HPK:lle karmea pettymys: Tappara teki voittomaalin vain 12 sekuntia ennen loppua iltalehti 21:08 19.01

HPK:n Spengler Cup -teemainen kotiottelu Tapparaa vastaan muuttui juhlista tappioksi vain 12 sekuntia ennen loppua. Kotiyleisöään sveitsiläistyyppisellä teemalla ja ottelun ajan rytmiä soittaneella bändillä hellinyt HPK joutui viihdyttävän illan päätteeksi taipumaan Tapparalle lukemin 3-4. Tapparan Aleksi Elorinne pääsi tekemään voittomaalin vain 12 sekuntia ennen loppua. Avauserä oli HPK:n kiekollista hallintaa, mutta laatupaikoille se ei tiiviisti oman alueensa keskustaa puolustaneen Tapparan läpi päässyt. Laatupaikat jäivät olemattomiin. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Tappara, kun kiekko kilahti kertaalleen tolpassa HPK:n maalia vartioineen Antti Karjalaisen selän takana. Erän päätti Petteri Nikkilän ja Kristian Kuuselan pieni nokkapokka.


Ukraina hyväksyi lakiesityksen maan itsemääräämisoikeudesta - Venäjän mukaan viittaa sotavalmisteluihin iltalehti 20:54 19.01

Ukrainan parlamentti hyväksyi torstaina lain maan itsemääräämisoikeudesta, mutta Venäjä kokee sen aggressiona. Video on vuoden 2017 loppupuolelta, jolloin taistelut Itä-Ukrainassa jälleen kiihtyivät. Ukrainan parlamentti hyväksyi torstaina lakiesityksen koskien Itä-Ukrainan separatistialueita. Lain tarkoitus on varmistaa Ukrainan itsemääräämisoikeus Donetskin ja Luhanskin alueilla, jotka ovat julistautuneet niin sanotuiksi kansantasavalloiksi. Kyseessä on niin sanottu Donbasin alueen sopeuttamislaki.


Kokemäenjoen tulvatilanne helpottumassa toistaiseksi – ensi viikolla voi tulvia taas MTV 16:42 19.01

Kokemäenjoen tulvatilanne on hieman helpottunut, kertovat Tulvakeskus ja alueen ELY-keskukset.


Lontoon poliisi eristi King’s Crossin aseman ympäristön epäilyttävän paketin takia - ei vaaraa iltalehti 12:32 19.01

Teiden sulkeminen King’s Crossin aseman ympärillä aiheutti liikenneruuhkia Lontoossa. Suur-Lontoon poliisi sulki perjantaina aamupäivällä laajan alueen King's Crossin aseman läheltä. Taustalla oli ilmoitus epäilyttävästä paketista. Daily Mailin mukaan lähiseudun asukkaita neuvottiin pysyttelmään pois ikkunoiden luota, kun asiaa tutkittiin.


Lontoon poliisi tutkii epäilyttävää pakettia - King’s Crossin aseman ympäristö eristetty iltalehti 12:23 19.01

Useita teitä King’s Crossin ympärillä on suljettu. Suur-Lontoon poliisi kertoo sulkeneensa laajan alueen King's Crossin aseman läheltä. Taustalla on ilmoitus epäilyttävästä paketista. Asiaa tutkitaan parhaillaan.


Henkilöauto pyörähti ainakin puoli kierrosta ja ajautui rekan keulaan Raahessa iltalehti 09:40 19.01

Autoa kuljettanut mies loukkaantui. Raahessa Valtatiellä Arkkukarin levähdysalueen kohdalla tapahtui hurjan kuuloinen liikenneonnettomuus aamulla hieman puoli kuuden jälkeen. Oulusta päin tullut henkilöauto oli lähtenyt pyörimään ympäri vaakatasossa ja osui perä edellä vastaan tulevan rekan keulaan. Päivystävä palomestari Antero Suomela kertoo, että auto oli pyörähtänyt ainakin 180 astetta ennen kolaria.


