Tässäkö on Suomen hiihdon tuleva supertähti? Anita Korva, 18, laittoi itsensä Aikku Saarisen hikoilemaan kunnolla! iltalehti 12:44 13.01

Vantaan SM-hiihtojen avauspäivän parisprinttien ylivoimainen säväyttäjä oli Kainuun Hiihtoseuran ”kakkoshiihtäjä”. Vaikka suurin huomio kiinnittyi kilpaladuille paluun tehneeseen Anne Kyllöseen, antoi hänen viestikaverinsa sellaisen näytön, että alta pois. Anita Korva paineli etenkin viimeisellä omalla osuudellaan sen luokan höpinät tötteröön, että Kyllönen pääsi ankkuriosuudelle yli yhdeksän sekuntia Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkosken edellä. Vaikka Kyllönen taipui ylivoimaisen Pärmäkosken edessä, tuomisina oli mainio kakkossija. Siitä suuri kiitos kuuluu Korvalle. Edes se ei tuntunut liialti haitanneen, että kaksikon viime vuoden mestaruus vaihtui hopeaksi. Viime vuonna Pärmäkosken tähdittämä Ikaalisten Urheilijat ei vielä ollut mukana.


Räikkönen muistelee koskettavaa fanitapaamistaan: "Muistatteko päivän?" MTV 12:19 13.01

Kimi Räikkösen ja pienen Ferrari-fanin koskettava tapaaminen on ehdolla käynnissä olevassa äänestyksessä, jossa valitaan vuoden paras urheiluhetki vuotuisessa Laureus-gaalassa.


Suomen hiihtolupaukselle neljäs SM-mitali viikon sisään – Aukeaako paikka maajoukkueesta? "Osa saattaa lopettaa" MTV 18:36 12.01

Jos Krista Pärmäkosken ankkuriosuus perjantain SM-hiihtojen parisprintissä Vantaalla oli vakuuttava, niin sitä oli myös 18-vuotiaan Anita Korvan hiihtäminen.


Romahtanut Anne Kyllönen rikkoi mediahiljaisuuden: myönsi karun tilanteensa iltalehti 15:44 12.01

Tour de Skin kesken jättänyt Anne Kyllönen ei ollut Keski-Euroopan viimeisen vetonsa jälkeen lainkaan halukas puhumaan medialle, mutta Vantaan SM-laduilla tilanne oli toinen. Kainuun Hiihtoseuran Kyllönen hiihti yhdessä Anita Korvan kanssa parisprintin kakkoseksi. Ikaalisten Urheilijoiden ankkurille Krista Pärmäkoskelle Kyllönen ei mahtanut mitään, ja maajoukkuekollega Laura Mononenkin pysyi töin tuskin takana. Kyllönen myönsi Iltalehdelle, ettei vire edelleenkään ole parasta priimaa - kaukana siitä.


Krista Pärmäkoskelta huima kiri - ankkuroi seuransa SM-kultaan iltalehti 15:26 12.01

Ikaalisten Urheilijat voitti naisten parisprintin Vantaan SM-hiihdoissa. Krista Pärmäkoski ankkuroi seuransa SM-kultaan vapaan hiihtotavan kilpailussa. Pärmäkosken parina hiihti Maaret Pajunoja. Eroa toiseksi tulleeseen Kainuun Hiihtoseuraan (Anita Korva-Anne Kyllönen) tuli 4,6 sekuntia. Hämeenlinnan Hiihtoseura otti SM-pronssia.


Krista Pärmäkoski ankkuroi seuransa SM-kultaan iltalehti 14:44 12.01

Ikaalisten Urheilijat voitti naisten parisprintin Vantaan SM-hiihdoissa. Krista Pärmäkoski ankkuroi seuransa SM-kultaan vapaan hiihtotavan kilpailussa. Pärmäkosken parina hiihti Maaret Pajunoja. Eroa toiseksi tulleeseen Kainuun Hiihtoseuraan (Anita Korva-Anne Kyllönen) tuli 4,6 sekuntia. Hämeenlinnan Hiihtoseura otti SM-pronssia.


