Newcastlen yliajon silminnäkijä BBC:lle: ”Näin teinin yltä päältä veressä” iltasanomat 16:40 25.06

Loukkaantuneita on yhteensä kuusi.


Pakettiauto ajoi jalankulkijoita päin Lontoossa, yksi kuollut - useita loukkaantuneita - muslimijärjestön mukaan kyseessä oli hyökkäys heitä vastaan iltalehti 07:23 19.06

Pakettiauto ajoi Pohjois-Lontoossa kohti muslimeja. Tapausta tutkitaan mahdollisena terrori-iskuna. Uutisen ensimmäisenä kertoneen LBC:n mukaan tapahtumapaikalla Seven Sisters Roadilla Lontoossa on loukkaantuneita. Silminnäkijä kertoo BBC:lle, että kolme on loukkaantunut vakavasti. Poliisin mukaan yksi on kuollut ja kymmenen loukkaantunut.


Pakettiauto ajoi jalankulkijoita päin Lontoossa, useita loukkaantuneita - muslimijärjestön mukaan kyseessä oli hyökkäys heitä vastaan iltalehti 06:42 19.06

Sky Newsin mukaan auto osui ainakin kymmeneen jalankulkijaan. Uutisen ensimmäisenä kertoneen LBC:n mukaan tapahtumapaikalla Seven Sisters Roadilla Lontoossa on loukkaantuneita. Silminnäkijä kertoo BBC:lle, että kolme on loukkaantunut vakavasti. Ei ole tiedossa, onko jalankulkijoita menehtynyt yliajon seurauksena.


Christos, 41, kertoo BBC:lle järkyttävästä pakomatkastaan liekehtineestä tornitalosta – kompasteli ruumiisiin pimeässä rapussa iltasanomat 21:21 16.06

Tulipalossa tuhoutuneen Grenfell Tower -tornitalon 15. kerroksessa asunut mies on kertonut selviytymistarinansa BBC:lle.


Theresa May lupaa perusteellista tutkintaa Lontoon kerrostalopalosta iltalehti 07:40 15.06

Britannian pääministeri Theresa May lupaa perusteellisen tutkinnan Lontoon tuhoisasta kerrostalopalosta. May kommentoi asiaa BBC :n haastattelussa. May kuvaili tulipaloa hirvittäväksi. - Kun raivaustyöt ovat ohi ja alue on turvallinen, aloitetaan tutkinta tulipalon syystä ja otamme selvää, voidaanko tästä onnettomuudesta oppia jotain, May sanoi BBC:lle.


Silminnäkijät kertoivat Lontoon painajaisesta BBC:lle: Puukotettu tyttö huusi apua - "En voinut tehdä mitään" iltalehti 07:37 04.06

Gerard-niminen mies oli todistamassa Lontoon sillalla ja sen läheisyydessä tapahtuneita hirveyksiä. Gerard oli Lontoon sillan läheisyydessa Borough Marketilla, jossa sillalla väkijoukkoon pakettiautolla ajaneet miehet jalkautuivat ja alkoivat puukottamaan ihmisiä. - He juoksivat pubeihin ja baareihin ja puukottivat kaikkia. Heitin heitä pulloilla, laseilla, jakkaroilla ja tuoleilla, hän kertoi BBC:lle.


Lontoon tapahtumien silminnäkijä BBC:lle: ”Jouduimme keskelle ammuskelua” iltasanomat 03:56 04.06

Lontoossa London Bridge -sillan ja läheisen Borough Market -torialueen tapahtumilla oli useita silminnäkijöitä. He kuvailivat Lontoon öisiä, terroririkoksina tutkittavia tapahtumia sekasortoisiksi.


BBC: Silminnäkijät joutuivat tulitaistelun keskelle Borough Marketilla - "50 poliisia osoitti meitä aseilla" iltalehti 03:44 04.06

Kumi de Costa -niminen silminnäkijä kertoo BBC:lle kauhunhetkistään Borough Marketilla. De Costa oli kahden ystävänsä kanssa taksissa, kun auto ajoi Borough Marketille. Ajankohta osui juuri siihen, kun poliisi rynnäköi paikalle selvittämään mahdollista terrori-iskua. - Kuljettaja kääntyi torille, ja jäimme keskelle ammuskelua. Katu oli yksisuuntainen emmekä päässeet kääntymään, de Costa kertoo .


