Lapset joutuivat todistamaan järkyttävää veritekoa - puukkomiehille syyte isän tapon yrityksen lisäksi jälkikasvun henkisestä pahoinpitelystä iltalehti 20:40 16.02

Naapuri haki järkyttyneet lapset turvaan ennen avun tuloa. Viime marraskuun alussa, sunnuntaina aamulla sattui Jankan asuinalueella Tampereella pienessä kerrostaloasunnossa miehen puukotus. Uhri on kahden lapsen isä, ja 3- ja 8-vuotiaat lapset joutuivat seuraamaan isänsä avunhuutoja ja valitusta viereisessä huoneessa.


Turun maanantainen kerrostaloasunnon tulipalo vaati yhden ihmisen hengen iltalehti 13:19 16.02

Poliisin mukaan tulipalon syyn selvittäminen jatkuu. Turun Lausteella, Kämnerinpolulla syttyi viime maanantaina tulipalo kerrostaloasunnossa. Hälytys tulipalosta tuli iltapäivällä hieman ennen kello viittä, ja paikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen ja poliisin yksiköitä. Tulipalo rajautui yhden asunnon alueelle ja se sammutettiin nopeasti. Paikalta toimitettiin sairaalahoitoon yksi henkilö vakavasti loukkaantuneena. Myöhemmin henkilö menehtyi saamiinsa vammoihin.


Alivuokralaisensa salakatselusta syytetty asianajaja: Tämän takia asunnossani oli turvakamera iltasanomat 11:31 16.02

Aarnio-oikeudenkäynnistä tuttua asianajajaa Juha-Pekka Hippiä syytetään alivuokralaisensa salakuuntelusta ja salakatselusta. Hipin mukaan hän asensi asuntoonsa kameran turvallisuusuhan takia.


Murtomies pääsi eteiseen asti veitsen kanssa - ”Ai rouva onkin kotona” iltalehti 07:36 15.02

Veitsellä avulla sisään tunkeutunut varas ehti eteiseen asti, mutta säntäsi saman tien karkuun törmättyään asunnossa olleeseen naiseen. Rohkea nainen ei lamaantunut, vaan juoksi murtomiehen perään ja osoitti tämän poliiseille. Moninkertainen sarjavaras jäi lähes verekseltään kiinni murtokohteessa asuneen neuvokkaan naisen ansiosta. Tapaus sattui viime vuoden toukokuussa Helsingin Malminkartanossa. Pienkerrostalossa asunut nainen oli päivällä kotona poikansa kanssa, kun ovikelloon soitettiin. Lähes saman tien ovelta alkoi kuulua lukon rapinaa.


Hannele Lauri Maria Veitolalle seksielämästään: ”Mitä me siitä puhutaan kun sitä ei ole” iltalehti 19:51 14.02

Hannele Lauri, 65, kertoo Maria Veitolan ohjelmassa, miten hän ei kaipaa seksiä. MTV3: Maria Veitola Yökylässä -ohjelmassa vieraillaan näyttelijälegenda Hannele Laurin luona Nurmijärvellä. Lauri asuu rivitaloasunnossaan yhdessä rakkaan Nancy-koiransa kanssa. Kahdesti naimisissa ollut Lauri kertoo Veitolalle olevansa kaikin puolin tyytyväinen asuntoonsa ja elämäänsä. Se, ettei hänellä ole tällä hetkellä miestä, ei haittaa lainkaan.


Vesikidutusta ja pahoinpitelyä kaksi tuntia vain 40 euron tähden - oululaismiehille vaaditaan teosta ehdotonta iltalehti 18:50 14.02

Kaksi miestä pahoinpiteli miestä julmasti Oulussa saadakseen rahaa. Syyttäjä vaatii vuonna 1981 syntyneille oululaismiehille 3,5 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta törkeästä ryöstöstä, vapaudenriistosta, varkaudesta, ryöstön yrityksestä ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Kaksikko kidutti ja pahoinpiteli oululaismiestä marraskuussa 2017 asunnossa Oulun Koskelan kaupunginosassa.


Oikeus vapautti syytteistä Pariisin terroristeille asunnon vuokranneen miehen iltalehti 18:23 14.02

Miestä syytettiin terroristien auttamisesta. Pariisilainen oikeusistuin totesi keskiviikkona, että Jawad Bendaoud vapautetaan syytteistä. Miestä syytettiin terroristien avustamisesta. Kaksi Pariisin vuoden 2015 marraskuun iskuihin osallistunutta terroristia piileskeli Bendaoudilta vuokraamassaan asunnossa hyökkäyksen tehtyään. Oikeuden päätöksen mukaan ei ole todisteita siitä, että Bendaoud olisi tiennyt vuokralaistensa Abdelhamid Abaaoudin ja Chakib Akrouhin olevan terroristeja. Bendaoud oli vuokrannut asunnon miehille 150 euron hintaan.


