USA:n lähetystön ulkopuolella väkivaltaisia mellakoita Beirutissa iltalehti 22:31 10.12

Mielenosoittajat vastustavat Trumpin päätöstä siirtää Israelin lähetystö Jerusalemiin. Yhdysvaltojen Libanonissa olevan suurlähetystön ulkopuolella on mellakoitu rajusti sunnuntaina. Mielenosoittajat vastustavat presidentti Donald Trumpin päätöstä siirtää USA:n Israelin suurlähetystö Tel Avivista Jerusalemiin. Mielenosoittajat yrittivät tunkeutua lähetystörakennukseen ja mellakkapoliisit käyttivät kovia otteita saadakseen mielenosoittajat kuriin.


Israelin armeijan sotilaat ampuneet kaksi palestiinalaista Gazan rajalla iltalehti 17:08 08.12

Palestiinalaiset ovat ensimmäisiä kuolonuhreja Trumpin keskiviikkoisen Jerusalem-ilmoituksen jälkeen. Israelin armeijan sotilas ampui perjantaina palestiinalaismiehen lähellä Gazan rajaa. Asiasta kertovat kansainväliset uutistoimistot, joiden tiedot perustuvat terveysviranomaisten tietoihin. Israelin armeija on vahvistanut tappamiset ja syyttää palestiinalaisia väkivaltaisesta mellakoinnista, muun muassa kivien heittelystä sotilaiden päälle. Mellakoita on ollut viime päivinä muun muassa Gazan kaistalla ja Länsirannalla. Loukkaantuneita on ainakin yli 200. Palestiinalaiset on tämänhetkisten tietojen mukaan ensimmäiset kuolonuhrit Donald Trumpin keskiviikkoisen Jerusalem-julistuksen jälkeen. Trump ilmoitti keskiviikkona, että Yhdysvallat tunnustaa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Yhdysvallat siirtää lähetystönsä Tel Avivista Jerusalemiin. Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillerson kertoi perjantaina, että virallinen tunnustaminen tapahtunee vasta parin vuoden päästä.


Kansanedustaja kysyi, voisiko Suomi liittyä USA:n Jerusalem-linjaukseen? Sipilä: ”Suomen linja tässä on muuttumaton” iltasanomat 19:25 07.12

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti keskiviikkona, että Yhdysvallat tunnustaa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi ja siirtää lähetystönsä sinne Tel Avivista.


Soini Trumpin Jerusalem-päätöksestä: Kahden valtion malli ainoa realistinen iltasanomat 11:52 07.12

Yhdysvaltojen suurlähetystön siirtäminen Tel Avivista Jerusalemiin herättää huolta maailmalla.


Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas: Trumpin päätös ”voi johtaa sotiin, jotka eivät pääty koskaan” iltalehti 23:19 06.12

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas kommentoi keskiviikkona Trumpin päätöstä tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti aiemmin keskiviikkona, että Yhdysvallat tunnustaa Israelin kiistanalaisen pääkaupungin ja siirtää maan suurlähetystön Tel Avivista Jerusalemiin. Kansainvälinen yhteisö tuomitsi jo Trumpin suunnitelmat suurlähetystön siirrosta.


USA teki täyskäännöksen: Trump julisti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi ja suututti kansainvälisen yhteisön MTV 21:02 06.12

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump haluaa siirtää Yhdysvaltojen suurlähetystön Tel Avivista Jerusalemiin.


Trump: USA:n suurlähetystö siirtyy Jerusalemiin MTV 20:27 06.12

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump haluaa siirtää Yhdysvaltojen suurlähetystön Tel Avivista Jerusalemiin. Trump kertoi ratkaisustaan pitämässään puheessa.


Trump julkisti kohupäätöksen: Yhdysvallat siirtää Israelin-suurlähetystönsä Jerusalemiin iltalehti 20:15 06.12

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti hetki sitten kohupäätöksestä, jonka mukaan Yhdysvallat siirtää Israelin-suurlähetystönsä Tel Avivista Jerusalemiin. - On aika tunnustaa, että Jerusalem on Israelin oikea pääkaupunki. Yhdysvaltain presidentin mukaan Israelin on päätettävä itse, missä pääkaupunki kuuluu olla. Yhdysvallat on ensimmäinen maailman maa, joka on tunnustanut Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi.


Trump aikoo siirtää USA:n lähetystön Jerusalemiin MTV 19:47 05.12

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on sanonut Palestiinan presidentille Mahmoud Abbasille sekä Jordanian kuninkaalle Abdullah II:lle puhelimessa, että maa aikoo siirtää lähetystönsä Tel Avivista Jerusalemiin.


Muslimimaailma reagoi voimakkaasti Jerusalem-jahkailuun: ”Herra Trump! Jerusalem on muslimeille punainen viiva” iltalehti 13:07 05.12

Useat arabi- ja muslimivaltioiden johtajat ja vaikuttajat arvostelevat kovin sanoin USA:n presidentin viivyttelyä. Trumpin oli eilen määrä päättää, pysyykö USA:n lähetystö paikoillaan vai ei. Lähetystön siirto Jerusalemiin olisi symbolisesti voimakas ele sen puolesta, että USA tunnustaa ensimmäisenä valtiona kaupungin Israelin pääkaupungiksi. Arvostelijoiden mukaan Trump tuhoaisi lähetystön siirrolla kaikki mahdollisuutensa neuvotella rauhaa Palestiinan ja Israelin välille. Lähi-itä on älähtänyt Donald Trumpille mahdollisesta suunnitelmasta siirtää USA:n lähetystö Tel Avivista Jerusalemiin. Trumpin oli määrä antaa asiasta päätös maanantaina, mutta hän lykkäsi sitä. Painostus erityisesti kyseistä liikettä vastaan on kova.


Uutiset