Historia uusiksi: jalkapallon lilliputtimaa taisteli ensimmäisen voittonsa MTV 22:31 13.10

Gibraltarin jalkapallomaajoukkue nappasi lauantaina kilpailullisista maaotteluista ensimmäiset pisteensä koskaan. Se voitti Kansojen liigan D-divisioonan pelissä Armenian vieraissa maalein 1–0.


SJK hankki norsunluurannikkolaisen keskuspuolustajan iltasanomat 11:22 10.08

Didier Kadio siirtyy Seinäjoelle Armenian pääsarjasta.


Presidentti Niinistö vierailee Georgiassa - Kyseessä maan 100-vuotisjuhlallisuudet iltalehti 12:42 26.05

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee parhaillaan Georgiassa Etelä-Kaukasiassa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu Etelä-Kaukasiassa sijatisevan Georgian ensimmäisen demokraattisen valtion 100-vuotisjuhlaan lauantaina. Juhallisuudet järjestetään maan pääkaupungissa Tbilisissä. Niinistö lisäksi juhlallisuuksiin osallistuvat myös muun muassa Latvian, Liettuan, Puolan, Slovakian ja Armenian presidentit sekä Euroopan komission puheenjohtaja.


Kansannousun lopputulos: Oppositiojohtaja valittiin Armenian pääministeriksi - Putin onnitteli heti iltalehti 13:59 08.05

Valtapuolue piti kiinni lupauksestaan. Video: Jerevanin keskustassa oli karnevaalitunnelma pääministeriäänestyksen alla tiistaina. Armenian pääministeriksi on valittu oppositiojohtaja Nikol Pashinian. Asia varmistui parlamentin äänestyksessä tiistai-iltapäivänä.


Kansannousun lopputulos: Oppositiojohtaja valittiin Armenian pääministeriksi iltalehti 13:40 08.05

Valtapuolue piti kiinni lupauksestaan. Armenian pääministeriksi on valittu oppositiojohtaja Nikol Pashinian. Asia varmistui parlamentin äänestyksessä tiistai-iltapäivänä. Valtaa ja 58 paikalla enemmistöä 105-paikkaisessa parlamentissa pitävän republikaanisen puolueen johto lupasi viime viikolla, ettei se aseta vastaehdokasta vaan äänestää sitä henkilöä, joka asetetaan ehdolle. Pashinian oli ainoa ehdokas.


Armenia välttyy uusilta vaaleilta – Nikol Pashinian on uusi pääministeri iltasanomat 13:28 08.05

Armenian parlamentti on äänestänyt oppositiojohtaja Nikol Pashinianin, 42, uudeksi pääministeriksi. Valinnan myötä maa välttyy uusilta vaaleilta.


Oppositio­johtaja Nikol Pashinian yrittää taas Armenian pää­ministeriksi iltasanomat 08:59 08.05

Tasavaltalaispuolue on luvannut olla kampittamatta valintaa.


Armenian kriisi ratkeamassa? – valtapuolue hyväksyy oppositiojohtajan valinnan pääministeriksi kolmasosalla äänistä MTV 19:33 03.05

Armenian poliittinen kriisi näyttää ratkeavan. Valtaapitävä republikaanipuolue suostuu siihen, että parlamentti nimittää oppositiojohtaja Nikol Pashinianin pääministeriksi, jos hän saa kolmasosan äänistä parlamentin istunnossa ensi viikon alussa.


Armenian oppositiojohtaja kehottaa lopettamaan protestit iltasanomat 20:35 02.05

Parlamentti äänestää uudestaan pääministeristä ensi tiistaina.


Armenian oppositiojohtajan on pidettävä kansa takanaan iltasanomat 13:21 02.05

Suomen kiertävän suurlähettilään mukaan kuohunnan juuret ovat köyhyydessä ja maastamuutossa.


Mielenosoittajat halvaannuttivat Armenian pääkaupungin iltasanomat 11:29 02.05

Kadut ovat tukossa eikä lähiliikenne pääse kulkemaan.


