Britanniaan tulossa puolue, joka pyrkii estämään EU-eron iltalehti 17:32 16.08

Britannian brexit-ministeriön entinen kansliapäällikkö aikoo perustaa maahan uuden puolueen. Puolueen tavoitteena on estää Britannian ero Euroopan unionista ilman toista kansanäänestystä. James Chapman kertoi Independent -lehdessä, että Demokraatit-puolue perustetaan syyskuun alussa Kansan marssi -mielenosoituksen yhteydessä.


Olympiavoittaja kuoli 39-vuotiaana iltalehti 08:58 15.08

Ateenassa vuonna 2004 olympiakultaa voittanut Stephen Wooldridge on kuollut. Wooldridge oli kuollessaan 39-vuotias. Wooldridge voitti vuonna 2004 Ateenan olympialaisissa ratapyöräilyn joukkuetakaa-ajon kultaa. Wooldridge oli osa Australian nelihenkistä joukkuetta joukkuetakaa-ajon karsinnassa, jossa Australia teki kaikkien joukkueiden parhaan ajan yli kolmen sekunnin erolla Isoon-Britanniaan.


Kidnapattuna ollut malli palasi Britanniaan – poliisi vahvistanut etsivänsä ainakin yhtä miestä iltasanomat 04:46 07.08

Naista pidettiin kuusi päivää vankina.


Nyt on kiire: Suomen MM-urheilijoiden valmentaja jumissa Helsingissä - "Hän tekee kaikkensa päästäkseen paikalle" iltalehti 18:07 03.08

Pituushyppääjä Arttu Pajulahden ja kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän valmentaja Suren Ghazaryan on jumissa Helsingissä, vaikka hänen pitäisi valmentaa yleisurheilun MM-kisoissa Lontoossa. Pajulahti kilpailee huomenna pituushypyn karsinnassa ja Mäkelä lauantaina kolmiloikan karsinnassa. Kaksikon valmentaja, armenialainen Ghazaryan ei kuitenkaan ole saanut viisumia Isoon-Britanniaan.


Parittelivat kilpikonnat estivät lomalaisten paluun Kreikasta Britanniaan iltalehti 12:41 02.08

Lentoyhtiön ensimmäiseen koneeseen tuli tekninen vika ja korvaavan koneen lähdön esti kilpikonnien parittelukauden ajaksi asetettu öinen lentokielto. Joukoittain britannialaisen EasyJet-lentoyhtion matkustajia jäi Kreikan Zakynthos-saarelle jumiin. Sunnuntain lentokoneeseen tuli tekninen vika, ja maanantaille suunniteltu korvaava lento ei päässyt lähtemään parittelevien kilpikonnien takia. mukaan matkustajat tuohtuivat tilanteeseen, sillä lentoyhtiö ei tiedottanut tarpeeksi tehokkaasti tilanteesta. Osa matkustajista jäi jumiin saaren lentokentälle ilman ruokaa ja juomaa.


Britannialainen leski aikoi lähettää 2000 rakkausviestiä pullopostilla - miehestä raportoitiin ympäristönsuojeluvirastoon iltalehti 22:40 27.07

Vihaisista viesteistä huolimatta 49-vuotias leski on saanut vastauksia naisilta, jotka ovat halunneet tutustua häneen. 49-vuotias leskeksi jäänyt Craig Sullivan haluaa löytää kumppanin. Kuitenkin tavalliset kanavat, kuten treffisivustot, tuntuivat hänestä kliseisiltä. mukaan Sullivan aikoi ajaa matkailuautolla ympäri Britanniaa jättämässä seuranhakuviestejä pullopostitse.


Tour de France on käytännössä ohi – Chris Froomen johto liki minuutin iltasanomat 21:56 22.07

Ranskan ympäriajon voitto menee melko varmasti Britanniaan.


Brittimedia: EU-kansalaiset saavat matkustaa vapaasti Britanniaan ainakin vielä kaksi vuotta Brexitin jälkeen hs 11:48 21.07


Britannia jätti EU:n taas tyhjin käsin brexit-neuvotteluissa iltalehti 14:39 20.07

Euroopan unioni vaatii Britanniaa yhä selventämään kantojaan brexit-neuvotteluissa. Britannia ja EU päättivät tänään ensimmäisen varsinaisen neuvottelukierroksensa brexitistä. Neuvottelukierros alkoi maanantaina ja päättyi tänään. EU:n neuvottelijan Michel Barnierin mukaan tarvitaan vielä seuraavakin neuvottelukierros elokuussa siihen, että kantoja selvitetään.


Kuumuus kurittanut Etelä-Eurooppaa: Espanjassa ollut jopa 47 astetta - luvassa helpotusta ainakin hetkeksi iltalehti 12:46 19.07

Kuumuuden kurittamaan Etelä-Eurooppaan on luvassa ainakin hetken helpotus, sillä 40 asteessa pyörineet lämpölukemat ovat laskeneet, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Britanniaan saapunut matalapainealue pyöräyttää viileämpää ilmaa Keski-Eurooppaan saakka. Myös Etelä-Euroopassa lämpötilat ovat laskeneet tyypillisiin kesälukemiin eli 30 asteen tienoille. Metsäpalojen kurittamassa Kroatiassa puolestaan odotetaan vielä joitain päiviä, ennen kuin alueelle tavallista korkeammat, noin 30?35 asteen lämpötilat lähtevät laskuun.


