Jo yli puoli vuotta upoksissa ollut vene ihmetyttää Kotkassa - veneeseen ei uskalleta koskea iltalehti 01:34 24.06

Kymenlaakson pelastuslaitos sai ilmoituksen uppoamaisillaan olleesta veneestä viime marraskuun alussa. Ohikulkija oli huomannut vajoamassa olleen veneen ja soitti hätäkeskukseen asiasta. Laiturissa ollut mereen talvehtimaan jäänyt vene upposi pinnan alle, joten pelastuslaitoksen pintapelastaja kävi paikalla levittämässä veneen ympärille öljyntorjuntapuomia. Lisäksi palomiehet tarkastivat, ettei vajoavassa veneessä ollut ihmisiä sisällä.


Jarmo Kekäläinen jyrähti NHL-kaupoilla - yksi maailman taitavimmista pelaajista Columbukseen iltalehti 21:20 23.06

Columbus Blue Jacketsin suomalainen GM Jarmo Kekäläinen teki perjantaina kovan pelaajahankinnan, kun venäläishyökkääjä Artemi Panarin liittyy Columbuksen joukkueeseen. Asiasta kertoo verkkosivuillaan NHL. Panarin, 25, on pelannut kaksi ensimmäistä NHL-kauttaan Chicago Blackhawksissa. Hänet valittiin debyyttikaudellaan 2015-16 NHL-tulokkaaksi, kun venäläinen tehtaili 80 runkosarjaottelussa 30+47=77 tehopistettä. Päättyneellä kaudella Panarin nakutti runkosarjassa 82 ottelussa 31+43=74 pistettä.


Kolmekymppinen nainen hukkui Pyhtäällä iltalehti 15:09 23.06

Nainen löydettiin hukkuneena juhannusaattona. Noin 30-vuotias nainen löydettiin hukkuneena Pyhtään Kärsäjärvestä juhannusaattona aamupäivällä. Poliisin mukaan asiassa ei ole mitään rikokseen viittaavaa. Poliisi jatkaa tapahtuneen selvittelyä normaalina kuolemansyyn tutkintana eikä tiedota asiasta enempää.


Pohjois-Korea kieltää kiduttaneensa koomassa vapautettua opiskelijaa iltalehti 11:35 23.06

Pohjois-Korea kieltää kiduttaneensa tai kohdelleensa kaltoin koomassa vapautettua ja sittemmin kuollutta yhdysvaltalaisopiskelijaa. Asiasta kertoo maan valtiollinen uutistoimisto KCNA. KCNA siteeraa Pohjois-Korean edustajaa, jonka mukaan kaikkia vankeja kohdellaan maan lakien ja kansainvälisten normien mukaisesti.


Yhdysvallat kieltää toistaiseksi naudanlihan tuonnin Brasiliasta - syynä huoli elintarviketurvallisuudesta iltalehti 06:05 23.06

Yhdysvallat asetti torstaina maahantuontikiellon Brasiliasta peräisin olevalle tuoreelle naudanlihalle. Asiasta ilmoitti Yhdysvaltain maatalousministeriö sen jälkeen, kun suuri osa tuodusta lihasta ei läpäissyt elintarviketurvallisuutta koskevia tarkastuksia. Maatalousministeriön tiedotteen mukaan Brasiliasta tuodun naudanlihan turvallisuus herätti toistuvasti huolta maaliskuusta alkaen.


USA:n viranomaiset: Pohjois-Korea on testannut rakettimoottoria iltalehti 05:39 23.06

Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan Pohjois-Korea on tehnyt jälleen uuden rakettimoottorikokeen. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, joka perustaa tietonsa kahden nimettömänä pysyttelevän yhdysvaltalaisviranomaisen kommentteihin. Toinen viranomaisista kertoo Reutersille, että Yhdysvallat uskoo rakettimoottorikokeen olevan osa Pohjois-Korean ohjelmaa, jonka tarkoituksena on kehittää mannertenvälinen ballistinen ohjus.


