Lusikka alushousuissa ei Finavian turvatarkastuksessa hetkauta: ”Ei ole kiellettyjen tavaroiden listalla” - hiljaisen hätähuudon ymmärtäminen vaatisi ohjeistuksen, mutta onko sellaista tulossa? iltalehti 18:30 22.05

Isossa-Britanniassa, Tanskassa ja Göteborgissa pakkoavioliittoon tai ympärileikattavaksi vietävät tytöt on ohjeistettu herättämään viranomaisten huomio lentokentällä piilotetulla metalliesineellä, kuten lusikalla. Noissa maissa myös viranomaiset tuntevat taktiikan. Suomessa ohjeistusta ei ole, eikä lusikoihin reagoida. Suomessa ilmenee vuosittain kymmeniä pakkoavioliittoja, ja määrä on Monika-Naiset liiton mukaan kasvanut. Tyttöjä viedään myös ympärileikattavaksi ulkomaille. Kesäloman kynnyksellä aika matkalle on otollinen, kun tytöillä on koulusta pidempi loma. Isossa-Britanniassa ja Tanskassa on Ihmisoikeusliiton ja Monika-Naisten mukaan jo vuosia ohjeistettu ulkomaille pakkoavioliittoon tai ympärileikattavaksi vietäviä tyttöjä herättämään lentokentän työntekijöiden huomio lusikalla tai metalliesineellä. Iltalehti , että nyt myös Ruotsissa Göteborgin kaupunki on antanut oman ohjeistuksensa, miten tytöt voivat herättää huomion lentokentällä.


Kuninkaallisten häiden kiitoslahjapussit eBayssa myynnissä – hinta lähes 15 000 euroa stara 17:40 22.05

Britanniassa järjestettiin lauantaina vuoden odotetuin ja suurin hääjuhla, jossa Prinssi


Viihdelehti Stara.fi stara 17:40 22.05

Britanniassa järjestettiin lauantaina vuoden odotetuin ja suurin hääjuhla, jossa Prinssi


Britannia muistaa Manchesterin pommi-iskun uhreja iltasanomat 11:56 22.05

Britanniassa pääministeri Theresa May ja prinssi William osallistuvat tänään Manchesterin pommi-iskun uhrien muistotilaisuuteen.


280 000 euron kolari: Porsche ja Ferrari törmäsivät kierto­liittymässä Britanniassa – kuskit liukenivat paikalta iltasanomat 20:28 21.05

Poliisin mukaan onnettomuudessa toisena osapuolena olleen Porschen kuljettaja palasi myöhemmin selvittämään asiaa. Ferrarin kuljettajaa etsitään yhä.


Prinssi Georgen hammashymy hurmaa somessa - ”Varastaa kaikkien sydämet” iltalehti 18:40 21.05

Herttuaparin virallisissa hääpotreteissa poseerasi virnistelevä nelivuotias, joka hurmasi kuninkaallisfanit oitis. Häähumu Britanniassa ei ole hälvenemässä vielä, sillä tänään maanantaina brittihovi julkaisi prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin viralliset hääkuvat. Potreteissa poseeraa vihkiparin lisäksi myös heidän sukulaisiaan. Meghanin puolelta kuvista löytyy tosin vain hänen äitinsä Doria Ragland.


Viisivuotias luuli pääsevänsä kuninkaallisiin häihin – totuus särki pikkuisen sydämen stara 17:30 21.05

Britanniassa järjestettiin lauantaina vuoden odotetuin ja suurin hääjuhla, jossa Prinssi


Brittiläisten 8-vuotiaiden majakkapulmaan ei osaa vastata puolet aikuisistakaan – kokeile itse! iltasanomat 12:12 21.05

Reilu viikko sitten Britanniassa alkoi levitä lasten matematiikkapulma, jota lasten vanhemmatkaan eivät osanneet ratkaista.


Brittiläisten 8-vuotiaiden majakkapulmaan ei osaa vastata moni aikuinenkaan – kokeile itse! iltasanomat 12:12 21.05

Reilu viikko sitten Britanniassa alkoi levitä lasten matematiikkapulma, jota lasten vanhemmatkaan eivät osanneet ratkaista.


Onnellinen aviopari Harry ja Meghan tervehti kansalaisia hevosvaunuajelulla iltalehti 16:08 19.05

Juuri avioitunut herttuapari kulki häävaunuillaan läpi kaupungin tervehtimässä brittejä. Britanniassa juhlitaan tänään suurta päivää, kun prinssi Harry ja herttuatar Meghan avioituvat. Hääpari esiintyi vihkitilaisuudessaan kirkossa varsin rakastuneen oloisesti. Kirkosta poistuessaan herttuapari pysähtyi yleisön eteen ja suuteli ensimmäistä kertaa avioparina.


