Kansainvälistä uraa luova Alma sokeeraa toppatakkikuvalla - kirosanat kiteyttävät Suomen sään: ”Ei tota vois paremmin sanoa” iltalehti 15:07 16.03

Alma on vaihtanut lämpimät maisemat Suomen kevääseen. Siis toppatakkikeliin. Alma ihastutti joulukuussa Linnan juhlissa yhdessä Anna-sisarensa kanssa. Alman Instagram-tiilillä on vastikään nähty artistin poseeraavan lämpimissä maisemissa palmujen katveessa.


Saudi-Arabia uhkaa: Mekin kehitämme ydinpommin, jos Iran tekee niin iltalehti 11:18 16.03

Saudi-Arabian uhkaus herättää pelkoja ydinasevarustelusta Lähi-idässä. Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman kertoo maansa suunnittelevan ydinaseiden kehittämistä, jos Iranin annetaan tehdä niin. Maa on huolissaan siitä, että Iranin vuonna 2015 allekirjoitettu ydinsopimus murenee. - Saudi-Arabia ei halua hankkia yhtään ydinpommia, mutta ilman muuta jos Iran kehittää ydinpommin, me seuraamme esimerkkiä niin pian kuin mahdollista, Salman sanoi haastattelussa, joka esitetään Yhdysvalloissa sunnuntaina.


Ex-agentin myrkytykseen käytetty Novitshok kehitettiin entisessä Neuvostoliitossa - hermomyrkkyjä käytettiin vahingoittavassa tarkoituksessa viimeksi toisessa maalmansodassa iltalehti 16:02 15.03

Britannia, Ranska, Saksa ja USA:n mielestä on selvää, että Venäjä on myrkytyksen takana. Britannia, Ranska, Saksa ja Yhdysvallat ovat antaneet yhteisen lausunnon liittyen entisen venäläisen kaksoisagentin Sergei Skripalin myrkytykseen. Maat toteavat lausunnossaan, että hermomyrkkyä käytettiin Euroopassa ensimmäisen kerran vahingoittamistarkoituksessa toisen maailmansodan aikana. Skripalin myrkyttämisessä käytetty Novitshok kehitettiin entisessä Neuvostoliitossa 1970-80-luvulla. - Ainut uskottava selitys on se, että Venäjä on myrkytyksen takana, lausunnossa tarkennetaan uutistoimisto AFP:n mukaan.


Saudi-Arabia muutti lakiaan: Nainen voi saada lapsen huoltajuuden avioeron jälkeen iltalehti 18:27 13.03

Tähän asti naiset ovat joutuneet taistelemaan oikeudessa vuosien ajan edes nähdäkseen lapsiaan. Saudi-Arabian äidit voivat jatkossa saada lastensa huoltajuuden avioeron jälkeen ilman oikeudenkäyntiä, kertoi maan tiedotusministeriö lausunnossaan. Uudistuksella Saudi-Arabia muuttaa käytäntöään, jossa suositaan erittäin voimakkaasti miehiä huoltajuusasioissa. Saudi-Arabia on viime aikoina toteuttanut monia merkittäviä sosiaalisia ja taloudellisia uudistuksia, joissa myös naisten heikkoa asemaa on kohennettu. Uudistuksia vie läpi maan 32-vuotias kruununprinssi Mohammed bin Salman.


Näkökulma: Naisten asema islamilaisessa maailmassa: Saudi-Arabiassa kehittyy, Turkissa taantuu ja Iranissa junnaa paikoillaan iltalehti 12:22 08.03

Länsimaiden tulisi reagoida tiukemmin naisten aseman huonontumiseen useissa muslimimaissa, kirjoittaa Alan Salehzadeh. Minkälainen on naisten asema islamilaisessa maailmassa? Iran, Turkki ja Saudi-Arabia ovat kaikki islamin eri haarojen kärkimaita. Saudi-Arabia johtaa sunni-muslimeita, Iran shiioja, ja Turkki sunni-muslimeihin lukeutuvaa, mutta hieman eri koulukuntaa edustavaa Muslimiveljeskuntaa. Näillä kolmella maalla on runsaasti vaikutusvaltaa islamilaisessa maailmassa sekä lännessä asuvien muslimien keskuudessa. Yhteistä näille maille on, että naisten oikeudet ovat rajoitetumpia miesten oikeuksiin nähden. Ero sen sijaan on siinä, mihin suuntaan lainsäädäntö kehittyy. Patavanhoillisessa Saudi-Arabiassa on tehty monia yllättäviäkin reformeja positiiviseen suuntaan. Saudinaiset saavat vihdoin ajaa autoa ja käydä armeijan Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammad bin Salman on alkanut ajaa läpi taloudellisia, poliittisia ja yhteiskunnallisia reformeja, joiden yhtenä strategisena osa-alueena on naisten ja nuorten aseman parantaminen. Kruununprinssi haluaa Saudi-Arabiasta avoimemman yhteiskunnan, jossa ääriuskonnolliset rajoitukset saavat väistyä “modernin” islamin tulkinnan tieltä. Monia myönnytyksiä onkin jo tehty.


