Stalinin vainojen tutkija syytteessä hyväksikäytöstä Venäjällä iltasanomat 15:14 03.07

Stalinin vainojen tutkimisesta tunnettua historioitsija Juri Dmitrijeviä syytetään adoptiotyttärensä hyväksikäytöstä.


Stalinin vainojen tutkija Dmitrijev pidätettiin Karjalassa – väitetään yrittäneen paeta Puolaan iltasanomat 09:21 28.06

Venäjän median mukaan Stalinin vainojen tutkija Juri Dmitrijev saatetaan vangita tänään epäiltynä matkustuskieltonsa rikkomisesta.


Stalinin vainojen tutkija joutuu taas oikeuteen – korkein oikeus kumosi Juri Dmitrijevin vapauttavan tuomion iltasanomat 07:14 15.06

Venäläishistorioitsijan asianajajan mukaan Karjalan tasavallan korkeimman oikeuden päätös on laiton.


Kremlin tiedottaja kertoo näkevänsä painajaisia Putinista: ”Sitten herään hiestä märkänä” iltalehti 19:09 27.05

Yllättävän avoimena esiintynyt Dmitri Peskov vastasi toimittajan esittämiin kysymyksiin NTV-televisiokanavan haastattelussa. Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov myönsi venäläisen NTV-televisiokanavan lähetyksessä näkevänsä painajaisia esimiehestään, Venäjän presidentistä Vladimir Putinista. NTV:n toimittaja kysyi Peskovilta, näkeekö Peskov koskaan unia Putinista.


Röyhkeä venäläisheittäjä vei verryttelyssä Tero Pitkämäen keihäät: ”Kilpailutilanne teki siitä aggressiivisen töykeän” iltalehti 22:52 25.05

Dmitri Tarabin on ollut suomalaismestarin uran epämiellyttävin kilpakumppani. Tero Pitkämäki on upean uransa aikana kilpaillut satojen vastustajien kanssa, joista parhaiksi ulkomaalaiskavereiksi hän nimeää Norjan Andreas Thorkildsenin ja Tshekin Vítezslav Veselyn. - Vesely tuli keväällä Teneriffalle leireilemään meidän kanssa, Pitkämäki kertoo.


Venäjältä täystyrmäys syytöksille MH17:n alas ampumisesta - puolustusministeriö syyttää Ukrainaa iltalehti 18:58 25.05

Venäjän ulkopoliittinen ja sotilaallinen johto on ponnekkaasti kiistänyt Alankomaiden ja Australian syytökset, joiden mukaan Ukrainassa alas ammuttu lento MH17 olisi Venäjän tekosia. Ukrainassa alas ammutun matkustajakoneen aiheuttama skandaali on edennyt siihen pisteeseen, että Hollanti ja Australia syyttävät avoimesti Venäjää. Maat vaativat Venäjää tilille siitä, että lento MH17 ammuttiin Venäjältä tuodulla Buk-ohjusjärjestelmällä heinäkuussa 2014. Kaikki Malaysia Airlinesin lennolla olleet 298 ihmistä kuoli. Suurin osa heistä oli hollantilaisia, mutta koneessa oli myös 28 australialaista. Tutkimustulosten mukaan ohjusjärjestelmä kuuluu Venäjän 53. prikaatiin ja se tuotiin Kurskista Itä-Ukrainaan. Venäjän johto kiistää jyrkästi kaikki syytökset. Presidentti Vladimir Putinin luottomies ja Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov ilmoitti perjantaina, ettei Moskova luota kansainvälisen tutkimuksen tuloksiin.


Tämä sattuu! Naama verille – tshekkitähti koki kovia huippuottelussa MTV 18:06 17.05

Tshekin NHL-hyökkääjä Dmitrij Jaskinin silmäkulma meni ikävästi verille jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelussa Yhdysvaltoja vastaan. 


Moskovan Dynamo riehuu KHL:n siirtomarkkinoilla - vei supertähden jopa Pietarin SKA:sta iltalehti 18:00 17.05

Vadim Shipatshov loikkaa ensi kaudeksi Moskovan Dynamoon. Venäjän jääkiekon perinneseura Dynamo julkisti Shipatshovin kaksivuotisen sopimuksen torstaina. Dynamo tiputteli uusia hankintojaan pitkin päivää, kuten Maksim Afinogenovin (Vitjaz), Dmitri Kagarlitskin (Severstal) ja Andrei Mironovin (Colorado Avalanche).


Kaamea pommi! 108-kiloisen tankkerin taklaus tärähtää suoraan sopimuksetonta NHL-pelaajaa päähän MTV 18:15 15.05

Slovakialainen Tomas Jurco sai suoraan päähänsä Valko-Venäjän Dmitri Korobovin kovan taklauksen jääkiekon MM-kisojen alkulohkon päätöspelissä.


”Kauhujen hammaslääkäriä” ei saada kuriin: Hoitaa suomalaispotilaita nyt Virossa - Puhelu toimittajan kanssa sai erikoisen käänteen iltalehti 06:25 14.05

Valviran selvityksen mukaan hammaslääkäri oli muun muassa poistanut terveitä hampaita asentaakseen turhia implantteja niiden tilalle. Suomessa toimenpidekiellon saanut lääkäri hoitaa suomalaisia nyt Virossa. Myös Viron viranomaiset ovat käynnistäneet tutkinnan Suomessa Valviran toimenpidekiellon saaneesta virolaisesta hammaslääkäristä. Lääkärillä on Tallinnassa klinikka, jossa palvellaan suomalaisia asiakkaita. Suomen sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira kielsi virolaistaustaista hammaslääkäriä Dmitri Filippenkoa tekemästä implanttikirurgiaa tai implanttiproteeseja Suomessa, mutta tämä houkuttelee suomalaisia asiakkaikseen nyt Tallinnassa.