USA:n ex-diplomaatin epäillään vuotaneen huippusalaisia tietoja Kiinalle iltalehti 05:20 23.06

Yhdysvaltain entinen diplomaatti on pidätetty huippusalaisten asiakirjojen antamisesta kiinalaiselle agentille. Asiasta kertoo BBC, jonka mukaan 60-vuotias amerikkalaismies Kevin Mallory on saanut asian vuoksi syytteet vakoilusta. Sujuvaa kiinaa puhuva Mallory voi saada Yhdysvaltain vakoilulain perusteella elinkautisen tuomion.


Trump paljasti vihdoin ettei hänellä ole nauhoituksia FBI:n ex-johtajan kanssa käydyistä keskusteluista iltalehti 21:17 22.06

Asiaa oli spekuloitu jo reilun kuukauden ajan. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi torstaina, ettei hänen ja liittovaltion poliisin FBI:n ex-johtajan James Comeyn välisistä keskusteluista ole nauhoituksia. Trump kertoi asiasta Twitterissä.


HS: Alkoholiuudistuksella enemmän vastustajia kuin kannattajia iltalehti 20:36 22.06

Helsingin Sanomat selvitti, että kansanedustajien enemmistö vastustaa hallituksen esitystä, joka toisi 5,5-prosenttiset juomat kauppoihin. Alkoholilain uudistuksesta äänestetään syksyllä. Helsingin Sanomien selvityksen mukaan enemmistö kansanedustajista ei hyväksy 5,5-prosenttisten juomien myyntiä kaupoissa. Se tarkoittaisi hallituksen esityksen kaatumista syksyllä eduskunnassa. Tällä hetkellä kaupoissa saa myydä enintään 4,7-prosenttisia alkoholijuomia. Hallituspuolueissa on tällä hetkellä 105 äänivaltaista kansanedustajaa äänestämässä alkoholilaista, mutta ainakin keskusta on tehnyt asiasta omantunnon kysymyksen. Keväällä keskustan kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen keräsi 28 hallituspuolueen kansanedustajan nimen kapinakirjeeseen, jossa vastustettiin 5,5 prosenttisten juomien tuloa kauppoihin. Kirjeen allekirjoittaneista 15 oli keskustalaisia.


Demokraatti: Noin 400 000 vapautuu Yle-veron maksamisesta - tulorajaa nostetaan iltalehti 11:22 22.06

Yle-verosta vapautetaan lisää pienituloisia, uutisoi Demokraatti. Lehden mukaan parlamentaarinen Yle-työryhmä on päässyt asiasta yksimieliseen ratkaisuun. Tämänhetkisen arvion mukaan noin 400 000 suomalaista vapautuu kokonaan Yle-veron maksusta, sanoo työryhmän puheenjohtaja Kaj Turunen (Sininen tulevaisuus) Demokraatille.


Kuuluisa fitnessbloggaaja kuoli erikoisessa turmassa - kermapursotin räjähti päin kehoa iltalehti 09:39 22.06

Ranskan kuluttajaviranomainen oli jo aiemmin julkaissut varoituksen samankaltaisesta kermapursottimesta, joka räjähti turmassa. Ranskassa kuuluisa fitnessbloggaaja ja Instagram-tähti Rebecca Burger on kuollut erikoisessa onnettomuudessa, jossa kermapursotin räjähti päin tämän kehoa. Turmassa kuolleen Burgerin perhe ilmoitti asiasta hänen Instagram-tilillään .


