IL seuraa: Neitsytmatkalla ollut matkustajajuna suistui sillalta moottoritielle USA:ssa - ainakin 6 kuollut, jopa 77 loukkaantunut iltalehti 21:11 18.12

Matkustajajuna suistui raiteilta ja päätyi keskelle moottoritietä Washingtonin osavaltiossa. Ensimmäistä kertaa uutta reittiä käyttänyt matkustajajuna suistui kovassa nopeudessa raiteilta varhain maanantaiaamuna Yhdysvaltojen Washingtonissa. Onnettomuus tapahtui noin puoli kahdeksalta paikallista aikaa (17.30 Suomen aikaa) Piercen piirikunnassa. Sheriffi kertoo Twitterissä, että turmassa on aiheutunut useita kuolonuhreja ja ihmisiä on loukkaantunut, osa heistä vakavasti. Junassa oli sitä operoivan valtiollisen Amtrak-yhtiön mukaan onnettomuushetkellä 78 matkustajaa ja viisi työntekijää.


Upseerit pettyivät Hesariin – Boikotti: ”Tilauksesi on nyt lopetettu” uusisuomi 20:48 18.12

Puolustusvoimien työntekijöitä on sanonut irti Helsingin Sanomien tilauksia kohujutun julkaisun jälkeen. Ainakin kolme upseeria kertoo päätöksestään somessa. Lehdelle oli vuodettu Puolustusvoimien salaisia asiakirjoja.


IL seuraa: Neitsytmatkalla ollut matkustajajuna suistui sillalta moottoritielle USA:ssa - useita kuolonuhreja ja vakavia loukkaantumisia iltalehti 19:34 18.12

Junavaunu on päätynyt keskelle moottoritietä Washingtonin osavaltiossa, yhdysvaltalaisviranomaiset kertovat. Ensimmäisellä matkallaan ollut matkustajajuna suistui kovassa nopeudessa raiteilta varhain maanantaiaamuna Yhdysvaltojen Washingtonissa. Onnettomuus tapahtui noin puoli kahdeksalta paikallista aikaa (17.30 Suomen aikaa) Piercen piirikunnassa. Sheriffi kertoo Twitterissä, että turmassa on aiheutunut useita kuolonuhreja ja ihmisiä on loukkaantunut, osa heistä vakavasti. CBS:n mukaan junassa oli onnettomuushetkellä 70 ihmistä. Viimeisimmän tiedon mukaan ainakin kolme ihmistä on kuollut, Tacoma News Tribune kertoo.


MOT: Myös Naistenklinikalla vakava homeongelma - sadat saaneet oireita iltalehti 07:43 18.12

Kysymys kuuluu, kokeeko Naistenklinikka suljetun Kätilöopiston kohtalon. Helsingin Kätilöopisto jouduttiin sulkemaan kosteus- ja homevaurioiden takia. Nyt sama kohtalo saattaa odottaa ainakin osittain Naistenklinikkaa, joka on tällä hetkellä Suomen suurin synnytyssairaala. Jopa satojen kätilöiden kerrotaan saaneen Naistenklinikalla homeoireita. Kroonisesti sairastuneita on arviolta yli sata. - Tämän ongelman vakavuutta lisää se, että homesairaus on altistuksen suhteen kumulatiivinen. Eli jos on altistunut Kätilöopistolla, se ei pyyhkiydy elimistöstä, vaan on siellä jo pohjalla. Sitten jo pienetkin lisäaltistukset - esimerkiksi Naistenklinikalla - aiheuttavat kohtuuttoman suuria oireita, Hyksin infektiosairauksien klinikan eläkkeellä oleva ylilääkäri, emeritusprofessori Ville Valtonen sanoo MOT:n toimittajalle Kai Bymanille.


IL kysyi Matti Vanhaselta salaisista papereista: Jopa pääministerin annettiin vain lukea - säilytys hyvin pienen piirin hallussa iltalehti 18:04 17.12

Entisen pääministerin Matti Vanhasen mukaan puolustusvoimien salaisimpien asiakirjojen jakelu ei ole iso, itsekin hän sai ne vain luettavakseen. Helsingin Sanomien lauantaisesta artikkelista selviää, että puolustusvoimista on vuotanut salaisia tiedusteluun liittyviä asiakirjoja ainakin vuosilta 2004-2010. Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen toimi Suomen pääministerinä vuosina 2003-2010. Hän pitää vuotoa vakavana asiana.


Itsemurha­pommittaja iski kirkkoon Pakistanissa – jumalan­palveluksessa 400 ihmistä iltasanomat 16:00 17.12

Ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut kirkkoon tehdyssä itsemurhaiskussa Pakistanissa tänään.


