Neljä ulkomaalaista pakeni tunnelia pitkin vankilasta Balilla iltalehti 12:56 19.06

Tunneli oli 12 metriä pitkä. Poliisi etsii neljää vankikarkuria Balin lomasaarella Indonesiassa. Kaikki karkurit ovat ulkomaalaisia. Australialainen Shaun Davidson, bulgarialainen Dimitar Iliev, intianalinen Sayed Said ja malesialainen Tee Kok King ryömivät vapauteen Kerobokanin vankilasta 12 metriä pitkän tunnelin kautta. Viranomaiset uskovat, että sen kaivamiseen on mennyt vähintään viikko. Vedellä täyttynyt 50 x 75 sentin kokoinen tunneli ja miesten pako havaittiin maanantain laskennassa aamukahdeksalta, Balin poliisin tiedottaja Hengky Widjaja kertoo uutistoimistoille. Nelikko on paennut maanantain vastaisena yönä tai aamurukouksen aikaan.


Neljä Lontoon kuolonuhreista vahvistettu: Australialainen Kirsty, 28, kuoli auttaessaan loukkaantuneita London Bridgellä iltasanomat 11:41 07.06

Lontoon lauantaisessa iskussa kuoli myös toinen australialaisnainen. 21-vuotias Sara Zelenak työskenteli Lontoossa au pairina.


Legenda raivostutti homovastaisilla lausunnoillaan, John McEnroe täräytti melkoisen vastapallon: "Onko sillä v***uakaan väliä?" iltalehti 16:13 06.06

Australialainen tennislegenda Margaret Court aiheutti viime viikolla skandaalin homofobisella lausunnollaan. Urallaan peräti 24 kaksinpelin Grand Slam -voittoa ottanut Court, 74, on uransa jälkeen tullut tunnetuksi erittäin konservatiivisista mielipiteistään. Court muun muassa julisti kotimaansa Qantas-lentoyhtiön pannaan, kun nämä ilmaisivat tukensa samansukupuolisten avioliitoille. Tuoreimman kohun Court aiheutti täräyttämällä radiohaastattelussa, että "naistennis on täynnä lesboja, jotka houkuttelevat nuoria juhliin". Lisäksi hän piti transsukupuolisia lapsia "paholaisen työnä" ja vertaili seksuaalivähemmistöjen tutkimista Natsi-Saksan aikoihin.


Terroristi iski Candicea puukolla kaulaan – onnekas sattuma pelasti naisen hengen iltasanomat 21:09 04.06

Australialainen Candice Hedge on yksi niistä onnekkaista, joka selvisi hengissä puukkomiehen iskusta Lontoossa.


Vettel jyräsi Monacon ruhtinaaksi - taktikoiko Ferrari saksalaisen Räikkösen ohi? iltalehti 16:47 28.05

Kimi Räikkösen ajohalut katosivat täysin hänen tiputtuaan varikkokäyntien yhteydessä kisan kakkoseksi. On vaikea sanoa, pelasiko Ferrari kaksoisvoiton tarkoituksella näin päin. Taktisesti on selvää, että ottamalla Kimi Räikkönen selvästi aiemmin varikolla, jätettiin Sebastian Vettelille mahdollisuus takoa hurjia kierrosaikoja tyhjällä radalla. Ja näin juuri tapahtui. Saksalainen repi tarvittavan eron, ja palasi oman varikkokäyntinsä jälkeen juuri Räikkösen eteen. Sen jälkeen suomalaisen motivaatio romahti, ja hän päästi tallikaverinsa pian yli kymmenen sekunnin karkumatkalle. Räikkösen ainoa huoli oli kolmantena oleva Daniel Ricciardo, mutta australialainen ei löytänyt tietä Ferrarin ohi, vaikka hän pääsikin yllättävän lähelle.


Red Bullilla rähistään - Daniel Ricciardo haukkui tallinsa lyttyyn: "Typerän pölvästin virhe" iltalehti 20:24 27.05

Australialaiskuski laitettiin radalle väärässä paikassa Monacon aika-ajossa. Red Bullin Daniel Ricciardo ei ollut tyytyväinen viidenteen sijaansa Monacon aika-ajossa lauantaina. Australialainen jäi Kimi Räikkösen paaluajasta 0,820 sekuntia. Aika jäi heikoksi, kun Ricciardo ei päässyt parantamaan sitä kolmannen osion lopussa.


