Kysely: Golf on tylsin urheilulaji iltalehti 07:14 15.01

Jopa 70 prosenttia golfia katsoneista briteistä piti lajia todella tai melko tylsänä urheilulajina. Tutkimusyritys brittiläisillä teettämän kyselyn tulokset eivät ole järin mairitteleviä golfin kannalta. YouGov kysyi brittien mielipidettä 17 eri urheilulajista, ja ylivoimaisesti tylsimmäksi urheilulajiksi brittiläiset arvioivat kolopallon.


Suomalainen yritys teki tänään historiaa - laukaisi maailman ensimmäisen alle 100 kilon SAR-satelliitin kiertoradalle iltalehti 22:04 12.01

Uutissivusto BBC:n mukaan kukaan ei ole uskaltanut yrittänyt samaa aiemmin. Suomalainen start-up-yritys ICEYE on tehnyt tänään historiaa. Yritys laukaisi perjantaina maailman ensimmäinen alle 100 kilon SAR-satelliitin kiertoradalle. Samalla se on myös Suomen ensimmäinen kaupallinen satelliitti, yritys kertoo lehdistötiedotteessaan. Historiallisen suomalaisten kehittämästä satelliitista tekee juuri sen pieni koko. Brittien yleisradioyhtiö ylistää yrityksen saavutusta.


Brittien BB-tähti julkaisi karuja kuvia pahoinpitelystään – "Minulla on niin paha olo" mtv 18:05 06.01

Josie Gibson joutui humalaisen miehen hyökkäyksen kohteeksi taksimatkallaan. 


Pikajuoksun Euroopan mestari kärysi dopingista iltalehti 18:43 23.12

Kahmalokaupalla pikajuoksun arvokisamitaleja napsinut brittijuoksija Nigel Levine on antanut positiivisen dopingnäytteen, kertoo muun muassa The Guardian. Guardianin mukaan Levinen näytteestä löytyi klenbuterolia. Ainetta on alkujaan käytetty astmalääkkeenä. Nykyisin klenbuterolia käytetään lähinnä laittomaan pihvikarjan kasvatukseen ja suorituskyvyn parantamiseen. Levine, 28, oli osa brittien 4 x 400 metrin viestin EM-kultajoukkuetta Zürichissä 2014. Levinen oli mukana myös samaisen viestin hopeajoukkueessa Helsingissä 2012. Sisäradoilta plakkarissa on kaksi MM-hopeaa ja yksi pronssi sekä EM-tasolta kulta ja kolme hopeaa. Yhtä sisäratojen 400 metrin EM-hopeaa lukuun ottamatta kaikki mitalit ovat pitkästä viestistä.


Ex-puolustusministeri tyrmää kansanäänestyksen HS:ssa: ”Poliitikot välttelevät vastuuta - Brexit oli parodiaa” iltalehti 13:06 23.12

Entinen puolustusministeri Ole Norrback (r) ei kannata jäsenäänestystä Natosta. Hän ilmoitti kannastaan mielipidekirjoituksessa Helsingin Sanomissa. - Kansanäänestys on tärkeä demokratian väline, mutta poliitikot ehdottavat sitä joskus välttääkseen vastuuta vaikeissa kysymyksissä, Norrback kirjoittaa . Norrback vertaa mahdollista Nato-kansanäänestystä brittien Brexit-kansanäänestykseen, jota hän pitää parodiana.


Brittinäyttelijä Keith Chegwin, 60, kuoli keuhkosairauteen - dramaattinen viimeinen tviitti täynnä uskoa iltalehti 09:23 12.12

Brittien rakastama näyttelijä Keith Chegwin oli sairastanut jo pitkään, mutta viime kuukausina hänen kuntonsa romahti. Näyttelijä Keith Chegwin sairasti pitkään diopaattista keuhkofibroosia. Hän oli ahkera tviittaaja, ja hänellä oli 173 000 seuraajaa.


Brexit-neuvottelujen ykköskierroksen tulos Suomen kannalta hyvä - emme joudu maksumiehiksi iltalehti 13:58 09.12

Perjantaina päättynyttä Britannian EU-eroneuvottelujen ensimmäistä kierrosta pidetään Suomen kannalta hyvänä, koska Suomi ei muun muassa joudu brittien EU-eron maksumieheksi. Brexitin ykkösvaiheen neuvottelut saatiin perjantaina päätökseen. Eroneuvotteluissa varsinkin alkuvaiheessa uhmakkaana esiintynyt Britannia joutui sopimuksen myötä taipumaan useisiin EU:n ehdotuksiin. Neuvotteluja eniten hiertänyt Irlannin-kysymys saatiin lopulta ratkaistua antamalla Irlannille takuut, että rajatarkastuksia pohjoisen ja etelän väliselle rajalle ei tule, sekä lykkäämällä muita asioita jatkoneuvotteluihin.


Sipilä: Britannian suomalaisten ja Suomessa asuvien brittien ei tarvitse olla huolissaan tulevaisuudestaan iltasanomat 12:46 08.12

Ihmisten oikeuksien luvattiin pysyvän ennallaan sen jälkeen kun Britannia on jättänyt EU:n.


Vuoden urheilija -gaala ei kiinnosta Lewis Hamiltonia - muitakin brittitähtiä jäämässä pois iltalehti 10:17 08.12

BBC:n järjestämä brittien Vuoden urheilja -gaala on jäämässä tyngäksi tähtiloiston osalta. Palkinto 17. joulukuuta Liverpoolissa järjestättävässä illassa on luvassa nyrkkeilyn raskaan sarjan mestarille Anthony Joshualle, joka löi Vladimir Klitshkon Wembley huhtikuussa. Ehkäpä siitä syystä muita suosikkeja on ollut vaikea houkutella paikalle. Guardian-lehden mukaan Joshua on luvannut tulla pokkaamaan kunnianosoituksensa, mutta F1-sarjan maailmanmestari Lewis Hamilton, Ranskan ympäriajon voittaja Chris Froome ja Lontoon MM-kilpailuissa 5000 metrin hopealle juossut Mo Farah ovat jäämässä pois.


Britannian suurimman seksiskandaalin keskiössä ollut mallikaunotar on kuollut – ”Hän ansaitsi paikkansa historiassa, mutta maksoi siitä valtavan hinnan” iltasanomat 15:48 06.12

”Profumo-skandaali” ravisutti konservatiivista Britanniaa 1960-luvulla. Sitä pidetään edelleen vedenjakajana, joka muutti brittien suhtautumista seksiin ja luokkajakoon.


Pääkirjoitus: Brittien brexit-sekoilu paljasti kansanäänestyksen ongelmat iltasanomat 05:00 13.11

Britannian EU-eron sinetöineestä kansanäänestyksestä on puolitoista vuotta.


Vakio 1: Brittien aladivareissa kovia ohituksia iltasanomat 14:37 09.11

Varmavalintojen suhteen kuponki on tällä kertaa haastava.


Uutiset