Naiskolmikko teki itsemurhaiskun pakolaisleiriin Nigeriassa - kymmeniä kuoli ja haavoittui iltalehti 15:12 16.08

Lähes 30 ihmistä kuoli ja 80 haavoittui itsemurhaiskussa Länsi-Afrikan Nigeriassa keskiviikkona. Kolme naista räjäytti itsensä pakolaisleirin sisäänkäynnin luona. Isku tapahtui Nigerian koillisosassa Bornon osavaltiossa. Nigerian koillisosa on aluetta, jossa jihadistiryhmä Boko Haram on ollut aktiivinen. Se on tehnyt alueella lukuisia pommi-iskuja ja siepannut ihmisiä.


Nigeriassa itsemurhaisku - 28 kuollut ja 82 haavoittunut iltalehti 02:47 16.08

Länsi-Afrikassa Nigeriassa 28 ihmistä on kuollut ja 82 haavoittunut kolmen naisen tekemässä itsemurhaiskussa, kertoo paikallinen lähde. Lähteen mukaan itsemurhapommittajat räjäyttivät itsensä pakolaisleirin sisäänkäynnin luona. Isku tapahtui Nigerian koillisosassa Mandararin kaupungissa, joka sijaitsee Bornon osavaltiossa. Paikallisen jihadistien vastaisten armeijajoukkojen johtaja Ibrahim Liman vahvistaa hyökkäyksen yksityiskohdat ja kertoo, että yli 80 ihmistä on viety Maidugurin sairaalaan. Sairaalalähteen mukaan sairaalaan on saapunut suuri määrä potilaita.


Ainakin 50 ihmistä surmattu Boko Haramin hyökkäyksessä Nigeriassa iltalehti 04:12 28.07

Nigeriassa ainakin 50 ihmistä on surmattu äärijärjestö Boko Haramin hyökkäyksessä, jonka kohteena oli öljyä etsimässä ollut ryhmä. Asiasta kertovat uutistoimisto AFP:lle lääkintä- ja humanitaariset lähteet. Hyökkäys tapahtui tiistaina Bornon osavaltiossa. Armeija kertoi keskiviikkona, että hyökkäyksessä on saanut surmansa kymmenen ihmistä. Lähteiden mukaan alueelta on kuitenkin löydetty useita kymmeniä ruumiita. Yhden lähteen mukaan ihmisiä oli muun muassa poltettu elävältä autoonsa.


Ainakin 16 kuoli itsemurhapommituksissa Nigeriassa iltalehti 13:56 19.06

Ainakin 16 ihmistä kuoli aamulla itsemurhapommituksissa Nigeriassa. Iskut tapahtuivat lähellä Bornon osavaltion pääkaupunkia Maiduguria. Paikallisen järjestön mukaan iskut kohdistuivat lähelle leiriä, jonka asukkaat olivat joutuneet kodittomiksi terroristijärjestö Boko Haramin väkivaltatekojen vuoksi.


Kymmeniä Boko Haramin sieppaamia koulutyttöjä vapautettu Nigeriassa iltasanomat 00:54 07.05

BBC:n mukaan vapautetut tytöt ovat tällä hetkellä Bankin kylässä Bornon osavaltiossa odottamassa lentokyytiä.


Uutiset