Suomalaismiljardöörin 25-vuotias tytär esittelee kotiaan New York Timesissa – asunto täynnä arvotaidetta iltasanomat 07:00 14.03

Chaim ”Poju” Zabludowicz ja hänen vaimonsa Anita ovat keränneet taidetta jo yli 20 vuoden ajan. Nyt tytär Tiffany Zabludowicz niittää mainetta taiteen tuntijana New Yorkissa.


Suomalaismiljardöörin 25-vuotias tytär esittelee kotiaan New York Timesissa iltasanomat 07:00 14.03

Chaim ”Poju” Zabludowicz ja hänen vaimonsa Anita ovat keränneet taidetta jo yli 20 vuoden ajan. Nyt tytär Tiffany Zabludowicz niittää mainetta taiteen tuntijana New Yorkissa.


Avustustyöntekijä ikuisti Syyrian arkea: "Ihmiset ainakin yrittävät elää normaalia elämää" MTV 05:50 14.03

SPR:n avustustyöntekijä Päivi Hurttia on viettänyt Syyriassa vuoden ajan keskellä humanitaarista kriisiä.


New York Times hehkuttaa suomalaismiljardöörin 25-vuotiasta Tiffany-tytärtä - taidekeräilijä on myös Guggenheim-vaikuttaja iltalehti 08:57 13.03

Arvostettu amerikkalaislehti New York Times vieraili 25-vuotiaan taidevaikuttajan Tiffany Zabludowiczin asunnossa New Yorkin Manhattanilla. Zabludowicz on suomalaissyntyisen liikemiehen Chaim ”Poju” Zabludowiczin tytär. "Nuori keräilijä jatkaa perheen perinteitä SoHo'ssa", New York Times otsikoi juttunsa haastateltuaan 25-vuotiaan taidevaikuttajan Tiffany Zabludowiczin. Mainitut perheen perinteet ulottuvat myös Suomeen. Zabludowicz on suomalaistaustaisen liikemiehen Chaim "Poju" Zabludowiczin sekä brittiläisen taidekeräilijän Anita Zabludowiczin tytär. Tamperelaistaustaisesta Poju Zabludowiczista puhutaan usein Suomen rikkaimpana miehenä, vaikka hän Lontoossa vaimonsa kanssa asuukin. Hän on tiettävästi Euroopan rikkaimpien joukossa muutaman miljardin omaisuudellaan.


Ilmastonmuutostutkimuksen huolestuttava yksityiskohta: Helsinki pahiten kärsivien kaupunkien joukossa - keskilämpötila voi nousta jopa 2,5 astetta iltalehti 08:16 12.03

Keskilämpötila nousee yli kahdella asteella 13 kaupungissa 2020-luvulla, kertoo Thomson Reuters Foundation. Helsingin ennustetaan kärsivän verrattain paljon ilmastonmuutoksesta. Helsinkiin ennustetaan Euroopan kovimpia tulvia ja reilua lämpötilan nousua. Keskilämpötila nousee yli kahdella asteella 13 kaupungissa 2020-luvulla, kertoo uutistoimisto Reutersin humanitaarisiin asioihin keskittyvä . Sen mukaan lämpötila voisi nousta Helsingissä jopa 2,5 asteella. Tutkimusverkosto ennustaa huomattavaa lämmönnousua myös muun muassa Venäjän Moskovaan ja Norjan Trondheimiin. Ennusteissa on kuitenkin iso vaihteluväli.


YK varoittaa: Kaksi miljoonaa lasta vaarassa kuolla nälkään Kongon demokraattisessa tasavallassa iltalehti 16:34 09.03

Kapinallisten ja sotilaiden välinen konflikti on ajanut yli miljoonaa ihmistä kodeistaan. Yli kaksi miljoona lasta on vaarassa kuolla vakavaan aliravitsemukseen Kongon demokraattisessa tasavallassa, mikäli he eivät saa tarvitsemaansa apua, YK varoitti perjantaina. YK:n humanitaaristen asioiden pääsihteeri Mark Lowcock tapaa ensi viikolla avunantajia maassa, jossa tilanne on heikkenemässä monilla alueilla.


Poliisiopiston äänitaituri Michael Winslow paljastaa, miksi elokuvaan tehtiin niin monta jatko-osaa – taustalla tuotantoyhtiön ahneus iltasanomat 12:12 01.03

Poliisiopisto-tähti Michael Winslow vierailee parhaillaan Suomessa.


Itä-Ghoutan tulitauko astui voimaan – ristiriitaisia tietoja taisteluista MTV 15:25 27.02

Venäjän yksipuolisesti Syyrian Itä-Ghoutaan julistama humanitaarinen tulitauko astui voimaan tänään kello yhdeksältä aamulla. Tulitauon pitävyydestä on päivän kuluessa tullut ristiriitaisia tietoja.


