Professori Ylellä: Pahin skenaario olisi Putinin oma sotilasliitto – ”Askel pimeään” uusisuomi 14:15 23.08

Venäjä on todennäköisesti jo ryhtynyt toimenpiteisiin vastauksena Naton joukkojen ja kaluston siirroille, arvioi Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja, professori Markku Kangaspuro Ylen Aamu-tv:ssä tänään. Hän viittasi keskiviikon tiedotustilaisuuteen.


Niinistö tapaa Putinin Sotshissa: Nousevatko keskusteluissa esiin Niinistön lempilapset? MTV 08:14 22.08

Presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään Venäjän presidentti Vladimir Putinin Sotshissa. Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kangaspuron mukaan keskustelulista saattaa olla pitkä.


Armeniaa odottanevat ennenaikaiset vaalit – tutkija ei usko levottomuuksiin iltasanomat 23:17 23.04

Aleksanteri-instituutin tutkija Mark Teramae sanoo uskovansa, että Armeniassa järjestetään piakkoin ennenaikaiset vaalit.


Putin jyrisi, Lavrov varoitti Eurooppaa jo uudesta pakolaisaallosta - Aleksanteri-instituutin johtaja: ”Tilanne on vaarallinen - miten Venäjä säilyttää kasvonsa?” iltalehti 12:34 14.04

Markku Kangaspuron mukaan Venäjän ja Yhdysvaltojen joutuminen sotilaallisesti vastakkain on ”hirveän lähellä”. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kertoi neljältä Suomen aikaa lauantaina, että Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Ranska ovat iskeneet ohjuksilla Syyriaan. Maaleja oli kolme; kemiallisten ja biologisten aseiden tuotantoon yhdistetty tutkimuskeskus Damaskoksessa sekä kaksi kemiallisten aseiden varastoa Homsin lähellä.


Asiantuntijalta synkkä ennakkoarvio Unkarin vaalituloksesta: Oppositiolle entistäkin tukalammat olot, internetin käyttöä rajoitetaan iltalehti 12:46 08.04

Katalin Miklóssy arvioi, että Orbán ei enää saa kahden kolmasosan enemmistöä parlamentista - eikä sitä tarvitsekaan. Unkarin sunnuntaina käytävissä parlamenttivaaleissa pääministeri Viktor Orbán ja Fidesz-puolue etenevät vääjäämättömästi kohti vaalivoittoa - jo kolmatta kertaa peräkkäin. - Todella ihmeitä pitää tapahtua, että Orbán ei voittaisi. Sen sijaan en usko, että hän saisi kahden kolmasosan enemmistön, arvioi Aleksanteri-instituutin yliopistonlehtori, unkarilaistaustainen Katalin Miklóssy.


Venäjän asevoimien komentaja syyttää länsimaita sodalla uhkailemisesta - Suomalaistutkija: ”Heijastelee kiristynyttä vastakkainasettelua” iltalehti 13:44 28.03

Aleksanteri-instituutin tuleva johtaja Markku Kangaspuro näkee kenraali Gerasimovin puheen osana ilmapiiriä, jossa Venäjä ja länsimaat kiihdyttävät asevarusteluaan. Venäjän asevoimien yleisesikunnan päällikkö ja varapuolustusministeri, kenraali Valeri Gerasimov kertoi viikonloppuna Moskovassa pitämässään puheessa näkemyksiään sodankäynnistä ja maailman tilasta. Gerasimov suomi puheessaan erityisesti Yhdysvaltoja, jonka oman ylivallan säilyvyyttä korostava politiikka on kenraalin mukaan ristiriidassa Venäjän näkemyksessä olevan "oikeudenmukaisen maailmanjärjestyksen" kanssa.


ajavat sotea elämänkouluna – "Kaupassa ja Sharksin jyrkästi rikosepäilyn Leafsin ja Sharksin ryhmäjohtajat voi olla hyvä ”Anteeksi voi olla

Uutiset