Suomalaisfirma on kehittänyt muovitonta kahvikuppia jo vuosia – nyt avautui ovi maailmalle: "Iso, globaali putiikki"

yle 16:17 18.10

Kotkalainen metsäyhtiö Kotkamills on tehnyt kansainvälisen ketjun kanssa merkittävän sopimuksen muovittoman kuppikartongin toimittamisesta.


Uutuuskirja: Matti Nykäsen perheellä vaiettu salaisuus, velipuoli Jorma istui Ruotsissa vankilassa – ”Uupui lopulta kovaan elämään”

iltalehti 15:24 17.10

Suositun kirjasarjan tuoreimmassa osassa kerrotaan Matti Nykäsen perheen vaietusta salaisuudesta. Arto Terosen ja Jouko Vuolteen suositusta Kiveen hakatut -kirjasarjasta on ilmestynyt juuri uusin, seitsemäs osa. Teronen ja Vuolle käyvät kirjasarjassa läpi edesmenneiden urheilusankareiden ja urheilun taustavaikuttajien elämää. Tuoreen osan nimi on Urheilun unelmia ja urotekoja, ja sen kannessa komeilee helmikuussa pois nukkunut mäkihyppylegenda Matti Nykänen.


Omakotitalojen asukkaat valmiita maksamaan erikoispalvelusta – metallit, muovit, paperit ja kartongit haetaan nyt kotipihasta

yle 11:13 17.10

Monilokerokeräysastia helpottaa omakotitalojen asukkaita, sillä kierrätettävät jätteet voi lajitella helposti omassa pihassa.


Krista Kosonen tänään tv:ssä yökerhotanssijana

iltalehti 07:42 16.10

Angela on Amazing Angels -tanssiryhmän perustaja ja tähti. Krista Kosonen on tänä syksynä runsaasti esillä töittensä puolesta. Tänään hänet nähdään vuonna 2017 valmistuneessa Miami-elokuvassa TV2:lla. Kosonen näyttelee Angelaa, Amazing Angels -tanssiryhmän perustajaa ja impulsiivista tähteä, joka tekee keikkaa erilaisissa yökerhoissa ja klubeilla. Hartolassa esiintyessään hän tapaa pikkusiskonsa Annan, tosin aluksi tietämättään. Naisilla on sama, nyt jo edesmennyt isä, mutta heidän äitiensä huonot välit ovat estäneet siskosten suhteen muodostumisen. Ennen kuin ujo Anna huomaakaan, hän harjoittelee kylmällä bensa-asemalla tanssikoreografiaa. Pian pikkusisko panee siivet selkäänsä ja nousee muiden tanssijoiden kanssa riitoihin ajautuneen isonsiskonsa rinnalla kälyisen baarin esiintymislavalle humalaisen ja ruokottomuuksia huutelevan yleisön eteen. Pienimuotoinen esiintymiskiertue saa kuitenkin nopeasti tummia sävyjä, kun siitä muodostuu pakomatka. 30 000 euron veloissa olevan Angelan perässä on hämärämiehiä, jotka haluavat saatavansa.


Tanja Karpela etsii liito-oravia koiriensa kanssa – Suomessa kokeillaan, onko koirista apua luonnonsuojelutyössä

yle 18:22 15.10

Koiran käyttäminen uhanalaisten eläinten kartoituksessa on tiettävästi ainutlaatuista koko maailmassa.


Paltan Aarto: Postin työehtosopimuskiistassa loppuu aika kesken

yle 14:16 15.10

Neuvottelut jumissa – PAU uhkaa työtaistelulla.


Huuhkajat laskeutui Turkuun – Bosnian suvereeni esitys sai Suomen valmentajan mietteliääksi: ”Nyt on peiliin katsomisen paikka”

iltalehti 06:59 14.10

Suomen valmennukseen kuuluva Mika Nurmela antoi kunniaa 4–1-kotivoiton ottaneelle Bosnialle, joka pakotti vieraansa peilin eteen. Huuhkajat lensi sunnuntaina Sarajevosta Turkuun, jossa odottaa tiistaina elintärkeä EM-karsintapeli Armeniaa vastaan. Irvistys oli kaikonnut Paulus Arajuuren kasvoilta. Tim Sparv piteli lentokentällä hieman selkäänsä, mutta vaihtoi hyväntuulisena ajatuksia päävalmentaja Markku Kanervan kanssa. Kanerva katseli apuvalmentajiensa Kari Martosen ja Mika Nurmelan kanssa tietokoneelta Liechtensteinin ja Armenian peliä, joka päättyi yllätyspaukkuun 1–1. Siihen nähden Suomen 1–4-tappio Bosniassa oli vain pieni tussahdus.


Timo Kojo muisteli Ylellä vain 39-vuotiaana kuolleen Rauli Badding Somerjoen surullista kohtaloa – ”Hänen koko uransa on tragedia”

iltasanomat 20:11 13.10

Arto Nybergin ohjelmassa vieraana ollut Timo Kojo muisteli millaista keikkailu Rauli Badding Somerjoen kanssa oli.


