Malala Yousafzai pääsi Oxfordin yliopistoon opiskelemaan iltalehti 14:30 17.08

Nuori Nobelin rauhanpalkinnon saaja valmistui lukiosta Britanniassa hienoin arvosanoin. Maailmankuuluisuuteen vuonna 2012 noussut pakistanilaistyttö Malala Yousafzai on saanut opiskelupaikan arvostetusta Oxfordin yliopistosta. Britanniassa abiturientit saivat ylioppilastutkintonsa arvosanat tänään ja Malalan opiskelupaikka varmistui. Malala, 20, vahvisti asian Twitterissä ja onnitteli muita ylioppilaita. Hän lähtee Oxfordiin opiskelemaan filosofiaa, politiikkaa ja taloustiedettä. Oxfordin yliopisto oli tarjonnut Malala Yousafzaille opiskelupaikkaa, mikäli tämä saisi kolme parasta A-arvosanaa ylioppilaskirjoituksissa.


Britanniaan tulossa puolue, joka pyrkii estämään EU-eron iltalehti 17:32 16.08

Britannian brexit-ministeriön entinen kansliapäällikkö aikoo perustaa maahan uuden puolueen. Puolueen tavoitteena on estää Britannian ero Euroopan unionista ilman toista kansanäänestystä. James Chapman kertoi Independent -lehdessä, että Demokraatit-puolue perustetaan syyskuun alussa Kansan marssi -mielenosoituksen yhteydessä.


Britannia ei halua minkään muuttuvan Pohjois-Irlannissa brexitin jälkeen iltalehti 17:31 16.08

Epäilijöiden mukaan rajasta Britannian ja EU:n välillä voi tulla takaovi molempiin suuntiin. Britannia jatkoi keskiviikkona brexit-linjaustensa julkistamista. Hallituksen mukaan tulevalle EU:n ulkorajalle Pohjois-Irlannin ja Irlannin välille ei saa tulla minkäänlaisia konkreettisia osoituksia rajan olemassaolosta, kuten tarkastuspisteitä. Ehdotuksen taustalla on muun muassa halu vaalia vuoden 1998 pitkäperjantain rauhansopimusta, joka päätti tasavaltalaisten ja unionistien konfliktin Pohjois-Irlannissa. Myös Irlannin ja Britannian nykyisen vapaa liikkuvuuden matkustusalueen halutaan pysyvän ennallaan brexitin jälkeen.


Britannia ei halua rajalaitoksia ja tullitarkastuksia Irlannin ja Pohjois-Irlannin rajalle Brexitin jälkeen hs 15:46 16.08


Britannian uusi kaikkien aikojen suurin ja voimakkain lentotukialus saapui kotisatamaansa iltalehti 12:46 16.08

HMS Queen Elizabeth "lähettää viestin liittolaisillemme ja vihollisillemme". Lentotukialus HMS Queen Elizabeth on maksanut reilut kolme miljardia euroa ja se on Britannian kaikkien aikojen suurin ja voimakkain sota-alus. Laivan paino on 65 000 tonnia, sen pituus on 280 metriä ja leveys 70 metriä. Laivan uumenista löytyy 250 000 kilometriä sähkökaapeleita.


Britannian historian suurin sotalaiva saapui Portsmouthiin iltasanomat 12:14 16.08

Britannian laivaston ylpeys, lentotukialus HMS Queen Elizabeth lähti neitsytmatkalleen Pohjanmerelle Rosythin telakalta Itä-Skotlannista kesäkuun loppupuolella.


Britannia julkistaa ehdotuksensa Pohjois-Irlannin rajajärjestelystä brexitin jälkeen iltasanomat 05:38 16.08

BBC:n mukaan hallitus haluaa pitää vapaasta liikkuvuudesta maiden välillä.


