SDP ei sulata keskustan kritiikkiä: ”On aika julkeaa” iltalehti 09:16 14.02

SDP:n varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta ei sulata keskustan kritiikkiä siitä, että SDP ei olisi edistänyt tasa-arvoa työelämässä. Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni tiedotti tiistaina, että hänen mielestään keskustelussa perhevapaauudistuksesta on vähälle huomiolle jäänyt se, mitkä puolueet ovat lähimpänä työmarkkinajärjestöjä. - Suurin valta työelämän tasa-arvon parantamisessa on niillä puolueilla, jotka nyt äänekkäimmin heittelevät leimakirveitä ja syyllistävät kotona lapsiaan hoitavia vanhempia. Työnantajien Eteläranta on käytännössä Kokoomuksen miehittämä. Ammattiyhdistysliikkeen Hakaniemi on puolestaan käytännössä SDP:n hallinnassa.


Keskusta iskee tasa-arvolla kokoomusta ja SDP:tä: Eteläranta ja Hakaniemi hallussa - ”naisen euro edelleen pienempi” iltalehti 15:34 13.02

Keskustan varapuheenjohtajan Katri Kulmunin mukaan kokoomuksella ja SDP:llä on suurin valta työelämän tasa-arvon parantamisessa. Keskustan varapuheenjohtajan Katri Kulmunin mukaan keskustelussa perhevapaauudistuksesta on vähälle huomiolle jäänyt se, mitkä puolueet ovat lähimpänä työmarkkinajärjestöjä. - Suurin valta työelämän tasa-arvon parantamisessa on niillä puolueilla, jotka nyt äänekkäimmin heittelevät leimakirveitä ja syyllistävät kotona lapsiaan hoitavia vanhempia. Työnantajien Eteläranta on käytännössä Kokoomuksen miehittämä. Ammattiyhdistysliikkeen Hakaniemi on puolestaan käytännössä SDP:n hallinnassa.


EK syyttää lakkoilijoita koko Suomen vahingoittamisesta: hintalappu 120 miljoonaa euroa iltalehti 16:11 02.02

EK:n jäsenyrityksistä oli perjantain työtaistelutoimien vuoksi poissa yli 150 000 työntekijää. Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) yrityksistä keräämän tiedon mukaan perjantain lakosta olisi kertynyt Suomelle 120 miljoonan euron lasku. Suomen suurimpiin kuuluva työnantajajärjestö jatkaa lakon jyrkkää kritisoimista perjantai-iltapäivänä julkaisemassaan tiedotteessa. - Ammattiyhdistysliikkeen poliittinen lakko eduskunnan säätämää työttömien aktiivimallia vastaan aiheutti yrityksille ja koko Suomelle merkittävää vahinkoa, EK:n tiedotteessa todetaan.


IL-Kysely: Perjantain lakko jakaa kansaa - enemmistö hyväksyy iltalehti 19:13 01.02

Suomalaisten niukka enemmistö hyväksyy perjantain lakkoilun ja pitää hallituksen aktiivimallin vastustamista riittävänä syynä poliittiselle lakolle. Iltalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan niukka enemmistö suomalaisista hyväksyy ammattiyhdistysliikkeen perjantaiksi suunnitteleman mielenilmaisun ja siihen liittyvän lakkoilun. Perjantaina Helsingissä on SAK:n koollekutsuma mielenilmaisu hallituksen työttömyysturvan aktiivimallia vastaan. Mielenilmaisun tueksi useat työntekijäliitot ovat ilmoittaneet poliittisista lakoista.


Uutiset