Kommentti: Sala­murha­yritys ja onnittelut Putinille ovat vaikea yhdistelmä iltasanomat 15:37 22.03

Maailman ja Suomen johtajat ovat hankalan paikan edessä: Miten onnitella presidentiksi jatkokauden saanutta Vladimir Putinia, jota epäillään salamurhayrityksestä. Pitäisikö onnitella vai karkottaa agenttidiplomaatteja, jos Britannia sitä tänään pyytää?


Britannia aikoo pyytää EU-mailta vastatoimia Venäjää kohtaan – Sipilä: Vaatii vakavan harkintaprosessin iltasanomat 13:45 22.03

Sipilä haluaa kuulla Theresa Maytä ennen kuin ottaa asiaan tarkemmin kantaa.


Venäjä: Brittien ulkoministerin natsi-vertaus on inhottava MTV 13:25 22.03

Venäjän mukaan Britannian ulkoministerin tekemä vertaus ensi kesän jalkapallon MM-kisojen ja Berliinin vuoden 1936 kesäolympialaisten propagandan välillä on kohtuuton.


Kreml suuttui Putinin vertaamisesta Hitleriin - ”vastenmielistä” iltalehti 12:56 22.03

Kremlin mukaan Britannian ulkoministeri Boris Johnson esitti vastenmielisiä kommentteja Vladimir Putinista. Johnson sanoi keskiviikkona, että Venäjän presidentti Vladimir Putin yrittää hyötyä ensi kesänä järjestettävistä jalkapallon MM-kisoista samalla tavalla kuin natsi-Saksan johtaja Adolf Hitler aikoinaan Berliinin olympialaisista. - Tämä on täydellisen vastenmielinen lausunto. Se on loukkaava ja tuomittava, presidentin edustaja Dmitri Peskov sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.


Putin keskusteli Niinistön kanssa puhelimitse – Niinistö: "Vakava huoli hermomyrkkyiskusta" MTV 12:42 22.03

Tasavallan kanslia tiedottaa, että Sauli Niinistö ja Vladimir Putin keskustelivat puhelimitse tänään. Keskustelun aiheina olivat muun muassa Britannian hermomyrkkyisku.


Presidentit Sauli Niinistö ja Vladimir Putin keskustelivat tänään puhelimessa - Niinistö kertoi huolensa hermomyrkkyiskusta iltalehti 12:37 22.03

Presidentin kanslia kertoo kahden valtiopäämiehen olleen yhteyksissä puhelimessa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin kävivät tänään torstaina puhelinkeskustelun, jossa Niinistö esitti huolensa Isossa-Britanniassa hiljan tapahtuneesta hermomyrkkyiskusta. Niinistö kertoi Putinille, että Venäjän apu asian selvittämisessä on välttämätöntä. Kanslian mukaan presidentit keskustelivat myös kansainvälisestä turvallisuudesta ja strategisesta vakaudesta. Puhelun yhteydessä Niinistö myös onnitteli Putinia vaalivoitosta. Puhelu käytiin Suomen aloitteesta, kerrotaan presidentin kansliasta.


Presidentti Niinistö soitti Putinille: Nosti esille Britannian hermomyrkkyiskun iltasanomat 12:33 22.03

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti puhelusta.


Presidentti Niinistö soitti Putinille: Nosti esille Iso-Britannian hermomyrkkyiskun iltasanomat 12:33 22.03

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti puhelusta.


Erimielisyys Gibraltarista ratkaistu brexitin jälkeisen siirtymäkauden ajaksi – Espanja saatu tyytyväiseksi MTV 10:27 22.03

EU-johtajien tämän viikon huippukokouksen asialista on pitkä. Yksi päänsärky on maantieteellisesti pieni, mutta periaatteellinen. Britannia ja Gibraltar kiistelevät yhä Gibraltarin asemasta brexitin jälkeen.


Britannian ulkoministeri: Putin käyttää jalkapallon MM-kisoja samaan tapaan kuin Hitler vuoden 1936 kesäolympialaisia MTV 09:35 22.03

Britannian ja Venäjän sanasota entisen agentin myrkytystapauksen ympärillä kiihtyy entisestään.


Britannia pyytää muitakin EU-maita karkottamaan venäläisvakoojat iltalehti 08:32 22.03

Tavoitteena on sulkea Kremlin verkostot Euroopassa. Britannian pääministeri Theresa May tulee tietojen mukaan ehdottamaan muiden EU-maiden johtajille torstaina pidettävässä huippukokouksessa, että nämäkin karkottaisivat Venäjän vakoojat omista maistaan. Britannia karkotti 23 venäläistä diplomaattia tällä viikolla vastauksena entisen vakoojan Sergei Skripalin ja tämän tyttären myrkyttämisen vuoksi.


Elokuvateatterin penkki tappoi miehen – jäi sähköisen jalkatuen alle stara 08:30 22.03

Iso-Britannian Birminghamissa tutkitaan tapausta, jossa mies kuoli elokuvateatterissa. Kuolemaan johtaneen


Viihdelehti Stara.fi stara 08:30 22.03

Iso-Britannian Birminghamissa tutkitaan tapausta, jossa mies kuoli elokuvateatterissa. Kuolemaan johtaneen


EU-johtajat ottavat tänään kantaa Britannian hermomyrkkyiskuun MTV 05:32 22.03

Brysselissä kokoontuvan EU-huippukokouksen asialistalla on tänään kaksi polttavaa aihetta: presidentti Donald Trumpin tullipäätökset ja Salisburyn hermomyrkkyisku.


Geordie Shore -tähti menee naimisiin – etsi pukua televisio-ohjelmassa stara 23:00 21.03

Huippusuosituksi aikoinaan noussut amerikkalainen realitysarja Jersey Shore sai Britanniassa kopion


EU:n Tusk: Ei huvita juhlia Putinin uudelleenvalintaa myrkkyiskun vuoksi iltalehti 20:53 21.03

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja kertoi, ettei hän halunnut onnitella Putinia. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk sanoi keskiviikkona, että hän kieltäytyi onnittelemasta Vladimir Putinia vaalivoitosta. Syynä tähän on hermomyrkkyisku Britannian Salisburyssa. - Salisburyn iskun jälkeen minua ei huvita juhlia presidentti Putinin uudelleenvalintaa, Tusk sanoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona Reutersin mukaan.


Venäjän ulkoministeriö: Boris Johnson on myrkytetty vihalla - pelottavaa, että hän edustaa ydinasevaltaa iltalehti 20:47 21.03

Ulkoministeriön mukaan Venäjän vertaamista natsi-Saksaan on mahdotonta hyväksyä. Venäjän ulkoministeriön edustaja Maria Zaharova kirjoitti sosiaalisessa mediassa, että Britannian ulkoministeri Boris Johnson on "myrkytetty vihalla ja suuttumuksella". Johnson totesi aiemmin tänään, että Venäjä käyttää hyväkseen jalkapallon MM-kisoja omiin tarkoituksiinsa maansa imagoa vahvistaakseen samalla tavalla kuin Adolf Hitler käytti Berliinin olympialaisia vuonna 1936.


Uutiset