Petrin ”ääliömenneisyys” Hausmyllyssä vaihtui huippupestiin Ylessä – 90-luvun keikoilla vastassa oli haulikko: ”Ensisijaisesti tuli turpaan” iltasanomat 08:01 20.01

Petri Alanko sai arvostetun huippupestin Ylestä. Hänen menneisyytensä on kuitenkin ihan toisaalla – Hausmylly-yhtyeessä.


Friederieke-myrsky tuhoaa ja tappaa Saksassa sekä Alankomaissa - jo yhdeksän kuollutta iltalehti 02:06 19.01

Myrsky on myös aiheuttanut ongelmia juna- ja ilmaliikenteelle. Uutistoimisto AFP:n mukaan Saksassa ja Alankomaissa torstaina riehunut Friederiekeksi nimetty myrsky on vaatinut jo yhdeksän kuolonuhria. Saksassa kuolleita on kaikkiaan kuusi. Näistä kaksi on palomiehiä, jotka olivat myrskystä johtuneella hälytystehtävällä.


Kolme kuollut myrskytuhoissa Hollannissa – puuskat kaataneet puita ja irrottaneet kattoja MTV 14:56 18.01

Alankomaita riepotteleva myrsky on vaatinut kolme kuolonuhria.


Christa Alanko pelaa Luulajassa kolmatta kauttaan: "Ihmiset ovat kiinnostuneita joukkueesta" jatkoaika.com 19:00 15.01

Christa Alanko on yksi viidestä Luulajassa pelaavasta suomalaisesta. Kolmatta kauttaan Luulajassa pelaava hyökkääjä kiittelee seuraa sen tarjoamista hienoista mahdollisuuksista naiskiekon suhteen.


Ilkka Alanko muistelee satumaisia häitään – kannustaa myös Roope Salmista avioitumaan mtv 19:01 12.01

Ilkka Alanko innostuu puhumaan omista häistään Mökkireissu-ohjelmassa. Hän kannustaa myös Roope Salmista avioitumaan. 


Eronnut Ilkka Alanko muistelee satumaisia häitään – kannustaa myös Roope Salmista avioitumaan mtv 19:01 12.01

Ilkka Alanko innostuu puhumaan omista häistään Mökkireissu-ohjelmassa. Hän kannustaa myös Roope Salmista avioitumaan. 


Maailman turvallisimpia maita ovatkin Alankomaat ja Norja - Suomi sijoittui vertailussa vasta sijalle 14. iltalehti 17:33 12.01

Mukana oli myös osatekijöitä, joissa Suomi oli jopa vertailun heikoimpia maita. Kun etsitään maailman turvallisinta maata, Suomi on sijalla 14., esittää turvallisuustutkimusyritys Underwriters Laboratoriesin (UL) tuore päivitys UL Safety Index -mittaristoon. UL Safety Index kuvaa 190 maan suhteellista turvallisuutta ja maiden kansalaisten suojaa tapaturmilta. Suhteellisen turvallisuuden käsite perustuu erilaisiin osatekijöihin, jotka on lajiteltu kolmeen pääkategoriaan: yleisiin institutionaalisiin tekijöihin, turvallisuutta lisäävään lainsäädäntöön, normeihin, valvontaan ja infrastruktuuriin sekä tapaturmien hoitotuloksiin. Vertailu keskittyy tapaturmiin eli tahattomiin vammoihin ja kuolemantapauksiin, eikä ota huomioon maiden alueella mahdollisesti vallitsevia konflikteja.


Hoitajat uupuvat ylipitkiin työputkiin - 30 vuotta alalla olleen Katrin jaksaminen on äärirajoilla: ”Kaksi vapaapäivää kolmen viikon aikana, töitä lähes 70 tuntia viikossa” iltalehti 06:00 12.01

Muutaman viime vuoden aikana tilanne Meilahdessa on leikkaussalin sairaanhoitajan Katri Alangon mukaan muuttunut lähes sietämättömäksi. On kesä 2017. Meilahden sairaalan leikkausosastolla työskentelevä leikkaussalin sairaanhoitaja Katri Alanko, 56, puuhailee Pasilassa sijaitsevalla perunamaallaan. Hän ei kuitenkaan pysty täysin rinnoin nauttimaan kesäpäivästä, vaan vilkuilee vieressä olevaa puhelintaan koko ajan. Pian se jo hälyttääkin sen merkiksi, että on lähdettävä hakemaan elimiä toiselta puolelta Suomea. Helsingin Sanomat uutisoi keskiviikkona, että Meilahden sairaalan leikkausosaston hoitajat joutuvat usein vuorokauden mittaisiin työputkiin tai olemaan töissä ilman vapaapäiviä pahimmillaan kolmekin viikkoa.


Uudet lumisateet mahdollisia Espanjassa - ”Ei ole kesäkelejä näköpiirissä” iltalehti 22:58 09.01

Torstaina kylmää ilmaa virtaa koko Espanjaan, päivystävä meteorologi kertoo. Maanantaina Espanjan Fuengirolassa hämmästyttiin, kun ranta muuttui muutaman tunnin ajaksi valkoiseksi. Espanjan ja Ranskan välimaaston vuoristoseudulle on tulossa keskiviikon vastaisena yönä lumisateita. Keskiviikkona sää muuttuu hetkellisesti hieman lämpimämmäksi, mutta taas torstaina kylmää ilmaa virtaa koko Espanjaan, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko. Torstaina lunta tulee todennäköisimmin Espanjan keski- ja pohjoisosissa.