Olympiakylät ovat puhuttaneet ennenkin - näin kohistiin Rion ja Sotshin karuista oloista - ”Tuo mieleen putkan ilman kaltereita” iltalehti 18:02 13.02

Pyeongchangissa on puhistu urheilijoiden asunnoista kisakylässä. Lehtikuvan kuvaajan Jussi Nukarin nappaama otos lähti leviämään mediassa. Olympiakylän asunnossa otetussa kuvassa muovinen lattiamatto on kuin maanjäristyksen jäljiltä. Suomen mitalitoivot eivät ole olleet tyytyväisiä.


Seuralaispalveluita tarjoavien ulkomaalaisnaisten ryöstelystä Oulussa epäilty mies on vangittu iltalehti 16:08 13.02

Oulun käräjäoikeus on poliisin vaatimuksesta vanginnut 28-vuotiaan miehen. Oulun poliisin mukaan 28-vuotiaan miehen epäillään ryöstäneen tai yrittäneen ryöstää seuralaispalveluita tarjonneita ulkomaalaisia naisia yksityisasunnoissa. Poliisin mukaan mies on sopinut naisten kanssa puhelimitse tapaamisesta yksityisasunnossa. Asunnossa mies on uhannut naisia suurikokoisella veitsellä ja anastanut naisilta rahaa tai muuta omaisuutta. Asianomistajille ei ole tullut vammoja.


”Hän ampui ne poliisit, kiirehtikää, tyttäreni on siellä” - kauhistunut äiti todisti kaksoismurhaa USA:n kaupungissa, jossa ei koskaan aiemmin ole tapettu yhtään poliisia iltalehti 12:57 12.02

Kaksi kokenutta poliisia joutui tulilinjalle, kun he menivät tarkastamaan, miksi itkevä nainen oli soittanut hätänumeroon. Poliisit olivat käyneet Smithien asunnossa ennenkin. Westervillessä Ohiossa asuvan perheen äiti oli monesti ottanut virkavaltaan yhteyttä väkivaltaisen ja tappamisella uhanneen miehensä takia. Edellisestä käynnistä oli aikaa vain kolme viikkoa. Lauantaina puoliltapäivin Candace Smith soitti jälleen hätänumeroon. Puhelimesta kuului vain hetken aikaa naisen itkua ennen kuin se katkaistiin. Hätäkeskus jäljitti numeron ja lähetti poliisipartion paikalle.


Joukkoraiskausepäily Tukholmassa: uhri alaikäinen, tekijät karkuteillä iltalehti 11:26 12.02

Epäilty joukkoraiskaus on tapahtunut Tukholman esikaupunkialueella Husbyssa lauantaina illalla yksityisasunnossa pidettyjen juhlien yhteydessä. Poliisi on pidättänyt yhden tekijäksi epäilemänsä noin 20-vuotiaan miehen sunnuntain vastaisena yön ja etsintäkuuluttanut joukon muita raiskauksesta epäilemiään miehiä. Poliisi sai viikonloppuna ilmoituksen Husbyssa tapahtuneesta epäillystä joukkoraiskauksesta. Uhri on alaikäinen tyttö, ja epäilty teko on tapahtunut asunnossa järjestettyjen juhlien yhteydessä.


Kekkosen pojantytär harvinaisessa haastattelussa - Tällaista on elää lapsuutta presidentin virka-asunnossa iltalehti 10:33 10.02

Tea Kekkosen isoisät Urho Kekkonen ja K. A. Fagerholm olivat aikansa kärkipoliitikkoja, todellisia mahtimiehiä. Tealle isoisät olivat kuitenkin niitä suvun pehmoja, jotka ottivat lapsenlapset syliinsä. Tea Kekkoselle Urho oli tavallinen isoisä, joka oli aina ollut presidentti. Pienenä Tea asui jonkin aikaa Tamminiemessä Urhon kanssa, kun hänen vanhempansa olivat muuttaneet Roomaan. Tea muistelee, millaista oli viettää lapsuudessa aikaa Tamminiemessä ja Kultarannassa. Harvinaisessa 1950-luvun lopussa kuvatussa kotifilmissä presidentti Kekkonen leikkii Kultarannassa lapsenlapsensa kanssa. Juttu julkaistu ensimmäisen kerran 14.4.2017.


Olympiakylän asunnossa on lähes pakkasta - suomalaistoimittaja ratkaisee asian poskettomassa videomessussa: ”Tännehän saa kaljat kylmään” iltalehti 19:40 09.02

Olympiakisojen majoituspainajainen on iskenyt journalisteihin. Olympiadeittain toistuva kisakylien rakennusfarssi jatkuu. Urheilijat ovat median välityksellä raportoineet puolivalmiiksi tehdyistä huoneista, joissa muovimatot on jaksettu kiinnittää joka toisesta kohdasta ja huonekalut ovat olleet melkein sinne päin paikallaan. Toimittajat majoittuvat omissa huusholleissaan. Kireä aikataulu on iskenyt myös näihin kerrostaloihin. Lapin Kansan journalisti kuvasi Etelä-Koreassa neljäminuuttisen ensimmäisen persoonan tutustumisvideon, jossa hän esittelee toimittajien asuintiloja.


