Turkin armeija saartoi kurdikaupungin Pohjois-Syyriassa iltasanomat 10:44 13.03

Syyriassa Turkin armeija ja sen kanssa liittoutuneet syyrialaiskapinalliset ovat saaneet piiritettyä kurdienemmistöisen Afrinin kaupungin maan pohjoisosassa.


Jenni Kokander inspiroitui Mikko Kuustosen nerokkaasta muovipussivinkistä – paljastaa nyt ovelan niksin kartonkipakkauksille: ”Katsos näin” iltasanomat 07:20 13.03

Jenni Kokander inspiroitui Mikko Kuustosen muovipussivinkistä.


Arto Bryggare hävisi vedon Irakista Suomeen muuttaneelle suojatilleen: ”Siinä rytäkässä häneltä repesi kylki” iltasanomat 06:50 13.03

Irakilainen Rami Kareem on raamikas aituri, joka haluaa edustaa tulevaisuudessa Suomea.


Baltic Princess ei toivu telakkakäynnistään - kaikki lähdöt peruttu perjantaihin asti iltalehti 16:55 12.03

Tallink Silja kartoittaa vaihtoehtoja kuivatelakoinnille. Tallink Silja kertoo maanantaina tiedotteessaan, että Turun ja Tukholman väliä seilaavan Baltic Princessin kaikki tämän viikon lähdöt perjantaihin asti joudutaan perumaan. Alus joutui eilen illalla jäämään Turkuun teknisen vian vuoksi. Yhtiön mukaan vian teknisiä vikoja ei ole saatu korjattua, minkä vuoksi laivaa on korjattava kuivatelakalla, ennen kuin se voi palata reitilleen.


Tänään tv:ssä: Suomalainen Zakarie Ali päätyi ruokakaupasta halutuksi malliksi iltalehti 08:29 11.03

Zakarie Ali kertoo kiehtovan tarinansa illan Arto Nybergissä. Toimittaja Arto Nyberg haastattelee jokaviikkoiseen tapaansa illan suorassa lähetyksessä TV1:llä kolmea vierasta. Professori Alf Rehnin ja laulaja-lauluntekijä Kanerva Pasasen lisäksi studiossa nähdään Zakarie Ali. Opiskelijan elämä muuttui viime keväänä, kun hän oli työharjoittelussa ruokakaupassa. Elämänmuutoksesta on kertonut aiemmin .


Suomalainen Eemil, 15, paiskasi hirmuisen keihästuloksen: Kaikkien aikojen ennätys murskaantui 4,51 metrillä! iltalehti 21:09 09.03

Hartolan Voiman 15-vuotias Eemil Porvari paiskasi Tampere Junior Indoor Games -hallikisoissa sellaisen keihästuloksen, että alta pois. Porvari nakkasi neljännellä heitollaan peräti 71,23 metrin tuloksen. Tulos on 15-vuotiaiden kaikkien aikojen paras halliheitto maailmassa. Niin ikään suomalaisen Oliver Helanderin kuusi vuotta vanha ikäluokan halliennätys parani peräti 4,51 metrillä. Kakkoseksi sijoittunut Niklas Hyvönen jäi 7,34 metrin päähän, mutta hänenkin paras tuloksensa 63,89 riittää ikäluokan hallitilaston kaikkien aikojen nelospaikkaan. Porvaria luonnehditaan tiedotteessa monipuoliseksi urheilijalahjakkuudeksi. Hän voitti viime kesänä oman ikäluokkansa SM-kullat keihään lisäksi pituudessa ja viisiottelussa. Porvaria valmentaa Keijo Kylänpää.


