Leo Messin mestaruusunelma pysyy elossa - hikinen Qatar-voitto takasi Argentiinan jatkopaikan iltalehti 23:56 23.06

Lautaro Martínez ampui Argentiinan Copa Américan puolivälieriin. Argentiina voitti Copa Américan lohkovaiheen päätösottelussaan Qatarin 2–0. Sinivalkoiset lähtivät Porto Alegren otteluun tietäen, että vain kolme pistettä varmistaisi jatkopaikan turnauksen puolivälieristä. Ratkaisumaali nähtiin jo neljännellä peliminuutilla, kun qatarilaispuolustaja Abdelkarim Hassan lahjoitti pallon Inter-lupaus Lautaro Martínezille, joka upotti sen varmasti alakulmaan.


Voiko jopa Argentiina joutua koville Qatarin kanssa? "Ei mikään läpihuutojuttu" iltalehti 13:34 23.06

Copa American sunnuntain mielenkiintoisin ottelu on hieman yllättäenkin Qatar–Argentiina. Ennen B-lohkon päätöspelejä Argentiina on sarjataulukossa viimeisenä. Joukkueen on voitettava viimeisessä alkulohkon pelissään Qatar edetäkseen turnauksen pudotuspeleihin. Qatar on ollut turnauksessa niin pirteä ja hyvä ja vastaavasti Argentiina niin heikko, että vaikka Argentiinan kuuluukin tässä ottelussa olla lähes suursuosikin asemassa, ei sen voitto ole millään lailla kirkossa kuulutettu. Qatar pelasi avauspelissään 2-2 Paraguayta vastaan, ja olisi ansainnut tuosta jopa voiton. Toisessa ottelussa se taipui vastan aivan lopussa (86. minuutilla) kovalle Kolumbialle. Samalle Kolumbialle, joka löi avauskierroksen ottelussa täysin ansaitusti Argentiinan.


Japanille luvassa Copassa toinen selkäsauna? Uruguaylla hurja maalisaldo viimeisestä neljästä pelistä iltalehti 11:54 20.06

Copa American illan ainoassa ottelussa kohtaavat Uruguay ja Japani. Pelistä lienee tulossa Uruguayn yksipuolinen näytös. Copa American ottelussa Uruguay–Japani joukkueiden tasoero on huomattavan suuri – jopa suurempi, kuin Veikkaus tai muu vedonlyöntimarkkina nyt olettaa. Uruguay voitti Copan avauspelinsä näyttävästi 4–0 ja Japani vastaavasti hävisi omansa samoin 0–4-lukemin. Japanin heikkous oli tiedossa jo ennen avauspeliä, sillä maa osallistuu Copaan tällä kertaa käytännössä olympiajoukkueellaan, eikä nuorten pelaajien vielä voi odottaa aivan riittävän Etelä-Amerikan parhaita joukkueita vastaan.


"Eläköön VAR!" – Brasilialta hylättiin kolme täysosumaa, Venezuela venyi yllättävään tasapeliin MTV 08:49 19.06

Brasilia ja Venezuela pelasivat 0-0-tasapelin Copa American lohkovaiheen toisessa ottelussa.


Brasilialta hylättiin kolme maalia – Copa Américassa ensimmäinen yllätys iltalehti 07:25 19.06

Isäntämaa joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin toisessa lohko-ottelussaan. Jalkapallon Copa Américan toinen lohkokierros käynnistyi Suomen aikaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Etelä-Amerikan kisoissa nähtiin ensimmäinen yllätys, sillä isäntämaa Brasilia joutui jäi 0–0-tasapeliin Venezuelaa vastaan.


Chilen tähtihyökkääjä rikkoi vihdoin piinaavan maalittoman putkensa – hallitseva mestari aloitti turnauksensa tulisesti MTV 06:42 18.06

Hallitseva Etelä-Amerikan mestari Chile on aloittanut maanosan mestaruusturnauksen Copa American murskavoitolla. Chile kaatoi C-lohkon ottelussa Sao Paulossa kutsujoukkue Japanin 4–0.


Chile aloitti Copa American murskavoitolla Japanista – Sanchezin maaliton putki katkesi vihdoin yle 06:36 18.06

Kutsujoukkue Japani ei pystynyt haastamaan Etelä-Amerikan hallitsevaa mestaria.


Mestari-Chile aloitti Copa American murskavoitolla Japanista yle 06:36 18.06

Kutsujoukkue Japani ei pystynyt haastamaan Etelä-Amerikan hallitsevaa mestaria.


Chile kohtaa Japanin Copa Américassa – pystyykö ”olympiajoukkue” haastamaan tuplamestarit? iltalehti 13:17 17.06

Maanantain ainoassa Copa Américan ottelussa kohtaavat kaksi edellistä turnausta voittanut Chile ja kutsuvieraana osallistuva Japani. Copa Américan Chile–Japani-pelin huomioitavin asia on Japanin kokoonpano tai pelaajisto ylipäätään tässä turnauksessa. Japanin päävalmentaja Hajime Moriyasu peluuttaa Copassa käytännössä maan olympiajoukkuetta. Tämä on jokseenkin ymmärrettävää, sillä maa järjestää ensi kesänä olympialaiset, johon myös Japanin jalkapallomaajoukkueen tähtäin on asetettu.


