Alkon tilastossa iso pudotus: Lonkeron myynti –50% uusisuomi 14:02 10.08

Alkosta pulloja ja tölkkejä ostettiin heinäkuussa 10,5 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. 100-prosenttiseksi alkoholiksi käännettynä myynti väheni 7,5 prosenttia.


Suomi hiihtää omia latujaan pohjoismaisessa alkoholipolitiikassa - ”Ruotsissa kansalaiset ovat tyytyväisiä” iltalehti 17:35 26.05

Esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa ei ole herännyt laajempaa keskustelua alkoholimonopolin purkamisesta. Suomi menee liberaalimmalla alkoholipolitiikallaan omaan suuntaansa muihin Pohjoismaihin verrattuna. Uuden alkoholilain myötä ravintoloille annettiin mahdollisuus pidentää anniskeluaikoja, ravintoloiden aukioloajat vapautettiin, Alkon aukioloaikaa pidennettiin tunnilla ja vähittäismyyntiluvan saaneet kaupat ovat voineet tammikuun alusta asti myydä 5,5-prosenttisia oluita, siidereitä ja long drink -juomia, joita ennen sai vain Alkosta. Nyt kokoomuksen puoluehallitus on nostanut esille Alkon monopoliaseman purkamisen.


Valamo menetti kirkkoviinien myyntiluvan – jopa luostari itse joutuu tilaamaan tuotettaan Alkosta MTV 12:49 19.03

Valamon luostarissa toimiva Valamon Viiniherman Oy on menettänyt kirkkoviinien myyntiluvan. Yritys oli ainoa kotimainen valmistaja. Jatkossa kaikki kirkkoviinit myydään Alkon kautta.


äänesti Vaasan sairaala lähetettiin Suomeen, kun pari pikkunättiä surma syyteharkintaan Uskon, että tuomio venäläisurheilija

Uutiset