Monet koululaiset korkkaavat tänään syysloman – esimerkiksi Lappeenrannassa ja Lahdessa joudutaan vartomaan ensi viikkoon MTV 05:59 15.10

Monissa peruskouluissa pulpetit jäävät tänään tyhjiksi, kun koululaiset viettävät syyslomaa. Joukossa ovat muun muassa Helsingin, Tampereen, Seinäjoen, Rovaniemen ja Kuopion koulut.


Näin motivoit lapsesi pianotunnille – Maailman nopein pianisti: – "Älkää soittako Bachia ja Bartókia" MTV 23:31 12.10

Helsingissä konsertoiva nuori unkarilainen Peter Bence pitää hallussaan maailman nopeimman pianistin titteliä. Bence kertoo MTV Uutisten toimittajan Mika Tommolan haastattelussa, kuinka lapset saa motivoitua pianotunnille. 


Silvio Berlusconi palasi jalkapalloseuran omistajaksi Italiassa – laati heti erikoiset säännöt: "Ei partoja, eikä tatuointeja" MTV 18:34 06.10

AC Milanin entinen omistaja Silvio Berlusconi osti Italian kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Monzan itselleen syyskuun lopussa. Nyt 82-vuotias liikemies on laatinut joukkueelleen uudet säännöt.


230 000 rikki! Kysely pysyvästä ajasta saanut jättisuosion – tutkijoilla eri näkemyksiä valinnasta MTV 09:58 02.10

Pysyvän ajan valinta on viime päivinä puhuttanut suomalaisia muun muassa kodeissa ja työpaikkojen kahvipöydissä. Kansalaisten mielipiteitä kartoittavaan kyselyyn on Otakantaa.fi-palvelussa kertynyt alle viikossa yli 230 000 vastausta.


Mikä söpöliini! Tällä kurrella on ikuinen talviturkki – Arto kohtaamisestaan albiino-oravan kanssa: "Se oli muita arempi" MTV 18:55 30.09

Heinäveteläinen Arto Masalin syötti oravia Pielavedellä, Pohjois-Savossa sijaitsevassa metsässä, kun eteen vipelsi hyvin poikkeavan näköinen orava.


Tutkijat HS:ssa: ”Kansanterveydellisistä syistä kannattaisi valita talviaika” uusisuomi 12:07 29.09

Työterveyslaitoksen tutkija Eero Lantto ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Timo Partonen suosittelevat, että Suomi valitsisi talviajan, kun eduskunta aikanaan päättää asiasta.


Sotilasasiantuntija Airiston sukellusvenepelosta Ylellä: ”Mopo keulii ihan täysin” uusisuomi 12:25 25.09

Sotilasasiantuntija Arto Pulkki rauhoittelee Airiston Helmen ympärillä käyvää turvallisuusuhkien ruotimista. Hän sanoi Ylen Ykkösaamussa, ettei pidä keskiöön nousseita alueita operatiivisesti erityisen tärkeinä ja mopokin on keskustelussa keulinut.


Näin supo selvittää poliisien taustat – turvallisuusselvitys on kattava riskikartoitus henkilöstä MTV 13:27 21.09

Jos korkeaksi poliisiviranomaiseksi pyrkivällä on kallis Mersu, mutta se ei istu kuvaan henkilön tuloista, suojelupoliisi pyytää selvitystä rahojen alkuperästä, kertoo suojelupoliisin turvallisuusselvitysyksikön vetäjä, osastopäällikkö Ilkka Hanski.


Kapteeni Cookin legendaarinen laiva on ehkä löydetty Yhdysvaltain rannikolta iltasanomat 05:35 20.09

Endeavour-laivaa käytettiin Australian ja Uuden-Seelannin kartoittamiseen.


Kommentti: Työllisyyskokeilut loppuvat – kokoomuksen sisälläkin suututtiin hallituksen päätöksestä: "Asiassa ei ole järjen hiventä!" MTV 12:54 17.09

Työllisyyskokeilut koettelevat hallitusrauhaa nyt enemmänkin. Kokoomuksen yksi kärkipoliitikoista, suuren valiokunnan puheenjohtaja Arto Satonen, ilmoitti tänään Twitterissä, että työllisyyskokeilujen lopettaminen ei käy.


Kommentti: Työllisyyskokeilut loppuvat – kokoomuksen sisälläkin suututtiin hallituksen päätökselle: "Asiassa ei ole järjen hiventä!" MTV 12:54 17.09

Työllisyyskokeilut koettelevat hallitusrauhaa nyt enemmänkin. Kokoomuksen yksi kärkipoliitikoista, suuren valiokunnan puheenjohtaja Arto Satonen, ilmoitti tänään Twitterissä, että työllisyyskokeilujen lopettaminen ei käy.


Tällainen on piip-testinäkin tunnettu, 80-luvulla kehitetty viivajuoksu: Juoksijan vauhti kiihtyy kiihtymistään MTV 12:27 17.09

Niin sanottu piip-testi on ollut osa peruskoululaisten kuntotestejä vuodesta 2016. Piip-testi tunnetaan myös viivajuoksuna, ja se on osa opetussuunnitelman mukaisia Move!-kuntomittauksia, joilla kartoitetaan oppilaiden terveydentilaa ja kuntoa. 


Jälleen uusi yllätysnimi paluuhuhuissa Formula ykkösiin MTV 15:46 14.09

Red Bull kartoittaa yllättäen ex-kilpakuljettajiaan kakkostalliinsa Toro Rossolle. Uutena ehdokkaana on tallissa kilpaa 2009-11 ajanut sveitsiläiskuski Sebastien Buemi.


Yle: Vain yksi asia harmittaa pitkän uran tehnyttä Heikki Kinnusta – ”Nuoret miehet ovat niin itsevarmoja” iltasanomat 20:26 02.09

Heikki Kinnunen oli sunnuntaina Arto Nybergin vieraana.


Arto Laatikainen jätti Keski-Euroopan vielä väliin ja saapui liimaamaan HPK:n korttitaloa kuntoon jatkoaika.com 10:51 02.09

Arto Laatikainen oli suuntaamassa katsettaan jo Keski-Eurooppaan, kun yhteydenotto Antti Pennaselta muutti suunnitelmat. Nyt konkaripakki on nousemassa nuoressa HPK:ssa isoon rooliin.


Kova kisa "tuolileikissä" – McLarenilla peräti neljä kuskivaihtoehtoa MTV 10:14 01.09

McLaren-talli kartoittaa parhaallaan ensi kauden toista ajajaansa. Tallin toimitusjohtaja Zak Brown vahvisti Monzassa tallin tekevän valinnan neljästä ehdokkaasta.


Filippiinien presidentti hätkäyttää taas sovinistisella lausunnollaan: "Jos on kauniita naisia, on myös raiskauksia" MTV 14:39 31.08

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte on onnistunut jälleen suututtamaan harkitsemattomilla lausunnoillaan, kartoo ABS-CBN News.


Unitutkija Partonen: Pysyvä kesäaika ei ole hyvä ajatus iltasanomat 14:28 31.08

Pysyvä talvi- eli normaaliaika miellyttäisi enemmän unitutkijaa.


Häkkinen paljastaa harkinneensa Ilves selvisi löytäneensä uutta Pekka Tuokkola palaa Pukki-riippuvainen Pukki-riippuvainen – on putkensa – valmentaja Tulva vei Tuomio asema-aukion voitti täysin

Uutiset