Floridan kouluampumisen uhri hyväksyttiin kuoleman jälkeen sotilasakatemiaan iltalehti 10:14 21.02

15-vuotias sankari pelasti urhealla toiminnallaan koulukavereitaan. Peter Wang, 15, oli yksi Floridan viime viikon kouluampumisessa surmansa saaneista uhreista. Hän oli armeijan juniorikoulutusohjelman US Army Junior Reserve Officer's Trainin Corpsin (JROTC) jäsen. JROTC on koulujen ja armeijan järjestämä ohjelma potentiaalisille tuleville Yhdysvaltain upseereille.


Sama suku on viljellyt Kinnarin tilaa 350 vuotta - Teemu Kinnari on jo neljästoista isäntä iltalehti 11:50 18.02

Kinnarin tila Hollolassa on elänyt Suomen historian kohtalonhetket saman perheen viljelemänä jo 350 vuotta. Teemu ja Terhi Kinnari jatkavat tilaa, jonka Teemun esi-isä Sipi Eerikinpoika perusti vuonna 1667. Kinnarin tila syntyi vuonna 1667 Vesalan vainioille aikana, jolloin Suomi oli osa Ruotsia ja ABC-kirja vasta kirjoitettiin. Kun Ruotsin suurvalta-armeijan sotilas Sipi Eerikinpoika alkoi viljellä maata Hollolassa, ei Länsi-Suomessa sukunimiä vielä suosittu, vaan lapset nimettiin isiensä mukaan.


Brittiläinen Isis-taistelija tapettiin salaisessa lennokki-iskussa - suunnitteli terrorihyökkäystä Englantiin iltalehti 14:24 17.02

Brittisotilaat löysivät miehen Raqqasta ja kutsuivat aseistetun lennokin paikalle. Brittiläinen 32-vuotias Naweed Hussain surmattiin viime keväänä Syyriassa Yhdysvaltain operoimalla miehittämättömällä lennokilla tehdyssä iskussa. Tappoisku tehtiin Britannian armeijan pyynnöstä, sillä Hussainin uskottiin suunnitelleen terrori-iskua Englantiin.


Raakel ja Nicke Lignellin Eliel-kuopus aloitti armeijan - ylpeät vanhemmat ja poika perhepotretissa iltalehti 13:48 17.02

Raakel ja Nicke Lignellin nuorin lapsi aloitti armeijan. Raakel ja Nicke Lignellillä on viisi lasta, joista vanhin on Raakelin aiemmasta suhteesta. Parin 18-vuotias Eliel-kuopus aloitti varusmiespalveluksen äskettäin. Raakel julkaisi Instagram-tilillään perhepotretin, jossa hän ja Nicke poseeraavat hymyssä suin Elielin rinnalla valatilaisuuden jälkeen Dragsvikin kasarmilla Raaseporissa. - Alokas on vannonut valansa, Raakel kirjoittaa sydämen kera kuvatekstissä.


Katujengien piinaama Rio de Janeiro luisui väkivaltaiseen kaaokseen - Brasilian hallitus määräsi armeijan apuun iltalehti 12:11 17.02

Väkivalta ja ryöstöt riistäytyivät käsistä Rio de Janeiron perinteisillä karnevaaleilla. Brasilian hallitus on saanut tarpeekseen katujengien väkivaltaisesta terrorista Rio de Janeirossa. Viimeinen pisara olivat perinteikkäillä karnevaaleilla tapahtuneet väkivallanteot ja ryöstöt. Brasilialaiset televisiokanavat näyttivät kuvamateriaalia, jossa nähtiin katujengien ryöstävän turisteja. Lisäksi ainakin kolme poliisia sai surmansa väkivaltaisuuksissa.


