta toiseen nelostietä pohjoiseen. Perjantaina Jyväskylässä pelannut joukkue matkustaa Ouluun sarjakärki Kärppien vieraaksi.


Nyt se on todistettu: Ihmiset viihtyvät paremmin koirien kuin kavereiden kanssa stara 09:00 20.01

Yli puolet amerikkalaisista myöntää, että viettävät mielummin aikaansa koiransa kanssa


Merja Kyllösen isoukki joutui väärin perustein vankileirille – ”Hädintuskin se siellä nälkäkuolemalta välttyi” iltasanomat 08:54 20.01

Paikallinen kirkkoherra passitti Merja Kyllösen isoukin väärin perustein Tammisaaren vankileirille. Perhe ei kuulu tänäkään päivänä kirkkoon.


Lotto arvotaan tänään totuttua aiemmin - myös peliaika lyhenee iltalehti 08:23 20.01

Aikaistuksen taustalla on MTV:n mukaan katsojien palaute. Tästä lauantaista alkaen Lotto arvotaan MTV3:lla entistä aikaisemmin. Loton lisäksi myös Jokeri ja Lomatonni tulevat jatkossa heti Kymmenen uutisten jälkeen jo kello 22.10. Samalla lähetysaika lyhenee, ja vierailijat jäävät tyystin pois. Inserteissä tutustutaan silti edelleen Veikkauksen edunsaajiin.


IL selvitti karun totuuden nuorten huumeidenkäytöstä - kovia aineita jopa 12-vuotiaille: ”Terveydenhuollossa ei välttämättä edes ymmärretä, mistä aineesta on kyse” iltalehti 08:11 20.01

Tutkimusten ja tilastojen mukaan alaikäisten huumeidenkäyttö ei ole juuri muuttunut 1990-luvun puolivälin jälkeen. Poliisi ja päihdehuollon työntekijät ovat kuitenkin sitä mieltä, että alaikäiset käyttävät ja kokeilevat huumeita huomattavasti enemmän kuin ennen. Lue kattava raportti IL Plus -palvelusta. Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Jari Luoto on toiminut huumeasioissa tutkinnanjohtajana vuodesta 1999. Hänellä on suora mielipide asiasta. - Jos päätöksiä tehdään pelkästään tilastojen mukaan ajattelematta niiden taakse, saadaan aika harhaisia ajatuksia. Tässä on se ongelma, että kyse on puhtaasta piilorikollisuudesta, Luoto toteaa.


Uurnilla käyty edellisiä presidentinvaaleja aktiivisemmin – ennakkoäänestys jatkuu yli viikonlopun MTV 08:09 20.01

Presidentinvaalien ennakkoäänestys jatkuu tänään. Useimmat ennakkoäänestyspaikat ovat auki paitsi tänään myös huomenna sunnuntaina. Aukioloajoissa voi olla vaihtelua.


Snowcrossin SM-sarja haastaa Suomen moottorikelkkakuskit - katso avauskisa suorana! iltasanomat 08:01 20.01

Snowcrossin SM-sarja käynnistyy lauantaina 20.1. Seinäjoen stadionilla. Ruutu ja ISTV näyttävät Seinäjoelta aika-ajot sekä finaaliajojen molemmat erät suorana ja selostettuina lähetyksinä ilmaiseksi.


Nolo pattitilanne Yhdysvalloissa - budjettikiista sulki Yhdysvaltain hallinnon iltalehti 07:56 20.01

Hallinnon keskeiset toimet, kuten puolustusvoimat, poliisi, Valkoinen talo ja kongressi jatkavat toimintaansa mutta vähennetyllä henkilöstöllä. Yhdysvaltain hallinto on nyt virallisesti suljettu. Syynä on nolo pattitilanne budjettikiistassa, johon ei ole löydetty sopua lauantain vastaisena yönä käydyissä neuvotteluissa. Demokraattien ja joidenkin republikaaniedustajien vuoksi pattitilanne päättyi siihen, ettei edes väliaikaista budjettiratkaisua saatu sovittua yön aikana.


Suomalaisen hiihdon juhlaviikonloppu? – Mertarannan pointit Planican maailmancupiin MTV 07:54 20.01

Maastohiihdon maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Slovenian Planicassa perinteisen sprinteillä ja väliaikalähtökilpailuilla.


Tammisaaren kuolemanleiri oli helvetti maan päällä – "Ruumiinkantajien lakkaamaton virta kulki kasarmialueelta rinteeseen kaivetulle joukkohaudalle" MTV 06:58 20.01

Tammisaaren vankileirin tapahtumat kesällä ja syksyllä 1918 ovat ehkä Suomen sisällissodan historian synkin episodi. Nopeasti sisällissodan päättymisen jälkeen kokoon kyhätyssä leirissä kuoli toukokuusta 1918 alkaen päivittäin kymmeniä vankeja. Kesän aikana Tammisaaren leiriin ahdettiin yli 10 000 punavankia tai sellaiseksi oletettua.


Tammisaaren kuolemanleiri oli helvetti maan päällä: Pahimpina päivinä leirillä haudattiin 60 ruumista – "Ruumiinkantajien lakkaamaton virta kulki kasarmialueelta rinteeseen kaivetulle joukkohaudalle" MTV 06:58 20.01

Tammisaaren vankileirin tapahtumat kesällä ja syksyllä 1918 ovat ehkä Suomen sisällissodan historian synkin episodi. Nopeasti sisällissodan päättymisen jälkeen kokoon kyhätyssä leirissä kuoli toukokuusta 1918 alkaen päivittäin kymmeniä vankeja. Kesän aikana Tammisaaren leiriin ahdettiin yli 10 000 punavankia tai sellaiseksi oletettua.


Suomen yleisurheilun huippulupaus sai tarpeekseen hirveästä kierteestä – otti urallaan aikalisän iltasanomat 06:55 20.01

Oona Kettunen aikoo juosta tänä vuonna ilman tavoitteita.


CNN: Las Vegasin joukkomurhan alustava tutkimusraportti julki - ei motiivia iltalehti 06:48 20.01

Poliisi paljasti, että eräs henkilö on tutkinnan alla tapaukseen liittyen. Las Vegasin joukkomurhan alustava tutkimusraportti ei tee selvyyttä Stephen Paddockin motiiviin teolle, kertoo . Perjantaina julkaistu raportti sisältää ennennäkemättömiä kuvia rikospaikalta, kuvauksen tekijästä sekä tekotavasta.


Uutiset