Valepoliisit kalastelleet pankkitunnuksia Helsingissä - huijari väitti naisen talon olevan piiritetty ja varkaiden olevan tulossa iltalehti 16:52 21.08

Helsingin poliisi muistuttaa, ettei oikea poliisi kysele pankkitunnuksia tai muita yhteystietoja puhelimitse. Poliisiksi tekeytyneet huijarit ovat kalastelleet pankkitunnuksia helsinkiläisiltä. Helsingin poliisin tietoon on tullut useampi huijaustapaus, jotka tapahtuivat Pohjois-Helsingissä viime perjantaina. Poliisin mukaan huijarit soittivat alueen asukkaille ja esittäytyivät poliisina.


Espanjan terrori-iskujen kuolonuhrien määrä on noussut 15:een: Pakeneva terroristi puukotti miehen autoon iltalehti 15:45 21.08

Barcelonan ulkopuolelta on löydetty autosta puukotettu mies, joka liittyy viime viikolla tehtyihin iskuihin. Espanjan terrori-iskuissa kuolleiden määrä on noussut 15:een, kertoo Katalonian alueen sisäministeri Joaquim Forn. Barcelonan ulkopuolelta on löydetty autosta puukotettu mies, ja tämän uskotaan liittyvän viime viikolla tehtyihin iskuihin.


Espanjan terrori-iskujen kuolonuhrien määrä on noussut 15:een iltalehti 15:14 21.08

Barcelonan ulkopuolelta on löydetty autosta puukotettu mies, ja tämän uskotaan liittyvän viime viikolla tehtyihin iskuihin. Espanjan terrori-iskuissa kuolleiden määrä on noussut 15:een, kertoo Katalonian alueen sisäministeri Joaquim Forn. Barcelonan ulkopuolelta on löydetty autosta puukotettu mies, ja tämän uskotaan liittyvän viime viikolla tehtyihin iskuihin.


Epäillyssä terrori-iskussa loukkaantuneiden tila vakaa - epäilty siirretty pois teho-osastolta iltalehti 13:59 21.08

Sairaalajohtaja Petri Virolaisen mukaan ensihoidon toiminta tapahtumapaikalla pelasti henkiä. Turun yliopistollisessa keskussairaalassa (Tyks) on edelleen hoidossa kolme potilasta. Kahdella jatkuu tehohoito kaulan alueelle kohdistuneen vamman takia, mutta heidän tilansa on vakaa. - Kaulan alueen vauriot ovat sellaisia, että potilaat tarvitsevat tukea hengittämiseen. Kyllä he täällä vielä jonkin aikaa joutuvat olemaan, kertoo sairaalajohtaja Petri Virolainen Iltalehdelle.


Barcelonan iskun kuljettajaa etsitään nyt ympäri Eurooppaa iltalehti 11:43 21.08

Katalonian viranomaisten mukaan on mahdollista, että kuljettaja on livahtanut maasta. Espanjan poliisin mukaan Barcelonassa jalankulkijoiden päälle ajaneen pakettiauton kuljettaja on tunnistettu. Poliisi ei ole kertonut kuljettajan nimeä, mutta Katalonian alueen sisäministeri Joaquim Forn sanoi kaiken viittaavan siihen, että kuljettaja on Younes Abouyaaqoub, 22.


Espanjalaislehti: Terrori-isku ei muuta Katalonian itsenäistymispyrkimyksiä iltasanomat 12:45 19.08

Barcelonaan ja Cambrilsin rantakaupunkiin kohdistuneet terrori-iskut eivät vaikuta Katalonian itsenäistymispyrkimyksiin, vakuuttaa alueen johtaja Carles Puigdemont espanjalaislehti El Paisin mukaan.


CIA varoitti Barcelonan iskusta etukäteen iltalehti 07:48 18.08

Erityisesti kohteena uskottiin olevan kävelykatu La Rambla. Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA varoitti Espanjan viranomaisia jo kaksi kuukautta sitten, että Barcelona ja erityisesti sen turistikatu La Rambla tulee olemaan jihadistien terrori-iskun kohteena, kertoo -lehti. Erityisesti varoitettiin Katalonian alueen poliisia. Barcelona on ilmeinen kohde, oli CIA kertonut sen jälkeen, kun samanlaisia terrori-iskuja oli tehty Pariisissa, Lontoossa ja Berliinissä.


