Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja on kuollut iltalehti 07:41 18.08

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja on kuollut 65-vuotiaana. - Rakkaan veljeni Pertin voimat uupuivat aamuyöllä ja hän siirtyi taivaallisille pelikentille. Kiitos Pertti, olet saanut levon, Alajan veli Erkki kertoi omalla Twitter-tilillään. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.


Nämä asiat tiedetään Barcelonan terrori-iskusta: uhrien joukossa 24 maan kansalaisia, yöllä myös toinen terroriteko iltasanomat 07:35 18.08

Espanjan Barcelonassa torstaina alkuillasta tapahtunut terroriteko järkyttää jälleen maailmalla. Myös perjantaiaamuyöllä tapahtui toinen isku. Moni kysymys on yhä avoin.


Charlottesvillessä kokoontui satoja hampaisiin asti aseistautuneita natseja keskellä kirkasta päivää – ja Yhdysvaltain presidentti vähättelee asiaa hs 07:35 18.08


Auto ajoi väkijoukkoon myös Cambrilsissa - poliisi surmasi viisi terroristiepäiltyä iltalehti 06:49 18.08

Katalonian poliisi Mossos on vahvistanut, että sillä oli terrorismiin liittyvä operaatio Cambrilsin pikkukaupungissa. Mossos ilmoitti asiasta Twitterissä. Poliisi on vahvistanut surmanneensa neljä terroristiepäiltyä operaation aikana. Lisäksi yksi epäilty haavoittui yhteenotossa.


Poliisi esti toisen terroriteon - viisi epäiltyä sai surmansa suuroperaatiossa Cambrilsissa iltalehti 05:27 18.08

Katalonian poliisi Mossos on vahvistanut, että sillä oli terrorismiin liittyvä operaatio Cambrilsin pikkukaupungissa. Mossos ilmoitti asiasta Twitterissä. Poliisi on vahvistanutsurmanneensa neljä terroristiepäiltyä suuroperaation aikana. Lisäksi yksi epäilty haavoittui yhteenotossa.


Satelliittikuvista heräsi huoli: Havitteleeko Pohjois-Korea ydinasetta, jolla voisi kiertää Yhdysvaltain ohjuspuolustuksen? iltasanomat 05:21 18.08

Suomalaisasiantuntija ei usko sukellusveneiden muodostuvan todelliseksi uhaksi.


Poliisilla oli terrorismiin liittyvä suuroperaatio Cambrilsissa - poliisi surmasi viisi epäiltyä iltalehti 05:18 18.08

Katalonian poliisi Mossos on vahvistanut, että sillä oli terrorismiin liittyvä operaatio Cambrilsin pikkukaupungissa. Mossos ilmoitti asiasta Twitterissä. Uutistoimisto AFP:n tiedon mukaan poliisi on ampunut useita terroristiepäiltyjä aseellisessa yhteenotossa.


Poliisilla oli terrorismiin liittyvä suuroperaatio Cambrilsissa - poliisi surmasi neljä epäiltyä, haavoitti yhtä iltalehti 04:21 18.08

Katalonian poliisi Mossos on vahvistanut, että sillä oli terrorismiin liittyvä operaatio Cambrilsin pikkukaupungissa. Mossos ilmoitti asiasta Twitterissä. Uutistoimisto AFP:n tiedon mukaan poliisi on ampunut useita terroristiepäiltyjä aseellisessa yhteenotossa.


Poliisilla oli terrorismiin liittyvä suuroperaatio Cambrilsissa - poliisi surmasi useita epäiltyjä iltalehti 03:08 18.08

Katalonian poliisi Mossos on vahvistanut, että sillä on käynnissä terrorismiin liittyvä operaatio Cambrilsin pikkukaupungissa. Mossos ilmoitti asiasta Twitterissä. Uutistoimisto AFP:n juuri tulleen tiedon mukaan poliisi on ampunut useita terroristiepäiltyjä aseellisessa yhteenotossa.


Poliisilla oli terrorismiin liittyvä suuroperaatio Cambrilsissa - poliisi surmasi useita hyökkääjiä iltalehti 03:08 18.08

Katalonian poliisi Mossos on vahvistanut, että sillä on käynnissä terrorismiin liittyvä operaatio Cambrilsin pikkukaupungissa. Mossos ilmoitti asiasta Twitterissä. Uutistoimisto AFP:n juuri tulleen tiedon mukaan poliisi on ampunut useita hyökkääjiä aseellisessa yhteenotossa.


