Sauli Niinistö palautti Tarja Halosen hautaaman perinteen ja toivottaa suomalaisille Jumalan siunausta – kertoo taustoista tuoreessa kirjassa iltasanomat 00:49 25.09

Dosentti Ville Jalovaaran tuore teos pohtii Suomen tasavallan presidenttien suhdetta kirkkoon ja uskontoon.


Oppilas kuoli liikuntatunnin jälkeen – Nyt puhuu Move-liikuntatestin kehittäjä: Pallopeleissä juostaan kovempaa kuin piip-testissä MTV 15:07 17.09

Pallopeleissä juostaan kovempaa kuin mitä Move-liikuntamittauksen kestävyyssukkulajuoksussa keskimäärin, sanoo liikuntapedagogiikan dosentti Timo Jaakkola Jyväskylän yliopistolta.


Touko Aalto sairauslomalle – työhyvinvoinnin dosentti: Vakavasta uupumuksesta palautuminen voi viedä jopa vuoden iltasanomat 23:11 13.09

Dosentti Marja-Liisa Manka kertoo, että työuupumus tulee, jos stressi pitkittyy eikä henkilö saa voimia takaisin.


Propaganda­sivut kävivät suomalaisen Hes­burgerin kimppuun Venäjällä – katso paperi, josta kaikki alkoi iltasanomat 17:28 14.08

Suomalainen dosentti Johan Bäckman ja politiikantutkija Jevgeni Satanovski yrittävät nostattaa Venäjällä kohua Hesburger-ketjussa käytetyistä tarjottimien suojapapereista, joissa Ukrainalle kuuluvaa Krimiä ei ole piirretty osaksi Venäjää.


Palkka 18 000 €/kk: HUS:lle uusi pomo Terveystalosta uusisuomi 14:36 14.08

HUS:n uudeksi toimitusjohtajaksi sote-uudistuksen ytimeen on valittu Terveystalossa nykyisin toimiva dosentti, sisätautien erikoislääkäri Juha Tuominen.


Venäjän puolustusministeri uhkasi Suomea ”vastatoimilla” – Tutkijat radiossa: Itärajalle lisää joukkoja uusisuomi 11:38 26.07

Euroopan sotahistorian dosentti Markku Salomaa ja asejärjestelmäasiantuntija Arto Pulkki arvioivat Ylen Ykkösaamussa, että Venäjä lisännee joukkojaan Suomen vastaisella rajalla.


MV-oikeudenkäynti jatkuu: Tänään oikeudessa kuullaan Ylen toimittajaa ja syytettyjä MTV 05:18 14.06

MV-julkaisun perustajan Ilja Janitskinin ja Venäjä-yhteyksistään tunnetun dosentti Johan Bäckmanin syytteiden käsittely jatkuu tänään asianosaisten kuulemisilla.


Tampereen yliopiston tutkijoille miljoonan rahoitus tuberkuloosin tutkimukseen MTV 13:58 11.06

Tampereen yliopistossa alkaa tutkimus uuden tuberkuloosihoidon kehittämiseksi. Suomalaistutkijat, dosentti Mataleena Parikka ja professori Seppo Parkkila, ovat saaneet hankkeeseen 1? 055? 000 euron rahoituksen Jane ja Aatos Erkon Säätiöltä.


Ilja Janitskin ja Johan Bäckman samoille käräjille iltasanomat 17:25 22.05

MV-lehden perustaja Ilja Janitskin ja dosentti Johan Bäckman päätyvät oikeuteen yhdessä, jos syytteitä Janitskinia vastaan nostetaan.


”Sdp:n pitäisi sanoutua irti aseellisesta kapinasta” iltasanomat 18:22 16.05

Dosentti Jari Ehrnrooth kehottaa sosiaalidemokraatteja edes jotenkin pahoittelemaan puolueen ryhtymistä vallankumoukseen tammikuussa 1918.