Pappina työskentelevä Ismo Seivästö, 63, on ollut sopeutumiseläkkeellä jo 15 vuotta - tekee kuukauden töitä, pitää sen jälkeen kuukauden vapaata iltalehti 07:00 09.03

Entinen kansanedustaja, pastori Ismo Seivästö (kd) alkoi nostaa sopeutumiseläkettä 49-vuotiaana. Pappina työskentelevä Ismo Seivästö (kd) on nostanut sopeutumiseläkettä yhtäjaksoisesti vuodesta 2003. Seivästö on nostanut eläkettä, vaikka hänellä on ollut koko ajan vakituinen kappalaisen virka Turun Mikaelinseurakunnassa. Seivästö toimi kristillisdemokraattien kansanedustajana vuosina 1991-1995 ja 1999-2003. Iltalehti uutisoi SDP:n entisestä kansanedustajasta Arto Seppälästä, 62, joka työskentelee Itä-Suomen aluehallintovirastossa ylitarkastajana 18,36 tuntia viikossa ja nostaa tilapäiseksi työttömyysturvaksi tarkoitettua sopeutumiseläkettä.


Ilveksen kausi päättyy lauantaina - Arto Laatikainen: ”Matka jatkuu pois Tampereelta, se on varma” iltalehti 22:03 08.03

Ilves pelaa kauden viimeisen ottelunsa lauantaina Raumalla. Asia varmistui, kun Pelicans voitti omassa ottelussaan KooKoon. Ilves kohtaa kauden viimeisessä ottelussaan Lukon. Sen jälkeen päättyy myös Arto Laatikaisen 17:s kausi jääkiekon SM-liigassa.


Vaalijohtaja: Hallituksen ehdoton takaraja on 1. heinäkuuta – muuten maakuntavaalit eivät onnistu uusisuomi 12:04 08.03

Hallituksen on saatava sote- ja maakuntalainsäädäntö läpi eduskunnassa kesäkuun loppuun mennessä, jos se aikoo järjestyttää maakuntavaalit lokakuussa. Tämän ehdottoman takarajan asettaa oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläinen.


Ilmatieteen laitos otti käyttöön tarkemmat sääsymbolit - tältä ne näyttävät iltalehti 15:25 06.03

Sääkartoissa näkyy jatkossa muun muassa viittä erilaista pilvisyyden astetta kolmen sijaan. Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilla käytettävät säämerkit ovat uudistuneet. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi sadekuuroille ja jatkuvalle sateelle on nyt omat symbolinsa. Lisäksi pilvisyyttä kuvataan jatkossa viidellä asteella aikaisempien kolmen sijaan. Sää voi olla selkeää, enimmäkseen selkeää, puolipilvistä, enimmäkseen pilvistä tai pilvistä.


Hevosurheilu: Ravihevonen kuoli Lahdessa kesken ravien iltalehti 11:57 06.03

7-vuotias tamma Alert Kemp kuoli maanantain toisessa Toto65-lähdössä Lahden Jokimaalla, kirjoittaa Hevosurheilu-sivusto. Alert Kemp tuupertui radan toisessa kaarteessa sen ulkoreunaan ja kuoli hetkeä myöhemmin. Ohjaksissa olleen Arto Laaksosen mukaan tamma käyttäytyi poikkeuksellisella tavalla jo ennen tuupertumista.


Helsinki haluaa eroon leipäjonoista – kartoittaa ratkaisuja ruoka-avun järjestämiseksi iltasanomat 10:33 06.03

Helsinki aikoo sopia uudesta ruoka-avun toteuttamisen mallista järjestöjen ja seurakunnan kanssa elokuuhun mennessä.


