Eduskunnan ”Alko-kerho” taisteli tänään monopolinkin puolesta iltalehti 19:34 15.12

Valtion vähittäismyyntimonopolin Alkon hallintoneuvostossa istuu 11 kansanedustajaa. Perjantain ratkaisevimmassa äänestyksessä, jossa asia eteni suureen valiokuntaan, vain kolme oli nakertamassa Alkon monopolia esimerkiksi nelosoluen ja aidon lonkeron vähittäismyyjänä: hallintoneuvoston puheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala sekä hallintoneuvoston jäsenet Sari Sarkomaa (kok) ja Juha Rehula (kesk). Hallintoneuvoston jäsenet Tuula Haatainen (sd), Anna-Maja Henriksson (r), Suosanna Huovinen (sd), Ulla Parviainen (kesk), Aino-Kaisa Pekonen (vas), Annika Saarikko, Pekka Puska (kesk) ja Päivi Räsänen (kd) eivät olleet halukkaita laskemaan prosenttirajaa ja äänestivät sen mukaan.


Saarinen asetti hurjan tavoitteen Toblachiin – "Sitten suupielet ylöspäin" MTV 15:15 10.12

Sunnuntaina Davosissa Aino-Kaisa Saarinen jäi vajaat kaksi minuuttia kärjestä maastohiihdon maailmancupin 10 kilometrin matkalla. Saarinen oli kuitenkin innokkaana jo ensi viikonlopun Toblachin matkoista.


Aikku Saarisella oli kehno keikka Davosiin - hävisi kympillä kärkeen liki kaksi minuuttia iltalehti 14:24 10.12

Aino-Kaisa Saarinen oli 35:s Davosin maailmancupin vapaan kympillä. Aino-Kaisa "Aikku" Saarisella oli kehno keikka Davosiin vapaan hiihtotavan 10 kilometrin väliaikalähtökisaan. Hollolalainen hävisi itselleen heikommalla hiihtotavalla 1.52,4 tapahtuman voittaneelle Norjan Ingvild Flugstadt Östbergille. Vuoden 2009 maailmanmestari Saarinen taipui norjalaiselle reilut 11 sekuntia per kilometri. Saarinen oli maalissa 35:s. Myös Anne Kyllösellä oli vaikeaa, sillä hän hävisi Saariselle 4,3 sekuntia ja oli 37:s.


Aino-Kaisa Saarinen juhli Linnassa tutussa luomuksessa – kaunis puku paljasti treenatut käsivarret iltasanomat 11:00 07.12

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen asteli Linnan juhliin klassiseen kauniissa puvussa, joka nähtiin hänen päällään jo vuoden 2015 Urheilugaalassa.


Krista Pärmäkoski vakuuttavasti välieriin - Björgen putosi jatkosta iltalehti 12:54 02.12

Krista Pärmäkoski jatkaa ainoana suomalaisnaisena Lillehammerin sprintin finaaleihin. Aamun karsinnassa toiseksi nopeinta vauhtia pitänyt Krista Pärmäkoski hallitsi omaa puolivälieräänsä ja ylitti maaliviivan ensimmäisenä. USA:n Sophie Caldwell hävisi Pärmäkoskelle 0,14 sekuntia ja eteni erästä toisena hiihtäjänä jatkoon. Toisena suomalaisena aamun karsinnasta jatkoon edenneen Aino-Kaisa Saarisen tie nousi pystyyn kivikovassa ensimmäisessä puolivälierässä. Saarisen erästä jatkoon menivät Norjan sprinttimestari Maiken Caspersen Falla ja USA:n Jessica Diggins sekä aikavertailun perusteella jatkoon selvinnyt Norjan Ingvild Flugstad Östberg.


Kirjamyynti: Aino-Kaisa Saarinen kiinnostaa viisi kertaa enemmän kuin Harri Kirvesniemi: ”Olin hieman naiivi” iltalehti 08:43 27.11

Suomessa on viime aikoina julkaistu useita urheilijoiden elämäkertoja. Urheilijoiden elämäkertakirjat ovat Suomessa muodissa. Myös hiihdossa on tehty viime aikoina useita henkilötarinoita. Vuoden 2016 aikana julkaistiin muun muassa Immo Kuutsan tarina (Docendo), Aino-Kaisa Saarisen Tahto (Teos) ja Harri Kirvesniemen Poika, sinusta tulee vielä hiihtäjä (omakustanne).


Hiihtäjillä ilmaa puhdistava palaveri huoltoryhmän kanssa: ”Ihmisiä ne ovat” iltalehti 06:06 27.11

Aino-Kaisa Saarinen kehui suksiaan sunnuntain takaa-ajokilpailun jälkeen. Aino-Kaisa Saarinen kertoi, että lauantaina naisten kisassa epäonnistunut Suomen huoltoryhmä piti ilmaa puhdistavan palaverin urheilijoiden kanssa. - Keskusteltiin ruokapöydässä vartti ennen kuin huoltopalaveri alkoi. Sai kysyä, mikä meni mokaan. Oli tosi hyvä keskustelu. Parempi, että näin kävi täällä kuin olympialaisissa, Saarinen sanoi.