Hurja ehdotus: Hiihdetäänkö talviolympialaisten hiihtokisoja diktaattorin hallitsemassa Pohjois-Koreassa? iltalehti 21:43 21.06

Etelä-Korean urheuiluministeri Do Jong-hwan on ehdottanut, että osa ensi talven olympiahiihdoista kisattaisiin suljetussa Pohjois-Koreassa. Asiasta kertovat korealaisviestimet ja muun muassa The Guardian. Ministerin ehdotus on osa uuden presidentin Moon Jae-inin tavoitetta, jonka määrä on luoda rauhan ilmapiiri viime aikojen rajujen rajajännitteiden tilalle. Aiemmin presidentti on muun muassa ehdottanut, että Koreat hakisivat yhdessä jalkapallon MM-kisoja vuodelle 2030. Urheiluministeri Do väläyttää, että Pohjois-Korean puolella sijaitseva Masikryongin hiihtokeskus tarjoaisi kelpo puitteet myös olympiahiihdolle. Hänen on määrä esitellä idea KOK:n puheenjohtajalle Thomas Bachille myöhemmin tässä kuussa.


Venäläishävittäjä lensi hyvin läheltä ruotsalaiskonetta Itämerellä - Ruotsi kutsuu Venäjän edustajan kuultavaksi iltalehti 15:44 21.06

Venäjän suurlähetystön edustaja on kutsuttu kuultavaksi Ruotsin toimesta. Venäjän hävittäjä lensi maanantaina hyvin lähellä ruotsalaista tiedustelukonetta kansainvälisessä ilmatilassa Itämerellä. Dagens Nyheterin mukaan Ruotsi aikoo kutsua Venäjän suurlähetystön edustajan kuultavaksi asiasta. Ruotsin puolustusvoimien mukaan on tavallista, että venäläiskoneet käyvät tunnistamassa ruotsalaiskoneita näiden ollessa tiedustelumatkoilla. Tällä kertaa epätavallista oli kuitenkin muun muassa se, että venäläiskone kävi välillä hyvin lähellä ruotsalaista.


Yhdysvaltalaismedia: Republikaanien Handel voitti Georgiassa kongressin täytevaaleissa iltalehti 06:52 21.06

Republikaanien Karen Handel on voittanut Yhdysvaltojen Georgiassa kongressin täytevaaleissa, uutisoi yhdysvaltalaismedia. Asiasta muun muassa uutisoineen NBC Newsin mukaan Handel oli saamassa 53 prosenttia äänistä, kun yli 99 prosenttia äänistä oli laskettu. Vastahdokkaana ollut demokraattien Jon Ossoff oli puolestaan saamassa 47 prosenttia.


CNN: USA havainnut toimintaa Pohjois-Korean ydinkoealueella iltalehti 06:02 21.06

Uutiskanava CNN:n mukaan Yhdysvaltain vakoilukoneet ovat havainneet liikehdintää Pohjois-Korean ydinkoealueella. Asiasta CNN:lle kertoo kaksi amerikkalaisviranomaista. Heidän mukaan ei ole selvää, tarkoittaako toiminta alueella sitä, että Pohjois-Korea valmistuisi tekemään kuudennen ydinkokeensa. Huolena on, että Pohjois-Korea tekisi ydinkokeen keskiviikkona samaan aikaan, kun Kiinan korkea-arvoisimmat diplomaatit ja sotilasviranomaiset vierailevat Washingtonissa Yhdysvalloissa.


Brysselin päärautatieasemalla räjähti - terroristiepäilty ammuttu iltalehti 01:22 21.06

Belgian junaliikenne on keskeytetty Brysselin päärautatieasemalla tapahtuneen terrorihyökkäyksen takia. Räjähdys tapahtui noin iltakymmeneltä Suomen aikaa. Belgian syyttäjänviraston tiedottajan mukaan Brysselin päärautatieaseman räjähdystä pidetään terroritekona. Tiedottaja kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa Brysselissä.


Brysselin päärautatieasemalla räjähti pommi - terroristiepäilty ammuttu iltalehti 22:31 20.06

Belgian junaliikenne on keskeytetty Brysselin päärautatieasemalla tapahtuneen pommi-iskun takia. Paikalla on poliiseja ja sotilaita. Epäilty terroristi on ammuttu. Asiasta raportoivat belgialaiset tiedotusvälineet ja uutistoimisto Reuters. Epäillyllä terroristilla oli yllään itsemurhapommivyö.


Uutiset