Mies löi vaimoaan kirveellä päähän Iisalmessa sunnuntaina iltalehti 15:40 19.03

Nainen on pääsyt palaamaan kotiinsa Kuopion yliopistollisesta sairaalasta. Mies tuli sunnuntaiaamuna kotiinsa Iisalmessa ja löi vaimoaan kirveellä päähän, tiedottaa poliisi. Poliisi sai sunnuntaina puolen yön jälkeen hälytyksen omakotitalon ovea hakkaavasta mieshenkilöstä.


Mies hakkasi tiensä oven läpi ja iski puolisoaan kirveellä päähän Iisalmessa iltasanomat 15:28 19.03

Poliisi sai hälytyksen talolle puolenyön jälkeen.


Poliisikoira löysi kadonneen naisen mökistä keskellä metsää - ”Eksynyt, uupunut ja kylmissään” iltalehti 14:15 19.03

Muistisairas nainen ehti olla kadoksissa noin neljä tuntia. Muistisairas nainen katosi kesämökiltä sunnuntai-iltapäivänä Kristiinankaupungin Metsälässä. Nainen oli kadonnut noin puoli tuntia aikaisemmin, eikä hänestä ollut tämän jälkeen mitään tietoa. Paikalle hälytetty poliisikoirapartio sai vihjetietojen perustella tietoonsa naisen oletetun kulkusuunnan. Naisen oli ollut kateissa neljä tuntia, kun poliisikoira löysi hänet noin kolmen kilometrin päästä katoamispaikasta, metsän keskellä sijainneesta mökistä.


Vihellyksen jälkeen: Ennakkosuosikeillakin kompastuskivensä puolivälierissä ? HIFK:lle jää käteen tyhjä arpa jatkoaika.com 14:00 19.03

Liigan puolivälierät ovat jo ovella, ja edessä on neljä toinen toistaan kiihkeämpää kamppailua paikasta neljän parhaan joukkoon. Mukana menossa ovat tietenkin Vihellyksen jälkeen -podcastista tutut toimittajat uusine analyyseineen ja sivaltavine tulkintoineen.


Paralympiajoukkue mitaleineen Suomeen – seuraa kotiinpaluuta suorana! MTV 12:47 19.03

Suomen talviparalympiajoukkue palaa Suomeen maanantaina klo 14 jälkeen. MTV esittää tunnelmia joukkueen saapumisesta suorana lähetyksenä. 


Wärtsilä ostaa Transasin 210 miljoonalla eurolla iltalehti 11:00 19.03

Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2018 toisellä neljänneksellä. Teknologiakonserni Wärtsilä ostaa maailmanlaajuisesti toimivan, merenkulun navigointiratkaisuja toimittavan Transasin. Yrityskaupan arvo on 210 miljoonaa euroa. Wärtsilän tiedotteen mukaan yrityskauppa edistää Wärtsilän Smart Marine -strategiaa merenkulun älykkään ekosysteemin toteuttamiseksi. Transasin valikoima sisältää komentosiltaratkaisuja, digituotteita ja karttoja. Transas on luonut koneoppimista ja tekoälyä hyödyntävän yhtenäisen pilvipohjaisen alustan, jonka avulla voidaan ohjata kaikkia merenkulun ekosysteemin toimintoja.


Finanssivalvonta huolestui: Kotitalouksien velkaralli jatkunut jo lähes 20 vuotta - ”Hälyttävä yhdistelmä” iltalehti 10:00 19.03

Finanssivalvonta aikoo tänä vuonna tehostaa kulutusluottojen valvontaan. Finanssivalvonta on huolissaan suomalaisten kotitalouksien velkaantumisesta. - Kulutusluottojen luotonmyöntökriteerien löysentäminen, puutteet sääntelyn noudattamisessa ja kotitalouksien velkaantumisasteen yhtäjaksoinen nousu jo lähes parinkymmenen vuoden ajan on hälyttävä yhdistelmä. Siksi kulutusluottojen valvonta on yksi Finanssivalvonnan kuluvan vuoden painopistealueista, Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen toteaa sanoo Finanssivalvonnan lehdistötiedotteessa.