Uusi suomalainen koliikkitutkimus paljastaa yllättävää tietoa: Osalla vauvoista oireilu loppui kokonaan, kaikki saivat apua

yle 15:45 11.10

Vanhempien kokemuksia vyöhyketerapiasta koliikin hoitomuotona kartoittanut tutkimus on tuottanut lupaavia tuloksia. Miltei puolella mukana olleista vauvoista oireet loppuivat ja muillakin lievittyivät.


Poikkeuksellinen tutkimus paljastaa yllättävää tietoa: Vyöhyketerapia auttaa vauvojen koliikkioireisiin – vaihtelevasti, mutta kuitenkin

yle 15:45 11.10

Vanhempien kokemuksia vyöhyketerapiasta koliikin hoitomuotona kartoittanut tutkimus on tuottanut lupaavia tuloksia. Miltei puolella mukana olleista vauvoista oireet loppuivat ja muillakin lievittyivät.


Näyttelijä Oskari Katajisto kirjoitti romanttisia käänteitä pursuavan harlekiinikirjan: ”Se on K18-kamaa ja siinä on seksiä”

iltalehti 08:39 11.10

Näyttelijänä tunnetuksi tullut Oskari Katajisto ja kirjailija Arto Leivo kirjoittivat yhdessä Viettelys-kirjasarjan. Harlekiini-kirjat ovat helppolukuisia erotiikkaa sisältäviä kirjoja, joita luettiin erityisen paljon pari vuosikymmentä sitten. Silloin niitä myytiin jokaisessa marketissa. Kirjat ovat usein olleet naisten kirjoittamia, mutta näyttelijänä ansioitunut Oskari Katajisto ja useita kirjoja kirjoittanut Arto Leivo tekevät Viettelys-kirjasarjassaan (Fighting Spirit Publishing) poikkeuksen. He kirjoittavat miehinä kirjoja, joissa päähenkilö on nainen, ja joissa on seksiä.


Energiakriisistä kärsivä Kuuba uudistaa varovasti hallintoaan – Miguel Díaz-Canel jatkaa presidenttinä

yle 11:28 10.10

Yhdysvaltain taloussaarto on tiukentunut. Polttoainepula koettelee kuubalaisia.


Arto Bryggarelta suoraa puhetta Suomen yleisurheilun ongelmista: ”Raskaasti retuperällä”

iltasanomat 10:33 10.10

Pika-aitojen SE-mies Arto Bryggaren mielestä Suomesta voi kyllä ponnahtaa maailman kärkeen, kunhan valmennus- ja kilpailujärjestelmät ovat kunnossa. Kehitettävää on molemmissa.


Koko kansan tuntema uutisankkuri Arto Nurmi katosi tv-ruudusta viisi vuotta sitten – kertoo nyt uudesta elämästään

iltasanomat 18:01 05.10

Arto Nurmi katosi televisioruudusta viitisen vuotta sitten Ylen yt-neuvottelujen jälkeen.


Yksi merkittävä kehitysaskel nosti Annimari Kortteen SE-tasolle ja MM-kisoihin – ”Silloin tuli mahdollisuus”

iltalehti 17:16 05.10

Arto Bryggare pitää Annimari Kortteen – samoin Nooralotta Nezirin ja Reetta Hurskeen – suurimpana kehityskohteena fysiikkaa. Hän perustelee näkemystään lajin luonteella. – Naisten aidat ovat liian matalat, niitä ei voi verrata miesten aitoihin. Se on ihan eri laji, Bryggare sanoo Iltalehdelle.


Arto Paasilinna kirjoitti 16-vuotiaana kirjan, mutta asetti tiukan ehdon sen julkaisulle – nyt päivänvalon näkevä teos on mykistävää luettavaa

iltasanomat 07:59 05.10

Arto Paasilinna yllättää vielä kerran: hän teki 16-vuotiaana kirjan, joka julkaistaan nyt, vuosi hänen kuolemansa jälkeen.


Petri Salakka on kohdannut koulu-uhkaajia: "Kun jää yksin, ei ole tapaa tuoda ulos katkeruutta, ja silloin sitä rupeaa miettimään kostoa"

yle 08:33 03.10

Aggredi-ohjelmassa työskentelevä Petri Salakka ja KRP:n rikostarkastaja Arto Tuomela keskustelivat koulu-uhkauksista Ylen aamu-tv:ssä.


Päijänteen pohjukka kätkee salaisuuden – Rutalahdesta löydetty ison puulaivan osia

yle 06:22 03.10

Museovirasto haluaa kartoittaa koko alueen. Myös sukellusharrastajilta toivotaan apua alkukartoitukseen.


Karhubasket aloitti uuden kauden voitokkaasti Kotkassa, Katajalle tappio eurokarsinnassa Virossa: "Sekava ja vaikea ottelu"

yle 21:59 02.10

Karhubasket vei vieraspisteet Kotkasta pistein 93–88. Kataja taipui Tartossa 72–78.


Alvaron isälle on tärkeintä pysyä pojan lähellä ja tukena – moni erityislapsen isä jää ilman apua ja syrjäytyy perheestään

yle 18:32 28.09

Juhana Mäkitöyli ja Arto Bäckström kertovat, millaista on olla erityistarpeisen lapsen isä.


Britannia anoi lykkäystä harmitteli Jokerien löytäneensä ”kadonneen mahdollinen skenaario” oikeus­käsittely

Hot topics