Vain joka kolmas kokee, että oman työpaikan kulttuuri tukee hyvinvointia, kysely kertoo iltalehti 14:35 14.12

Alle puolet kokee, että työhyvinvointipalveluilla on vaikutusta työtehoon, kysely kertoo. Työnantajien tarjoamat hyvinvointipalvelut ovat merkittävä kriteeri, kun pohditaan pysymistä nykyisen työnantajan palveluksessa tai kun kartoitetaan uusia mahdollisia työnantajia. Tämä ilmenee Liftedin kyselystä, johon vastasi yli 500 suomalaista työntekijää.


Suksimiesten neronleimaus poiki Suomen naishiihdon tuoreimman olympiakullan: ”Voiko tämä olla totta?” iltalehti 08:56 14.12

Marjut Roligin Albertvillen vuoden 1992 olympiakultahiihtoon liittyy huikea välinetarina. Tiistaina hän sai suksitalliltaan Peltoselta Suomi100 -kapulat. Se puhelu oli ratkaiseva Suomen naisten tuoreimman hiihdon henkilökohtaisen olympiakultamitalin kannalta. Peltosen suksitehtaan tallipäällikkö Asko Lahdelma vastasi lankapuhelimeen Hartolan suksitehtaalla tammi-helmikuun taitteessa 1992. Hieman rahisevan linjan toisessa päässä oli Hiihtoliiton välinespesialisti Esko Kuntola.


Brother Christmas ja katuparturi Jouko mukana asunnottomien jouluaatossa Helsingissä - ”Halusimme tehdä jotain heille, joille elämä ei ehkä aina ole hymyillyt” iltalehti 14:25 13.12

Asunnottomille on tarjolla jouluateria, hiustenleikkuuta - ja joululahjat. Ohjelma- ja tapahtumatoimisto Rockin' Hot Mama Agency tuottaa Helsingin hoitokoti Sillanpirtissä asunnottomille jouluaaton joulukuun 19. päivä kello 14 alkaen. Mukana hyväntekeväisyystempauksessa on tuusulalainen hyväntekijähahmo Brother Christmas, joka hoitaa tapahtuman ruokapuolen, ja Jouko the Street Barber, joka tarjoaa tapahtumassa ilmaista hiustenleikkuuta ja partojen siistimistä. Ohjelma- ja tapahtumatoimiston Tanja Uusitalon mukaan ajatus tapahtumasta oli Jouko the Street Barberin.


Finnwatch: Suomessa toimii kymmeniä verovälttelyssä avustavia yrityksiä - osa järjestelyistä johtanut tuomioihin veronkierrosta iltalehti 10:04 13.12

Finnwatchin toiminnanjohtajan mukaan Suomi on monissa asioissa avoimuuden mallimaa, mutta verotuksessa näin ei kuitenkaan ole Finnwatchin raportissa verokonsulttien toimintaa on selvitetty muun muassa eläkelaitoksiin tehdyillä tietopyynnöillä ja yrityksille suunnatuilla kyselyillä. Raporttia varten tietoja kartoitettiin yli 80 yritykseltä. Osa Finnwatchin kyselyyn vastanneista avoimesti toimineista yrityksistä kertoi, että joitain niiden suunnittelemia tai avustamia järjestelyjä on katsottu Suomen tuomioistuimissa veronkierroksi. Kansainvälisesti tuomioistuimissa käsiteltyjä tapauksia on paljon - Finnwatchin raportti listaa näistä parisenkymmentä.


Yö mielenosoitusten jälkeen rauhallinen - poliisi: Helsingissä tehtäviä normiarkiyön verran iltalehti 10:12 07.12

Itsenäisyyttä juhlittiin rauhallisesti Helsingissä. Poliisilla oli hieman alle 150 tehtävää keskiviikkoillasta torstaiaamuun. - Normaalimäärä arkiyönä ja rauhallisempaa kuin normaalina viikonloppuna, päivystävä komisario Arto Laitinen muotoilee Iltalehdelle. Itsenäisyyden juhlavuosi keräsi aiempia vuosia enemmän ihmisiä keskustaan. Poliisin mukaan itsenäisyyspäivien järjestyshäiriöt ovat vähentyneet tasaisesti vuodesta 2015.


