Ohjeistus eduskuntaan: Näin häirintään puututaan – 12 kohdan lista muistuttaa sopivasta käytöksestä MTV 12:12 15.10

Edukunta julkaisi ohjeistuksen, jonka tarkoituksena on auttaa kansanedustajia puuttumaan työkavereiden häiritsevään käytökseen.


Tviitti, joka muutti paljon: Vuosi me too -keskustelun käynnistymisestä MTV 07:09 15.10

Tasan vuosi sitten yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja Alyssa Milano pyysi Twitterissä kaikkia seksuaalisen häirinnän tai ahdistelun kokeneita vastaamaan hänen viestiinsä "me too" (minä myös).


Yksi twiitti käynnisti valtavan vyöryn – #metoo-keskustelun alkamisesta vuosi iltasanomat 02:18 15.10

Tasan vuosi sitten yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja Alyssa Milano pyysi Twitterissä kaikkia seksuaalisen häirinnän tai ahdistelun kokeneita vastaamaan hänen viestiinsä "me too" (minä myös).


Finnairin korvaussoppaa aletaan käsitellä markkinaoikeudessa MTV 05:40 12.10

Lentoyhtiö Finnairin peruttujen lentojen korvauskäytäntöjä aletaan tänään puida markkinaoikeudessa.


"Järkyttävä esimerkki" – urheiluministeri Sampo Terho pettynyt häirintätapauksista MTV 22:54 11.10

Kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho on seurannut pettyneenä viime aikojen uutisointia häirintätapauksista urheilussa.


Elokuvasäätiö pyrkii puuttumaan häirintään uudessa strategiassa iltasanomat 14:10 11.10

Elokuva-alan tasavertaisen, häirinnästä vapaan ja turvallisen työkulttuurin edistäminen on Suomen elokuvasäätiön uuden strategian keskeinen teema, kertoo säätiön hallituksen puheenjohtaja Lauri Kaira tiedotteessa.


Suomen naistenniksen ykköstähti: "Olen itsekin kokenut seksuaalista häirintää" MTV 11:02 11.10

Suomen kaikkien aikojen paras miestennispelaaja Jarkko Nieminen ja naispelaaja Emma Laine pitävät seksuaalisen häirinnän esiin nostamista positiivisena asiana.


Tennisvalmentajaa epäillään seksuaalisesta häirinnästä – Suomen Tennisliitto puuttui asiaan iltasanomat 15:08 10.10

Tennisliitto tilasi selvityksen SUEKilta liittyen tennisvalmentajan epäiltyyn seksuaaliseen häirintään.


Yle: Finnairin lento Budapestiin joutui palaamaan Helsinkiin nousun jälkeen – koneessa oli yli sata matkustajaa MTV 18:58 09.10

Finnairin lento AY1255 Budapestiin joutui palaamaan tänään pian lähdön jälkeen takaisin Helsinki-Vantaan lentoasemalle teknisen vian takia. Asiasta uutisoi Yle.


”Persettäni ja mahaani on hiplailtu” – seksuaalisen häirinnän uhriksi joutuneet suomalaisurheilijat kuvailivat kokemaansa iltasanomat 12:15 09.10

Suomen urheilun eettisen keskuksen Suekin selvitys oli hätkähdyttävä.


”Persettäni ja mahaani on hiplailtu” – seksuaalisen häirinnän uhriksi joutuneet urheilijat kuvailivat kokemaansa iltasanomat 12:15 09.10

Suomen urheilun eettisen keskuksen Suekin selvitys oli hätkähdyttävä.


Kiekkopomolta ytimekäs viesti häirinnästä – "Emme voi olettaa, että ihmiset tietävät miten toimia" MTV 10:43 09.10

Jääkiekkoliitto painottaa, että häirintätilanteiden ehkäisystä ja toimintaohjeista tarvitaan lisätietoa kaikilla tasoilla.


"Nämä tulokset vasta jäävuoren huippu" – uskalletaanko seuroissa puuttua häirintään? MTV 08:42 09.10

Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK:n tekemä selvitys seksuaalisesta häirinnästä suomalaisessa joukkueurheilussa oli puheenaiheena MTV3:n Huomenta Suomessa tiistaina.


Häirintätutkimus paljasti karuja esimerkkejä jalkapallon ja jääkiekon maajoukkuepelaajilta – "Muutamat tarinat pysäyttivät" MTV 06:30 09.10

Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) teettämä selvitys vahvisti, että kymmenet maajoukkuepelaajat ovat kokeneet seksuaalista häirintää jalkapallon ja jääkiekon parissa. Asia tuli ilmi keväällä MTV Sportin tekemän paljastuksen myötä. Selvitystä tekemässä ollut tutkija Johanna Hentunen kertoo, että esimerkkien joukossa oli myös vakaviksi määriteltyjä tapauksia.


Nuoret tytöt vastustivat seksuaalista häirintää Intiassa – hakattiin sairaalakuntoon iltasanomat 03:54 09.10

Pojat ja näiden vanhemmat hyökkäsivät Guardianin mukaan tyttöjen kimppuun.


Pukukopissa tirkistelyä ja intiimialueen esittelyä suihkussa – tuore selvitys paljastaa maajoukkuepelaajien karut kokemukset iltasanomat 20:10 08.10

Urheilun eettisen keskuksen selvitys: Useampi kuin joka kymmenes jalkapallon ja jääkiekon maajoukkuepelaaja on kokenut seksuaalista häirintää.


Palloliitto-pomo häirintätapauksista: "Varmaan on niin, että ei näistä paljoa puhuta" MTV 19:50 08.10

Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) teettämä selvitys vahvisti, että kymmenet maajoukkuepelaajat ovat kokeneet seksuaalista häirintää jalkapallon ja jääkiekon parissa. Selvitystä Jääkiekkoliiton kanssa tilaamassa olleen Palloliiton pääsihteerin Marco Casagranden mukaan selvitys osoittaa muun muassa sen, ettei häirintätapauksista viestitetä kunnolla eteenpäin.


Tuore tutkimus vahvisti häirintätapaukset maajoukkuetasolla – Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja: "Ei voi sanoa, että olisi yllättänyt" MTV 18:28 08.10

Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) teettämä selvitys vahvisti, että kymmenet maajoukkuepelaajat ovat kokeneet seksuaalista häirintää jalkapallon ja jääkiekon parissa. Selvityksen olivat tilanneet yhteistyössä Jääkiekkoliitto ja Palloliitto. Jääkiekkoliiton toimitusjohtajan Matti Nurmisen mukaan selvitys oli paikallaan, sillä häirintätapauksista raportoidaan edelleen hyvin korkealla kynnyksellä.


Selvitys: Kymmenet maajoukkuepelaajat kokeneet seksuaalista häirintää MTV 17:12 08.10

Useampi kuin joka kymmenes urheilija on uransa aikana kokenut seksuaalista häirintää, kertoo Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK ry:n tuore selvitys.


Selvitys: Kymmenet huippu-urheilijat kokeneet seksuaalista häirintää – ahdistelijana usein taustahenkilö MTV 15:20 08.10

Useampi kuin joka kymmenes urheilija on uransa aikana kokenut seksuaalista häirintää, kertoo Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK ry:n tuore selvitys.


Bolt kuumeni yllätyskutsusta epäilty törkeästä kuoleman­tuottamuksesta helpostikin” jopa 13 miljoonaa oikea omistaja toimittaja Khashoggin

Uutiset