Britannia aloitti väistöliikkeensä hs 02:00 16.08


Olympiavoittaja kuoli 39-vuotiaana iltalehti 08:58 15.08

Ateenassa vuonna 2004 olympiakultaa voittanut Stephen Wooldridge on kuollut. Wooldridge oli kuollessaan 39-vuotias. Wooldridge voitti vuonna 2004 Ateenan olympialaisissa ratapyöräilyn joukkuetakaa-ajon kultaa. Wooldridge oli osa Australian nelihenkistä joukkuetta joukkuetakaa-ajon karsinnassa, jossa Australia teki kaikkien joukkueiden parhaan ajan yli kolmen sekunnin erolla Isoon-Britanniaan.


Rantaan huuhtoutuneet valtavat putket ihmetyttävät Britanniassa – video osoittaa esineiden valtavat mittasuhteet iltasanomat 10:02 11.08

Puoli kilometriä pitkiä ja 2,5 metrin halkaisijaltaan olevia jättimäisiä putkia on huuhtoutunut Norfolkin rannoille.


Brittijuoksija antoi kaikkensa kisassa – pelästytti asiantuntijan: ”En ole koskaan aiemmin nähnyt hänen romahtavan” iltasanomat 09:07 11.08

Britannian mitalitoivo joutui koville 5 000 metrin karsintakisassa.


Toistaiseksi yksi ainoa mitali – näin valtavalla summalla MM-isäntämaan yleisurheilua tuetaan iltasanomat 05:55 11.08

Britannia tavoitteli kotikisoista 6–8 mitalin saalista, mutta se näyttää jäävän haaveeksi.


Hollannissa kaksi pidätetty myrkkymunia koskevassa tutkinnassa iltasanomat 16:55 10.08

Britanniassa puolestaan paljastui, että maahan oli viety noin 700 000 munaa hollantilaistiloilta, joiden munien epäillään sisältäneen hyönteismyrkkyä.


BBC: Malesia kertoo pidättäneensä yli 400 terroriratsioissa iltasanomat 09:08 08.08

Malesiassa viranomaiset sanovat pidättäneensä yli 400 ihmistä terroriratsioissa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.


BBC: Malesia kertoo pidättäneensä yli 400 terroriratsioissa iltalehti 09:05 08.08

Malesiassa viranomaiset sanovat pidättäneensä yli 400 ihmistä terroriratsioissa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Pääkaupunki Kuala Lumpurissa tehdyissä ratsioissa pidätetyt ihmiset olivat viranomaisten mukaan kotoisin suurimmaksi osaksi Bangladeshista, Intiasta ja Pakistanista. Turvallisuustoimia on kiristetty Kuala Lumpurissa, koska kaupunki valmistautuu parhaillaan Kaakkois-Aasian kisat -urheilukilpailuun, joka on alkamassa ensi viikolla.


Missä on toinen mallinaisen kidnappaajista? Poliisi julkaisi tutkintakuvia kammottavasta sieppauksesta iltalehti 01:47 08.08

Italian viranomainen tekee tapauksen tutkinnassa yhteistyötä Puolan ja Britannian viranomaisten kanssa. Kuulusteluissa kidnappauksen pääepäilty on kertonut, että suunnitteli huutokauppaavansa sieppaamansa mallinaisen seksiorjaksi Potentiaalisia ostajia mies olisi etsinyt Tor-verkon kauppapaikoilta.


Puolan moukaritähdelle MM-kultaa - venytti voittosarjansa 41 kilpailun mittaiseksi iltalehti 23:03 07.08

Moukarinheiton ME-nainen Anita Wlodarczyk äityi maanantaina hymyyn vasta uran kolmannen maailmanmestaruuden ratkettua Lontoossa. 31-vuotias heittäjä venytti voittosarjansa 41 kilpailun mittaiseksi, mutta jätti parhaan osaamisensa piiloon MM-areenalla. Wlodarczyk pääsi Britannian pääkaupungin viileässä illassa vauhtiin vasta neljännellä kierroksella, jolla leka lensi 77,39. Seuraavalla kierroksella heltisi voittotulos 77,90.


Hollannin myrkkymunia löytyi Ranskasta ja Britanniasta iltasanomat 20:21 07.08

Saastuneita hollantilaisia kananmunia on löydetty Ranskassa kahdesta elintarviketeollisuuden tehtaasta, kertoo maan maatalousministeriö.


Uutiset