Haulikkomies otti panttivankeja huvikeskuksessa Briteissä iltasanomat 19:40 22.10

Poliisi on ilmoittanut ”käynnissä olevasta tilanteesta” huvikeskuksessa Nuneatonissa Britanniassa. Poliisin mukaan kyse ei ole terrorismista.


Asemies ottanut panttivankeja huvikeskuksessa Briteissä iltasanomat 18:34 22.10

Poliisi on ilmoittanut ”käynnissä olevasta tilanteesta” huvikeskuksessa Nuneatonissa Britanniassa.


Toivakka lähti Lontooseen etsimään mindfulnessista keinoja parempaan päätöksentekoon – ”Iso-Britanniassa parlamentaarikot harjoittavat tätä laajemminkin” iltasanomat 22:21 18.10

”En pelkää maailmanparantajan leimaa”


MI5:n johtaja: Terroriuhka on Britanniassa ”ennennäkemättömällä tasolla” – tänä vuonna dramaattinen muutos iltasanomat 03:59 18.10

Sky Newsin mukaan tiedustelujohtaja Andrew Parker piti harvinaisen puheen Lontoossa.


Booker-palkinto George Saundersille teoksesta Lincoln in the Bardo - palkkio noin 56 000 euroa iltalehti 00:11 18.10

Tämän vuoden Man Booker Prize -kirjallisuuspalkinto myönnettiin tiistaina George Saundersille teoksesta Lincoln in the Bardo. Man Booker Prize on englanninkielisen kirjallisuuden merkittävin palkinto, joka jaetaan vuosittain Britanniassa julkaistulle romaanille. Voittaja saa 50 000 puntaa (noin 56 000 euroa). Lisäksi kaikki kuusi finaalivaiheeseen päässyttä kirjailijaa palkitaan 2 500 punnalla (noin 2800 euroa). Tänä vuonna kuuden kärkeen pääsivät voittajan lisäksi Paul Austerin 4 3 2 1, Emily Fridlundin History of Wolves, Mohsin Hamidin Exit West, Fiona Mozleyn Elmet ja Ali Smithin Autumn.


Booker-kirjallisuuspalkinto George Saundersille teoksesta Lincoln in the Bardo iltasanomat 23:56 17.10

Merkittävä kirjallisuuspalkinto jaetaan vuosittain Britanniassa.


Viharikokset hurjassa kasvussa Britanniassa - jokaisen iskun jälkeen piikki tilastossa iltalehti 14:30 17.10

Viharikoksia tehtiin Lontoon iskujen jälkeen enemmän kuin koskaan ennen. Viharikoksia tehtailtiin Englannissa ja Walesissa maaliskuun 2017 Westminsterin terrori-iskua seuranneiden neljän kuukauden aikana ennätysmäärä, selviää Britannian sisäministeriön tilastoista. Tapausten määrä nousi jopa korkeammaksi kuin edellisenä vuonna brexit-äänestyksen jälkeen. Asiasta kertoivat brittimediat kuten Guardian, BBC ja Independent.


Ilmatieteen laitos muutti analyysiaan punaisen auringon aiheuttajasta: Syynä savu ja hiekkapöly iltalehti 12:27 17.10

Ensin sääpalvelusta arvioitiin ilmiön johtuvan vain kosteudesta. Uudet satelliittikuvat muuttivat tilannetta. Punainen aurinko on hämmästyttänyt suomalaisia tiistaiaamuna. Myös Ilmatieteen laitos on saanut runsaasti yhteydenottoja ilmiöön liittyen. Myös ilmiön syyt ovat herättäneet keskustelua asiantuntijoiden keskuudessa. Aamulla Ilmatieteen laitos uskoi, että ilmiö johtuisi ilmakehässä olevasta kosteudesta eikä hiekkapölystä, kuten Isossa-Britanniassa.


Ilmatieteen laitos: punainen Aurinko ei johdu hiekkapölystä iltalehti 11:02 17.10

Ilmatieteen laitoksen sääpalvelusta arvioidaan, että ilmiö syntyy ilmakehässä. Punainen Aurinko on hämmästyttänyt suomalaisia tiistaiaamuna. Myös Ilmatieteen laitos on saanut runsaasti yhteydenottoja ilmiöön liittyen. Laitoksen sääpalvelun työntekijät ovat yhdessä tulleet johtopäätökseen, ettei Suomen taivaalla näkyvässä ilmiössä olisi kyse samasta hiekkapölystä kuin Isossa-Britanniassa. Esimerkiksi Lontoossa taivas on punertanut kuin tulipalossa.


Kuvauskopteri osui matkustajakoneeseen Kanadassa – vastaava törmäys oli lähellä myös Britanniassa iltasanomat 01:17 16.10

Sekä Kanadan että Britannian viranomaiset kertoivat sunnuntaina dronejen matkustajakoneille aiheuttamista vaaratilanteista. Kummassakin tapauksessa vältyttiin pahimmalta.


Britannia laittaa liikennetörttöilijät koville: puhelinta näprääville kuolonkolarikuskeille ehdotetaan elinkautista iltalehti 21:31 15.10

Britanniassa lainsäätäjät ovat päättäneet tiukentaa autoilua koskevia lakeja ja korottaa kuolemaan johtavien onnettomuuksien maksimirangaistuksia. Britannian parlamentin ministerit ovat vahvistaneet vievänsä eteenpäin lakialoitteen, joka korottaisi autoilijoiden rangaistuksia kuolemaan johtavissa onnettomuustilanteissa. Jos autoilija ajaa ylinopeutta tai käyttää ajaessaan puhelintaan ja aiheuttaa kuoleman, hän voi saada jopa elinkautisen tuomion.


Uutiset