Prinssi Harry ja Meghan Markle naimisiin – kuvat unelmahäistä! stara 14:45 19.05

Britanniassa on parhaillaan käynnissä vuoden ylivoimaisesti odotetuin ja suurin hääjuhla,


Näkökulma: Monarkia elää ja voi hyvin - vaikeudet häiden alla vain vahvistavat iltalehti 11:47 19.05

Meghanin perheen aiheuttamat kohut kääntynevät lopulta hääparin eduksi, kirjoittaa toimittaja Elina Kirssi. Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häät ovat Isossa-Britanniassa olleet koko kevään yksi odotetuimmista tapahtumista. Morsiamen isän viime päivien skandaaliotsikot tuskin ainakaan vähensivät kiinnostusta häitä kohtaan, onhan sulhanen itsekin tunnettu kolttosistaan. Pari vihitään tänään lauantaina Windsorin linnassa Pyhän Yrjön kappelissa. Kun hääpäivä julkistettiin viime vuoden lopulla, suurin osa majoituksista varattiin loppuun saman tien. Nyt 30 000 asukkaan pikkukaupungissa odotetaan tallustelevan yli 100 000 ihmistä.


Viisi satumaista tarinaa: näin taviksista tuli kuninkaallisia – Meghan Markle seuraa Grace Kellyn jalanjäljissä iltasanomat 11:20 19.05

Britanniassa eletään lauantaina historiallisia hetkiä, kun keskiluokkainen näyttelijätähti Meghan Markle avioituu prinssi Harryn kanssa ja liittyy siniveristen joukkoon. Hän ei kuitenkaan ole ainoa, joka on ponnistanut taviksesta kuninkaalliseksi.


Uusi rikossarja alkaa tänään - kielinä kymri ja englanti iltalehti 07:00 19.05

Savuava ase nähtiin Isossa-Britanniassa viime syksynä. Kymriä on kuultu televisiossa aiemminkin, muttei millään muotoa paljon. Syrjäisestä maastakin nähtiin meillä englanniksi kuvattu versio. Nyt kelttiläistä walesin kieltä on luvassa enemmän, kun uusi brittisarja Savuava ase alkaa. Englantiakin toki kuullaan, mutta pääasiassa Jenkinsin sisarukset - syrjäytynyt Sam ja hänen poliisisiskonsa Gina - puhuvat nimenomaan kymriä. Kaikki alkaa taantumana vuodesta 1995, kun Sam ja Gina olivat vielä pieniä lapsia. Mukava rantapäivä perheen kesken Port Talbotissa sai verisen lopun, kun isä kuoli väkivaltaisesti poikansa silmien edessä.


Prinssi Philip, 96, osallistuu pojanpoikansa häihin - leikattu lonkka paranemaan päin iltalehti 16:16 18.05

Prinssi Harry on jännittänyt tähän päivään asti, pääseekö rakas isoisä häihin. Tältä näytti prinssi Harryn ja Meghan Marklen häiden kenraaliharjoituksissa. Britanniassa on jännitetty, jaksaako prinssi Philip, 96, osallistua huomisiin prinssi Harryn ja näyttelijä Meghan Marklen häihin. Philip on nimittäin toipumassa lonkkaleikkauksesta, joka hänelle tehtiin viime kuussa.


Myrkytetty ex-agentti Sergei Skripal pääsi sairaalasta - olinpaikkaa ei paljasteta iltalehti 16:03 18.05

Tytär pääsi sairaalasta jo reilu kuukausi sitten. 66-vuotias entinen kaksoisagentti Sergei Skripal on päässyt pois sairaalasta. Skripal ja hänen tyttärensä Julia joutuivat hermomyrkkyiskun kohteiksi Salisburyssä Britanniassa 4. maaliskuuta. Julia Skripal pääsi pois sairaalasta jo reilu kuukausi sitten. Hänet siirrettiin salaiseen paikkaan. Tiedossa ei ole onko isä jatkamassa toipumistaan samassa paikassa tyttärensä kanssa.


Deodoranttihaaste villitsee nuoria jälleen Britanniassa - vihainen äiti julkaisi Facebookissa kuvia tyttärensä palohaavoista iltalehti 19:46 16.05

Haaste innostaa nuoria tasaisin väliajoin. Deodoranttihaasteessa iholle suihkutetaan aerosoliipullosta ainetta iholle mahdollisimman pitkään. Sitten suihkuttamisesta julkaistaan kuvia sosiaalisessa mediassa. Haaste on viime vuosina villinnyt erityisesti brittiläisiä nuoria. Eräs brittiäiti julkaisi hiljattain Facebookissa kirjoituksen, jossa kertoo olevansa raivoissaan haasteesta. Hänen 10-vuotias tyttärensä nimittäin sai haasteen takia toisen asteen palovammoja. Kuvat on otettu kolmen viikon päästä haasteesta.


MM-finaalin sankariksi! on taantunut on voimaa” pääroolissa – sivuosaa perhevapaauudistus ja sivuosaa näyttelee Superpesiksen syyllinen lasten seksuaalisen Tappohelle koitunut vei pokaalin yksi kohtalokas

Uutiset