Niemestä tuli laittomuuden tyyssija - päättömän ruumiin löytäminen johti Belgian ja Hollannin rajan muuttamiseen iltalehti 08:03 06.01

Belgia ja Alankomaat muuttivat vuoden vaihteessa valtakunnanrajaansa belgialaisen Visen kaupungin ja hollantilaisen Maastrichtin kaupungin välillä. Useiden vuosien neuvottelujen ja lopulta molempien maiden parlamenttien päätöksellä raja korjattiin kulkemaan keskellä maiden välissä kulkevan Maas-joen nykyistä uomaa. Raja oli sovittu kulkemaan joen syvintä kohtaa myöten jo vuonna 1843, mutta ajan kuluessa rajajoki oli muuttanut sijaintiaan niin, että Hollannin puolelle jokea oli muodostunut Belgialle kuuluva, noin puolen hehtaarin kokoinen niemi. Luonnonkaunis alue keräsi vuosikausia huomiota erilaisten laittomuuksien tyyssijana. Koska Hollannin poliisilla ei ollut toimivaltaa niemellä, eivätkä belgialaiset poliisit koskaan tulleet joen yli, paikasta oli muodostunut eräänlainen ei kenenkään maa ja suosittu tapaamispaikka muun muassa huumeidenkäyttäjien ja puistoseksin harrastajien parissa. Lisäksi niemellä harrastettiin salametsästystä ja järjestettiin yöt läpeensä kestäneitä rave-juhlia. Päätön ruumis


Rekkakuski ajoi hidastamatta mopopojan hengiltä - ei katsonut eteensä ja mittarissa ylinopeutta iltalehti 20:36 29.12

Onnettomuus sattui Anjalankoskella vuosi sitten. Tapaus on myös liikennerikos. Itä-Suomen hovioikeus katsoo, että syyllinen tapahtuneeseen on yksin raskaan ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja. Teini-ikäiset mopopojat ajoivat liikennesääntöjen mukaan, heillä oli kypärät päässään ja heidän pyörissään oli valot kytkettynä. Toinen pojista ajoi tien oikeassa laidassa, toinen keskellä kaistaa.


”Hirvein kuviteltavissa oleva joululahja” – Alanko-Kahiluoto vaatii hallitusta palauttamaan ”leipäjonorahat” uusisuomi 16:01 21.12

Eduskunnan köyhyysryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen leipäjonojen tukirahoista, joista oppositio ja hallitus ovat äityneet kiistelemään.


Poliisi: Schipholin lentokentän veitsimiehellä aiempaa väkivaltarikostaustaa MTV 21:17 15.12

Alankomaissa viranomaiset ovat kertoneet lisää tietoja miehestä, jota sotilaspoliisi ampui iltapäivällä Schipholin lentokentällä.


Mies heilutti puukkoa Amsterdamin lentoasemalla - poliisi ampui ja otti kiinni iltalehti 19:21 15.12

Puukon kanssa lentoasemalla perjantaina liikkunut mies ei ehtinyt satuttaa ketään. Alankomaiden sotilaspoliisin mukaan mies on viety säilöön ja lentoasemalla on taas turvallista, kertovat uutistoimistot ja . - Mies uhkaili veitsen kanssa ja sotilaspoliisi ampui häntä. Hän on haavoittunut ja kiinniotettuna, poliisin tiedottaja kertoi.


Vakuuttava meno jatkuu - Suomen naiset etenivät salibandyn MM-välieriin murskavoitolla iltalehti 20:08 07.12

Suomi kaatoi naisten salibandyn MM-kisojen puolivälierässä Slovakian 6-2. Suomen maalit iskivät Nina Rantala, Hanna Sipiläinen, Jenna Saario, Veera Kauppi sekä kahdesti osunut Eliisa Alanko. Maalissa Noora Vuorela torjui 11 kertaa. Suomi eteni puolivälieriin voitettuaan ensin oman alkulohkonsa kaikki ottelut maalierolla 27-3.


Nimikkotulppaani, avaruusraha, lepakkopiano ja kaksi pandaa - näin muut maat ovat muistaneet 100-vuotiasta Suomea iltalehti 16:18 05.12

Unkari lahjoitti Suomelle 250 000 euron arvoisen pianon, Yhdysvallat 500 000 dollaria ja avaruudessa käyneen Sibelius-rahan. Iltalehti selvitti, miten muut maat ovat muistaneet 100-vuotiasta Suomea. Valtioneuvoston kanslian Iltalehdelle toimittaman listan mukaan lukuisat maat ovat muistaneet 100-vuotiasta Suomea erilaisilla lahjoilla. Osa lahjoista on ollut Suomen kunniaksi järjestetty tapahtuma tai tilaisuus, osa on annettu ihan fyysisenä lahjana. Alankomaat muisti Suomea nimeämällä uuden tulppaanilajin Suomen mukaan. Tulppaaneja istutetaan muun muassa presidentin virka-asunnolle Mäntyniemeen. Presidentti Sauli Niinistön puoliso rouva Jenni Haukio toimii Suomi 100 -tulppaanin kummina.


Hurja nimilista - tällaisen joukkueen saisi kasaan MM-kisoista karsiutuneista pelaajista iltalehti 16:06 16.11

Karsiutuneiden maiden pelaajista saisi kasaan varsin kilpailukykyisen joukkueen. Viime yönä Peru varmisti viimeisenä maana paikan ensi vuonna Venäjällä pelattaviin jalkapallon MM-kisoihin. Peru kukisti ratkaisevassa ottelussa Uuden-Seelannin. Matkan varrella MM-unelma on kariutunut monelta muultakin valtiolta. Isoista ja maineikkaista jalkapallomaista ulos kisoista jäivät muun muassa Italia, Alankomaat ja Chile. Esimerkiksi tällaisen joukkueen saisi kasaan kaikkien niiden maiden pelaajista, jotka karsiutuivat MM-kisoista: Maalivahti: Gianluigi Buffon (Italia/Juventus)


Uutiset