Alman kaksossisko Anna nakuttaa Maria Veitolalle tatuoinnin hotellihuoneessa: ”En voi uskoa tätä” mtv 12:40 07.03

Laulajatähti Alman kaksossisko Anna on kunnostautunut tatuointien tekijänä.


Yökylässä: Maria Veitola ottaa hotellihuoneessa tatuoinnin Alman siskolta Annalta — erikoinen teksti käsivarteen iltalehti 12:10 07.03

Alma ja Anna antavat Yökylässä-ohjelman juontajalle erikoisen mahdollisuuden tulla osaksi heidän tatuointitiimiään. Maria Veitola kohtaa Yökylässä Maria Veitola -ohjelman jaksossa kansainvälistä kiertue-elämää viettävät muusikkokaksoset Alman ja Annan. Kolmikko viihtyy Monzassa sijaitsevan hotellihuoneen siskonpedissä, missä he löhöilevät koko festarikeikan jälkeisen päivän odottaessaan paluulentoa. Syvällisten keskustelujen ja ystäville soittelun lisäksi kolmikko innostuu tatuoinneista. Annalla on mukanaan tatuointivälineet, joilla hän on tehnyt kuvia sekä itselleen että Almalle. Anna on muun muassa piirtänyt omaan jalkaansa koiran suosikkiartistinsa Pitbullin kunniaksi.


Yökylässä Maria Veitola: Alman festareista luksus kaukana — käy ennen keikkaa kyykkypissalla: ”Muija veti suoraan tohon polulle” iltalehti 19:53 06.03

Yökylässä Maria Veitola -ohjelman tämän viikon jaksossa Alman ja Annan olo ehtii käydä tukalaksi, ennen kuin he päsevät sisään festarialueelle. Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa yökyläillään tällä viikolla Monzassa. Maria Veitola viettää kaksi päivää Italiassa kansainvälistä uraa tekevän artistin Alman kanssa. Alman mukana on hänen kanssaan esiintyvä kaksossisko Anna, joiden hotellihuoneessa Veitola yöpyy. Almalla ja Annalla on Monzaan saapuessaan takanaan melkoiset kaksi ja puoli viikkoa. He ovat ehtineet Tanskaan, Berliiniin, Amsterdamiin, Lontooseen, New Yorkiin, Los Angelesiin, uudestaan Berliiniin, Puolaan, jälleen Berliiniin ja sitten Monzaan.


Maria Veitola tutustuu tv:ssä poptähti Alman kiertue-elämään ulkomailla – aamulonkero ja puskapissa hämmästyttävät juontajaa: ”Tätä kai tämä on” iltasanomat 07:52 06.03

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa päästään kurkistamaan millaista on poptähti Alman arki maailmalla.


Yökylässä Maria Veitola: Alman äiti sai hänet 48-vuotiaana 17 vuotta nuoremman isän kanssa: ”Meidän perhe on eriskummallinen” iltalehti 07:31 06.03

Alma ja Anna kertovat Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa vanhempiensa sairauksista. Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa nähdään tällä viikolla yökyläily tähtiartisti Alman ja hänen siskonsa Annan hotellihuoneeseen Monzaan. Kaksoset ovat Monzassa esiintyäkseen Justin Bieberin lämmittelijöinä festareilla.


Yökylässä Maria Veitola: Vanhemmat eivät uskoneet Alman menestykseen: ”Ne oletti, että päädymme Siwan kassalle” iltalehti 18:03 05.03

Laulaja Alma ja sisko Anna kertovat torstaina nähtävässä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, että koulun keskeyttäminen oli pettymys vanhemmille. Yökylässä Maria Veitola -jaksossa nähdään tällä viikolla kansainvälistä uraa tekevä artisti Alma. Alma ottaa Maria Veitolan vastaan hotellissa Monzassa, missä on esiintymässä festareilla Justin Bieberin lämmittelijänä. Mukana on tietysti myös kaksossisko Anna. Veitola keskustelee Alman ja Annan kanssa hotellihuoneessa muun muassa näiden perheestä. Alma paljastaa, että vanhemmat olivat pettyneitä, kun he Annan kanssa päättivät lopettaa koulun.