Australialainen miljonääripari teki ennätyslahjoituksen hyväntekeväisyyteen iltasanomat 04:28 22.05

Australiassa kaivosteollisuudella mittavan omaisuuden luonut pariskunta on tehnyt ennätyksellisen lahjoituksen hyväntekeväisyyteen.


Australialainen miljonääripariskunta teki ennätyslahjoituksen hyväntekeväisyyteen iltalehti 04:10 22.05

Rahaa sai muun muassa syöpätutkimus sekä tasa-arvotyö. Australiassa kaivosteollisuudella mittavan omaisuuden luonut pariskunta on tehnyt ennätyksellisen lahjoituksen hyväntekeväisyyteen. Kaivosjätti Fortescue Metals Groupin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Andrew Forrest ja hänen vaimonsa Nicola Forrest ovat lahjoittaneet 400 miljoonaa Australian dollaria eli noin 266 miljoonaa euroa sosiaalityöhön ja tieteelliseen tutkimukseen. Rahaa sai muun muassa syöpätutkimus sekä tasa-arvotyö.


Onko tuusulalainen Pikkis maailman suurin kissa? Painoa melkein 16 kiloa, pituutta 118 senttiä iltalehti 12:12 21.05

Tuusulalaisen Jan-Erik Bruunin omistama Pikkis saattaa olla maailman suurin kissa. Bruunilla oli kokemusta Maine Coon -rodun kissoista entuudestaan, sillä hän omisti jo yhden entuudestaan. Australialainen kissarotu valikoitui sen perusteella, että se on maailman suurin. Pikkiksen kasvu tuli kuitenkin Bruunille täytenä yllätyksenä, sillä se on nyt kaksi kertaa niin iso kuin ruokakunnan aiempi katti.


Assangen vangitsemismääräys kumottiin Ruotsissa iltalehti 12:23 19.05

Wikileaks-johtaja Julian Assange voi nyt kävellä vapauteen. Ruotsissa syyttäjä on päättänyt kumota tietovuotosivusto Wikileaksin johtajan Julian Assangen vangitsemismääräyksen. Raiskaustutkinta Assangea vastaan lopetetaan, eikä häntä enää epäillä raiskauksesta Ruotsissa. Raiskaustutkinta kesti seitsemän vuotta. Syyttäjä ilmoitti päätöksestä tänään Tukholman käräjäoikeudessa. Australialainen Assange, 45, on asunut vuosien ajan maanpaossa Ecuadorin suurlähetystössä Lontoossa. Hän on pelännyt, että jos hän joutuu Ruotsissa oikeuteen, hänet luovutetaan Yhdysvaltoihin.


Australialainen kansanedustaja imetti parlamentissa - sai paljon kiitosta iltalehti 11:16 10.05

Hän oli parlamentin historian ensimmäinen imettäjä. Australialaisesta kansanedustajasta Larissa Watersista tuli maansa ensimmäinen parlamentaarikko, joka on imettänyt lastaan täysistunnon aikana. Waters edustaa parlamentissa vihreitä. Hänen tyttärensä Alia Joy on kahden kuukauden ikäinen.


Australialaismies haastoi American Airlinesin oikeuteen jouduttuaan istumaan lennolla erittäin lihavan matkustajan vieressä iltalehti 18:54 05.05

Mies vaatii 100 000 Australian dollarin (noin 70 000 euron) korvauksia jouduttuaan istumaan 14 tuntia ylipainoisen matkustajan vieressä. Australialainen mies on haastanut amerikkalaisen American Airlines -lentoyhtiön oikeuteen epämukavan lentomatkan vuoksi. Mies kertoo joutuneensa istumaan 14 tuntia todella hankalassa asennossa, koska hänen vieressään istunut matkustaja oli "erittäin lihava". Epämukava lento tapahtui vuoden 2015 joulukuussa ja se suuntautui Sydneystä Los Angelesiin.


Uutiset