Suomalaiset ovat sumppikansaa - viime vuonna kahvia kului lähes 10 kiloa henkeä kohden iltalehti 12:25 16.04

Paahdetun kahvin kulutus on pysynyt Suomessa vuosikymmenet lähes samana. Viime vuonna suomalaiset joivat kahvia 9,6 kiloa henkeä kohden. Määrä vastaa pitkän aikavälin keskiarvoa. Asiasta kertoo Kahvi- ja paahtimoyhdistys. Paahdetun kahvin tuonti Suomeen kasvoi edellisvuodesta lähes viidenneksellä kymmeneen miljoonaan kiloon. Kahvia tuodaan Suomeen pääsääntöisesti Alankomaista ja Ruotsista. Suomesta puolestaan viedään kahvia erityisesti Baltian maihin ja Ruotsiin.


Jättimäisessä huumeoikeudenkäynnissä jopa 11 tulkkia - pelokkaat vastaajat halusivat sermit suojakseen iltalehti 21:10 03.04

Suomen suurimpiin lukeutuvat huumekäräjät alkoivat Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Käsittely jatkuu toukokuun loppuun. Alankomaista on salakuljetettu kymmeniä kiloja huumeita, lähinnä amfetamiinia, katukauppaan Tampereelle. Huumeiden katukauppa-arvo on ollut 2,8 miljoona euroa. Huumevyyhti on ollut laaja, ja siihen on osallistunut huumeiden hankkijoita, välittäjiä, kuriireja, salakuljettajia, säilyttäjiä ja myyjiä Alankomaissa ja Suomessa. Vastaajina on lähes 40 henkilöä. 29 ihmistä syytetään törkeistä huumausainerikoksista, huumausainerikoksista ja törkeästä rahanpesusta, kun rahaa on siirretty tai yritetty siirtää Tampereelta Alankomaihin.


Suuri oikeudenkäynti alkoi Tampereella: Huumeita Alankomaista Suomeen - osa vastaajista peloissaan iltalehti 13:58 03.04

Tampereella alkoi tiistaina suuri huumeoikeudenkäynti. Pirkanmaan käräjäoikeudessa alkoi tiistaina historiansa suurin huumausaineoikeudenkäynti, jossa vastaajia on lähes 30. Kysymys on huumausaineiden salakuljetuksesta Hollannista Suomeen. Pääkäsittelylle on varattu aikaa pari kuukautta, toukokuun loppuun. Oikeudenkäyntiä tulkkaa 11 tulkkia ja kielinä ovat muun muassa arabia, hollanti, saksa, kurdi ja englanti. Syyttäjä Kaisa Ahva vaatii päätekijöille 10-13 vuotta vankeutta.


jatkanee Japanin jo kaksi kokoomuslaista Kapteeni Cookin mutta sai täysin myräkkä

Uutiset