Alle 18-vuotiasta epäillään törkeästä raiskauksesta Itä-Suomessa - nuorten puhelinten tietojen tutkinta viivytti esitutkinnan valmistumista iltalehti 11:31 09.02

Itä-Suomen poliisi on tutkinut törkeää seksuaalirikosta huhtikuusta 2017 lähtien. Tutkinnan pitkittymisen syynä oli se, että poliisi tarvitsi siihen oikeusapua ulkomailta asti. Epäilty rikos ajoittuu huhtikuun 8. päivään vuonna 2017, jolloin itäsuomalaisen kaupungin keskustassa sijaitsevassa yksityisasunnossa oli viisi alle 18-vuotiasta nuorta viettämässä iltaa. Seuraavana päivänä poliisille ilmoitettiin epäillystä seksuaalirikoksesta. Ilmoituksen mukaan kyseisessä asunnossa alle 18-vuotias nuori nainen joutui seksuaalirikoksen uhriksi.


Epäily alaikäiseen kohdistuneesta törkeän raiskauksen yrityksestä syyteharkintaan - 18-vuotias epäilty kiistää iltalehti 12:56 08.02

Esitutkinnan mukaan 18-vuotias mies olisi yrittänyt raiskata alaikäisen tytön kotibileissä Poliisi on suorittanut esitutkinnan liittyen joulukuun alussa itäsuomalaisessa kaupungissa järjestettyihin kotibileisiin, joissa oli vähintään 15 nuorta. Poliisi sai kolme päivää juhlien jälkeen ilmoituksen, jonka mukaan bileissä ollut alaikäinen tyttö oli mahdollisesti joutunut seksuaalirikoksen uhriksi asunnossa. Poliisi otti rikoksesta epäillyn 18-vuotiaan miehen kiinni. Mies vangittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa joulukuussa, ja oli yli viikon vangittuna.


"Ei pystynyt päästämään irti" – Mies asui yli vuoden äitinsä ruumiin kanssa MTV 17:44 07.02

Mies oli asunut samassa asunnossa äitinsä ruumiin kanssa yli vuoden Pohjois-Carolinan syrjäseudulla Yhdysvalloissa.


Alle kolmekymppisen naisen epäillään yrittäneen murhata miehensä: Puukotti hengenvaaralliselle alueelle ja poistui kotoa MTV 13:39 06.02

Poliisi epäilee alle kolmekymppisen naisen yrittäneen murhata aviomiehensä viime sunnuntaina pariskunnan yhteisessä asunnossa Joutsassa Keski-Suomessa.


Poliisi tutkii netissä levinneen pahoinpitelyvideon tapausta: kaksi miestä tunnusti teon iltalehti 16:01 05.02

Poliisin mukaan asianomistajan asuntoon tulleet miehet löivät nyrkein asianomistajaa, joka kuvasi tapahtuman ja latasi sen sosiaaliseen mediaan. Padasjokelainen mies joutui viime perjantaina asunnossaan kahden miehen pahoinpitelemäksi. Tapauksesta levisi video Youtubessa, jossa näkyy, kuinka miehen asuntoon tunkeudutaan ja häntä pahoinpidellään. Hämeen poliisi kertoo tiedotteessaan, että pahoinpidellyksi joutunut mies ilmoitti tapahtuneesta poliisille. Poliisin mukaan asianomistajan asuntoon tulleet miehet löivät nyrkein asianomistajaa, joka kuvasi tapahtuman ja latasi sen sosiaaliseen mediaan.


Nettiin ladattu raju video helpotti rikoksen ratkaisemista - kahta miestä epäillään pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta iltalehti 14:00 05.02

Padasjokelainen mies latasi Youtubeen videon, jossa asuntoon tulleet miehet hakkasivat häntä. Videolla on lähes 62 000 katselukertaa. Padasjokelainen mies joutui viime perjantaina asunnossaan kahden miehen pahoinpitelemäksi. Miehen asuntoon tulleet miehet löivät nyrkein asianomistajaa, joka kuvasi tapahtuman ja latasi sen sosiaaliseen mediaan. Iltalehti miehen Youtubeen lataamasta videosta, jolle oli maanantai-iltapäivään mennessä kertynyt jo lähes 62 000 katselukertaa.


Mies riehui moottorisahan kanssa asunnossa – nainen sai vammoja MTV 10:56 05.02

Loimaalla mies riehui moottorisahan kanssa asunnossa perjantai-iltana, kertoo Lounais-Suomen poliisi.


Uutiset