Sotasankarin kohtaaminen Linnan juhlissa koskettaa Aino-Kaisa Saarista: ”Tulee yhä tippa linssiin” iltalehti 12:24 26.11

Suomalaishiihtäjä menee itsenäisyyspäivänä viidettä kertaa Linnaan. Aino-Kaisa Saarinen menee viidettä kertaa Linnan juhliin. Hän on ollut mukana itsenäisyyspäivän juhlissa Sauli Niinistön ja Tarja Halosen presidenttikaudella. - Neljä kertaa olen ollut, kerran olen jättänyt väliin. Aina on ollut hyvät tarjottavat ja hyvä orkesteri. Enää ei jännitä. Ekan kerran jännitti kauheasti, kun siellä on vuori kuvaajia, Saarinen kertoo.


Aino-Kaisa Saarisen suksiin tarttui massiiviset lumipallot: ”Kuin korkokengillä olisi mennyt” iltalehti 14:08 25.11

Suomalaisen suksi petti, mutta nainen oli tyytyväinen suoritukseensa. Hän oli sijalla 27. Aino-Kaisa Saarisen 10 kilometrin kilpailu lauantaina Rukalla kaatui suksiongelmiin. - Oli aika lailla haastava keli. Oli 3,5 kilsaan asti tosi hyvä suksi, mutta sitten se Impilinnassa jäätyi. Jouduin pysähtymään ja hinkkasin toista toisen päälle, että sain lumipaakun pois, Saarinen kertoi.


Aino-Kaisa Saarinen tylysti ulos kauden avauksessa - Pärmäkoski ja Mononen säväyttivät iltalehti 11:45 24.11

Neljä suomalaishiihtäjää eteni jatkoon naisten sprintin karsinnoista. Aino-Kaisa Saarinen putosi jatkosta. Aino-Kaisa Saarisen urakka Rukan maailmancupissa ei alkanut erityisen hyvin, sillä nainen karsiutui jatkosta perinteisen sprintin aika-ajon jälkeen. Saarinen oli karsinnan 66:s ja hän hävisi aika-ajon ykköselle Ruotsin Ida Ingemarsdotterille reilut 20 sekuntia. Jatkoeriin 30 parhaan joukkoon suomalaisista etenivät Krista Pärmäkoski (aika-ajon seitsemäs), Laura Mononen (20:s), Anne Kyllönen (25:s) ja Kerttu Niskanen (28:s).


Hirmuinen taistelu! Kerttu Niskanen paahtoi voittoon kovassa kirikamppailussa iltalehti 13:04 19.11

Kerttu Niskanen hiihti Rovaniemellä hiihdetyn Suomen cupin 9 km takaa-ajokisan voittoon. Niskanen ja kovin kilpakumppani Laura Mononen sivakoivat kärjessä omia menojaan lähes koko kilpailun ajan. Niskanen tyytyi peesaamaan Monosta ja rykäisi ohi noin kilometrin ennen maalia. Mononen pysyi erinomaisesti mukana, eikä Niskanen päässyt karkuun. Hurjassa loppusuoran kiritaistossa Niskanen piti nipin napin kärkipaikkansa. Anne Kyllönen tuli maaliin kolmantena, 20 sekuntia kärjen perässä. Riitta-Liisa Roponen oli neljäs, Aino-Kaisa Saarinen viides.


Laura Mononen oli nopein Ounasvaaralla - Kerttu Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen jäivät taakse: ”Olen valmiimpi kuin viime vuonna” iltalehti 11:46 18.11

Laura Mononen voitti Ounasvaaralla hiihdetyn Suomen cupin kisan. Monosen voittoaika kuuden kilometrin perinteisellä oli 16:29.4. Toiseksi sijoittunut Kerttu Niskanen jäi Monoselle 7,3 sekuntia. Aino-Kaisa Saarinen oli kolmas jäätyään Monoselle 12,9 sekuntia.


Laura Mononen oli nopein Saariselällä - Kerttu Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen jäivät taakse: ”Olen valmiimpi kuin viime vuonna” iltalehti 11:10 18.11

Laura Mononen voitti Saariselällä hiihdetyn Suomen cupin kisan. Monosen voittoaika kuuden kilometrin perinteisellä oli 16:29.4. Toiseksi sijoittunut Kerttu Niskanen jäi Monoselle 7,3 sekuntia. Aino-Kaisa Saarinen oli kolmas jäätyään Monoselle 12,9 sekuntia.


Anne Kyllönen tokeni suksikohuista ja otti komean voiton - Aino-Kaisa Saarinen jäi kauas taakse iltalehti 11:43 12.11

Suomalainen voitti vapaan hiihtotavan 10 kilometrin kisan Muoniossa. Viima kuukaudet suksi- ja välinekohun pyörteissä ollut Anne Kyllönen tokeni väkevään hiihtokuntoon sunnuntaina. Kyllönen oli ykkönen Oloksen Tykkikisojen vapaan hiihtotavan 10 kilometrin kisassa. Voittajan loppuaika alimittaisella radalla oli 22.27,4.


Oppositio ryöpytti sote-linjauksia kyselytunnilla - ”tuntuu aika paksulta” iltalehti 17:05 19.10

Oppositiopuolueet ovat arvostelleet jälleen ankarasti Juha Sipilän (kesk) hallituksen sote-linjauksia eduskunnan kyselytunnilla. Kovinta ryöpytystä tarjosi vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen. - Onhan tämä nyt perin kummallista.


Aino-Kaisa Saarinen haluaa suomalaisen korvaajan Reijo Jylhälle – miettii vielä uransa jatkoa iltasanomat 06:26 19.10

Aino-Kaisa Saarinen ei vahvista huhuja uransa jatkosta.


Uutiset