HIFK:n ulkoilmaottelusta on tulossa menestys - yli 15 000 katsojaa jatkoaika.com 20:10 05.12

HIFK:n ja Kärppien ulkoilmaottelun yleisömäärä on epävirallisten arvioiden mukaan yli 15 000 henkeä.


Video: näin toimii Pohjois-Korean mannertenvälinen ohjus iltalehti 13:33 05.12

Viime viikolla laukaistu ohjus kävi korkeammalla ja lensi kauemmas kuin yksikään Pohjois-Korean ohjus aiemmin. Pohjois-Korea laukaisi viime viikon tiistaina mannertenvälisen ohjuksen, joka arvioiden mukaan olisi voinut yltää mihin tahansa Yhdysvaltoihin. Tällä kertaa ohjus lensi noin 1 000 kilometrin päähän laukaisupaikastaan ja kävi ylimmillään noin 4 500 kilometrin korkeudessa.


Epäonnistuiko Pohjois-Korean kohuttu ohjuskoe sittenkin? Matkustajakoneen miehistö näki, miten ohjus tuhoutui ilmassa iltalehti 14:19 04.12

Valtavaksi edistysaskeleeksi kuvailtu mannertenvälisen ohjuksen koe saattoikin osin epäonnistua. Pohjois-Korea esitteli ohjuksen laukaisua videolla. Mukana itse Kim Jong-un. Pohjois-Korea laukaisi viikko sitten ballistisen ohjuksen, joka saavutti maalle ennätyksellisen 4 500 kilometrin korkeuden ja voisi näin asiantuntija-arvioiden mukaan yltää yli 13 000 kilometrin päähän ja uhata esimerkiksi koko Yhdysvaltojen mannerta. Maan itsensä mukaan Hwasong-15-nimisen, aiemmin tuntemattoman ohjustyypin koe oli suuri onnistuminen ja ohjukseen voidaan laittaa "super-iso raskas kärki".


Valkeakoskella junan alle jäänyt mies ei ollut työtehtävissä raiteilla iltalehti 11:40 02.12

Valkeakoskella junan alle jäänyt mies ei ole ollut raideliikenteeseen tai radan kunnossapitoon liittyvissä työtehtävissä rata- alueella. Valkeakoskella, Tarttilan kylän kohdalla perjantaina junan alle jäänyt mies ei ole ollut raideliikenteeseen tai radan kunnossapitoon liittyvissä työtehtävissä rata-alueella, tiedotti poliisi lauantaina. Iltalehti kertoi perjantaina ensiuutisissaan, että junan alle jäänyt oli silminnäkijäarvioiden mukaan ollut ratatöissä. Tieto oli väärä.


Kyselyn huolestuttava tulos: Joka neljäs 25-34-vuotias myöntää ajaneensa alkoholia nauttineena - ”kertoo kaksinaismoralismista” iltalehti 10:45 24.11

Pikkujoulukaudella poliisin haaviin on jäänyt pelkästään yhtenä marraskuun viikonloppuna 145 rattijuopumuksesta epäiltyä autoilijaa. Pikkujoulukausi on kiihkeimmillään. Vilkkaimmat pikkujouluviikonloput ovat arvioiden mukaan tällä ja ensi viikolla. Kun kaupunkien sekä kuntien anniskeluravintolat täyttyvät juhlatuulella olevista asiakkaista, lisääntyvät myös poliisin saamat tehtävät. Vakuutusyhtiö LähiTapiolan Arjen katsaus -tutkimus paljastaa huolestuttavia lukemia. Nuorten keskuudessa yhden tai muutaman lasillisen jälkeen autoilu on hälyttävän yleistä - peräti 25 prosenttia 25-34-vuotiasta autoilijoista kertoo hypänneensä rattiin juotuaan alkoholia.


Pekka Puska paljastaa MT:ssä uuden syyn alkoholilain torppaamiselle: Viini on uhka Suomen maanviljelijöille iltalehti 21:42 14.11

Keskustan kansanedustaja Pekka Puska kirjoittaa mielipidetekstissään, että viinin vapautus ruokakauppoihin voisi koitua kohtaloksi Suomen ohranviljelijöille. Eduskunnan äänestys alkoholilain uudistuksista on yhä lähempänä. Valiokuntakäsittelyssä ollut lähete on määrä siirtää äänestettäväksi marraskuussa, ja ennakkoarvioiden mukaan lainsäädäntö löystyy. Jos näin käy, ruokakaupoissa ja kioskeissa voitaisiin jatkossa 5,5-tilavuusprosenttisia alkoholijuomia, kun rajana on tällä hetkellä 4,7.


Turvallisuuskomitea harkitsee asiantuntija-arvioiden julkisuutta tarkemmin iltasanomat 16:13 14.11

Turvallisuuskomitea jatkaa Venäjä-arvioillaan kohua aiheuttaneen hybridianalyysiverkoston käyttöä.


