Mies kuoli ja nainen loukkaantui vakavasti aikuisten "seksifestivaaleilla" Britanniassa iltalehti 16:25 22.08

Kuolemantapaus on toistaiseksi viranomaisille täysi mysteeri. Britannian viranomaiset selvittävät parhaillaan aikuisten "seksifestivaaleilla" tapahtunutta kuolemantapausta ja loukkaantumista. Noin 50-vuotias mies löytyi tiistaina aamulla kuolleena Englannin Kentissä järjestetyn Flamefest-festivaalin alueelta. Miehen vierestä löytyi tajuttomana nainen, joka toimitettiin sairaalahoitoon pelastushelikopterilla.


Malala Yousafzai pääsi Oxfordin yliopistoon opiskelemaan iltalehti 14:30 17.08

Nuori Nobelin rauhanpalkinnon saaja valmistui lukiosta Britanniassa hienoin arvosanoin. Maailmankuuluisuuteen vuonna 2012 noussut pakistanilaistyttö Malala Yousafzai on saanut opiskelupaikan arvostetusta Oxfordin yliopistosta. Britanniassa abiturientit saivat ylioppilastutkintonsa arvosanat tänään ja Malalan opiskelupaikka varmistui. Malala, 20, vahvisti asian Twitterissä ja onnitteli muita ylioppilaita. Hän lähtee Oxfordiin opiskelemaan filosofiaa, politiikkaa ja taloustiedettä. Oxfordin yliopisto oli tarjonnut Malala Yousafzaille opiskelupaikkaa, mikäli tämä saisi kolme parasta A-arvosanaa ylioppilaskirjoituksissa.


Rantaan huuhtoutuneet valtavat putket ihmetyttävät Britanniassa – video osoittaa esineiden valtavat mittasuhteet iltasanomat 10:02 11.08

Puoli kilometriä pitkiä ja 2,5 metrin halkaisijaltaan olevia jättimäisiä putkia on huuhtoutunut Norfolkin rannoille.


Hollannissa kaksi pidätetty myrkkymunia koskevassa tutkinnassa iltasanomat 16:55 10.08

Britanniassa puolestaan paljastui, että maahan oli viety noin 700 000 munaa hollantilaistiloilta, joiden munien epäillään sisältäneen hyönteismyrkkyä.


Italiassa kidnapattu brittimalli kertoi kauhunhetkistään poliisille: ”Kommandopipoinen henkilö antoi minulle pistoksen” iltasanomat 20:26 06.08

Naisen sieppauksesta epäillään 30-vuotiasta puolalaissyntyistä, mutta Britanniassa asunutta miestä.


Brittijärjestö kyseenalaistaa äitiyspakkauksen turvallisuuden - 11 kohdan ohje laatikon käyttöön iltalehti 21:30 04.08

Ylen haastattelema Kelan etuuspäällikkö vakuuttaa laatikon olevan turvallinen peti lapselle, joskin sen ei ole koskaan väitetty estävän kätkytkuolemia. Englantilainen hyväntekeväisyysjärjestö Lullaby Trust kyseenalaistaa äitiyspakkausten roolin kätkytkuolemien ehkäisyssä, uutisoi . Järjestö on kieltänyt esitteensä sisällyttämisen Britanniassa jaettavaan pakkaukseen, koska se ei halua antaa mielikuvaa tuotteen tukemisesta.


Brittijärjestö skeptisenä äitiyspakkauksille: Terveyshyödyistä "ei ole näyttöä" iltalehti 15:22 03.08

Äitiyspakkausten jakaminen kaikille raskaana oleville naisille aloitetaan tässä kuussa Skotlannissa. Brittiläinen järjestö epäilee suomalaistyylisten äitiyspakkausten hyötyjä. Muun muassa BBC ja Guardian kertovat, että kätkytkuolemia vastaan taisteleva Lullaby Trust -järjestö kieltää omien esitteidensä käyttämisen Britanniassa jaettavissa äitiyspakkauksissa. Äitiyspakkausten jakaminen kaikille raskaana oleville naisille aloitetaan tässä kuussa Skotlannissa. Myös Englannissa pakkausta jaetaan joillain alueilla.


Suomalaisten rallikatsojien toiminta nousi otsikoihin Britanniassa iltasanomat 10:55 02.08

Suomalaisten rallikatsojien toiminta hämmästyttää Britanniassa.


”Lapsena silvottu nainen ei välttämättä tiedä, miltä sukuelimien tulisi näyttää” – Britanniassa silpomisesta saa kovan rangaistuksen, Suomessa ei ole edes silpomista koskevaa lakia hs 09:46 28.07


Raiskattu teinityttö pysäytti auton saadakseen apua, myös auttaja raiskasi Britanniassa iltalehti 08:32 28.07

Britannian poliisi etsii nyt kahta parikymppistä miestä. 15-vuotias koulutyttö raiskattiin Birminghamissa Wittonin juna-asemalla syrjäisessä nurkkauksessa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Raiskauksen jälkeen hätääntynyt tyttö lähti karkuun ja pysäytti auton pyytääkseen apua. Kuljettaja tarjosi kyydin. Sen sijaan, että olisi vienyt tytön turvaan, myös kuljettaja raiskasi tämän.


