F1-varikkotyttö tyrmäsi seksismiväitteet - ”Tässähän on kyse viihteen lisäämisestä” iltalehti 17:16 08.01

F1-varikkotytöt ovat olleet suuri keskustelunaihe viime aikoina. Moni on sitä mieltä, että varikkotytöistä pitäisi luopua, sillä heidän värväämistään pidetään seksistisenä toimintana. F1-piireissä on kuitenkin myös niitä ihmisiä, joiden mielestä varikkotytöt kuuluvat lajiin. - Haluamme kunnioittaa kaikkia osapuolia. Moni arvostaa varikkotyttöperinnettä, mutta on myös ihmisiä, joiden mielestä se on vanhanaikaista, F1:n moottoriurheilupomo Ross Brawn totesi taannoin BBC:lle.


"Ihmisläheinen johtaja, positiivinen ystävä" – Australian lentoturmassa kuoli yrityspomon koko 5-henkinen perhe MTV 05:24 03.01

Sydneyn läheisyydessä sattui uudenvuodenaattona lentoturma, jossa menehtyi brittiläinen Compass Groupin toimitusjohtaja Richard Cousins perheineen. Kollegat ja ystävät kertoivat BBC:lle jäävänsä kaipaamaan perhettä.


Ainakin 40 kuollut itsemurhaiskussa Afganistanin Kabulissa iltalehti 09:43 28.12

Isku tehtiin shiiamuslimien kokoontumiskeskukseen. 40 ihmistä on kuollut itsemurhaiskussa Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa. Lisäksi iskussa loukkaantui 30 ihmistä. Isku tehtiin shiiamuslimien kokoontumiskeskukseen. Iskun uhriluku saattaa vielä nousta. Maan sisäministeriön edustaja kertoo BBC:lle, että ennen itsemurhaiskua Kabulissa oli kaksi muuta räjähdystä.


Meghan Marklelta rohkea asuvalinta kihlakuvaan - yläosa kuultaa lähes läpi iltalehti 17:34 21.12

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen virallinen kihlakuva on julkaistu. Meghan Markle ja prinssi Harry alkoivat seurustella vuonna 2016. Kaksikko pyrki pitämään suhdettaan mahdollisimman kauan salassa, kunnes paparazzikuvien myötä pariskunta vahvisti suhteen. Prinssi kosi rakastaan marraskuussa. Tuolloin pariskunta antoi myös kihlahaastattelun BBC:lle. Haastattelussa Marklella ei ollut sukkahousuja. Naisten kuuluisi kuninkaallisen pukeutumiskoodin mukaan käyttää sukkahousuja virallisissa yhteyksissä.


Luopuuko F1 varikkotytöistä kokonaan? Silverstone-pomo jyrähti: ”Huorahtavaa hölynpölyä” iltalehti 13:40 16.12

F1:n moottoriurheilupomo Ross Brawn kertoi BBC:lle, että varikkotyttöjen asema on vakavan tarkastelun alla. Brawnin mukaan "ratatyttöjen" värvääminen F1-kisoihin on herkkä aihe ja vakavan tarkastelun alla. Brawn puhui asiasta BBC Radio 5 livelle. - Haluamme kunnioittaa kaikkia osapuolia. Moni arvostaa ratatyttöperinnettä, mutta on myös ihmisiä, joiden mielestä se on vanhanaikaista, Brawn sanoi.


Brittiläisen sarjamurhaajan ex-puoliso kertoo: ”Hän raiskasi minut satoja kertoja” iltalehti 14:51 13.12

Kolmen ihmisen murhasta tuomitun brittimiehen entiset naisystävät ovat saaneet kärsiä toistuvista pahoinpitelyistä ja seksuaalisesta väkivallasta. Sarjamurhaaja Levi Bellfieldin entinen puoliso on rikkonut vuosikymmenen kestäneen hiljaisuutensa ja kertonut kokemuksistaan brittimedialle. Bellfieldin kahden lapsen äiti Jo Collings on kertonut muun muassa Mirrorille ja BBC:lle väkivallasta, jota hänen miehensä häneen kohdisti. Toisinaan mies saattoi hakata Collingsin tajuttomaksi. - Olin hänen omaisuuttaan. Hän teki mitä hän tahtoi. Hänelle ei sanottu ei, Collings sanoi tiistaina BBC:n haastattelussa.


Tunnettu tv-juontaja kuoli maanantaina vain 60-vuotiaana – BBC:lle kävi hirvittävä moka iltasanomat 22:30 12.12

BBC:n suoraan lähetykseen päätyi vahingossa sopimaton kommentti tv-juontaja Keith Chegwinin kuolemasta.


Pohjois-Korean naissotilas kertoo armeijaelämästä BBC:lle: komentaja raiskaa naisia ja kuukautiset loppuvat iltalehti 13:50 21.11

Armeijassa palvelleen pohjoiskorealaisen mukaan naisten elämä univormussa oli niin kovaa, että useimpien kuukautiset loppuivat. Kamala haju. Sen Lee So-yeon, 41, muistaa elävästi ajoiltaan, kun hän palveli Pohjois-Korean asevoimissa. - Patjat, joilla nukuimme, tehtiin riisin kuorista, joten kaikki ruumiin tuoksut imeytyivät siihen. Sitä ei tehty puuvillasta. Koska se oli riisin kuorta, kaikki hajut hiestä ja muista hajuista olivat siinä. Se ei ole miellyttävää, Lee sanoo BBC:n haastattelussa.


Mies kiinnitti retkituoliin 100 ilmapalloa ja lensi 25 kilometriä iltalehti 09:54 27.10

Brittimies ehti epäonnistua useita kertoja Botswanassa ennen kuin Etelä-Afrikassa lykästi. Britti Tom Morgan on lentänyt 100 heliumpallon avulla 25 kilometriä Etelä-Afrikan yllä. - Ongelma oli löytää sopiva hetki säässä ja pallojen suojeleminen oli vaikeaa, kun ne puhkeilivat jatkuvasti, Morgan kommentoi BBC:lle.


Kimi Räikkönen juhlii synttäreitä - F1-konkarin suosio hämmentänyt ex-tallikaveriakin: "En ymmärrä yhtään" iltalehti 06:18 17.10

Tänään 38 vuotta täyttävä Kimi Räikkönen on yhä F1-sarjan suosituimpia kuskeja. Ei sitä selitä miehen someaktiivisuus. Ei kilpailukyky, eivätkä MM-pisteet. Ei sitä voi perustella läsnäolevalla ja yleisöä palvelevalla mediakäyttäytymiselläkään. - En ymmärrä yhtään, miksi Kimi Räikkönen on fanien suosikki. Toiset kuskit saavat parempia tuloksia ja ovat enemmän esillä mediassa, mutta hän on vain kaikkein suosituin, David Coulthard ihmetteli BBC:lle loppuvuodesta 2015.


Sir David Attenborough jyrähti muovin käytöstä: "Planeetan tulevaisuus on ihmiskunnan käsissä" iltalehti 02:21 16.10

Luontodokumenteistaan tunnettu Sir David Attenborough vaatii maailmaa vähentämään muovin käyttöä. Attenborough'n mukaan kyse on merien suojelusta. Hänen tuorein BBC:lle tekemänsä dokumenttisarja Blue Planet II käsittelee meriä ja siinä osoitetaan, minkälaista vahinkoa muovi aiheuttaa merille elinympäristönä. Tuoreen sarjansa ensi-iltatapahtumassa puhunut 91-vuotias Attenborough vaati maailmaa ryhtymään toimiin välittömästi.


Uutiset