Kreml varma Putinin voitosta presidentinvaaleissa: ”Mitään todellista kisaa ei käydä” iltalehti 16:56 07.12

Venäjällä on heikosti muita presidenttiehdokkaita Putinin lisäksi, sillä heidät on vuosien varrella vaiennettu. Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti asettumisestaan ehdolle ensi vuoden presidentinvaaleissa keskiviikkona. Kremlin mukaan Putin on ylivoimainen presidenttiehdokas seuraavalle kaudelle. Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan mitään todellista presidenttikisaa ei käydä, sillä Putinilla on niin vahva kannatus.


Venäjän pääministeri Medvedev: Doping-ohjelma on "suoranainen valhe" MTV 12:42 07.12

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev sanoi tänään, että Kansainvälisen olympiakomitean tiistainen päätös sulkea Venäjän joukkue Pyeongchangin helmikuisista talviolympiakisoista on harkittu yritys heikentää maan ilmapiiriä presidentinvaalien alla.


Venäjän pääministeri Medvedev: doping-ohjelma on ”suoranainen valhe” MTV 12:42 07.12

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev sanoi tänään, että Kansainvälisen olympiakomitean tiistainen päätös sulkea Venäjän joukkue Pyeongchangin helmikuisista talviolympiakisoista on harkittu yritys heikentää maan ilmapiiriä presidentinvaalien alla.


Venäjä ottaa olympiapannan rauhassa – urheilijoiden etu ensisijalla MTV 12:07 06.12

Venäjän on analysoitava huolellisesti KOK:n päätös sulkea maa Pyeongchangin talviolympialaisista ennen kuin se ryhtyy toimenpiteisiin, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi.


Vladimir Putin päätti: Sulkemisuhan alla oleva Venäjä ei aio boikotoida olympiakisoja iltalehti 16:37 04.12

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi useille toimittajille konferenssipuhelussa, että Venäjä ei sulku-uhasta huolimatta aio boikotoida Pyeongchangin talvikisoja. Peskovin mukaan päätös on presidentti Vladimir Putinin käsialaa. Kansainvälisen olympiakomitean on määrä päättää huomenna Venäjän osallistumisoikeudesta oman lippunsa alla. Paljastukset valtiojohtoisesta dopingohjelmasta ovat aiemmin saaneet aikaan muun muassa osallistumiskiellon yleisurheilun MM-kisoihin. Yli 20 venäläisurheilijaa on viime aikoina saanut elinikäisen porttikiellon olympia-areenoille. - Ei, siitä (boikotista) ei ole keskusteltu. Vastustamme urheilijoidemme oikeuksien perusteetonta rikkomista, mutta samaan aikaan Venäjä on omistautunut olympia-aatteelle, Peskov sanoi Reutersin mukaan.


Venäjä tuomitsee Pohjois-Korean ohjuskokeen iltalehti 12:22 29.11

Venäjä kehottaa kaikkia osapuolia pysymään rauhallisina, jotta tilanne ei eskaloituisi entisestään. Pohjois-Korea ilmoitti keskiviikkona tehneensä jälleen onnistuneen ohjuskokeen. Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi Venäjän tuomitsevan Pohjois-Korean toiminnan. Venäjä luonnehti ohjuskoetta provokatiiviseksi vedoksi, joka kiristää jännitteitä entisestään ja estää tilannetta niemimaalla normalisoitumasta.


Ooppera­laulaja Dmitri Hvorostovski on kuollut iltasanomat 11:23 22.11

Venäläisbaritoni Dmitri Hvorostovski on kuollut 55-vuotiaana, kertoo muun muassa uutistoimisto Tass.


Kuvat: Venäläisen tyrmäyskoneen oikea käsi teki tuhoisaa jälkeä ensimmäisessä erässä – Dmitri Bivol säilytti tittelinsä iltasanomat 00:45 05.11

Dmitri Bivol pudotti oikean käden iskullaan Trent Broadhurstin lattiaan.


Veljesten uudenvuodenvietto päättyi puukoniskuun - mies tuomittiin taposta ehdottomaan vankeuteen iltalehti 08:28 26.10

Veljesten uudenvuodenvietto päättyi toisen kuolemaan Kotkassa. Keski-ikäinen venäläistaustainen mies tuomittiin taposta kahdeksaksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1975 syntyneen Dmitrii Shliaminin kahdeksaksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen taposta. Mies surmasi veljensä uudenvuodenaattona kotonaan Kotkan Karhulassa. Shliamin oli kimpaantunut veljensä toiminnasta ja päättänyt puolustautua veitsellä. Tapahtumahetkellä Kotkan Sylvesterinraitilla sijaitsevassa yksityisasunnossa oli veljesten lisäksi paikalla myös syytetyn lapsi ja vaimo. Puukotuksen uhrina menehtynyt mies oli lähennellyt syytetyn vaimoa seksuaalisesti ennen tekoa. Dmitrii Shliamin oli pyytänyt veljeään poistumaan asunnosta useita kertoja.


Uutiset