Muistatko vielä nämä Linnan juhlien mokat? Väsähtämisiä, etikettivirheitä, paljastelua ja porttikieltoja iltalehti 11:53 06.12

Vuosi toisensa jälkeen Linnan juhlien lähes 2 000 vieraan joukossa on heitä, jotka mokaavat. Linnan juhlien booli mainitaan usein petolliseksi. On tapauksia, joissa vieraat eivät ole ehtineet edes maistaa sitä ennen kuin vierailu on päättynyt lyhyeen. Nyttemmin jo edesmennyt, boheemista elämäntavastaan tunnettu runoilija Arto Melleri oli vuonna 1992 Linnaan saapuessaan boolitellut jo valmiiksi. Hänet ja ohjaajavaimonsa Nadja Pyykkö poistettiin tilaisuudesta. Myöhemmin runoilija mainitsi pöllytelleensä miestenhuoneessa pilveä.


Ehdimme kysyä, onko tässä upein kuva valaistusta Saana-tunturista - Markku ja Arto panivat heti paremmaksi iltalehti 22:12 05.12

Harrastelijavalokuvaaja Markku Rytinki ja Arto Marttinen nappasivat täydelliset otokset juhlavuoden kunniaksi valaistusta Saana- tunturista. Saana-tunturia oli kerääntynyt maanantaina ihailemaan valtava määrä ihmisiä. Syynä oli Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi järjestetty valaistus, joka tuo tunturin upeasti esille.


F1-hylkiö kokeili NASCARia Euroopan sarjan ”rekrytointipäivänä” – kartoittaa ensi kauden vaihtoehtojaan suomiF1 21:33 05.12

Toro Rosson F1-tallin ensi kauden kuljettajavalinnoista sivuun jäänyt Daniil Kvjat kokeili NASCAR-auton vauhtia amerikkalaislähtöisen kilpaluokan Euroopan sarjan "rekrytointipäiväksi" nimitetyssä tapahtumassa Italiassa. Venäläiskuski kurvaili eurosarjan kilpurilla...


Nuori kehonrakentajatähti kuoli traagisesti - ruumiinavaus julki: maksa ja munuaiset paisuneet iltalehti 11:32 05.12

26-vuotias kehonrakentaja Dallas McCarver kuoli yllättäen viime elokuussa. McCarverin kämppäkaveri Josh Lenartowicz löysi ystävänsä keittiöstä tukehtuneena ruokaan. Lenartowicz poisti sapuskat McCarverin kurkusta, minkä jälkeen hänet kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Mitään ei ollut kuitenkaan tehtävissä. McCarver menehtyi sairaalassa seuraavana yönä. Ruumiinavauksessa selvisi, että McCarverin kuolema johtui selittämättömästä sydänvaivasta, joka aiheutti valtimoiden kovettumiseen ja vasemman sydänkammion laajentumiseen. Tämän vuoksi miehen sydän hakkasi normaalia kovemmin. McCarverin perheellä on historiaa sydän- ja verisuonitaudeista.


Sotarikosoikeudenkäynti keskeytettiin Haagissa - syytetty otti myrkkyä ja kuoli myöhemmin iltalehti 12:56 29.11

Tämänpäiväisen päätöksen on määrä olla YK:n Jugoslavia-sotarikostuomioistuimen viimeinen päätös. Sotarikoksia käsittelevä oikeudenkäynti on keskeytetty Haagissa Hollannissa. BBC:n mukaan keskeyttämisen syy on se, että rikoksista syytetty Slobodan Praljak otti myrkkyä kesken oikeudenkäynnin. Tämä tapahtui kun hänen tuomiotaan luettiin. Praljak nousi seisomaan, kulautti jotakin kurkkuunsa ja kertoi oikeudelle ottaneensa myrkkyä. Hän kuoli myöhemmin keskiviikkona. YK:n Jugoslavia-sotarikostuomioistuimessa käsitellään tänään kuuden kroaatin tekoja vuosina 1993-1994 Bosnia-Hertsegovinassa. Kroaatit saartoivat tuolloin Mostarin kaupungin ja tuhosivat moskeijoita ja Mostarin sillan.