Itä-Ukrainan separatisteihin liittynyt britti tuomittiin vankilaan - isä: "Luulin hänen menneen vain farmille töihin" iltalehti 21:15 16.07

Tuomittu on ensimmäinen Ukrainan kriisiin osallistumisesta syytteeseen joutunut britti. Manchesterin kruununoikeus on tuominnut 41-vuotiaan Britannian kansalaisen Benjamin Stimsonin viiden vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen Britannian terrorismilakien nojalla, . Stimson lähti elokuussa 2015 Moskovan kautta Itä-Ukrainaan liittyäkseen Venäjän tukemiin taistelijoihin. Hänet vangittiin marraskuussa Manchesterin lentokentällä, kun hän oli palaamassa Britanniaan.


EU vaatii Britanniaa kertomaan selkeämmin mitä se haluaa iltalehti 15:43 12.07

EU haluaa Britannialta selvän lupauksen sitoutumisesta erolaskuun ensi viikolla käytävällä toisella neuvottelukierroksella. EU-maita edustavan Michel Barnierin mukaan hän on valmis keskustelemaan Britannian taloudellisten velvoitteiden laskentatavasta vasta sitten, kun maa on selvästi kertonut sitoutuvansa vastuisiinsa. Britannian ulkoministeri Boris Johnson painotti tiistaina maan parlamentissa, että Britannia ei aio maksaa ylisuurta loppulaskua. Maan on hänen mukaansa aika kuitenkin tunnustaa, että jonkinlainen lasku sitä odottaa. EU-virkamieslähteiden arviot laskun suuruudesta vaihtelevat 60 miljardista eurosta 100 miljardiin.


Trumpin vierailu Britanniaan venyy ensi vuoteen, mutta tapahtuu vastustuksesta huolimatta iltasanomat 13:43 11.07

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin Britannian-vierailu venyy ensi vuoteen, kertoo lähde Britannian hallinnosta.


Trumpin vierailu Britanniaan venyy ensi vuoteen, mutta tapahtuu vastustuksesta huolimatta iltalehti 13:15 11.07

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin Britannian-vierailu venyy ensi vuoteen, kertoo lähde Britannian hallinnosta. Britannian pääministeri Theresa May esitti Trumpille vierailukutsun käydessään Valkoisessa talossa tammikuussa, mutta tarkkaa aikaa ei ole sovittu. Trumpin on arveltu lykkäävän vierailua osin sen saaman vastustuksen vuoksi. Muun muassa Britannian työväenpuolueen puheenjohtaja Jeremy Corbyn ja osa Mayn konservatiivipuolueen jäsenistä on vaatinut vierailun perumista.


Trump uskoo nopeaan kauppasopimukseen Britannian kanssa iltalehti 14:53 08.07

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump toivoo USA:n ja Britannian pääsevän nopeasti sopimukseen "erittäin vahvasta" kauppasopimuksesta. Donald Trump myös sanoi kiistanalaisen valtiovierailunsa Britanniaan toteutuvan lähiaikoina. Trump tapasi lauantaiaamupäivällä Hampurin G20-huippukokouksessa Britannian pääministerin Theresa Mayn ja kehui tapaamisen yhteydessä medialle vuolaasti maiden suhteita.


Huhujen mukaan Isisin värvääjä Sally Jones haluaa palata Britanniaan - toivoi aikaisemmin kuolevansa marttyyrinä iltalehti 20:58 04.07

Sky Newsin haastattelema nainen kertoi Jonesin haluavan palata kotiin. Jones on värvännyt useita taistelijoita Isisin riveihin. Yhdysvaltojen liittouma saartaa Isisin "pääkaupunkia" Raqqaa. Muutama vuosi sitten 49-vuotias Sally Jones Britanniasta nousi uutisotsikoihin, kun hän lähti 12-vuotiaan poikansa kanssa Syyriaan mennäkseen naimisiin Isisin taistelijan kanssa. Nyt Jonesin kerrotaan haluavan palata takaisin Britanniaan. - Hän itki ja haluaa palata takaisin Britanniaan, mutta Isis estää häntä, koska hän on nyt sotilasvaimo. Hän kertoi minulle, että hän haluaa mennä takaisin maahansa, kertoo haastattelun antanut "Aisha".


Sky News: Isisin huippuvärvääjä Sally Jonesille iski koti-ikävä romahtavassa Raqqassa: ”Hän itki ja halusi takaisin Britanniaan” iltasanomat 19:36 04.07

Britti Sally Jones haluaisi Sky Newsin haastatteleman naisen mukaan palata romahtamaisillaan olevasta Raqqasta kotimaahansa.


Britanniassa jo 60 rakennusta ei ole läpäissyt turvallisuustestejä iltalehti 05:27 26.06

Britanniassa jo 60 asuinrakennusta ei ole läpäissyt turvallisuustestejä, kertoi maan hallitus sunnuntaina. Rakennuksia on tarkastettu Lontoon tuhoisan Grenfell Tower -tornitalon palon jälkeen. Kaikkiaan jopa 600 kerrostaloa aiotaan tarkastaa ympäri Britanniaa.


FT: Brexit-äänestys ei vienyt Britanniaa lamaan, mutta maan tilanne ei silti näytä hyvältä hs 15:36 24.06


Uutiset