17 ammattia, joihin on pulaa hakijoista Mikkelissä iltalehti 21:40 18.01

Mikkeliin tarvittaisiin lisää lääkäreitä, siivoojia, kampaajia ja puhelinmyyjiä. Näin kertoo ainakin uusin ammattibarometri. Mikkelissä on pulaa hakijoista seitsemääntoista ammattiin. Näin osoittaa ainakin viimeisin ammattibarometri. Ammattibarometri on laadittu syyskuussa, ja siinä TE-toimistojen ammattilaiset arvioivat eri mittareiden mukaan yli kahdensadan keskeisen ammatin työllisyysnäkymiä puoleksi vuodeksi eteenpäin.


Yli 20 ammattia, joihin on pulaa hakijoista Kouvolassa iltalehti 21:43 17.01

Kouvolassa työpaikkojen ja työnhakijoiden määrä on suurelta osin tasapainossa. Näin osoittaa viimeisin ammattibarometri. Kaakkois-Suomessa avoinna olevien työpaikkojen ja työnhakijoiden määrä ovat melko monissa ammateissa tasapainossa. Näin on ainakin viimeisimmän ammattibarometrin mukaan. Ammattibarometri on laadittu syyskuussa, ja siinä TE-toimistojen ammattilaiset arvioivat eri mittareiden mukaan yli kahdensadan keskeisen ammatin työllisyysnäkymiä puoleksi vuodeksi eteenpäin.


8 ammattia, joihin paljon pulaa hakijoista Turussa iltalehti 21:40 16.01

Turussa on pulaa lääkäreistä ja lastentarhanopettajista. Näin osoittaa viimeisin ammattibarometri. Turussa on paljon pulaa hakijoista kahdeksaan ammattiin. Näin osoittaa ainakin viimeisin ammattibarometri. Ammattibarometri on laadittu syyskuussa, ja siinä TE-toimistojen ammattilaiset arvioivat eri mittareiden mukaan yli kahdensadan keskeisen ammatin työllisyysnäkymiä puoleksi vuodeksi eteenpäin.


6 ammattia, joihin on paljon pulaa hakijoista Tampereella iltalehti 22:00 15.01

Kiinteistönvälittäjä on yksi niistä harvoista ammateista, joihin Tampereella on paljon pulaa hakijoista ammattibarometrin mukaan. Tampereella on paljon pulaa hakijoista kuuteen ammattiin. Tällainen on tilanne viimeisimmän, syksyllä laaditun ammattibarometrin mukaan. Ammattibarometri on laadittu syyskuussa, ja siinä TE-toimistojen ammattilaiset arvioivat eri mittareiden mukaan yli kahdensadan keskeisen ammatin työllisyysnäkymiä puoleksi vuodeksi eteenpäin.


10 ammattia, joihin on paljon pulaa hakijoista pääkaupunkiseudulla iltalehti 21:32 12.01

Pääkaupunkiseudulla on paljon pulaa hakijoista rakennusinsinööreiksi, viimeisin ammattibarometri kertoo. Pääkaupunkiseudulla on paljon pulaa hakijoista kymmeneen ammattiin. Tämä on tilanne ainakin viimeisimmän ammattibarometrin mukaan. Ammattibarometri on laadittu syyskuussa, ja siinä TE-toimistojen ammattilaiset arvioivat eri mittareiden mukaan yli kahdensadan keskeisen ammatin työllisyysnäkymiä puoleksi vuodeksi eteenpäin.


Näissä ammateissa on kaikkein eniten ylitarjontaa työnhakijoista Suomessa iltalehti 10:20 12.12

Yleissihteereiksi on paljon liikaa hakijoita tarjolla oleviin suhteessa tarjolla oleviin työpaikkoihin. Yleissihteeri on ollut ylitarjonta-ammattien listan kärkipäässä jo jonkin aikaa Suomessa. Viimeisimmän, syksyllä ilmestyneen ammattibarometrin mukaan yleissihteeri on ainoa ammatti, johon on koko Suomen mittakaavassa paljon liikaa hakijoita.


Näihin töihin tarvitaan nyt tekijöitä - Oulussa työvoimapulaa 37 ammatissa iltalehti 16:40 13.11

Oulussa on pulaa työntekijöistä monissa rakennusalan ja teollisuuden ammateissa, ammattibarometri kertoo. Viimeisimmän ammattibarometrin mukaan Oulussa on pitkälle yli 30 ammattia, joissa on pulaa työntekijöistä. Samalla ammattibarometri kuitenkin näyttää erikoisen asian, jonka mukaan paljon pulaa hakijoista ei ole yhteenkään ammattiin.