Yle: Armeijassa lähdetään sauvakävelylle, jos lumi ei riitä hiihtämiseen iltalehti 10:08 16.02

Ylen haastattelema maavoimien liikuntapäällikkö kertoo, miten hiihtämistä harjoitellaan armeijassa. Ilmastonmuutos ei ole mullistanut pelkästään luonnon kasviston ja eläimistön elämää, vaan se on muuttanut myös armeijan liikuntakäytäntöjä. , että armeijassa sotilaiden omin voimin liikkuminen on edelleen tärkeää, vaikka moottorivoimin taitetut taipaleet ovat yleistyneet. Talvisin hiihtäminen on hyvä keino matkojen kulkemiseen.


Kommentti: Suomen hellimä EU:n puolustusyhteistyö on Saksan ja Ranskan mielestä pikkusievää tuhertamista MTV 06:21 16.02

Omien joukkojensa valmiuden kanssa kamppailevat saksalaiset puhuvat Münchenin turvallisuuskokouksessa EU:n yhteisen armeijan puolesta. Washington varoittaa eurooppalaisia heikentämästä Natoa.


Neljä ukrainalaissotilasta kuoli väkivaltaisen simputuksen yhteydessä iltalehti 16:48 15.02

Kaksi ukrainalaista sotilasta pidätettiin, koska heidän epäillään ampuneen neljä sotilastoveriaan hengiltä simputustapauksen yhteydessä. Neljä sotilasta kuoli ilmeisesti väkivaltaisen simputuksen yhteydessä Ukrainan sodan repimässä itäosassa. Asiasta tiedottivat Ukrainan armeijan viranomaiset torstaina.


Eduskuntatalon edessä mielenosoitus kurdien puolesta iltalehti 15:52 15.02

Eduskuntatalon edessä alkanut mielenosoitus kulkee Senaatintorille. Poliisi turvasi eduskuntatalon edustalla kello 15 alkanutta mielenosoitusta Helsingissä. Mielenosoittajat vaativat ilmauksellaan vaatimaan rauhaa Kurdistaniin ja kurdien vapautusliikkeen poliittisen johtajan Abdullah Öcalanin vapautusta. - Vaadimme Turkin miehitysarmeijan välitöntä vetäytymistä Afrinista ja Abdullah Öcalanin välitöntä vapautusta, kerrotaan mielenosoituksen Facebook-tapahtumassa.


Lapista saa nyt poronkäristystä kiinalaisittain: Kommunistimaa ohjailee rajatonta turistivirtaansa - matkailu hyötyy, kun Suomi on hyvää pataa Kiinan kanssa iltalehti 07:05 15.02

Jopa pandat ovat Suomelle taloudellinen etu, kun kiinalaismatkailijoista puhutaan. Muistatteko, kun Juha Sipilä viime kesäkuussa kävi Kiinassa, paiskasi kättä presidentti Xi Jinpingin kanssa ja miehet virnuilivat kuvissa hyvän yhteistyön ja luottamuksen nimissä? Entä muistatteko, kun aiemmin keväällä presidentti Jinping kävi Suomessa ja istui Sauli Niinistön ja virkamiesarmeijan kanssa harvinaisen jäykässä tiedotustilaisuudessa? Suomelle luvattiin kauppayhteistyön lisäksi satavuotislahjaksi pandapariskunta Ähtäriin.


Parolan panssariprikaatin luolissa palaa iltasanomat 13:26 13.02

Armeijan maanalaisissa tiloissa on syttynyt tulipalo.


Turkin kopteri pudonnut Syyrian pohjoisosassa, kaksi sotilasta kuoli iltasanomat 19:56 10.02

Kaksi Turkin armeijan sotilasta on kuollut, kun helikopteri putosi Syyrian pohjoisosan kurdialueella.