”Lapsena silvottu nainen ei välttämättä tiedä, miltä sukuelimien tulisi näyttää” – Britanniassa silpomisesta saa kovan rangaistuksen, Suomessa ei ole edes silpomisen kieltävää lakia hs 08:00 28.07


Poika lainasi isänsä Ferraria: poliisit takavarikoivat auton ja laittoivat varoittavat kuvat Twitteriin iltasanomat 22:29 26.07

Isän omistaman urheiluauton lainaus päättyi poliisin hinaukseen britanniassa.


17-vuotias brittityttö suunnitteli terrori-iskua - oli yhteydessä Isis-taistelijaan iltalehti 11:48 26.07

Teinityttöä syytetään nyt terrori-iskun suunnittelusta Isis-taistelijan kanssa. 17-vuotias tyttö oli Guardian-lehden mukaan pitänyt yhteyttä Syyriassa olevaan Isis-taistelijaan ja yrittänyt saada aseita tehdäkseen terrori-iskun Britanniassa. Tytön väitetään myös saaneen ohjeita miten harjoitella ja käyttää aseita ja pyytäneen apua suunnitelman toteuttamiseen.


Urheilumaailman kauhukakaran julkaisema kuva nostatti valtavan raivon: "Säälittävä pelkuri" iltalehti 14:49 24.07

Britannian jalkapallokenttien takavuosien kovanaama Vinnie Jones julkaisi Twitter-tilillään kuvan, joka herätti melkoisen someraivon. Jones, 52, otti omalla tavallaan kantaa kotimaassaan alati puitavaan kettujahtikysymykseen. "Paremman väen" menneinä vuosina suosima ajanviete on ollut Britanniassa rajussa vastatuulessa, kun kysymykset eläinten oikeuksista ovat nousseet tapetille. Kettujahti koirien kanssa on ollut laissa kiellettyä vuodesta 2004, joskin kymmenen vuotta myöhemmin kielto oli lähellä kumoutua. Jalkapallon kauhukakara otti poliittiseen kiistakapulaan kantaa melkoisen graafisesti. Hän nimittäin lisäsi eilen Twitteriin kuvan, jossa oli kymmeniä kuolleita kettuja rinta rinnan. Saatetekstissä hän viittasi metsästystapaan, jossa kettuja metsästetään kirkkaiden valojen avulla. Tapa on useissa maissa laiton, sillä pitkä altistuminen kirkkaille valoille voi vahingoittaa eläimen silmiä.


IMF nostaa euroalueen kasvuennustetta – Yhdysvalloissa ja Britanniassa kasvu hidastuu hs 07:01 24.07


5-vuotias tyttö myi kotitekoista limonadia kadulla - Lontoon poliisi rapsautti 150 punnan sakon iltalehti 11:03 23.07

Isän mukaan poliisin väliintulo sai tytön kyyneliin. Isossa-Britanniassa on tyrmistytty niin sosiaalisessa mediassa kuin Lontoon kaduillakin tapauksesta, jossa 5-vuotias tyttö sai sakot kotitekoisen limonadin myymisestä. Poliisi katsoi, että Lontoon kadulle pienen myyntipöydän pystyttänyt tyttö syyllistyi luvattomaan liiketoimintaan.


5-vuotiaan tyttö myi kotitekoista limonadia kadulla - Lontoon poliisi rapsautti 150 punnan sakon iltalehti 11:03 23.07

Isän mukaan poliisin väliintulo sai tytön kyyneliin. Isossa-Britanniassa on tyrmistytty niin sosiaalisessa mediassa kuin Lontoon kaduillakin tapauksesta, jossa 5-vuotias tyttö sai sakot kotitekoisen limonadin myymisestä. Poliisi katsoi, että Lontoon kadulle pienen myyntipöydän pystyttänyt tyttö syyllistyi luvattomaan liiketoimintaan.


EU-kansalaisten vapaa liikkuvuus Britanniassa jatkunee kaksi vuotta brexitin jälkeen iltalehti 10:06 21.07

Euroopan unionin neuvottelijat ovat olleet huolissaan kansalaisten asemasta Britanniassa brexitin jälkeen. Euroopan unionin kansalaisten vapaa liikkuvuus jatkunee ainakin kaksi vuotta brexitin jälkeen. Päätös on osa siirtymäprosessia. Ensimmäinen täysi brexit-neuvottelukierros päättyi torstaina. Neuvottelijat saivat aikaiseksi joitakin kompromisseja liittyen Britanniassa asuvien EU-kansalaisten tulevaisuuteen.


Shakespearen Rikhard III -näytelmän esittäminen kuninkaan omalla hautapaikalla raivostuttaa Britanniassa hs 14:05 20.07


Uutiset