Näin töihin on eniten ylitarjontaa tekijöistä - 8 ammattia, joissa tilanne on vaikein Tampereella iltalehti 09:40 11.11

Sisustussuunnittelijat ja kirjastotyöntekijät kuuluvat niihin ammatteihin, joissa on paljon liikaa hakijoita Tampereella. Tampereella on kahdeksan, ammattia, joihin on viimeisimmän ammattibarometrin mukaan paljon liikaa hakijoita. Kaupungin alueella tilanne on kaksijakoinen, kun monissa teollisuuden duunariammateissa on tullut niin nopeasti työvoimapulaa, että se on yllättänyt jopa työnantajat ja oppilaitokset.


Näissä ammatteissa on kova pula työntekijöistä - Tampereella on töitä muillekin kuin teollisuusduunareille iltalehti 13:06 10.11

Duunaripula on yllättänyt Tampereen seudulla, Aamulehti kertoo. Ammattibarometrin mukaan paljon pulaa hakijoista on muihinkin kuin teollisuuden ammatteihin. Teollisuuksin tarvitsee lisää työntekijöitä Tampereen seudulla, Aamulehti kertoo. Aamulehden mukaan esimerkiksi Sandvik on palkannut 150 henkeä lisää, ja yritys ottaisi heti lisää sähköasentajia ja automaatioasentajia, jos heitä löytyisi.


Näihin töihin kaivataan nyt erityisesti tekijöitä - 8 ammattia Turusta erilaisilta aloilta iltalehti 18:10 07.11

Turussa on kovin pula työntekijöistä hyvin erilaisilla aloilla oleviin ammatteihin. Turussa on paljon pulaa hakijoista yleislääkäreiksi. Tämä selviää uusimmasta ammattibarometrista, joka julkistettiin syksyllä.


Näihin töihin on eniten ylitarjontaa työntekijöistä - 5 ammattia Turussa iltalehti 16:40 07.11

Turussa on tarjolla oleviin työpaikkoihin nähden ylitarjontaa esimerkiksi yleissihteereistä ja myyjistä. Turussa on paljon liikaa työhakijoista viiteen ammattiin. Näin kertoo viimeisin, syksyllä julkistettu ammattibarometri.


Näihin töihin tarvitaan nyt erityisesti tekijöitä - 10 ammattia pääkaupunkiseudulla, eivätkä kaikki ole rakennusalaa iltalehti 16:40 06.11

Pääkaupunkiseudulla on kova pula rakennusinsinööreistä ja joistakin muista rakennusalan ammattilaisista. Muutamissa muissakin ammateissa töitä olisi tarjolla enemmän kuin on hakijoita. Rakennusinsinööri on yksi niistä ammateista, joihin on paljon pulaa hakijoista pääkaupunkiseudulla. Tämä ilmenee syksyllä julkistetusta viimeisimmästä ammattibarometrista.


Näihin töihin on eniten ylitarjontaa hakijoista - 15 ammattia pääkaupunkiseudulla iltalehti 15:31 06.11

Ammattibarometrin mukaan pääkaupunkiseudulla on ylitarjontaa työnhakijoista erityisesti viiteentoista ammattiin. Pääkaupunkiseudulla on paljon liikaa hakijoita viiteentoista ammattiin. Tämä ilmenee viimeisimmästä, syyskuussa julkistetusta ammattibarometrista.


Keskipalkka 4 000 euroa kuussa, työntekijöistä pulaa - myyntiedustajilla selkeä palkkakuilu naisten ja miesten välillä iltalehti 12:11 04.11

Myyntiedustajilla sukupuolten välinen palkkakuilu on suurempi kuin yksityisen sektorin ammateissa keskimäärin. Myyntiedustaja on jo jonkin aikaa kuulunut niihin ammatteihin, joiden työntekijöistä on pulaa Suomessa. Tämä ilmenee ammattibarometrista, jossa TE-toimiston asiantuntijat arvioivat monien kriteerien perusteella yli kahdensadan keskeisin ammatin näkymiä Suomessa.


Palkka keskimäärin yli 4000 euroa kuukaudessa - näistä myynnin ammattilaisista on pulaa Suomessa iltalehti 10:11 30.10

Myyntiedustajista on ammattibarometrin mukaan jatkuvasti pulaa Suomessa. Myyntiedustajista on jatkuvasti pulaa eri puolilla Suomea. Myyntiedustaja on top 15 -pula-ammattien listalla Suomessa myös viimeisimmän ammattibarometrin mukaan.


Uutiset