FT: Brexit-äänestys ei vienyt Britanniaa lamaan, mutta maan tilanne ei silti näytä hyvältä hs 15:36 24.06


May lupasi EU-kansalaisten saavan jäädä Britanniaan brexitin jälkeen – esitys EU-johtajille sisälsi myös riidan siemeniä hs 01:17 23.06


Theresa Mayn lupaus EU-johtajille: EU-kansalaiset saavat jäädä Britanniaan brexitin jälkeenkin iltalehti 00:21 23.06

Britannian pääministeri Theresa May on esitellyt ehdotuksensa EU-johtajille Brysselissä järjestettävässä huippukokouksessa. May ehdottaa ja lupaa, että Britanniassa viisi vuotta asuneet EU-kansalaiset voisivat saada pysyvästi yhdenvertaiset oikeuden Britannian kansalaisten kanssa. Alle viisi vuotta asuneet EU-kansalaiset voisivat hakea pysyvää oleskelulupaa sen jälkeen, kun vaaditun viiden vuoden jälkeen.


Testit paljastavat: Helposti syttyvää päällystettä monissa muissakin Britannian tornitaloissa iltalehti 13:00 22.06

Tornitalojen päällysteiden testaus paljastaa, että joissakin tornitalossa ympäri Britanniaa on käytetty helposti syttyviä materiaaleja. Tornitalojen päällysteiden testaus paljastaa, että joissakin tornitalossa ympäri Britanniaa on käytetty helposti syttyviä materiaaleja, kertoo Britannian pääministeri Theresa May muun muassa Sky Newsin ja BBC :n mukaan. May ei tarkentanut, montako tällaista taloa on paljastunut. May kertoi, että hallitus tekee testejä 100 tornitalossa päivittäin.


Lontoon tornitalon rakennusmateriaali saattoi olla määräysten vastainen - "Syylliset saatava vastuuseen" iltalehti 14:13 19.06

Grenfell Towerin ulkoisten päällysteiden epäillään edesauttaneen palon nopeaa leviämistä. Grenfell Towerin ulkoinen päällyste saattaa olla Britannian rakennusmääräysten vastainen, kertoo . Rakennus kunnostettiin vuosi sitten, jolloin materiaali käytettiin. Palossa oletetaan kuolleen 79 ihmistä. Britannian kauppaministeri Greg Hands sanoi sunnuntaina, että hallitus tutkii kiireellisesti noin 2500 samankaltaista tornitaloa eri puolilla Britanniaa.


Manchesterin pommimiehen veli halutaan kuulusteluihin - matkustivat yhdessä Libyaan ennen iskua iltalehti 10:12 12.06

Britannian poliisi valmistautuu kuulustelemaan Salman Abedin veljeä. Poliisin mukaan Hashem Abedi matkusti yhdessä Salman Abedin kanssa Libyaan ennen Manchesterin terrori-iskua. Salman Abedi, 22, teki itsemurhaiskun Ariana Granden konsertin päätteeksi Manchester Arenalla toukokuun 22. päivänä. 22 ihmistä kuoli ja yli sata haavoittui. Viranomaiset uskovat, että veljekset ovat saattaneet hankkia pommiin materiaalia yhdessä. Salman ja pikkuveli Hashem, 20, matkustivat Libyaan huhtikuun 15. päivänä. Manchesterissa syntynyt libyalaistaustainen Salman palasi Libyasta Britanniaan toukokuun 18. päivänä ja teki tuhoisan iskun vain neljä päivää myöhemmin.


The Guardian: Trump ei menekään Britanniaan - pelkää mielenosoituksia iltalehti 16:13 11.06

USA:n presidentti on päättänyt lykätä matkaansa Britanniaan, The Guardian kertoo. Donald Trump on puhunut Britannian pääministerin Theresa Mayn kanssa puhelimessa ja sopinut valtiovierailun lykkäämisestä. Trump ei aio tehdä matkaa ennen kuin Britannian kansa haluaa hänet sinne, . Lehden lähde on pääministerin neuvonantaja, joka oli läsnä "viime viikkoina" käydyn puhelun aikana. Trumpin mielenmuutos oli lähteen mukaan yllätys Maylle.