Kataloniassa jälleen suurmielenosoitus - 750 000 ihmistä vaatii separatistijohtajia vapaaksi iltalehti 22:07 11.11

Arvioiden mukaan noin 750 000 ihmistä marssii Barcelonassa ja vaatii Katalonian pidätettyjä ex-johtajia vapautettaviksi. Kyseessä on paikallisen poliisin antama arvio mielenosoittajien lukumäärästä. Paikallista aikaa kello 16 alkaneen marssin osanottajat vaativat Katalonian pidätettyjä ex-päättäjiä vapaaksi. He joutuivat pidätetyiksi Katalonian itsenäistymispyrkimysten tukemisesta.


Islannin vaaleissa ”vaikea” tulos iltalehti 20:23 29.10

Hallitusneuvotteluista ennustetaan pitkiä ja vaikeita, koska oppositio ei voittanut riittävästi Islannissa pääministeri Bjarni Benediktssonin puolue säilytti asemansa maan suurimpana puolueena. Alkavista hallitusneuvotteluista ennustetaan vaikeita, sillä Benediktsson ei välttämättä saa muodostettua enemmistöä. Eri arvioiden mukaan hallitusneuvottelut voivat kestää jopa kuukausia. - Olen toiveikas, että voimme muodostaa hallituksen, Benediktsson sanoi alustavien tulosten jälkeen.


Viileä kesä pilasi viljasadon, paitsi rukiin osalta - 116 miljoonan kilon ennätys! iltalehti 08:15 26.10

Kuluttajahinnoissa ruissadon menestys tuskin näkyy, mutta Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessorin arvioiden mukaan ruistuotteiden kotimaisuusaste tulee mainion satovuoden jälkeen paranemaan. Muille viljalajikkeille kulunut vuosi on ollut kehnoin sitten vuoden 1987, mutta rukiin suhteen tilanne on toisin päin. kertoo tämän vuoden ruissadon olevan suurempi kuin lähes 30 vuoteen: 116 miljoonaa kiloa. Ruissadon suuruudelle on kaksi syytä: syyskylvöinen rukiin talvehtiminen onnistui ja rukiin viljelypinta-ala on kuluneina vuosina kasvanut. Sadon suuruuteen vaikuttaa toki myös hybridilajikkeiden suosion nousu, sillä niiden satotaso on perinteisiä ruislajikkeita korkeampi.


Syksyllä korjattiin ennätyksellinen ruissato - ensi vuoden odotukset laihat iltalehti 13:17 23.10

Tänä vuonna on kerätty ennätyksellinen ruissato, kertoo rukiin viljelyä ja käyttöä edistävä Pro Ruis -yhdistys. Luonnonvarakeskuksesta vahvistetaan, että arviot ennätysvuodesta pitävät paikkansa. Alustavien arvioiden mukaan ruissadon arvioidaan olevan suurin vuosikymmeniin, ja ruista on korjattu yhteensä 116 miljoonaa kiloa. Menestys ei kuitenkaan todennäköisesti jatku ensi vuonna, sillä sadonkorjuun viivästyminen on vaikeuttanut syyskylvöjä. Luonnonvarakeskuksen yliaktuaari Anneli Partala kertoo, että ruis kylvetään pääosin syksyllä.


Sulkavalle nousee jättimäinen silta: katso komeat havainnekuvat iltalehti 19:07 19.10

Sulkavan Vekaransalmeen rakennetaan 639 metrin mittainen silta, joka korvaa lossiliikenteen. Sulkavan kunnassa sijaitsevaan Vekaransalmeen nousee valmistuessaan Suomen viidenneksi pisin silta. Arvioiden mukaan vuoden 2019 loppuun mennessä valmistuvan sillan pituus on 639 metriä, leveys 9,5 metriä ja alikulkukorkeus 24,5 metriä. Suomen pisin silta on tällä hetkellä 1 045 metrin mittainen Raippaluodon silta Mustasaaressa. Vekaransalmeen nousevaa jättisiltaa mittavampia ovat myös Tähtiniemen silta Heinolassa, Kärkistensalmen silta Korpilahdella ja Puumalansalmen silta (Saimaan silta) Puumalassa.


MTK: Sadesäät kurittavat viljelijöitä arviolta 100 miljoonan edestä - ”25 miljoonan tuet eivät riitä” iltalehti 16:13 17.10

Erityisen suuri ahdinko on tiloilla, joissa lähes koko sato on jäänyt korjaamatta pelloilta. Poikkeuksellisen hankalien säiden takia noin 15-20 prosenttia Suomen viljasadosta jää tänä vuonna puimatta. Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n arvioiden mukaan tämä aiheuttaa maltillisestikin laskettuna 100 miljoonan tappiot viljelijöille.


Uutiset