Saksan uusi sisäministeri haastoi heti Merkelin: ”Islam ei kuulu Saksaan” uusisuomi 19:36 16.03

Saksan pitkään rakennetun uuden hallituksen yhteistyö alkaa kivikkoisesti, raportoi Deutsche Welle. Uusi sisäministeri Horst Seehofer haastoi ensitöikseen liittokansleri Angela Merkelin näkemykset islaminuskon ja Saksan suhteesta.


Itävallan hiihto luisui ahdisteluskandaaliin - lehtiväite: jopa alaikäisen raiskauksesta syytelty ex-valmentaja kokee olevansa itse uhri iltalehti 17:58 09.02

Saksalaislehti Süddeutsche Zeitung kertoo, että iäkkään valmentajan väitetään syyllistyneen seksuaaliseen ahdisteluun. Lehden mukaan hiihtomaajoukkueen entinen valmentaja on syyllistynyt seksuaaliseen ahdisteluun urheilu-uransa aikana. Lehti vetoaa nimettömiin lähteisiinsä ja kertoo, että kyseessä ovat naisurheilijat. Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä STT.


Süddeutsche Zeitung: Itävallan hiihtoliitossa laaja ahdisteluskandaali iltasanomat 17:22 09.02

Alppimaajoukkueen entistä valmentajaa syytetään ahdistelusta.


Saksan poliisiliitto vaatii marihuanan täydellistä dekriminalisointia iltalehti 18:06 05.02

Poliisin mukaan nykylaki ei ole viisas eikä kannattava. Saksassa rikospoliisien liitto BDK (Bund Deutscher Kriminalbeamter) vaatii "kannabistuotteiden täydellistä dekriminalisointia". Poliisiliiton mukaan nykylaki ei ole "viisas eikä kannattava" yhteiskunnalle. - Kannabiksen kieltäminen on historiallisesti tarkasteltuna tapahtunut mielivaltaisesti eikä ole tähän päivään mennessä osoittautunut älykkääksi tai kannattavaksi. Ihmiskunnan historiassa ei ole ollut yhteiskuntaa ilman huumeidenkäyttöä, ja se tulee yksinkertaisesti hyväksyä, BDK:n johtaja André Schulz sanoi Bild-lehdelle.


Saksalaismiehelle 37 500 euron kipurahat - kukko kävi kimppuun kesken työpäivän iltalehti 12:06 01.02

Kukko oli jatkanut hyökkäystään, vaikka uhri makasi jo maassa. Kiukkuisen kukon hyökkäys työmaavalvojan kimppuun tuli kalliiksi Egmatingistä kotoisin olevalla saksalaisparille. Pariskunta joutuu maksamaan oikeuden päätöksen mukaan 53-vuotiaalle uhrille 10 000 euron kipurahat ja 27 500 euroa vahingonkorvauksena Süddeutsche Zeitungin mukaan. Lähellä tietyömaata vapaana käyskennellyt kukko hyökkäsi työmaata valvoneen Albrecht R:n kimppuun kesällä 2013. Mies kaatui selälleen suoraan kadunreunaan ja mursi selkänikamansa. Hän raahautui tuskissaan lähitaloon samaan aikaan kun kukko jatkoi hyökkäystään.


Myrsky katkaisi junaliikenteen ja sähköjä Saksassa - Euroopassa ainakin kuusi kuollutta MTV 18:53 18.01

Saksassa valtakunnallinen rautatieyhtiö Deutsche Bahn on perunut kaikki kaukoliikenteen junavuoronsa torstailta myrskytuulten takia.


Myrsky katkaisi junaliikenteen ja sähköjä Saksassa - Euroopassa ainakin viisi kuollutta MTV 18:53 18.01

Saksassa valtakunnallinen rautatieyhtiö Deutsche Bahn on perunut kaikki kaukoliikenteen junavuoronsa torstailta myrskytuulten takia.


Saksassa peruttiin kaikki pikajunat kovan tuulen vuoksi – osassa maata hirmumyrskylukemia iltasanomat 18:00 18.01

Saksan rautatieyhtiö Deutsche Bahn on perunut kaikki loput kaukojunansa tänään kovan tuulen vuoksi.


Uutiset