YK: Raqqan taistelussa Syyriassa kuollut ainakin 173 siviiliä tässä kuussa, satatuhatta siviiliä loukussa rintamalla hs 18:45 28.06


Syyttäjä: Sarjakuristaja aikoi kuristaa alaikäistä tyttöä - laati tarkan suunnitelman iltalehti 17:17 28.06

Sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän rikosepäilyä käsiteltiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Penttilä sai keskiviikkona syytteen törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Asianomistajana tapauksessa on alaikäinen tyttö. Syyttäjän mukaan Penttilä on laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman päästä tapaamaan uhria ja suunnitellut tapaamisen yhteydessä tappavansa tai ainakin törkeästi pahoinpitelevänsä tämän kuristamalla.


Kyproksen rauhanneuvottelut alkoivat myönteisessä hengessä iltalehti 16:50 28.06

Kyproksen rauhanneuvottelut ovat alkaneet "huomattavan myönteisessä" hengessä, kertoi YK:ta neuvotteluissa edustava poliittinen alipääsihteeri Jeffrey Feltman. Nyt aloitettujen neuvottelujen on määrä kestää ainakin kymmenen päivää. Osapuolina ovat kyproksenkreikkalaisten johtaja Nikos Anastasiades ja saaren turkkilaisen osan johtaja Mustafa Akinci. Kypros on ollut jaettuna vuodesta 1974, kun Turkin joukot miehittivät saaren pohjoisen kolmanneksen. Miehitys oli vastaus Kreikan tukemaan vallankaappaukseen, jonka päämääränä oli liitto Kreikan kanssa. Ratkaisua on haettu neuvotteluteitse jo monesti aiemmin, mutta toistaiseksi aina tuloksetta.


Tyttö pelkäsi sarjakuristajan tarkkailleen häntä pitkään - "Varmaan yritti, että tapaisin sen ja se kuristais mutki" iltalehti 16:29 28.06

Sarjakuristajana tunnettua Michael Penttilää syytetään törkeään henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Syyttäjän mukaan Pentillä oli laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman päästäkseen tapaamaan naapurissa asuvaa 17-vuotiasta tyttöä. Tapaamisen yhteydessä hän oli syyttäjän mukaan suunnitellut tappavansa tai ainakin törkeästi pahoinpitelevänsä uhria kuristamalla. Tyttö kertoi poliisikuulustelussa, että kaikki alkoi, kun joku yritti tulla perheen kotiin sisälle. Tyttö oli tuolloin yksin kotona, hänen isänsä oli lähtenyt töihin iltavuoroon.


Ainakin 30 siviiliä kuollut ilmaiskuissa Syyriassa iltasanomat 15:57 28.06

Ihmisoikeuksia valvova järjestö ei pystynyt varmistamaan, minkä tahon hyökkäyksistä oli kyse.


Tällaisen kirjeen sarjakuristaja pudotti postiluukusta: "Vartalosi on upea" iltalehti 13:02 28.06

Syytteen mukaan sarjakuristaja lähestyi tyttöä pudottamalla tälle postiluukusta kirjeen. Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä kiistää syytteen törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Syyttäjän mukaan Penttilä olisi laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman päästäkseen kuristamaan naapurirapussa asunutta alaikäistä tyttöä. Syyttäjän mukaan aikeena oli tappaa tai ainakin pahoinpidellä törkeästi.


Sarjakuristaja kiistää syytteet: Lankesi deittipalvelussa "virtuaalihenkilöön" - "yrittänyt selvittää väärinkäsitystä" iltalehti 12:08 28.06

Puolustus katsoo, ettei sarjakuristajan toiminta täyttäisi edes syyttäjän kuvailemana rikoksen valmistelun määritelmää. Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä kiistää tyystin syytteen törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Syyttäjän mukaan Penttilä olisi laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman päästäkseen kuristamaan naapurirapussa asunutta alaikäistä tyttöä. Syyttäjän mukaan aikeena oli tappaa tai ainakin pahoinpidellä törkeästi.


Teinipojat tuhosivat päiväkodin täysin, jopa lasten askartelut tallottiin - "Oikein tietoinen omaisuuden rikkominen" iltalehti 11:56 28.06

Nurmijärven Kylänpään päiväkoti hajotettiin käyttökelvottomaksi viime sunnuntaina. Silmittömästä ilkivallasta epäillään 14- ja 15-vuotiaita poikia, jotka ehtivät mellastaa päiväkodissa noin puolen tunnin ajan kello 22.30 alkaen. Hävitys oli perinpohjainen. - Ainakin 15 ikkunaa oli rikki, seinissä reikiä, välikaton kattolevyjä revitty alas, kopiokone, kaappeja ja kalusteita rikottu. Siellä oli hajotettu kaikkea mitä päiväkodista nyt yleensä löytyy. Semmoinen oikein tietoinen omaisuuden rikkominen, rikoskomisario Matti Tuominen Itä-Uudenmaan poliisista luettelee.


Tyttö näki ovisilmästä pitkän miehen nahkahanskat käsissään - Syyttäjä: Sarjakuristajan "tavaramerkki" iltalehti 10:42 28.06

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä asui alaikäisen tytön naapurissa. Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä oli syyttäjän mukaan laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman tappaakseen tai ainakin pahoinpidelläkseen törkeästi alaikäisen tytön tänä keväänä. Syyttäjän mukaan Penttilällä oli suunnitelma, jolla pääsisi tapaamaan nuorta naista ja tämän tapaamisen yhteydessä kuristaisi tyttöä.


Pride-viikko käynnissä - yritykset, liitot ja urheiluseuratkin mukana sateenkaaren värein iltalehti 10:25 28.06

Pride-viikko on alkanut näkyvästi, sillä moni taho on ilmaissut tukensa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille ja yhdenvertaisuudelle sateenkaaren värein. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on esimerkiksi nostanut sateenkaarilipun salkoon ja Helsingin kaupunginteatteri on valaistu sateenkaaren värein. Ainakin Ihmisoikeusliitto, teleoperaattori Telia Finland ja Veikkausliiga ovat muokanneet logonsa sateenkaaren väreihin Facebookissa.


Kymmeniä ihmisiä loukkaantui metron syöksyttyä raiteiltaan New Yorkissa iltalehti 06:42 28.06

New Yorkissa ainakin 34 ihmistä loukkaantui, kun täyden metron kaksi vaunua syöksyi raiteiltaan Manhattanilla tiistaina paikallista aikaa. Asiasta kertoo New York Times. Loukkaantuneista 17 vietiin sairaalaan. Lisäksi metron matkustajat evakuoitiin metrotunnelia pitkin lähimmälle asemalle.


Uutiset