May: Britannia ei häädä EU-kansalaisia maasta, kun brexit toteutuu iltasanomat 17:39 26.06

Pääministeri Theresa Mayn mukaan laillisesti maassa olevia EU-kansalaisia tullaan kohtelemaan kuin Britannian kansalaisia.


Britannian hallitusneuvottelut etenivät – DUP-puolue suostui yhteistyöhön Mayn kanssa hs 14:56 26.06


Britannian konservatiivit yhteistyöhön pohjoisirlantilaisen DUP-puolueen kanssa iltalehti 14:27 26.06

Britannian pääministerin Theresa Mayn konservatiivit ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen pohjoisirlantilaisen DUP-puolueen kanssa. ?  Sopimus on allekirjoitettu, sanoi Mayn edustaja. Mayn mukaan puolueilla on paljon yhteisiä arvoja ja sopimus on erittäin hyvä. Enemmistönsä parlamentissa menettäneet konservatiivit saavat DUP:sta tukipuolueen. DUP:n kymmenen parlamentaarikkoa tukevat konservatiiveja keskeisissä alahuoneen äänestyksissä.


Mayn konservatiivit ja pohjoisirlantilainen DUP allekirjoittivat yhteistyösopimuksen iltasanomat 13:47 26.06

Britannian pääministerin Theresa Mayn konservatiivit ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen pohjoisirlantilaisen DUP-puolueen kanssa.


Ruotsi liittyi Britannian vetämiin valmiusjoukkoihin – Suomen päätös lähipäivinä: ”Olemme tulossa perässä” iltasanomat 08:52 26.06

Ruotsin hallitus päätti torstaina, että maa liittyy Britannian johtamaan, Naton ja YK:n tukena oleviin valmiusjoukkoihin.


Lehti: Vakuutusala varoitti Lontoon Grenfell Towerin paloriskistä kuukausi ennen paloa iltalehti 05:28 26.06

Britanniassa vakuutusala oli varoittanut Britannian hallitusta Lontoon Grenfell Tower -tornitalosta kuukausi ennen paloa. Asiasta uutisoi Financial Times. Britannian vakuutusalan toimijoiden liitto varoitti hallitusta konsultaatiossaan toukokuussa muun muassa rakennuksessa käytätetyistä paloherkistä materiaaleista.


Vakuutusala varoitti Britannian hallitusta tornitalojen paloriskeistä kuukautta ennen Grenfell Towerin tragediaa iltasanomat 02:10 26.06

Vakuutusyhtiöiden keskusliitto kertoo vaatineensa paloturvallisuusmääräysten tarkastelua jo pitkään.


Auto ajoi väkijoukkoon Newcastlessa Isossa-Britanniassa iltalehti 12:58 25.06

Auto on ajanut päin ihmisiä Iso-Britannian Newcastlessa, kertovat brittimediat. Useita ihmisiä on loukkaantunut auton ajettua väkijoukkoon sunnuntaina aamulla Newcastlessa Iso-Britanniassa. Poliisi on paikalla Westgate Roadilla, jossa tilanne tapahtui. Poliisin ensitietojen mukaan vaikuttaa siltä, että kyseessä ei ole tahallinen teko.


Brittimediat: Auto ajoi väkijoukkoon Newcastlessa Iso-Britanniassa iltalehti 12:41 25.06

Auto on ajanut päin ihmisiä Iso-Britannian Newcastlessa, kertovat brittimediat. Useita ihmisiä on loukkaantunut auton ajettua väkijoukkoon sunnuntaina aamulla Newcastlessa Iso-Britanniassa. Poliisi on paikalla Westgate Roadilla, jossa tilanne tapahtui. Poliisin ensitietojen mukaan vaikuttaa siltä, että kyseessä ei ole tahallinen teko.


Brittilehti: Auto ajoi väkijoukkoon Newcastlessa Iso-Britanniassa iltalehti 12:38 25.06

Auto on ajanut päin ihmisiä Iso-Britannian Newcastlessa, kertoo Mirror-lehti. Useita ihmisiä on loukkaantunut Newcastlessa auton ajettua väkijoukkoon sunnuntaina aamulla Newcastlessa Iso-Britanniassa. Poliisi on paikalla Westgate Roadilla, jossa tilanne tapahtui. Asiasta uutisoi brittiläinen Mirror-lehti. Poliisi ei ole vielä tiedottanut, onko kyseessä onnettomuus vai onko syytä epäillä terroritekoa.


Britannian parlamenttiin tehty kyberhyökkäys iltalehti 22:02 24.06

Britanniassa parlamenttiin on tehty kyberhyökkäys, kertovat muun muassa BBC ja Telegraph -lehti. Britanniassa parlamentti on keskeyttänyt pääsyn sähköposteihin parlamenttitalon ulkopuolelta. Tähän päädyttiin parlamenttiin tehdyn kyberhyökkäyksen jälkeen. Parlamentin virkailijat ovat kuvanneet parlamentin jäsenille hyökkäyksen olevan jatkuvaa ja määrätietoista, kertoi Daily Telegraph. - Aikaisemmin tänä aamuna (lauantaina) huomasimme poikkeuksellista toimintaa sekä todisteita kyberhyökkäyksen yrityksestä tietokoneverkkoomme, virkailijoiden tiedotteessa sanottiin.


Uutiset