Suomen Bachelor pelasi nuorena Tapparassa - tältä lätkätukkainen Joni Lindlöf näytti 16 vuotta sitten iltalehti 22:00 02.03

Entinen jääkiekkoilija Joni Lindlöf pelasi aikoinaan lätkää liigatasolla. Aamulehti penkoi Alman kuva-arkistoja ja löysi sieltä nuoruuskuvia tämän vuoden Bachelorista Joni Lindlöfistä. Ja totta tosiaan, arkistossa on useampi kuva punahiuksisesta Joni Lindlöfistä. Lindlöf pelasi aikoinaan Tapparassa ja edusti Suomea junnumaajoukkueissa.


Alma ihmettelee BBC:llä fanien tempauksia - heittävät rintaliivejä lavalle iltalehti 07:47 02.03

Alma on vasta 22-vuotias suomalainen laulaja-lauluntekijä, joka nauttii kansainvälistä suosiota. Myös BBC on haastatellut taitavaa laulajaa. Alma ihastutti joulukuussa Linnan juhlissa yhdessä Anna-sisarensa kanssa. Alman kappale Chasing Highs on noussut Britannian singelistalle. Almalta on tänään ilmestynyt uutta musiikkia.


Saudi-Arabian uudistukset jatkuvat – armeijan johto uusiksi, naiset armeijaan MTV 13:00 27.02

Muutokset jatkuvat Saudi-Arabian vanhoillisessa kuningaskunnassa. Kuningas Salman ilmoitti eilisiltana erottaneensa ison osan armeijan korkeimmasta johdosta. Samalla hän nimitti naisen maansa hallituksen jäseneksi. Naiset saavat nyt myös pyrkiä Saudi-Arabian armeijaan.


Fanit hullaantuivat, kun Alma esiintyi BBC:n studiolla huikeassa naisryhmässä: ”Niin paljon mahtavuutta samassa huoneessa!” iltalehti 13:03 21.02

Viisinkertainen Brit Award -ehdokas Dua Lipa pyysi MØ:n, Zara Larssonin, Charli XCX:n ja suomalaisen Alman taustalaulajikseen. Suomalaisartisti Alma julkaisi tänään keskiviikkona kuvan, jossa poseeraa BBC1:n studiolla. Seuranaan hänellä on kova liuta muita musiikkialan naisia: ruotsalainen Zara Larsson, tanskalainen MØ sekä englantilaiset Charli XCX ja Dua Lipa. Syynä artistien kohtaamiseen on ollut Dua Lipan IDGAF-kappaleen esittäminen BBC Radio 1:n Live Lounge -studiossa Los Angelesissa. Dua Lipa oli kutsunut muut muusikot "taustalaulajien superryhmäksi".


Alman menestys ei vielä näy tilipussissa - firma teki tappiota iltalehti 15:53 13.02

Poppari Alma tekee maailmalla upeaa tulosta, mutta tuoreimmassa tilinpäätöksessä menestys ei vielä näy. Poppari Alma on jo pitkään ollut yksi Suomen tämän hetken kansainvälisesti menestynein artisti. Alman taustalta löytyy Cybertwinz Oy -niminen yritys, jonka tilinpäätös on juuri julkaistu.


Saamelaisten kansallispäivää juhlitaan tiistaina iltalehti 09:05 06.02

Saamelaisten kansallispäivää vietetään tiistaina 6. helmikuuta. Saamelaisten kansallispäivä on ollut suomalaisessa almanakassa vuodesta 2004, mutta saamelaiset päättivät juhlapäivästään jo vuonna 1992. Kansallispäivä on 6.2., koska tuona päivänä oli ensimmäinen pohjoismainen saamelaiskokous. Kokous pidettiin vuonna 1917 Trondheimissä Norjassa.


Saamelaiset viettävät kansallispäiväänsä MTV 06:27 06.02

Saamelaiset juhlistavat tänään kansallispäiväänsä. Saamelaisten kansallispäivä pääsi suomalaiseen almanakkaan vuonna 2004, mutta saamelaiset päättivät juhlapäivästään jo vuonna 1992.


Saamelaiset viettävät kansallispäiväänsä iltasanomat 02:58 06.02

Päivä pääsi suomalaiseen almanakkaan 14 vuotta sitten.


Kuukausia loistohotellissa pidätettynä ollut miljardööriprinssi vapautettiin Saudi-Arabiassa iltasanomat 18:16 27.01

Maailman rikkaimpiin miehiin lukeutuva prinssi pidätettiin marraskuussa korruptioratsioissa, joilla kruununprinssi Mohammed bin Salmanin katsottiin yrittävän vahvistaa otettaan vallasta.


Uutiset