Brexit-neuvottelut vakavoituvat - erosta neuvotellaan tällä viikolla Brysselissä iltalehti 11:57 17.07

Neuvotteluiden on määrä päättyä jo torstaina. Brexit-neuvotteluiden odotetaan vakavoituvan tällä viikolla, kun Britannia ja EU käyvät Brysselissä ensimmäisen täyden neuvotteluviikon. Molempien puolten pääneuvottelijat Britannian David Davis ja EU:n Michel Barnier aloittivat aamulla neuvottelut EU-korttelissa.


EU:n ja Japanin vapaakauppasopimuksesta sopu iltalehti 14:33 06.07

Japani ja EU ovat sopineet vapaakauppasopimuksen periaatteista. Japanin pääministeri Shinzo Abe ja EU:n johto kertoivat sovusta huippukokouksessa Brysselissä. Jefta-sopimuksella lähes kaikki tullimaksut EU:n ja Japanin väliltä poistuvat, mikä tarkoittaa eurooppalaisille yrityksille noin miljardin euron säästöä vuosittain. EU ja Japani välittävät samalla viestin huomenna kokoontuvalle G20-kokoukselle siitä, että vapaakauppa on niiden vastaus globalisaatioon, ei oman talouden suojeleminen.


Kaksi syytteeseen epäiltyinä terrori-iskun suunnittelusta Belgiaan iltalehti 01:39 06.07

Syytetyt oli otettu kiinni edellisenä yönä Brysselissä terroristiratsiassa yhdessä kahden muun ihmisen kanssa. Brysselissä kaksi miestä sai keskiviikkona syytteen terroristiryhmään kuulumisesta. Heidän epäillään suunnitelleen terrori-iskua Belgiaan. Syytetyt ovat veljeksiä. Heidän veljensä on ilmeisesti tuomittu viime vuonna uusien jäsenten rekrytoimisesta jihadistiryhmiin ja äärijärjestö Isisin tukemisesta sosiaalisessa mediassa.


Sheikin leskiprinsessa ja 7 tytärtä saivat vankeustuomion Belgiassa - pitivät 20 palvelijaa luksushotellissa lähes orjatyössä iltalehti 13:58 24.06

Kahdeksan Abu Dhabin kuninkaallista sai 15 kuukautta vankeutta ja maksettavaksi suuret vahingonkorvaukset. Brysselin tuomioistuin on perjantaina tuominnut kahdeksan Abu Dhabin kuningashuoneen jäsentä palvelijoidensa huonosta kohtelusta. Jokainen syytetty sai 15 kuukautta ehdollista vankeutta ja maksettavaksi korvauksia 165 000 euroa. Tuiomion mukaan kuningashuoneen jäsenet pitivät 20 ihmistä lähes orjuudessa vierailullaan Belgiassa vuonna 2008. Kuninkaalliset olivat vuokranneet Brysselissä luksushotellin kerroksen moneksi kuukaudeksi.


Tusk: Britannian ehdotus EU-kansalaisten oikeuksista alittaa odotukset iltalehti 17:25 23.06

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk pitää selvänä, että Britannian pääministerin Theresa Mayn esittelemä brexit-ehdotus heikentää kansalaisten oikeuksia. - Ensivaikutelmani on, että Britannian ehdotus jää alle odotusten, Tusk sanoi Brysselissä huippukokouksen päätteeksi. Tuskin mukaan EU pyrkii siihen, että Britanniassa asuvien kansalaisten oikeudet eivät heikkenisi. Hänen mielestään on kuitenkin selvää, että brexit vaikuttaa ihmisiin kielteisesti.


Theresa Mayn lupaus EU-johtajille: EU-kansalaiset saavat jäädä Britanniaan brexitin jälkeenkin iltalehti 00:21 23.06

Britannian pääministeri Theresa May on esitellyt ehdotuksensa EU-johtajille Brysselissä järjestettävässä huippukokouksessa. May ehdottaa ja lupaa, että Britanniassa viisi vuotta asuneet EU-kansalaiset voisivat saada pysyvästi yhdenvertaiset oikeuden Britannian kansalaisten kanssa. Alle viisi vuotta asuneet EU-kansalaiset voisivat hakea pysyvää oleskelulupaa sen jälkeen, kun vaaditun viiden vuoden jälkeen.