Ruotsi varoittaa Yhdysvaltoja avustusrahojen vetämisestä Palestiinalta iltalehti 18:34 09.01

Ruotsin mukaan Yhdysvaltojen toimet tuovat epävakautta Lähi-itään. Yhdysvallat on uhannut vetää rahoituksensa YK:n alaiselta Palestiinan apujärjestöltä UNRWA:lta ja Ruotsi ilmoittaa pitävänsä tätä tekoa huonona. Maan YK-lähettiläs Olof Skoog kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan ottaneensa asian puheeksi Yhdysvaltain-kollegansa Nikki Haleyn kanssa. - Huoleni on, että rahoituksen vetäminen UNRWA:lta on hyvin negatiivinen teko sekä viiden miljoonan ihmisen humanitaaristen tarpeiden takia mutta tietysti myös alueen vakauden horjuttamisen kannalta, Skoog sanoi.


Ex-suurlähettiläs Pasi Patokallio HS:ssä: Suomi ei istunut pöydässä, jossa Ottawan sopimusta valmisteltiin iltasanomat 06:58 09.01

Patokallio sanoo, että tarkkailijan roolissa Suomi saattoi vain arvostella järjestyksen humanitaarista nurinkurisuutta.


Norja perui aseviennin Arabiemiraatteihin - syynä Jemenin sota iltalehti 14:36 03.01

Norja ilmoitti keskiviikkona peruvansa aseiden ja ammusten viennin Arabiemiraatteihin Jemenin sodan takia. - Aseellisen konfliktin kehitys Jemenissä syksyllä 2017 on ollut vakavaa ja humanitaarinen tilanne aiheuttaa syvää huolta, Norjan ulkoministeriö sanoi lausunnossaan. Arabiemiraatit on osa Saudi-Arabian johtamaa koalitiota, joka on taistellut Jemenissä maaliskuusta 2015 lähtien.


Ukrainassa suurin vankienvaihto sodan jälkeen - osa ei halunnut palata Itä-Ukrainaan iltalehti 18:52 27.12

Kiova ja Itä-Ukraina ovat aloittaneet suurimman vankien vaihdon sitten sodan alkamisen jälkeen. Venäjän valtiollisen median mukaan Ukrainan konfliktin osapuolet, Kiova ja Itä-Ukraina suorittivat vankien vaihdon. Itsenäiseksi julistautunut niin sanottu Luhanskin kansantasavalta ilmoitti luovuttavansa Kiovalle 16 ja niin sanottu Donetskin kansantasavalta 57 vankia, kun taas Kiovan edustajat vapauttivat 73 Luhanskin kansantasavallan kannattajaa 165 Donetskin kannattajaa. Luhanskin humanitaarisen konfliktiryhmän edustaja Olga Kobtseva sanoi Interfaxin mukaan, että Kiovan oli alun perin tarkoitus luovuttaa Luhanskille 99 vankia, mutta lopullisen sopimuksen tekoaikaan osa pidätetyistä oli jo suorittanut vankeusrangaistuksensa eikä halunnut palata takaisin Luhanskiin.


Kiova ja Itä-Ukraina vaihtoivat sotavankeja iltalehti 16:15 27.12

Kiova ja Itä-Ukraina ovat aloittaneet suurimman vankien vaihdon sitten sodan alkamisen jälkeen. Venäjän valtiollisen median mukaan Ukrainan konfliktin osapuolet, Kiovat ja Itä-Ukraina ovat aloittaneet vankien vaihdon. Itsenäiseksi julistautunut niin sanottu Luhanskin kansantasavalta ilmoitti luovuttavansa Kiovalle 16 ukrainalaissotilasta, kun taas Kiovan edustajat vapauttavat 75 Luhanskin kansantasavallan kannattajaa. Luhanskin humanitaarisen konfliktiryhmän edustaja Olga Kobtseva sanoi Interfaxin mukaan, että Kiovan oli alun perin tarkoitus luovuttaa 99 vankia, mutta lopullisen sopimuksen tekoaikaan osa pidätetyistä oli jo suorittanut vankeusrangaistuksensa eikä halunnut palata takaisin Luhanskiin.