May: Brexit-neuvottelut alkavat kahden viikon sisällä iltalehti 01:46 11.06

Britannian pääministeri Theresa May on sanonut Saksan liittokansleri Angela Merkelille, että brexit-neuvottelut alkavat seuraavan parin viikon aikana. Britannian pääministeri Theresa May on sanonut Saksan liittokansleri Angela Merkelille, että brexit-neuvottelut alkavat seuraavan parin viikon aikana. Merkel hoputti aiemmin Britanniaa aloittamaan nopeasti brexitiä koskevat neuvottelut EU:n kanssa. Merkelin mukaan EU odotti, että Britannian parlamenttivaalit saadaan pidettyä, mutta nyt neuvottelujen on hänen mukaansa aika alkaa. Merkel sanoi Britannian parlamenttivaalien jälkeen, että neuvottelut alkavat lähipäivinä.


Merkel hoputtaa Britanniaa aloittamaan brexit-neuvottelut iltasanomat 09:45 10.06

Saksan liittokansleri Angela Merkel hoputtaa Britanniaa aloittamaan nopeasti brexitiä koskevat neuvottelut EU:n kanssa.


Poliittinen kaaos tuli takaisin brexit-Britanniaan hs 02:00 10.06


Pääministeri May muodostaa uuden hallituksen - korosti puheessaan onnistuneiden brexit-neuvottelujen tärkeyttä iltalehti 15:29 09.06

Theresa Mayn konservatiivipuolue menetti enemmistön Britannian parlamentin alahuoneessa. Pääministeri muodostaa vähemmistöhallituksen yhdessä Pohjois-Irlannin Demokraattisen unionistipuolueen kanssa. Pääministeri Theresa May kommentoi lyhyesti vaalien tulosta työhuoneensa ulkopuolella Downing Streetillä. - Olen tavannut juuri kuningattaren. Muodostan nyt hallituksen, joka voi taata vakauden ja joka vie Britanniaa eteenpäin näinä kriittisinä aikoina. Hallitus tulee johtamaan maan läpi brexit-neuvottelujen, jotka alkavat 10 päivän päästä.


Pääministeri May aikoo viedä Britannian ulos EU:sta - korosti turvallisuuden merkitystä iltalehti 15:14 09.06

Mayn konservatiivipuolue menetti enemmistön Brtiannian parlamentin alahuoneessa. May kommentoi lyhyesti vaalien tulosta työhuoneensa ulkopuolella Downing Streetillä. - Olen tavannut juuri kuningattaren. Muodostan nyt hallituksen, joka voi taata varmuutta ja joka vie Britanniaa eteenpäin. Hallitus tulee johtamaan maan läpi brexit-neuvottelujen, jotka alkavat 10 päivän päästä.


Ekonomisti: Britannian vaalitulos ei Eurooppaa hetkauta, mutta epävarmuus on myrkkyä maan taloudelle iltalehti 09:28 09.06

Britannian yllättävä vaalitulos ei juuri hetkauta Euroopan taloutta, arvioi Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju. Sen sijaan Britanniaan talouteen konservatiivien tappio ja parlamentin enemmistön menetys tuovat lisää epävarmuustekijöitä. Punnan kurssi suhteessa dollariin putosi heti ovensuukyselyiden julkistamisen jälkeen.


Italian mukaan Britanniaa oli varoitettu Lontoon iskun tekijästä viime vuonna iltasanomat 22:04 06.06

Britannian poliisi teki uuden pidätyksen lauantain terrori-iskun tutkinnassa.


Italialainen syyttäjä: Britanniaa varoitettiin Lontoon iskun tekijästä jo vuonna 2016 iltalehti 20:29 06.06

Britanniaa varoitettiin yhdestä Lontoon lauantaisen iskun tekijästä jo vuonna 2016, kertoo Italialainen syyttäjä. Syyttäjän mukaan Britannialle kerrottiin tuolloin, että Youssef Zaghba oli "mahdollinen epäilty". Syyttäjän mukaan varoitus annettiin, kun Zaghban yritys matkustaa Turkin kautta Syyriaan estettiin. Viranomaiset ottivat Zaghban kiinni Bolognan lentokentällä, kun hän oli nousemassa Turkkiin menevään lentokoneeseen.


Uutiset