Sopeutumiseläkettä nostava ex-kansanedustaja Arto Seppälä työskentelee ylitarkastajana 18 tuntia viikossa - vähensi työaikansa puoleen, tulot nousivat 800 e/kk iltalehti 09:00 05.03

SDP:n entinen kansanedustaja, kunnallisneuvos Arto Seppälä, 63, on tehnyt viisi vuotta puolikasta työviikkoa Itä-Suomen aluehallintovirastossa ”täydellä palkalla”. Arto Seppälä on nostanut sopeutumiseläkettä yhtäjaksoisesti vuodesta 2013, vaikka hänellä on ollut koko ajan vakituinen ylitarkastajan virka. Seppälän sopeutumiseläke on reilut 2 000 euroa kuukaudessa. Seppälälle on myönnetty osittain virkavapaus ilman minkäänlaisia perusteluja. Kevan mukaan Seppälä on nostanut eduskunnasta pudonneiden kansanedustajien tilapäiseksi työttömyysturvaksi tarkoitettua sopeutumiseläkettä yhtäjaksoisesti vuodesta 2013, vaikka hänellä on ollut koko tämän ajan vakituinen ylitarkastajan virka Itä-Suomen aluehallintovirastossa.


HS: Selvitysmies kartoittamaan yleistä ansiosidonnaista työttömyysturvaa iltalehti 06:52 05.03

Asia on poliittisesti vaikea. Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin) nimittää selvitysmiehen kartoittamaan siirtymistä yleiseen ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan. Asiasta kirjoittaa .


Star Wars -tähti Joonas Suotamo paljasti Ylellä, millaista on työskennellä Hollywood-tähtien keskellä: ”Kun syö lounasta Emilia Clarken kanssa...” iltasanomat 21:17 04.03

Joonas Suotamo vieraili Ylen Arto Nyberg -talk show’ssa kertomassa urastaan ja tulevaisuudensuunnitelmistaan.


Virkamies esittää isoa muutosta vaalipiireihin: ”Muuttaisi vaalitulosta vain vähän, mutta oikeaan suuntaan” uusisuomi 09:49 03.03

Oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläinen esittää muutosta vaalipiirijakoon.


Tuleeko Leijonien MM-joukkueeseen NHL-pelaajien vyöry? – Tältä tilanne näyttää nyt MTV 05:53 01.03

Olympialaisissa ei NHL-pelaajia nähty, mutta MM-kisoissa tilanne on toinen. Runkosarja on jo loppusuoralla ja monen suomalaispelaajankin sarjakausi loppuu ennen pudotuspelejä. MTV Sport kartoitti Leijonien mahdollisten NHL-vahvistusten tilanteen.


Papua-Uudessa-Guineassa kartoitetaan järistyksen tuhoja – yli 30 ihmisen uskotaan kuolleen MTV 06:06 27.02

Papua-Uutta-Guineaa sunnuntaina vavisuttaneessa maanjäristyksessä uskotaan kuolleen yli 30 ihmistä. Asiasta kertoo paikallinen PNG Post Courier -lehti, jolle maakuntaviranomainen kertoo, ettei kuolemia ole vielä vahvistettu. Lehden mukaan lisäksi noin 300 loukkaantui maanjäristyksessä.


Video: Nyt jylisee! Räikkönen ja Bottas kaartoivat ensi kertaa testiradalle MTV 11:02 26.02

Ferrarin Kimi Räikkönen ja Mercedeksen Valtteri Bottas pääsivät ensi kertaa tositoimiin uusilla autoillaan Barcelonan talvitesteissä maanantaiaamuna.


Alkoholiriippuvuudesta kärsinyt Katariina Souri Arto Nybergin ohjelmassa: ”Kun en juonut ollenkaan, niin olin vaarana mennä maniaan” iltalehti 21:29 25.02

Katariina Sourin uusi kirja valottaa muun muassa naisen mielenterveysdiagnooseja. Katariina Souri on kertonut aiemmin tulleensa reilu vuosi sitten tienhaaraan. Hän hakeutui lääkäriin mielialavaihtelujensa vuoksi. Hän kertoo muun muassa näistä kokemuksistaan uudessa Sarana - tunnustuksia taitekohdassa -kirjassaan. - "Minulla on todettu epävakaa persoonallisuushäiriö, kaksisuuntainen mielialahäiriö ja alkoholiriippuvuus” Souri kirjoittaa kirjassa.


Uutiset