Mikä on Tommi Hartosen hallinnoima 100 metrin juoksun SE-aika? iltalehti 06:10 29.11

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Ateena isännöi tunnetusti ensimmäisiä olympialaisia vuonna 1986. Mikä oli olympiahistorian toinen, vuoden 1900 kisojen isäntäkaupunki? 2) Mikä numero selässään Tapparan kapteeni Jukka Peltola pelaa?


Herkkä tulkinta! Jannika B esitti Dolly Partonin kantriklassikon mtv 19:59 26.11

Tähdet, tähdet -ohjelman kahdeksannessa livelähetyksessä kilpailijat sukeltavat syvälle keskilänteen kantrimusiikin pariin.


Yksi kuva kertoo, miksi valkohäntäpeurojen kanta kasvaa nopeasti – Arto ikuisti näyn keittiön ikkunasta iltasanomat 08:00 25.11

Onnettomuusalttiiden valkohäntäpeurojen kanta on kasvanut nopeasti.


Veikkaus: Automaattipelistä napsahti 64 000 euron potti - ”Nainen oli ihan onnen sfääreissä” iltalehti 12:59 24.11

Veikkaus kertoo mikkeliläisen naisen voittaneen Alkemia-automaattipelistä torstaina yli 64 000 euroa. Veikkauksen tiedote kertoo, että Alkemia-automaattipeliä pelannut nainen voitti 64 272 euroa Mikkeliin Akseli-kauppakeskuksen Pelaamossa torstaina. voittajan henkilöllisyyttä ei luonnollisesti paljasteta, mutta Pelaamon pelimyymälävastaava Inkeri Hartonen kuvailee voittajan tunnelmia Veikkaukselle. - Olin tiskin takana, kun naisasiakas tuli siihen luokseni. Hän kysyi minulta ihmetellen, että voiko todella olla totta, että hän on voittanut yli 60 000 euroa automaatista, Hartonen kertoo.


Voidaanko perhesurmia ennustaa? Tutkijat listasivat uhkaavat piirteet erotilanteissa - ”Mies piti lasta parvekkeen ulkopuolella ja oli sitä mieltä, että jos minä en anna seksiä nyt heti niin tämä tippuu” iltalehti 06:29 24.11

Suomalaistutkijat löysivät yhtäläisyyksiä perhesurmissa ja eron jälkeen vainottujen naisten tapauksissa. He listasivat neljä piirrettä, jotka määrittävät eron uhkaavuutta. Suomalaistutkijat Anna Nikupeteri, Carita Lappi, Mirva Lohiniva-Kerkelä, Arto Kauppi ja Merja Laitinen kertovat tutkimuksestaan tuoreessa Oikeus-lehdessä julkaistussa vertaisarvostellussa artikkelissa. Suomen Akatemian rahoittamassa tutkimuksessa haastateltiin 16 eron jälkeisen vainon kohteeksi joutunutta naista. Lisäksi heillä oli käytössään neljän perhesurmatapauksen oikeudenkäyntiasiakirjat.


Mikä on Arto Bryggaren SE-aika? Pelaa 10 kysymystä! iltalehti 06:00 21.11

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Minkä joukkueen HIFK kohtaa joulukuussa Kaisaniemen ulkoilmaottelussa? 2) Mitä NHL-seuraa Markus Nutivaara edustaa?


”Hän tappaa kaikki nyt” - Mies ilmestyi S-markettiin aseen kanssa uhkailemaan, tuomittiin vankeuteen iltalehti 16:52 20.11

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut Hartolassa useita ihmisiä pistoolilla uhanneelle miehelle 2 vuotta ja 2 kuukautta vankeutta. Mies uhkasi pistoolilla 11 ihmistä Hartolassa 1. elokuuta. Pistooli ei lauennut, sillä aseen lipas oli vaurioitunut ja syötti patruunan vinoon. Kukaan ei loukkaantunut fyysisesti, mutta tilanne oli asianomaisille hyvin pelottava. Käräjäoikeus antoi Hartolassa elokuun ensimmäinen päivä tapahtuneesta uhkailusta tuomionsa tänään.


Uutiset