Tshekin NHL-avut kurittivat Venäjää - Bostonin kaksikko takoi seitsemän pinnaa iltalehti 23:49 10.05

David Pastrnak iski jatkoaikaratkaisun. Venäjän maali pysyi puhtaana reippaat 185 minuuttia MM-turnauksen alussa. Sitten tuli David Krejci, pehmytkäsi Bostonista, ja painoi kiekon takaylähyllylle: 1-1. Kohta Krejci ja vielä tehokkaampi Bruins-taituri, David Pastrnak, petasivat Dmitri Jaskinille varman paikan maalin eteen: 2-1. Toisen erän alussa oli Pastrnakin vuoro nauttia Krejcin tarjoilusta: 3-2.


Dmitri Medvedev jatkaa Venäjän pääministerinä iltalehti 18:44 08.05

Tiistaina vahvistui, että Venäjän pääministerinä jatkaa Dmitri Medvedev. Vladimir Putin esitti Medevedeviä pääministeriksi jo maanantaina. Dmitri Medvedev, 52, on varmistanut jatkonsa Venäjän pääministerinä. Asia vahvistui tiistaina, kun Venäjän parlamentin duuman alahuone äänesti Medvedevin puolesta.


Putin esittää Medvedeviä Venäjän pääministeriksi iltasanomat 14:55 07.05

Venäjän presidentti Vladimir Putin esittää, että pääministeri Dmitri Medvedev jatkaisi virassaan.


Kuva juuri oikealla hetkellä: Kaikkien urheilumokien äiti - liian aikainen tuuletus vei voiton iltalehti 10:33 29.04

Ecuadorilaiselle Jonathan Caicedolle kävi klassikkomoka perjantaina. Caicedo oli etenemässä Vuelta Asturias -pyöräilykisan ensimmäisen etapin voittoon melko turvallisella erolla, kunhan olisi malttanut polkea maaliviivalle asti. Sen sijaan Caicedo alkoi tuulettaa ennen maaliviivaa, ja venäläinen Dmitri Strakhov paineli ohi ja voitti 176 kilometrin mittaisen etapin.


Venäjä on aikeissa nostaa naisten eläkeikää kymmenellä vuodella MTV 21:47 28.04

Venäjällä sorvataan lakiluonnosta, jonka tarkoitus on nostaa eläkeikää selvästi nykyisestä. Pääministeri Dmitri Medvedev sanoi tänään, että eläkeiän nosto on tarkoitus tehdä siten, että se ei aiheuttaisi sosiaalista epävarmuutta.


Karmeita huteja! - IL esittelee SM-liigassa vuosien varrella flopanneet ulkomaalaishankinnat: ”Ajoin hänet suoraan takaisin lentokentälle” iltalehti 13:38 22.04

Ulkomaalaishankinta on riski. Muistatko heidät? 1996-97 / 27, 2+1, -14 Dmitri Filimonov oli niin vaikuttava pelaaja, että kuopiolaiset keksivät lempinimenkin sangen vikkelästi: Kallaveden reimari. Lähes kaksimetrinen puolustaja näkyi askissa.


Tutkijan piina jatkuu Venäjällä: Oudot ”toimittajat” tunkeutuivat kotiin ja löivät pöytään salatut kuvat oikeudenkäynnistä iltasanomat 06:33 11.04

Historiantutkija Juri Dmitrijevin painostus Venäjällä ei ole ohi. Tuntemattomat henkilöt ujuttautuivat kotiin esittelemään suljetun oikeudenkäynnin todistusmateriaalia.


IS tapasi pedofiliasyytteistä vapautuneen Juri Dmitrijevin – oliko Suomi-myönteisyys yksi syy vainoon Venäjällä? iltasanomat 21:42 10.04

Juri Dmitrijevin mukaan häntä vastaan kyhätty oikeusjuttu saattaa selittyä osittain Venäjällä harjoitettavalla Suomi-historian vääristelyllä.


Huh, mikä kiri! TPS:n hurja loppuveto ei aivan riittänyt, FC Lahti voitti iltalehti 17:22 08.04

TPS teki vielä loppuminuuteilla hurjan nousun FC Lahden vieraana, mutta joutui lopulta taipumaan loppulukemin 3-2. Maalittoman avausjakson jälkeen Lahden virolaisvahvistus Artjon Dmitrijev avasi maalinteon 48. minuutilla. Igor Jovanovic tuplasi johdon 21 minuuttia myöhemmin, ja 86. minuutilla Henri Anier iski lopullisen tuntuisen 3-0-niitin. TPS pääsi kuin pääsikin vielä säikyttelemään isäntiä kunnolla. Ensin Drago Milovic iski kavennuksen 89. minuutilla, ja Onni Valakari toi turkulaisvieraat jo maalin päähän yliajalla. Aivan loppuun saakka kirimoodi ei kuitenkaan riittänyt, vaan pisteet jäivät lahteen.


Kommentti: Ihmeiden aika ei ole ohi – Juri Dmitrijevin vapautus on toivon tuulahdus koko Venäjälle iltasanomat 13:20 06.04

Jopa Suomen konsuliin kohdistunut Venäjän valtiollisen tv-kanavan aggressiivinen käytös oikeudessa herätti huomiota, kirjoittaa erikoistoimittaja Arja Paananen Petroskoista.


arvioi Helsingin huipputapaamisen HJK seuraavalle kohteeksi joutunut Trump

Uutiset