Ruotsi tuottaa NHL-pelaajia hurjalla tahdilla, Suomikin pärjää kiekkomaiden vertailussa komeasti

iltalehti 21:25 20.10

Asukasmääriin suhteutettuna Suomi tuottaa kolmanneksi eniten NHL-pelaajia. Suomalaisia NHL-pelaajia on nähty tositoimissa tällä kaudella toistaiseksi 34, mikä on hieman vähemmän kuin edelliskaudella. Mutta miten suomalainen NHL-pelaajatuotanto vertautuu muuhun maailmaan tilastojen valossa? Pohjoisamerikkalainen urheilumedia The Athletic teki asiasta selvää omassa artikkelissaan, jota käytän tässä lähteenä. Kanadalaiset ovat olleet dominoivin kansallisuus NHL:ssä jo pitkään, mutta ero muihin on pienentynyt tasaisesti 1990-luvun puolivälistä lähtien. Tuohon aikaan taalaliigan pelaajista lähes kolme neljäsosaa oli lähtöisin Kanadasta. Vielä vuosikymmen sitten kanadalaisia oli noin puolet, mutta palkkakatto on tehnyt tehtävänsä – tällä hetkellä kanukkien osuus on enää rapiat 42 prosenttia.


Tallink Silja Europan hytistä löytyi vainaja

iltasanomat 12:39 20.10

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd vahvistaa tiedon IS:lle. Asiasta kertoi ensin Iltalehti.


Lahdessa kadonnut mies löytyi kuolleena

iltasanomat 11:00 20.10

Poliisi tiedotti asiasta ennen puolta päivää sunnuntaina.


Jim Carreyn ja 22 vuotta nuoremman Ginger Gonzagan suhde päättyi yllättäen

iltalehti 21:21 19.10

Useat yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet kertovat Jim Carreyn ja Ginger Gonzanan eronneen. Jim Carrey, 57, ja Ginger Gonzaga, 35, kertoivat tammikuussa seurustelevansa. Suhde ei kuitenkaan pitkään kestänyt, sillä pari on nyt eronnut. People-lehden mukaan he erosivat jo kuukausia sitten. Myös Us Weekly ja Fox News ovat uutisoineet asiasta.


Laulajatähti Laila Kinnusen kuolinpesästä katosi oudosti kuvakansio – tytär vetoaa asiasta tietäviin

iltasanomat 18:14 19.10


Eroilmoituksesta vain neljä päivää: Nyt Maisa Torppa ja Jari-Matti Latvala keilasivat ja kippistelivät yhdessä!

iltalehti 20:33 18.10

Maisa Torppa ja Jari-Matti Latvala näyttävät olevan sulassa sovussa vaikka parisuhde päättyikin. Siitä ei ole kuin neljä päivää, kun tositv-tähti Maisa Torppa vahvisti eronneensa rallikuljettaja Jari-Matti Latvalasta. Torppa ilmoitti asiasta Instagramissa, ja päivityksen toiseksi allekirjoittajaksi oli laitettu Latvala. Muutamaa päivää aiemmin Latvala oli kertonut heidän häidensä peruuntuneen. Torppa kirjoitti heidän jatkavan eloaan erillään, mutta ystävinä. Tuoreiden Instagram-päivitysten perusteella tässä on myös onnistuttu. Torppa ja Latvala nimittäin keilasivat tänään perjantaina yhdessä.


THL on saanut ilmoituksen epäillyistä sähkö­tupakan aiheuttamista keuhko-oireista – ”Asiasta keskusteltiin, mutta se ei johda lisätoimiin”

iltasanomat 06:35 18.10

Sähkötupakan terveyshaitoista ei ole vielä riittävästi tutkimustietoa. Tuotteiden myyjät harmittelevat uutisoinnin sävyä.


Poliisilla operaatio Turun kristillisellä opistolla – mahdollinen asemies etsinnässä

yle 14:20 17.10

Poliisi kertoi asiasta Twitterissä.


Näyttelijä Helen Hunt, 56, joutui auto-onnettomuuteen

iltalehti 13:49 17.10

Oscar-palkittu Helen Hunt, 56, on joutunut auto-onnettomuuteen. Yhdysvaltalaisnäyttelijä Helen Hunt tunnetaan esimerkiksi televisiosarjasta Hulluna sinuun sekä elokuvista Twister ja Elämä on ihanaa. Hunt joutui keskiviikkona auto-onnettomuuteen. Asiasta kertoo esimerkiksi People. Auto-onnettomuuden jälkeen näyttelijä kiidätettiin sairaalaan. Hunt ei saanut kolarissa pahoja vammoja ja hän pääsi kotiin vielä saman vuorokauden aikana, yhdysvaltalaislehdet tietävät kertoa. Onnettomuus sattui risteyksessä, johon molemmat autot saapuivat samaan aikaan. Onnettomuuteen ei epäillä liittyvän rikosta.