Uudella sovelluksella palkat voi maksaa älypuhelimella - pyrkii helpottamaan kotitalouksien työllistämistä iltalehti 09:00 19.03

Työntekijä voi saada nettopalkkansa tililleen Siirto-maksuna reaaliaikaisesti, ja työnantajavelvoitteet ja kotitalousvähennys hoituvat automaattisesti, uudesta järjestelmästä luvataan. Mobiilimaksaminen yleistyy jatkuvasti. Puhelimella on voinut jo maksaa ostoksia kaupassa tai siirtää rahaa henkilöltä toiselle.


CNN: Facebook tutkii työntekijänsä yhteyksiä kiistanalaiseen data-analytiikkayhtiöön iltalehti 03:37 19.03

Facebook ilmoittaa aloittaneensa selvittämään yhden työntekijänsä kytköstä data-analytiikkayhtiö Cambridge Analyticaan. Asiasta kertoo uutiskanava CNN. Facebookin edustaja on vahvistanut, että yhtiö selvittää yhden työntekijänsä yhteyksiä kiistanlaiseen Cambridge Analyticaan. CNN:n mukaan tutkinnan alaiseksi joutunut työntekijä on Joseph Chancellor, joka on Facebookin tutkija.


Tiukka sote-kysymys Juha Sipilälle: ”Onko hallitus ylipäätänsä tehnyt minkäänlaista riskianalyysiä?” uusisuomi 19:03 18.03

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson vaatii Juha Sipilän (kesk.) hallitukselta vastausta kysymykseen, pitäisikö sote-uudistuksen valinnanvapausmalli lähettää notifioitavaksi EU-komissiolle. Korkein hallinto-oikeus on uudistusta koskevassa lausunnossa katsonut, että varminta olisi lähettää esitys Brysseliin.


Työelämä mullistuu: Tällainen on tulevaisuuden ”supertyöntekijä” uusisuomi 18:02 18.03

Työelämä on suuressa murroksessa ja on puhuttu jopa työpaikkojen katoamisesta. Työ ei kuitenkaan katoa, vaan sen sisältö muuttuu samalla, kun koulutuksen merkitys kasvaa. Näin ennustaa analyytikko, joka kertoo Uudelle Suomelle, millainen on tulevaisuuden supertyöntekijä.  


Mies ajoi kostoksi autolla sisään yökerhoon Britanniassa: 13 loukkaantui iltalehti 17:16 18.03

Epäilty suuttui, kun hänet heitettiin ulos yökerhosta, ja palasi kostamaan. Ainakin 13 ihmistä loukkaantui, kun mies ajoi autolla yökerhoon sisään sunnuntain vastaisena yönä Kaakkois-Britannian Gravesendissä. Kentin poliisi hälytettiin paikalle kello 23.47 lauantaina. Poliisit pidättivät 21-vuotiaan miehen, jonka epäillään ajaneen Suzuki Vitaralla Blake’s-nimiseen yökerhoon. Miestä epäillään murhien yrityksestä.


Hanna Sumari avautuu blogissaan synkistä ajatuksistaan: ”Mietin, että olen vain TV-pelle” iltalehti 16:55 18.03