Poliisilla meneillään terrorismiin liittyvä suuroperaatio Cambrilsissa - useita hyökkääjiä ammuttu iltalehti 03:08 18.08

Katalonian poliisi Mossos on vahvistanut, että sillä on käynnissä terrorismiin liittyvä operaatio Cambrilsin pikkukaupungissa. Mossos ilmoitti asiasta Twitterissä. Uutistoimisto AFP:n juuri tulleen tiedon mukaan poliisi on ampunut useita hyökkääjiä aseellisessa yhteenotossa.


Virasto: Uhrien joukossa 18 maan kansalaisia - tiedossa ei ole suomalaisuhreja iltalehti 02:46 18.08

Barcelonassa torstaina pakettiautolla tehdyn terrori-iskun uhrien joukossa on ainakin 18 maan kansalaisia. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP, jonka tiedot perustuvat Espanjan kansalaisturvallisuusviraston julkaisemaan tietoon. Viraston mukaan tämänhetkisten tietojen perusteella uhrien joukkoon lukeutuu Espanjan, Ranskan, Saksan, Alankomaiden, Argentiinan, Venezuelan, Belgian, Australian, Unkarin, Perun, Romanian, Irlannin, Kreikan, Kuuban, Makedonian, Kiinan, Italian ja Algerian kansalaisia.


Korkeakoulujen opiskelijavalinnat uudistetaan - yhä suurempi osa valitaan todistuksen perusteella iltalehti 20:59 17.08

Uudistuksella pyritään saamaan korkeakouluihin enemmän ensimmäistä tutkintoaan suorittavia opiskelijoita. Korkeakoulujen opiskelijavalintoja ollaan uudistamassa. Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoo asiasta tiedotteessa. Korkeakouluihin pääsee tulevaisuudessa yhä useammin todistusarvosanojen perusteella. Pääsykokeita muutetaan siten, etteivät ne edellytä hakijoilta pitkää valmentautumista. Tavoitteena on vähentää tarpeettomia välivuosia ja aikaistaa opintojen aloitusta.


Jenni Haukio ei lähde Niinistön kanssa Washingtoniin iltalehti 18:40 17.08

Presidentin viestintäpäällikkö vahvistaa asian. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio ei lähde mukaan Washingtonin-vierailulle. Niinistö tapaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin työvierailulla tämän virka-asunnolla Valkoisessa talossa 29. elokuuta.


Usain Bolt julkaisi henkilökohtaisia tietoja ja rajun kuvan takareisivammasta - tviitit katosivat saman tien iltalehti 18:20 17.08

Uransa lopettaneen ME-juoksijan Twitter-tilillä julkaistiin röntgenkuva takareidestä ja kuvaus vammasta. Asiaan liittyneet tviitit poistettiin vain minuuteissa. Boltin piti juhlia uransa päättäjäisiä yleisurheilun MM-kisoissa Lontoossa, mutta bileet menivät pahasti alakanttiin. Jamaikalainen 100 ja 200 metrin ME-mies jäi satasella pronssille, ja päätösjuoksu lyhyessä viestissä jäi kesken. Bolt piteli jalkaansa ja jäi kentänpintaan mahallaan. Jamaika jäi ilman mitalia, ja maailman ylivoimaisin yleisurheilijabrändi jätti kentät lyötynä.


Makedonian ulkoministeri: Haluamme ratkaisun kiistaan maan nimestä iltalehti 18:07 17.08

Makedonia haluaa ratkaisun Kreikan kanssa pitkään jatkuneeseen kiistaan maan nimestä, sanoo Suomessa vieraillut ulkoministeri Nikola Dimitrov. Hänen mukaansa vakavat neuvottelut asiasta alkavat todennäköisesti tänä syksynä. Kreikan vastustus on ollut tärkeä este Makedonian pyrkimyksille päästä EU:n ja Naton jäseneksi. Dimitrovin mukaan jäsenyys molemmissa olisi tärkeää sekä Makedonialle itselleen että Balkanin alueen vakaudelle.


Uutiset