Kapinalliset valmiita karkottamaan jihadistit Itä-Ghoutasta - tulitauko edellytys iltalehti 14:19 27.02

Syyrian Itä-Ghoutan pääkapinallisryhmät sanoivat tiistaina olevansa halukkaat karkottamaan jhadistit alueelta heti, kun YK:n tulitauko tulee voimaan. Itä-Ghoutassa alkoi tänään Venäjän ehdottama, viisi tuntia päivittäin kestävä humanitaarinen tauko pommituksista. Se ei kuitenkaan missään nimessä pysty korvaamaan YK:n turvallisuusneuvoston viime viikonloppuna hyväksymää 30 päivän mittaista tulitaukoa. Aivan Damaskoksen liepeillä sijaitsevassa Itä-Ghoutassa asuu noin 400 000 siviiliä, joista arviolta kolmannes tai puolet on lapsia. Alue on lukuisten erilaisten aseellisten ryhmittymien hallinnassa.


Putin avaa ”humanitäärisen käytävän” piiritettyyn Syyrian Ghoutaan iltasanomat 16:56 26.02

Venäjän presidentti Vladimir Putin on määrännyt toimenpiteitä Syyrian Itä-Ghoutan alueen siviileiden auttamiseksi.


Putin määräsi Syyrian Itä-Ghoutaan "humanitaarisen tauon" – siviileille mahdollisuus poistua pommitusten runtelemalta alueelta MTV 16:19 26.02

Syyrian Itä-Ghoutan siviileille annetaan mahdollisuus poistua alueelta, kertoo Venäjän puolustusministeriö.


Venäjän presidentti Putin määräsi päivittäiset taistelutauot Itä-Ghoutan alueelle Syyriassa iltalehti 16:15 26.02

Venäjän presidentti Vladimir Putin on määrännyt taistelutauot Itä-Ghoutan alueelle, jotta sinne saadaan toimitettua humanitaarista apua. BBC ja Daily Sabah uutisoivat, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on määrännyt taistelutauot Itä-Ghoutan alueelle, jotta sinne saadaan toimitettua humanitaarista apua. Daily Sabahin mukaan asiasta kertoi Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu maanantaina.


Taistelut Damaskoksen liepeillä Syyriassa jatkuvat turvallisuusneuvoston toiveista huolimatta – Iran: Tulitauko ei koske terroristeja MTV 13:46 25.02

YK:n turvallisuusneuvosto vaati eilen Syyriaan välitöntä kuukauden mittaista tulitaukoa humanitaarisen avun perillesaamiseksi. Turvallisuusneuvosto hyväksyi päätöslauselman yksimielisesti, kun myös Syyrian liittolainen Venäjä kannatti sitä.


YK vaatii tulitaukoa Syyriaan yksimielisesti – Itä-Ghoutaa on moukaroitu jo viikko MTV 22:08 24.02

YK:n turvallisuusneuvosto vaatii Syyriaan välitöntä kuukauden mittaista tulitaukoa humanitaarisen avun perillesaamiseksi.


SPR:n avustustyöntekijä Itä-Ghoutan hädästä MTV:lle: "Ihmisillä ei ole ruokaa tai lääkkeitä, vapaaehtoisiakin loukkaantunut" MTV 06:48 23.02

Syyrian Damaskoksen Itä-Ghoutan tilanne on painajaismainen, sillä SPR:N avustustyöntekijän mukaan tällä hetkellä humanitaarista apua ei voida edes toimittaa pommitusten ollessa käynnissä.


Äänestä suosikkisi Saara Aallon viisuehdokkaista – fanitatko eniten hirviöitä, dominoja vai kuningattaria? iltasanomat 17:40 22.02

Suomen euroviisuehdokas ratkotaan lauantaina 3.3.


Assadin joukot iskivät taas kapinallisalueille - liki 150 kuollut, joukossa yli 30 lasta iltalehti 12:03 20.02

Ilma- ja tykistöiskuje tarkoituksena on valmistella maasodan aloittamista Itä-Ghoutaan. Itä-Ghouta Damaskoksen lähellä on viimeisiä kapinallisten hallussaan pitämiä alueita. Syyrian hallituksen joukot ovat jo kuukausien ajan piirittäneet Itä-Ghoutaa ja eristäneet 400 000 ihmistä ulkomaailmasta. Avustusjärjestöjen mukaan humanitaarinen tilanne Itä-Ghoutassa on vaikea. Ihmisillä ei ole ruokaa eikä lääkkeitä.


Assadin joukot iskivät kapinallisalueille - ainakin sata kuoli, joukossa 20 lasta iltalehti 12:03 20.02

Ilma- ja tykistöiskuissa Itä-Ghoutaan loukkaantui lisäksi 470 ihmistä. Itä-Ghouta Damaskoksen lähellä on viimeisiä kapinallisten hallussaan pitämiä alueita. Syyrian hallituksen joukot ovat jo kuukausien ajan piirittäneet Itä-Ghoutaa ja eristäneet 400 000 ihmistä ulkomaailmasta. Avustusjärjestöjen mukaan humanitaarinen tilanne Itä-Ghoutassa on vaikea. Ihmisillä ei ole ruokaa eikä lääkkeitä.


Uutiset