Sipilä: Hallitusryhmien pidettävä poissaolot hallinnassa iltalehti 19:53 22.06

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) pitää ymmärrettävänä, että Uusi vaihtoehto -ryhmän ja perussuomalaisten välillä tapahtuu siirtymisiä. Irtautuneet perussuomalaiset tekivät päätökset uudesta ryhmästä niin nopeasti, että pohdintaa voi vielä olla puolin ja toisin. Sipilä sanoi EU-huippukokouksessa Brysselissä, ettei hänellä ole tiedossaan Ritva "Kike" Elomaan ohella muita kansanedustajia, jotka olisivat siirtymässä takaisin perussuomalaisiin.


Sipilä hallituksen enemmistön murenemisesta: Perussuomalaiset tekivät päätöksensä uudesta ryhmästään nopeasti - liikehdintää on iltalehti 17:07 22.06

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoo, että hänen tiedossaan ei ole Ritva "Kike" Elomaan ohella muita kansanedustajia, jotka olisivat siirtymässä Uusi vaihtoehto -ryhmästä takaisin perussuomalaisiin. Brysselissä EU-huippukokoukseen osallistunut Sipilä kertoi viestitelleensä Suomeen ryhmässä tapahtuneesta muutoksesta. - Minun tiedossani ei ole muita. Jonkun viestin tästä vaihdoinkin päivällä ja käsittääkseni ryhmäkokouksia on tänään pidetty. Rauhallista kuulemma siellä on ollut, Sipilä sanoo.


Ranskan presidentti Emmanuel Macron pääsee valloittamaan EU-kollegansa iltalehti 01:40 22.06

Ranskan presidentti Emmanuel Macron vie näillä näkymin isoimman huomion, kun EU-päämiehet kokoontuvat tänään ja huomenna Brysselissä. Toukokuussa presidentiksi valittu Macron osallistuu tänään huippukokoukseen ensimmäistä kertaa. Ranskalaispresidentin esittelemät kunnianhimoiset suunnitelmat EU:n kehittämisestä, esimerkiksi talous- ja rahaliiton vahvistamisesta, eivät ole virallisesti asialistalla.


Terrorihyökkäys epäonnistui tiistaina Brysselissä - pommi räjähti rautatieasemalla vain osittain iltalehti 18:45 21.06

Brysselin rautatieaseman räjähdyksestä epäilty on 36-vuotias Marokon kansalainen, kertoivat viranomaiset keskiviikkona. Mies yritti räjäyttää naulapommin keskellä ihmisjoukkoa. Brysselin vilkas päärautatieasema evakuoitiin tiistai-iltana pienen räjähdyksen jälkeen. Sotilas ampui räjähdyksestä epäillyn miehen kuoliaaksi.


Sipilä tapaa tänään Merkelin Berliinissä – keskustelujen pääaiheena EU:n puolustusyhteistyön syventäminen iltasanomat 08:42 21.06

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja Saksan liitokansleri Angela Merkel pohjustavat huomenna torstaina Brysselissä alkavaa EU-huippukokousta.


Sotilaat ampuivat pommimiehen Brysselin rautatieasemalla – syyttäjä: ”Me pidämme tätä terrori-iskuna” iltasanomat 04:32 21.06

Asiantuntijan mukaan vastaavat yksittäiset teot jatkuvat Brysselissä, Pariisissa ja muualla. – Se on väistämätöntä, hän sanoo.


Brysselin päärautatieasemalla räjähti - terroristiepäilty ammuttu iltalehti 01:22 21.06

Belgian junaliikenne on keskeytetty Brysselin päärautatieasemalla tapahtuneen terrorihyökkäyksen takia. Räjähdys tapahtui noin iltakymmeneltä Suomen aikaa. Belgian syyttäjänviraston tiedottajan mukaan Brysselin päärautatieaseman räjähdystä pidetään terroritekona. Tiedottaja kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa Brysselissä.


Belgian poliisi: Pommimies ”neutralisoitu” Brysselin pääasemalla iltasanomat 22:41 20.06

Brysselissä on kuultu kaksi räjähdystä ja mahdollisesti ammuskelua päärautatieasemalla.


Belgian media: Pommimies ”neutralisoitu” Brysselin pääasemalla iltasanomat 22:29 20.06

Brysselissä on kuultu kaksi räjähdystä ja mahdollisesti ammuskelua päärautatieasemalla.


Uutiset