Australian poliisi: Väkijoukkoon ajanut oli 32-vuotias afgaanitaustainen, ei tutkita terrori-iskuna MTV 13:18 21.12

Australian poliisi kertoo tiedotustilaisuudessa, että Melbournessa väkijoukkoon ajanut henkilö on 32-vuotias, Australiassa asuva afgaanitaustainen henkilö. Poliisi ei toistaiseksi pidä tapahtumaa terrori-iskuna.


Tältä Täydellisten naisten Juanita Solis näyttää nykyään iltalehti 12:05 21.12

Jos katsoit Täydellisiä naisia, muistat varmasti Gabrielle Solisin ja Carlos Solisin Juanita-tyttären. Täydelliset naiset oli supersuosittu yhdysvaltalainen televisiosarja. Pääosissa nähtiin Teri Hatcher, Felicity Huggman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Dana Delany ja Vanessa Williams. Gabrielle Solisia näytellyt Eva Longoria odottaa esikoistaan. Sarjassa hänellä oli kaksi lasta. Juanita Solisia näytellyt Madison De La Garza on jo 16-vuotias.


Lääkärit ilman rajoja: Myanmarin armeija surmasi 730 pikkulasta ja kyseessä on maltillinen arvio iltalehti 08:39 14.12

Rohingya-vähemmistöön kohdistuneissa vainoissa tapettiin tuhansia ihmisiä kuukaudessa. Humanitaarinen avustusjärjestö laskee, että väkivaltaisuuksissa kuoli viralliseen väitteeseen verrattuna jopa monikymmenkertainen määrä ihmisiä. MSF:n tietojen mukaan valtaosa tapetuista oli ammuttu. Uhriluvut ovat sen mukaan alakanttiin, sillä ne eivät kata niitä perheitä, jotka eivät selvinneet ulos maasta. Ensimmäisen kuukauden aikana, jolloin Myanmarin armeija aloitti hyökkäyksensä maan vähemmistökansaa kohtaan, kuoli väkivaltaisesti vähintään 6 700 ihmistä, arvioi Lääkärit ilman rajoja -järjestö (MSF).


Tarja Halonen moittii rankasti Suomen pakolaispolitiikan yksityiskohtia - ”Olisi pitänyt sanoa come on, mietitääs nyt vähän” iltalehti 07:20 14.12

Yksilöiden oikeusturva vaarantui, kun turvapaikkapäätöksiä taottiin hätiköidysti. Näin ajattelee presidentti Tarja Halonen, joka kertoo näkemyksistään IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimassa jaksossa. Videolla Tarja Halonen sanoo suorat sanat pakolaiskriisin hoidosta. Tarja Halosen presidenttikausi päättyi vuonna 2012, mutta hänet tunnetaan edelleen aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana ja humanitäärisyyden puolestapuhujana.


Legendaarinen Poliisiopisto-näyttelijä keväällä Suomeen iltalehti 10:34 11.12

Michael Winslow esiintyy Suomessa peräti 25 paikkakunnalla. Poliisiopisto-elokuvien legendaarinen äänitaituri ja stand up -koomikko Michael Winslow esiintyy Suomessa laajalla, 25 paikkakuntaa kattavalla kiertueella 1.3.-12.5.2018. Winslow vieraili Suomessa viimeksi kaksi vuotta sitten minikiertueella, minkä saaman suosion ja kysynnän ansiosta hän tulee Suomeen nyt pitkälle, kahden ja puolen kuukauden mittaiselle turneelle. Winslow’n Suomen kiertue on pisin Suomessa järjestetty ulkomaisten stand up -esitysten sarja.


Poliisiopiston moottoriturpa Michael Winslow Suomeen kiertueelle stara 10:25 11.12

Poliisiopisto-elokuvien legendaarinen äänitaituri ja stand up -koomikko Michael Winslow esiintyy


Uutiset