Israelin hävittäjä ammuttu alas Syyriassa - syyttää Irania iltalehti 08:06 10.02

Israelin mukaan se iski Syyrian puolelle, kun iranilaisohjauksessa ollut lennokki oli loukannut sen ilmatilaa. Israelilainen F-16-hävittäjä on ammuttu alas Syyriassa, Israelin armeija (IDF) kertoo. Koneen pudotti Syyrian ilmatorjuntatuli lauantaina. - IDF otti maalikseen iranilaisen ohjauskeskuksen Syyriassa, josta lähetettiin lennokki Israelin ilmatilaan. Massiivista Syyrian ilmatorjuntatulta, yksi F-16 putosi Israeliin, pilotit turvassa. Iran on vastuussa tästä vakavasta Israelin koskemattomuuden loukkaamisesta. Tilanne jatkuu, lisää seuraa, armeijan tiedottaja, luutnantti Jonathan Conricus kertoi Twitterissä aamuseitsemän jälkeen.


ISTV tarkastaa Suomen armeijan tykistön ja raketinheittimet iltasanomat 09:58 09.02

Suomen puolustusvoimat täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Tänään 100-vuotispäivää viettää tykistö, jonka kalustoa on esillä Helsingin Senaatintorilla perjantaina kello 10–18.


Suora lähetys juuri nyt: ISTV tarkastaa Suomen armeijan tykistön ja raketinheittimet iltasanomat 09:58 09.02

Suomen puolustusvoimat täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Tänään 100-vuotispäivää viettää tykistö, jonka kalustoa on esillä Helsingin Senaatintorilla perjantaina kello 10–18.


ISTV tarkastaa Suomen armeijan tykistön ja raketinheittimet – suora lähetys klo 10.15 iltasanomat 09:58 09.02

Suomen puolustusvoimat täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Tänään 100-vuotispäivää viettää tykistö, jonka kalustoa on esillä Helsingin Senaatintorilla perjantaina kello 10–18.


Berlusconi haluaa voittaa Italian vaalit ja heittää pakolaiset pois maasta – "Nappaamme heidät poliisin ja armeijan avulla" MTV 08:50 08.02

Italiassa tulevien parlamenttivaalien kampanjointi näyttää keskittyvän pakolaisiin. Maan kaksi oikeistopuoluetta ovat sanoneet palauttavansa satojatuhansia laittomasti maassa olevia pakolaisia kotimaihinsa, jos ne voittavat maaliskuun alussa pidettävät vaalit.


Oletko nähnyt tuntomerkkeihin sopivaa autoa? Ajoi toisen perään Karkkilassa ja pakeni paikalta iltalehti 16:37 07.02

Auton rekisterinumeron alkuosa on joko GHR tai GRH. Karkkilassa Tammelantien ja Turuntien risteyksessä sattui maanantaina 5. helmikuuta kello 13.15 peräänajo, jonka toinen osapuoli pakeni paikalta. Asianomistaja oli henkilöautollaan pysähtyneenä risteyksessä, kun vihertävän harmaa eli armeijanvihreä auto oli törmännyt hänen autoonsa takaapäin. Peräänajanut kuljettaja ei jäänyt selvittämään tapausta, vaan pakeni paikalta.


Ei herkille: Porojen sarvet sotkeutuivat keskenään armeijan kaapelilla - toisen pää irtosi ja jäi roikkumaan elävän sarvista iltalehti 12:38 07.02

Paliskunnan mukaan kuollut poro on todennäköisesti raahautunut elävän mukana, kunnes sen vartalo on lopulta irronnut. Oululainen Antti Korpela oli toissa viikolla ystävänsä Antti Nikulan kanssa seuraamassa Arctic Rallya Rovaniemellä ja Kemijärvellä, kun sopivaa katselupaikkaa etsiessään miehet tekivät luonnossa makaaberin havainnon. - Havaitsimme porokaksikon tiellä ja hetken tarkkailtuamme näiden liikettä tämä yksilö, jolla oli päähän kiinnittynyt toisen poron pää, palasi aina tielle, eikä jaksanut kulkea pitkälle syvässä umpihangessa, Korpela kertoo.


Uutiset