Ulkopoliittisen instituutin Aaltola ydinasesopimuksesta: Yhdysvallat kasvattaa läsnäoloaan Lähi-idässä voimalla - seurauksena jopa suurvaltakonflikti iltalehti 07:02 10.05

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola katsoo, että Yhdysvaltojen asettamat pakotteet vesittävät koko Iranin ydinasesopimuksen. Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja, dosentti Mika Aaltola katsoo, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin päätös vetäytyä Iranin ydinasesopimuksesta vesittää koko paperin - ja voi johtaa jopa suurvaltojen väliseen sotilaalliseen konfliktiin Lähi-idässä. Aaltolan mukaan suurin kysymys vetäytymispäätöksessä onkin juuri Lähi-idän tilanteen kehittyminen.


Tutkija kyseenalaistaa Suomen kykyä hillitä ilmastonmuutosta: "Edellyttää hiiltä sitovien nielujen lisäämistä" MTV 09:35 09.05

Ympäristötieteiden dosentti Sampo Soimakalliolle on myönnetty Vuoden tiedekynä -palkinto artikkelista Biomassan energiakäyttö: vaikutukset hiilinieluihin ja ilmastopäästöihin.


Analyysi: Lännen pakotteet purevat: Presidentti Putin pullistelee pontevasti, mutta pysähtyneisyys polkee paikallaan iltalehti 08:12 08.05

Kaikki läntiset arviot lähtevät siitä, että Venäjän talouden elpyminen pysähtyi lännen pakotteiden seurauksena vuoden 2017 neljännellä neljänneksellä, kirjoittaa Euroopan sotahistorian dosentti Markku Salomaa. Venäjän federaation presidentti Vladimir Putin aloitti maanantaina neljännen kautensa puheella, missä hän totesi maan turvallisuuden olevan kunnossa, mutta talous edellyttää toimeliaisuutta. Siinä on myös hänen suurin ongelmansa, minkä ratkaisuksi hänellä ei ole ollut esittää mitään keinoja. Venäjä on sekatalousmaa, missä suuri julkinen sektori sanelee kehityksen ja markkinatalous myötäilee sitä. Putin tarvitsisi nyt ennen muuta lännen talousjohtajien neuvoja, mutta sitä etäämmiksi yhteydet tulevat, mitä enemmän hän tukeutuu venäläiseen kansallismielisyyteen - slavofiilisyyteen - ja slaavien yhteenkuuluvuuden oppiin panslavismiin.


Tutkimusjohtaja: ”Irtisanomissuoja voi suoraan vähentää joidenkin intoa tehdä työnsä mahdollisimman hyvin” uusisuomi 12:40 29.04

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tutkimusjohtaja, Aalto-yliopiston dosentti Niku Määttänen pitää irtisanomissuojan heikentämistä perusteltuna.


”Hjallis Harkimolta vahvaa kansa-puhetta – on tässä populistinen klangi” uusisuomi 11:48 21.04

Vaasan yliopiston Innolab-tutkimusalustan johtaja, poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti Mari K. Niemi arvioi kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimon ja viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtajan Mikel Jungnerin Liike Nyt –hanketta ainakin jossain määrin populistiseksi.


Elokuva-alan työtavat selvitetään: ehdotuksia häirinnän ehkäisemiseksi ja tasa-arvon edistämiseksi uusisuomi 13:27 16.04

Kulttuuriministeri Sampo Terho (sin.) on asettanut selvityshenkilön selvittämään häirintää ja muuta epäasiallista kohtelua elokuva- ja teatterialalla. Selvityshenkilönä toimii OTT, työ- ja sosiaalioikeuden dosentti, varatuomari Jaana Paanetoja. 


-jutussa vangitun CHL-mestari JYPin pelit hallitseva KHLn märän miehen irti mittauspiste Tipaton tulevaisuus vankeutta törkeästä vertasi pääministeri yksittäisellä tempulla”

Uutiset