Armenian oppositiojohtaja ei saanut riittävästi ääniä – pääministerin paikka edelleen täyttämättä MTV 20:06 01.05

Armeniassa oppositiojohtaja Nikol Pashinyanin valinta pääministeriksi ei mennyt läpi maan parlamentin erikoisistunnossa.


Armenian protestijohtaja nousemassa pääministeriksi iltasanomat 02:52 30.04

Nikol Pashinian marssitti taas kansan kadulle pyrkimystensä tueksi.


Armenian umpisolmu ei aukea, keskustelut hallinnon ja opposition välillä jäissä iltasanomat 11:17 27.04

Jerevanissa on ollut toistuvia mielenosoituksia.


Suomalaiskansanedustaja Armeniassa mielenosoitusten keskellä: Mielenosoittajat siivosivat jälkensä kotiin lähtiessään MTV 19:01 24.04

Armenian pääministeri Serž Sargjsan kertoi eilen eroavansa virastaan useita päiviä jatkuneiden mielenosoitusten jälkeen. Häntä syytetiin muun muassa vallan keskittämisestä itselleen, lisäksi mielenosoittajat ovat vastustaneet sitä, että parlamentti teki entisestä pitkäaikaisesta presidentistä Sargsjanista pääministerin.


Venäjä: Sopimatonta vetää johtopäätöksiä Armenian ja Ukrainan välillä MTV 18:37 24.04

Venäjän mukaan on sopimatonta vetää johtopäätöksiä Armenian pääministerin eron ja Ukrainan konfliktin välillä. Asiasta kertoo venäläinen uutistoimisto Tass. 


Armenian pääministeri erosi 11 päivän protestien jälkeen iltalehti 16:24 23.04

Sotilaatkin olivat liittyneet mielenosoituksiin. Armenian pääministeri Serzh Sarkisian on ilmoittanut eroavansa. Maassa on osoitettu mieltä häntä vastaan jo 11 päivää. Eron syyksi Sarkisian ilmoitti, että hän haluaa säilyttää maassa rauhan.


Armenian pääministeri eroaa – satoja mielenosoittajia pidätetty MTV 16:07 23.04

Armenian pääministeri Serzh Sarksyan on kertonut tänään eroavansa, kertoo uutistoimisto Reuters. Sarksyan on toiminut aiemmin maan pitkäaikaisena presidenttinä.


Oppositiojohtaja katosi mystisesti sanailtuaan Armenian pääministerin kanssa televisiossa iltasanomat 20:54 22.04

Armeniassa pohdittiin sunnuntaina, mitä tapahtui oppositiopoliitikolle ja mielenosoitusjohtajalle Nikol Pashinianille, joka katosi pian sen jälkeen kun tapaaminen pääministeri Serzh Sarkisianin kanssa loppui aamulla heti alkuunsa.


Kansa noussut vallan haalinutta pääministeriä vastaan Armeniassa - Jerevanissa asuva suomalainen: ”Pelkään, että tilanne ajautuu väkivaltaiseksi” iltalehti 15:56 22.04

Armeniassa meneillään olevia kansalaisten protesteja maan pääkaupungissa Jerevanissa seurannut suomalainen pelkää, että tilanne maassa ajautuu väkivaltaan. - Tähän asti kaikki on muistuttanut pehmeää samettivallankumousta. Mutta nyt minulla on sellainen tunne, että mielenosoittajien ja poliisien välinen konflikti ajautuu väkivaltaiseksi. Näin arvioi Kaukasuksella sijaitsevan Armenian kansannousua maan pääkaupungissa Jerevanissa seuraava Ilkka Ronkainen. Hän viettää eläkepäiviään Jerevanin keskustassa. Hänen asuntonsa on aivan parlamenttirakennuksen kulmalla.


hetkiä Sysmässä puolustusministerit liennyttelivät kiristyneitä sai rajut oireet ura päätökseen loukkaantumisen ”Oli menettänyt uskon

Uutiset