Raisiossa palaa autoliike – savu suuntaa kohti keskustaa, varoitus savusta lähialueen asukkaille MTV 22:27 18.01

Raisiossa Varsinais-Suomessa palaa autoliike ja paikalta nousee voimakasta savua, kertoo pelastuslaitos.


Erkka Westerlundin tilanteessa yllättävä käänne - iso pamppu nosti peukalon ylös iltalehti 14:46 18.01

Ufan alueen arvovaltaisin mies haluaa Erkka Westerlundin jatkavan Salavat Julajevin luotsina myös ensi kaudella. Bashkirian tasavallan päämies Rustem Hamitov esitti toiveensa julkisesti uutistoimisto Tassille. - Toivon, että jatkamme töitä Westerlundin kanssa. Hän on maailmanluokan valmentaja, Hamitov kehaisi.


Porista löytynyt vainaja oli yleisellä paikalla - epäillyt ja uhri tunsivat toisensa, poliisi pitää tahallista surmaa selvänä iltalehti 11:04 18.01

Tutkinnanjohtajan mukaan vuonna Pihlavassa löytynyt kuollut mies oli jätetty asuinalueen lähistölle. Lounais-Suomen poliisi on aloittanut esitutkinnan Porin Pihlavassa ilmi käyneessä henkirikosasiassa. Poliisi sai tiistaina ilmoituksen ruumiista, joka paljastui vuonna 1980 syntyneeksi mieheksi. Poliisi ilmoitti melko nopeasti, että oli ottanut kiinni useita ihmisiä epäiltyinä rikoksesta.


Uusi ilmiö ravintoloissa: ”10 prosenttia Helsingissä asuvistakaan ei puhu suomea” uusisuomi 19:18 14.01

Tiistaina julkaistu metropoliselvitys ehdottaa englannin kielestä metropolialueen virallista hallintokieltä.


”Ei tuommoinen elämyskeskus onnistu”, vähättelivät pessimistit: Veli-Matti ei kuunnellut - loi Tornioon 40 työpaikan menestystarinan iltalehti 08:55 14.01

Yrittäjä Veli-Matti Mykkälä pelasti Tornion lakkautetun suurpanimoalueen turistivetonaulaksi. Samalla syntyi kymmeniä uusia työpaikkoja ja 137-vuotinen panimoperinnekin sai uuden alun. Eräänä lumisateisena marraskuun iltana vuonna 1873 Tornion vaikutusvaltaiset kauppiaat ja johtajat kokoontuivat pormestari Karl Johan Boströmin asunnolla. Kyse oli oluesta. Pohjolasta puuttui oma panimo, vaikka pellot tuottivat ravinteikasta ohraa ja koski kuljetti valtakunnan puhtainta vettä suoraan tuntureilta.


Ylivieskalaisnuoret pelastivat 3-vuotiaan pakkasesta: Pimeällä metsätiellä tuli yöllä vastaan pieni tyttö ja koira iltasanomat 16:19 11.01

Lumipenkkaan juuttunut punainen auto talvisen metsätien poskessa muistuttaa Huhmarkallion ulkoilualueen ikävistä tapahtumista vielä torstaina iltapäivällä.


Suomesta suunnitellaan junarataa jäämerelle: Halkoisi saamelaisalueen – porojen pelätään jäävän alle MTV 05:30 11.01

Ensimmäiset selvitykset Pohjois-Suomesta Jäämerelle johtavan radan linjauksista ovat valmistumassa alkuvuonna. Suomen saamelaiskäräjät pelkää, että rata haittaa saamelaisten perinteistä poronhoitoa. Pelkona on, että vapaasti laiduntavia poroja jää junan alle.


