Itsemurhapommit tappoivat Nigeriassa – Boko Haramia syytetään iltasanomat 12:33 17.02

Nigerian viranomaiset syyttävät äärijärjestö Boko Haramia perjantaisista itsemurhaiskuista, joissa kuoli ainakin 19 ihmistä ja haavoittui kymmeniä.


Ainakin 18 ihmistä on kuollut kolmen itsemurhapommittajan iskettyä kalamarkkinoille Nigeriassa iltalehti 09:42 17.02

Hyökkäyksen takana saattaa olla pahamaineinen terroristijärjestö Boko Haram. Ainakin 18 ihmistä on kuollut ja 22 on loukkaantunut Nigeriassa Maidugurin kaupungissa tapahtuneessa terrori-iskussa, kun kolme itsemurhapommittajaa räjäytti itsensä kalamarkkinoilla perjantai-iltana. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters. Kukaan ei ole vielä ottanut vastuuta iskusta, mutta islamistinen terroristijärjestö Boko Haram on suorittanut aiemmin tuhoisia iskuja samalla alueella.


Yli 200 koulutytön sieppaajalle 15 vuoden tuomio Nigeriassa iltalehti 12:09 13.02

Koulutytöt siepattiin Chibokista Nigerian koillisosasta. Vuonna 2014 tapahtuneeseen yli 200 koulutytön sieppaukseen osallistunut mies on tuomittu nyt 15 vuoden vankeustuomioon. 35-vuotias Haruna Yahaya myönsi osallisuutensa sieppaukseen erityistuomioistuimessa, jossa syytettynä on nigerialaisen Boko Haram -terroristijärjestön epäiltyjä jäseniä.


Päivän ravivihje: Toto76, Kuopio 10.2. iltalehti 06:21 10.02

Kuopion Sorsasalon kohteet ovat tasaisia ja tasokkaita, vaikka lämminveristen ykkössarjassa onkin vain kuusi osallistujaa. Vihjesysteemissä on kaksi pankkia. Toto76-1: Avauskohteen suosikki on yhä Kobardi, vaikka se kahdesti peräkkäin on suosikkina hävinnyt. Kahden kuukauden tauolta palaava lahjakas Kartelli on ykköshaastaja. Toto76-2: Deanna Boko on monella kupongilla varmana Teivon viimekertaisen vakuuttavan esityksen jälkeen. Tamma lähti kiertämään jo toisessa kaarteessa ja nakkasi 12-vauhtisella pätkällä keulaan saakka. Viimeiset 1300 metriä Ari Moilasen ajokki kulki 15,2-lukemiin.


Nigeria vapauttaa islamistisen terrorijärjestö Boko Haramin jäseniä: Hallitus: Heidät on kuntoutettu takaisin yhteiskuntaan MTV 18:12 16.01

Nigeria vapauttaa islamistisen terroristijärjestö Boko Haramin jäseniä.


Itsemurhapommittaja tappoi ainakin 11 Nigeriassa – tekotapa viittaa Boko Haramiin MTV 14:50 03.01

Ainakin 11 on kuollut itsemurhaiskussa moskeijaan Gamborun kaupungissa Nigerian kaakkoisosassa lähellä Kamerunin rajaa tänään, kertoo uutistoimisto Reuters. Isku tapahtui aamurukouksen aikaan.


Pelätyn Boko Haramin johtaja uhoaa harvinaisessa videossa: "Kukaan ei voi meille mitään" MTV 11:07 03.01

Boko Haram -terroristijärjestön johtaja älähtää videolla Nigerian presidentin väitteestä, että järjestö olisi kukistettu. Hän ottaa vastuun viime aikojen tuhoisista terroriteoista ja julistaa, että järjestö on hyvässä kunnossa eikä kukaan voi tehdä sille mitään.


Uutiset