Mitä ihmettä! Miten Qatar ja Japani päätyivät kisaamaan Etelä-Amerikan futismestaruudesta? iltalehti 07:48 17.06

Copa América hämmästyttää varsin vapaamielisellä tulkinnalla maantiedosta. Tänä kesänä maanosan futisherruudesta nimittäin kisaavat kymmenen eteläamerikkalaisen maajoukkueen ohessa myös Qatar ja Japani. Kumpikaan niistä ei ole ennakolta mitenkään heittopussi, joten mistään rahalla ostetusta kisapaikasta ei ole kysymys. Qatar voitti helmikuussa juuri Japanin Aasian mestaruuskisojen finaalissa. Tosin silläkään ei ole mitään tekemistä Copa Américan kanssa.


Tuleva MM-isäntä Qatar nousi tasapeliin – Edinson Cavani ja Luis Suarez heiluttivat verkkoa, kun Uruguay jyräsi MTV 06:58 17.06

Tuleva jalkapallon MM-isäntä Qatar aloitti Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen Copa American 2–2-tasapelillä Paraguayta vastaan.


James Rodriguez jätti Messin varjoonsa – Kolumbia yllätti Argentiinan Copa Americassa yle 09:02 16.06

Kolumbia avasi Copa American voittamalla Argentiinan 2–0.


Kotiyleisö kohteli Brasilian supertähtiä kylmästi – buuauksia ja kuollut tunnelma: "Pelissä oli hetki, jolloin pystyimme kuulemaan päävalmentajan huudot kentän laidalta" MTV 14:44 15.06

Brasilia aloitti Copa American odotetulla 3-0-voitolla Boliviasta perjantain ja lauantain välisenä yönä. Kansansuosiota voitto ei kisaisäntien kotiyleisössä kerännyt.


Brasilia avasi Copa Américan voitolla - pelasi ensi kertaa yli 60 vuoteen valkoisissa paidoissa iltalehti 08:17 15.06

Brasilia kaatoi Bolivian 3-0. Philippe Coutinho avasi brassien hanat kahdella maalilla, kun Copa Américan isäntämaa nuiji Bolivian 3-0. Kellossa oli 50 minuuttia, kun käsivirhe johti VAR-tuomiona rangaistuspotkuun, jonka Coutinho laukoi alakulmaan. Kolme minuuttia myöhemmin hän puski toisen täysosumansa Roberto Firminon tarjoilusta.


Brasilia aloitti Copa American voitolla – Coutinho iski kaksi osumaa yle 06:45 15.06

Brasilia voitti Copa American avausottelussa Bolivian 3–0.


Tällaisia kuvia Brasilian maajoukkueesta ei ole totuttu näkemään – kisaisäntä uhmasi vaaraa värivalinnallaan iltasanomat 05:24 15.06

Brasilia löi Bolivian Copa American avauskamppailussa.


Copa America alkaa: Brasilia ja Argentiina suurimmat suosikit iltasanomat 20:51 13.06

Brasilian tuorein Copa American mestaruus on vuodelta 2007. Argentiina oli paras viimeksi vuonna 1993.


Tämä ei voinut päättyä hyvin: Jenkkibaari tarjosi ilmaisen shotin jokaisesta maajoukkueen maalista – lopputulos hirvittää iltalehti 16:51 13.06

Baarin kampanjasta tuli harvinaisen kallis ja kostea. Tiistaina pelattu jalkapallon naisten MM-kisojen alkulohko-ottelu USA–Thaimaa oli selvä näytös alusta loppuun. Ennakkosuosikki USA vei kamppailun nimiinsä. Yhdysvalloissa miamilainen baari-ravintola halusi kerätä jalkapallofaneja viihtymään ottelun ajaksi luokseen. American Social Brickell -niminen baari päättikin hyödyntää varsin yleistä kampanjaa.


Tämä ei voinut päättyä hyvin: Baari tarjosi ilmaisen shotin jokaisesta maajoukkueen maalista – lopputulos hirvittää iltalehti 16:51 13.06

Baarin kampanjasta tuli harvinaisen kallis ja kostea. Tiistaina pelattu jalkapallon naisten MM-kisojen alkulohko-ottelu USA–Thaimaa oli selvä näytös alusta loppuun. Ennakkosuosikki USA vei kamppailun nimiinsä. Yhdysvalloissa miamilainen baari-ravintola halusi kerätä jalkapallofaneja viihtymään ottelun ajaksi luokseen. American Social Brickell -niminen baari päättikin hyödyntää varsin yleistä kampanjaa.


Urheilulehti 24: Copa Américan ennakot: Messi on Argentiinalle entistäkin tärkeämpi pelaaja iltasanomat 07:30 13.06

Tuoreessa lehdessä pureudutaan Copa Américan lisäksi mm. NHL:ään ja rallin MM-sarjaan.


harmitellaan Ruotsin junaliikenteen kanssa ja 300?000 Meksiko lähetti 15? poikansa hammas­hoidon alle Suomalaisten tähtiloisto

Uutiset