Maanvyöryt tappoivat Filippiineillä ainakin 26 ihmistä iltasanomat 14:13 17.12

Kai-Tak-myrsky moukaroi eilen Filippiinien itäosia.


Valvira otti kantaa hoitosuosituksista poikkeavien hoitomuotojen puolesta - hoitoja antanut lääkäri saa jatkaa ammatissaan iltalehti 10:57 17.12

Ville Pöntynen päätyi Valviran tutkintaan muun muassa siksi, että hän on hoitanut kroonista väsymysoireyhtymää eli CFS-sairautta sekä kilpirauhasen vajaatoimintaa vasten virallisia hoitosuosituksia. Yleislääkäri Ville Pöntynen sai joululahjansa ennakkoon, sillä sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira säilyttää hänen lääkärinoikeutensa. Ainakin vielä. - Valvira kertoo saamassani kirjeessä, että asian käsittely siirtyy tulevaisuuteen, sanoo Pöntynen julkaisemallaan .


Valtava mutavyöry hautasi kylän Chilessä, ainakin viisi kuollut – kuvat ja video iltasanomat 10:54 17.12

Lisäksi ainakin 15 ihmistä on kateissa.


Tiedustelukohu: ”Ainakin hieman heikentää Suomen mainetta” – Sauli Niinistö: ”Juuri tästä on kysymys” uusisuomi 09:58 17.12

Helsingin Sanomien lauantaina julkaiseman sotilastiedustelua käsittelevän artikkelin arvioidaan olevan haitallinen enemmän siksi, että salaisia asiakirjoja ylipäätään on päätynyt toimittajille.


TE: Sinisiä yhdistää ainakin yksi asia – ”Halla-aholla on toinenkin asia, josta voi puhua” uusisuomi 16:30 16.12

Sininen tulevaisuus -puoluetta yhdisti lauantaina pidetyssä puoluekokouksessa ainakin yksi asia: nyrpeä suhtautuminen Jussi Halla-ahon johtamiin perussuomalaisiin eli ”persuihin”.


Jaavalla järisi – ainakin kolme ihmistä kuoli iltasanomat 12:02 16.12

Indonesian pääsaarta Jaavaa ravisutti myöhään perjantaina maanjäristys, jossa kuoli ainakin kolme ihmistä.


Ainakin kolme kuollut maanjäristyksessä Indonesiassa MTV 12:02 16.12

Ainakin kolme ihmistä on kuollut ja satoja rakennuksia vaurioitunut Jaavan saarella Indonesiassa, kun 6,5 magnitudin järistys ravisteli saarta hieman ennen puoltayötä viime yönä.


Erikoissairaanhoitoa koskeva asiakasseteli soten "kipeä kohta" – ministeri toppuuttelee huolta päivystyksestä MTV 09:19 16.12

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon mukaan eilen päättynyt lausuntokierros osoitti, että erikoissairaanhoitoa koskeva asiakasseteli on valinnanvapauslakiesityksen "kipeä kohta". Muutoksia, ainakin yksityiskohtiin, on tulossa.


Liigaa pelataan maaottelutauoillakin, kärkijoukkue Kärpät hävisi uusisuomi 23:10 15.12

Jääkiekon Liigaa pelattiin perjantainakin, vaikka samaan maajoukkue pelaa EHT-turnausta Moskovassa. Leijonien matkassa Venäjällä on seitsemän Liigan pelaajaa.


Ainakin neljä palestiinalaista saanut surmansa levottomuuksissa perjantaina iltasanomat 19:54 15.12

Ainakin neljä palestiinalaista on kuollut Israelin armeijan luoteihin perjantaina palestiinalaisalueilla syttyneissä levottomuuksissa.


Ainakin kolme palestiinalaista saanut surmansa Jerusalem-mielenosoituksissa iltasanomat 19:04 15.12

Ainakin kolme palestiinalaista on kuollut Israelin armeijan luoteihin perjantaina palestiinalaisalueilla syttyneissä levottomuuksissa.


Poliisi aloittaa esitutkinnan lippuroviosta ja varastetuista Suomen lipuista MTV 13:24 15.12

Poliisi epäilee että Helsingin Lauttasaaresta anastettiin itsenäisyyspäivänä lipputangoista Suomen lippuja ja ainakin osa anastetuista lipuista poltettiin lippuroviossa.


Hollannissa Maastrichtissa raju yhteenotto - ainakin kaksi kuollut puukotukseen iltalehti 01:18 15.12

Väkivallanteot tapahtuivat myöhään torstai-iltana. Hollannissa ainakin kaksi ihmistä on kuollut puukotuksissa Maastrichtissa. Verityöt tapahtuivat kahdessa paikassa, jotka sijaitsevat lähellä toisiaan.


Uutiset