Uefa-pomo Ceferin haluaa 2030 MM-jalkapallon Eurooppaan iltasanomat 15:49 03.06

MM-lopputurnaus 2030 pitäisi järjestää Euroopassa eikä isännyyttä pitäisi jakaa pelkästään taloudellisin perustein, sanoo Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin BBC:lle.


Auto hajosi aavikolle Saharassa - 44 kuoli iltalehti 14:20 01.06

Tragedian uhrit olivat matkalla Libyaan. Ainakin 44 siirtolaista on kuollut Saharan autiomaassa, Punainen Risti kertoo BBC:lle. Avustusjärjestö on lähettänyt ryhmänsä paikalle tutkimaan tapausta. Siirtolaiset olivat mediatietojen matkalla Libyaan, kun heidän autonsa hajosi aavikolla Nigerin pohjoisosissa.


Jihadisteiksi epäiltyjä ei enää päästetä palaamaan Britanniaan - Manchesterin terroristin rikostovereita voi yhä olla vapaana iltalehti 16:31 28.05

Manchesterin terrori-isku muutti viranomaisten toimintaa. Islamistiterroristeiksi epäiltyjä henkilöitä ei enää päästetä palaamaan Britanniaan, kertoo The Guardian. Sota-alueilta palaavien on siten ensi kertaa kohdattava viranomaiset pyrkiessään takaisin maahan. Britannian sisäministeri Amber Rudd kertoi, että menettely on jo otettu käyttöön. Britannian sisäministeriö varoittaa, että Manchesterin pommi-iskun tekijän rikostovereita saattaa yhä olla vapaalla jalalla. Rudd kertoi BBC:lle sunnuntaina, että 11 ihmistä on toistaiseksi pidätettynä.


IL seuraa - BBC: Salman Abedi oli todennäköisesti "muuli" - räjäytti toisen henkilön tekemän pommin iltalehti 13:42 24.05

Äärijärjestö Isis on väittänyt tehneensä Manchesterin terrori-iskun. Britannian sisäministeri sanoo BBC:lle, että tekijä ei todennäköisesti toiminut yksin. Kolme miestä pidätettiin tiistaina terrori-iskuun liittyen. BBC:n tietojen mukaan tekijä oli niin sanottu "muuli", eli hän räjäytti jonkun toisen tekemän pommin. Britanniassa Manchesterissa ainakin 22 ihmistä on saanut surmansa itsemurhaiskussa Manchester-areenalla maanantai-iltana. Haavoittuneita on kymmenittäin. Kuolleiden joukossa on useita lapsia. Iskijä räjäytti itsensä areenan ja läheisen päärautatieasemaan yhdistävässä katetussa käytävässä juuri kun areenalla esiintynyt amerikkalainen pop-tähti Ariana Grande oli lopettanut konserttinsa.


IL seuraa: Manchesterin pommimies ei todennäköisesti toiminut yksin - kolme uutta pidätystä iltalehti 12:38 24.05

Äärijärjestö Isis on väittänyt tehneensä Manchesterin terrori-iskun. Britannian sisäministeri sanoo BBC:lle, että tekijä ei todennäköisesti toiminut yksin. Kolme miestä pidätettiin tiistaina terrori-iskuun liittyen. Britanniassa Manchesterissa ainakin 22 ihmistä on saanut surmansa itsemurhaiskussa Manchester-areenalla maanantai-iltana. Haavoittuneita on kymmenittäin. Kuolleiden joukossa on useita lapsia. Iskijä räjäytti itsensä areenan ja läheisen päärautatieasemaan yhdistävässä katetussa käytävässä juuri kun areenalla esiintynyt amerikkalainen pop-tähti Ariana Grande oli lopettanut konserttinsa.


IL seuraa: Manchesterin pommimies ei todennäköisesti toiminut yksin - kuvat julki Salman Abedista iltalehti 10:21 24.05

Äärijärjestö Isis on väittänyt tehneensä Manchesterin terrori-iskun. Poliisin mukaan iskun tekijä oli 22-vuotias Salman Abedi. Britannian sisäministeri sanoo BBC:lle, että tekijä ei todennäköisesti toiminut yksin. Britanniassa Manchesterissa ainakin 22 ihmistä on saanut surmansa itsemurhaiskussa Manchester-areenalla maanantai-iltana. Haavoittuneita on kymmenittäin. Kuolleiden joukossa on useita lapsia Iskijä räjäytti itsensä läheisen päärautatieasemaan yhdistävässä katetussa käytävässä juuri kun areenalla esiintynyt amerikkalainen pop-tähti Ariana Grande oli lopettanut konserttinsa.


Uutiset