Pääministerin mitta tuli täyteen: Bulgarian futispomo joutui eroamaan Englanti-ottelun rasismin seurauksena – jopa Boris Johnson otti kantaa kohuun

iltalehti 07:47 17.10

Bulgarian jalkapalloliiton puheenjohtaja Borislav Mihailov on joutunut eroamaan maanantaina pelatun Bulgaria–Englanti-ottelun rasismikohun seurauksena. Asiasta uutisoi espanjalainen As-lehti verkkosivuillaan. Mihailovin eroa edelsi Bulgarian pääministerin Boiko Borisovin uhkaus jäädyttää maan jalkapalloliiton rahoitus, ellei puheenjohtaja eroa.


Yhdysvallat valmis lisäämään Turkin-vastaisia pakotteita, jos Syyriaan ei synny tulitaukoa

iltasanomat 01:23 17.10

Asiasta kertoi Yhdysvaltain valtiovarainministeri keskiviikkona.


Mailis Penttilä halusi huomioida asunnottomat – leipoi herkkuja: ”Lähdin vuosi sitten mukaan auttamaan”

iltalehti 00:45 17.10

Somepersoona Mailis Penttilä leipoi asunnottomille herkkuja. Penttilä kertoo asiasta Instagram-tilillään. Hän huomioi kuvan julkaisun yhteydessä, että torstaina 17. lokakuuta vietetään valtakunnallista Asunnottomien yö -tapahtumaa. –?Lähdin itse vuosi sitten mukaan auttamaan minun omalla erikoisosaamisella eli leipomalla, hän kertoo.


Mediat: Armenian kannattajan heittämä pommi vahingoitti suomalaiskatsojan jalkaa

MTV 17:59 16.10

Tiistai-iltana pelatussa Suomen ja Armenian välisessä jalkapallon miesten EM-karsintaottelussa tapahtui ikävä välikohtaus, kun Suomen avausmaalin jälkeen Armenian kannattaja heitti pienen pommin katsomoon. Asiasta kertoneiden Turun Sanomien ja Ylen mukaan tilanteessa loukkaantui suomalaiskatsoja.


Putin kutsui Erdoganin Venäjälle

iltasanomat 09:43 16.10

Asiasta kertoi Kreml.


Muistatko vielä? Näin koskettavasti Arvi Lind päätti viimeisen uutislähetyksensä tasan 16 vuotta sitten

iltalehti 19:53 15.10

Arvi Lind teki lähes 40 vuotta kestäneen uran televisiouutisten ankkurina – ja samalla ”Suomen luotetuimpana miehenä”. Lokakuun 16. päivänä 2003 Kiina lähetti ensimmäisen taikonauttinsa avaruuteen. Suomalaisille päivä muistuu kuitenkin mieleen toisesta asiasta: silloin tuli päätökseensä yli 10?000 uutislähetystä juontaneen Arvi Lind televisiouutisura.


Kaksi huippukoripalloilijaa riehui Kotkan yössä ja otti yhteen virkavallan kanssa - seuralta erikoinen veto: Antoi ”pahoille pojille” potkut ja perui ne heti

iltalehti 19:27 15.10

KTP-Basketissa kuohuu. Seuran amerikkalaisvahvistukset hölmöilivät yöelämässä. Korisliigassa pelaavan KTP-Basketin amerikkalaispelaajat JayVaughn Pinkston ja DeAndre Daniels hölmöilivät Kotkan yössä. Seura kertoi asiasta harvinaisen seikkaperäisellä tiedotteella, jonka mukaan seuraan tietoon oli tullut ”häiriökäyttäytymistä Kotkan yöelämässä ja yhteenottoja viranomaisten kanssa”.


Naudanliha pois Unicafesta – tätä mieltä ruokailijat itse ovat asiasta

iltasanomat 17:57 15.10

IS kysyi ruokailijoilta paikan päältä, miltä naudanlihan poistuminen ruokalistalta tuntuu.


Huomenta Suomi loppuu – Ivan Puopolo lähtee Maikkarilta: ”Kalenterissa hyvin tilaa”

iltalehti 17:05 15.10

Toimittaja ja juontaja Ivan Puopolo kertoi asiasta Twitter-tilillään tiistaina. –?Hyvät kaikki! Täten ilmoitan, että Huomenta Suomen päättymisen myötä olen vailla toimeksiantoja 18.12.2019 alkaen. Olen reipas ja aktiivinen setämies. CV:ssä ei ole "Rakentava twiittaaja" -palkintoa, mutta paljon muuta löytyy! Ja kalenterissa hyvin tilaa, Puopolo kirjoittaa Twitter-tilillään. Varsin ärhäkästä Twitter-tyylistään tunnetun Puopolon Twitter-tilille alkoi tulla tviitin jälkeen pohdintoja, onko Puopolo irtisanottu.


koska ei pystynyt yllätti valmentajan

Hot topics