TV-persoona ja juontaja Hanna Sumari, 59, kertoo Apu-lehden blogissaan epävarmuudesta, joka heräsi yksinäisenä koti-iltana. Juontaja Hanna Sumari, 59, on tuttu TV-kasvo ja hänet on nähty vuosien varrella useissa eri televisio-ohjelmissa Joka kodin asuntomarkkinat -ohjelmasta Tanssii tähtien kanssa -sarjaan. Nyt televisiokasvo kertoo , miten julkisuus ja TV-ohjelmiin osallistuminen on välillä epäilyttänyt häntä. Sumari sanoo alkaneensa miettiä eräänä rauhallisena koti-iltana yksin ollessaan, onko hän onnistunut tekemään elämässään mitään merkittävää. - Tuli tosi synkät fiilikset. Mietin, kuinka elämäni on valunut hukkaan, en ole saavuttanut mitään, enkä tehnyt mitään merkittävää hyvääkään. En ole koskaan sinnikkäästi pyrkinyt mihinkään saavuttaakseni jotain todella hienoa ja arvokasta. Ajattelin myös, että olen melko tyhmä. Ihailen nopeaälyisiä tietolaari-ihmisiä. Tiedättekö, heitä jotka tuntuvat tietävän kaiken historiasta, politiikasta, maailmantilanteesta ja uskonnoista, Sumari tilittää blogitekstissään.


Ristomatti Hakolalta komea veto Falunissa - nuiji norjalaissankarin iltalehti 16:00 18.03

Suomalainen oli neljästoista Falunin maailmancupissa. Johannes Kläbo 25:s. Päätöskisan voitti Venäjän Aleksander Bolshunov. Iltalehden asiantuntija Toni Roponen analysoi Iivon Niskasen, Krista Pärmäkosken ja Ristomatti Hakolan tulevaisuuden näkymiä. Ristomatti Hakola esitti komean vedon maailmancupin päätöskisassa Falunissa. Hakola oli 15 kilometrin vapaan takaa-ajon neljästoista.


Pyeongchangin paralympialaiset kilpailtu – Suomi juhli näitä kolmea mitalia MTV 14:45 18.03

Pyeongchangin paralympialaiset paketoitiin kilpailutapahtumien osalta tänään sunnuntaina. Suomen saalis kisoista oli kolme mitalia: yksi kulta ja kaksi pronssia.


Kaisa Mäkäräisen yksi viime vuosien päävastustajista lopettaa yllättäen vain 31-vuotiaana iltalehti 14:18 18.03

Ranskalaisen moninkertaisen arvokisamitalistin Marie Dorin Habertin kisat on kisattu. Video: Iltalehden asiantuntija Toni Roponen analysoi ampumahiihtojoukkueen päävalmentajan valintatilannetta. Kaisa Mäkäräisen yksi viime vuosien päävastustajista, Ranskan Marie Dorin Habert, lopettaa uransa hieman yllättäen vain 31-vuotiaana.


Poika putosi heinäpaalien väliin Kouvolassa iltalehti 13:07 18.03

Läheiset saivat pojan pelastettua ennen pelastuslaitoksen saapumista. Kouvolan Ritasuontien varrella heinäladossa sattui sunnuntaina päivällä tapaturma, kun poika putosi heinäpaalien väliin. Paikalle hälytettiin pelastuslaitos, jonka apua ei pelastustehtävässä tällä kertaa tarvittu. Pojan läheiset saivat tämän pois kiipelistä.


Romanialaiset asioivat Stockmannilla sivuleikkureiden kanssa – ehtivät kerätä tavaraa 2000 euron arvosta MTV 12:30 18.03

Turun Stockmanilla tapahtui eilen erikoinen varkausyritys. Turun poliisin mukaan romanialainen pariskunta yritti varastaa kaupasta tavaraa poistamalla niiden hälyttimet.


Maajussi-Aapeli paljastaa naisihanteensa: "Äly on naisessa erittäin seksikästä" mtv 12:05 18.03

Maajussille morsian -ohjelmaan osallistuva Aapeli etsii kunnianhimoista ja älykästä naista.


Ilkka Tuomiston komea ura päättyi Pyeongchangin sekaviestiin – Sini Pyy urakoi kaksi osuutta MTV 10:53 18.03

Suomen joukkueen kisaurakka Pyeongchangin paralympialaisissa päättyi maastohiihdon sekaviestiin ja kymmenenteen sijaan. 


Uutiset