Mielenterveyskuntoutujien palvelukodin rakentaminen närästää Kuopiossa: ”Sijainti ei ole otollinen alueen ongelmat huomioiden” iltalehti 20:12 10.01

Attendon rakennushanke on aiheuttanut kritiikkiä paikallisissa asukkaissa. Hankkeen vastaavat sekä kaupungin edustajat olivat vastaamassa asukkaiden kysymyksiin Pirtin koululla tiistaina. Mielenterveyskuntoutujan asumisen palvelujen tavoitteena on taata asukkaan toimintakyvyn säilyminen tai jopa sen kohentaminen. Tarkoituksena on parantaa edellytyksiä asua myöhemmin itsenäisesti.


Lomamökkiyrittäjä tyhjäsi ulostejätteet Saimaan rannalle - suora terveysvaara lähiympäristölle iltalehti 06:00 10.01

Miehen menettely on luonnollisesti vähentänyt alueen viihtyisyyttä. Lomamökkiyrittäjä oli välittämättä ympäristölainsäädännöistä ja tyhjäsi omistamiensa vuokramökkien talousjätevesilietteet - mukaan lukien ulostejätteet ja -lietteet - vain noin viidenkymmenen metrin päähän Saimaan Virtasalmesta. Lietevesien sijoituspaikan lähistöllä sijaitsee lomamökkejä. Asia käy ilmi Etelä-Savon käräjäoikeuden tuomiosta. Tapaus sattui vuonna 2015. Mies oli kerännyt lietteet traktorin vetämään lieteperävaunuun, jolla hän kuljetti jätteet lähimaastoon. Lietettä on ollut yhteensä kahdeksan kuutiometriä eli 8 000 litraa.


Ruotsi varoittaa Yhdysvaltoja avustusrahojen vetämisestä Palestiinalta iltalehti 18:34 09.01

Ruotsin mukaan Yhdysvaltojen toimet tuovat epävakautta Lähi-itään. Yhdysvallat on uhannut vetää rahoituksensa YK:n alaiselta Palestiinan apujärjestöltä UNRWA:lta ja Ruotsi ilmoittaa pitävänsä tätä tekoa huonona. Maan YK-lähettiläs Olof Skoog kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan ottaneensa asian puheeksi Yhdysvaltain-kollegansa Nikki Haleyn kanssa. - Huoleni on, että rahoituksen vetäminen UNRWA:lta on hyvin negatiivinen teko sekä viiden miljoonan ihmisen humanitaaristen tarpeiden takia mutta tietysti myös alueen vakauden horjuttamisen kannalta, Skoog sanoi.


Ahman metsästyksen poikkeusluvat astuvat voimaan tänään - WWF tuomitsee päätöksen iltalehti 16:02 09.01

Eri luonnonsuojelujärjestöt keräsivät yli 16 000 nimeä poikkeuslupia vastustavaan vetoomukseen. Tänään astuu voimaan maa- ja metsätalousministeriön asetus ahman metsästyksen poikkeusluvista. Se sallii kahdeksan ahman metsästyksen poikkeusluvalla pohjoisen ja itäisen poronhoitoalueen kannanhoitoalueella. Maailman Luonnon Säätiö WWF Suomi kertoo tiedotteessaan tuomitsevansa ahman tappoluvat. Säätiön mielestä tehty päätös on väärä. - Viime talven ahmanmetsästys osoitti, että viranomaisten resurssit metsästyksen valvontaan ovat täysin riittämättömät. Lisäksi alkukevääseen asti jatkuva metsästys uhkaa imettäviä naaraita ja niiden vastasyntyneitä pentuja, WWF perustelee tiedotteessaan.


Leijonien pelit eivät näy 200 000 suomalaiselle televisiosta ilmaiseksi – tällä tempulla olympiaottelut voi katsoa iltasanomat 15:35 09.01

Yli 200 000 suomalaista asuu Leijonien pelit näyttävän ilmaiskanavan TV5:n näkyvyysalueen ulkopuolella.


Uutiset