Emeritusprofessori Trumpin motiivista kutsua Niinistö: "Mahdollisuus pitää Venäjä-yhteyttä yllä" iltalehti 07:35 18.08

Henrikssonin mukaan Yhdysvaltain ulkopolitiikassa Suomea kohtaan on tapahtunut myös sukupolvenvaihdos. Yhdysvaltain tutkimuksen emeritusprofessori Markku Henriksson arvioi, että tasavallan presidentti Sauli Niinistön saamaan kutsuun Valkoiseen taloon liittyy Yhdysvaltain kasvanut kiinnostus Itämeren aluetta ja Suomea kohtaan Venäjä-yhteyksien vuoksi. - En näe muuta kiinnostusta Suomea kohtaan kuin se, että se liittyy Yhdysvaltain muuhun kiinnostukseen Itämeren alueen suhteen ja siihen, että kun suora Venäjä-yhteys on nyt vaikeaa, niin tässä olisi nyt mahdollisuus jollakin tavalla pitää Venäjä-yhteyttä yllä, hän pohtii Iltalehdelle.


Makedonian ulkoministeri: Haluamme ratkaisun kiistaan maan nimestä iltalehti 18:07 17.08

Makedonia haluaa ratkaisun Kreikan kanssa pitkään jatkuneeseen kiistaan maan nimestä, sanoo Suomessa vieraillut ulkoministeri Nikola Dimitrov. Hänen mukaansa vakavat neuvottelut asiasta alkavat todennäköisesti tänä syksynä. Kreikan vastustus on ollut tärkeä este Makedonian pyrkimyksille päästä EU:n ja Naton jäseneksi. Dimitrovin mukaan jäsenyys molemmissa olisi tärkeää sekä Makedonialle itselleen että Balkanin alueen vakaudelle.


Yläkoulun pihalle nousi kuntoilupaikka - pyörää polkemalla voi ladata kännykkää iltalehti 20:48 16.08

Lapuan yläkoulun pihamaalle on kesän aikana noussut kuntoilupaikka, joka tarjoaa virikkeitä kaikenikäisille. Mukana on myös kaksi kuntopyörää, jotka lataavat kännykän kuntoilun lomassa. - Kyllä tällä hien saa pintaan, oli kännykkä latauksessa tai ei, nauraa Lapuan kaupungin liikuntatoimenjohtaja Seppo Saranpää polkiessaan energian talteenotolla varustettua kuntopyörää. Kaupunginpuutarhuri Raija Talvitie kokee alueen suunnittelun ja toteuttamisen olleen antoisa projekti. Hänen mukaansa niin pyörillä kuin alueen muillakin kuntoilulaitteilla on jo ollut kaikenikäisiä käyttäjiä.


Britannia ei halua minkään muuttuvan Pohjois-Irlannissa brexitin jälkeen iltalehti 17:31 16.08

Epäilijöiden mukaan rajasta Britannian ja EU:n välillä voi tulla takaovi molempiin suuntiin. Britannia jatkoi keskiviikkona brexit-linjaustensa julkistamista. Hallituksen mukaan tulevalle EU:n ulkorajalle Pohjois-Irlannin ja Irlannin välille ei saa tulla minkäänlaisia konkreettisia osoituksia rajan olemassaolosta, kuten tarkastuspisteitä. Ehdotuksen taustalla on muun muassa halu vaalia vuoden 1998 pitkäperjantain rauhansopimusta, joka päätti tasavaltalaisten ja unionistien konfliktin Pohjois-Irlannissa. Myös Irlannin ja Britannian nykyisen vapaa liikkuvuuden matkustusalueen halutaan pysyvän ennallaan brexitin jälkeen.


Tutkijat löysivät 91 uutta tulivuorta läntisen Etelämantereen jäätikön alta – yhdenkin purkaus voisi horjuttaa alueen jäähyllyjä hs 16:30 16.08


Kaksi löytyi kuolleena Turun Ruissalosta - toista tutkitaan murhana iltalehti 15:42 16.08

Lounais-Suomen poliisilaitos tiedottaa, että kaksi iäkästä ihmistä on löytynyt Ruissalon maastosta kuolleina. Toisen ihmisen kuolemaa tutkitaan murhana ja toista kuolemansyyn tutkintana. Poliisi on eristänyt alueen tutkinnan turvaamiseksi. Ensitietojen perusteella asiaan ei liity muita ihmisiä.


Uutiset