Venäjä: Kemiallisten aseiden tutkijat Doumassa iltalehti 16:00 21.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n tutkijaryhmä on viimein tänään pääsemässä töihin. OPCW:n tutkijat ovat tänään aamulla lähteneet Doumaan, Venäjän ulkoministeriö sanoo Reutersin mukaan. Ryhmä on tutkimassa epäiltyä kemiallisten aseiden iskua. Ryhmä on odottanut Syyrian ja Venäjän viranomaisten lupaa matkustaa paikalle viikon ajan. Douma on ollut Syyrian hallituksen hallussa noin puolitoista viikkoa.


YK:n turvallisuusryhmää tulitettiin Syyrian Doumassa iltasanomat 16:05 18.04

Ryhmä on palannut Damaskokseen.


Ryhmä joutui perääntymään – YK:n turvallisuustiimiä kohti ammuttu Doumassa MTV 14:16 18.04

YK:n turvallisuustiimiä kohti on ammuttu Doumassa, Syyriassa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, joka perustaa tietonsa kemiallisten aseiden vastaisen järjestön OPCW:n tietoihin.


OPCW ei päässyt vieläkään Doumaan - nyt esteenä tulitus iltalehti 12:40 18.04

Kemiallisten aseiden vastaisen järjestön tarkastajien tutkimuskäynti Doumaan jouduttiin siirtämään jälleen kerran, nyt tulituksen takia. OPCW:n tarkastajien käyntiä Syyrian Doumassa on lykätty keskiviikkona alueella sattuneen tulituksen takia. YK:n turvallisuusryhmä kävi kartoittamassa Douman turvallisuustilannetta OPCW:n tarkastajien vierailun alla. Uutistoimisto Reutersin yhden lähteen mukaan YK:n turvallisuusryhmä oli kohdannut turvallisuusongelmia muun muassa tulitusta, joka johti tarkastajien käynnin peruuntumiseen. Toisen lähteen mukaan peruminen olisi johtunut apua vaativista mielenosoittajista.


Syyria ja Venäjä viivyttävät asetutkijoiden menoa Doumaan, vetoavat ”turvallisuuteen” - toimittajat päästettiin silti paikalle iltalehti 10:09 17.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n ryhmä on odottanut useita päiviä Damaskoksessa. USA epäilee, että Venäjä on pyrkinyt siivoamaan todisteita epäillyn kemiallisten aseiden iskun tapahtumapaikalla Doumassa. Maan OPCW-lähettiläs Ken Ward väitti maanantaina, että venäläiset aikovat häiritä OPCW:n työtä. OPCW lähetti yhdeksänhenkisen tutkimusryhmän Syyriaan jo viime viikon lopulla, mutta heitä ei ole päästetty lähtemään Damaskoksesta Doumaan, joka sijaitsee aivan pääkaupungin vieressä. OPCW:n johtajan Ahmet Üzümcün mukaan syyrialaiset ja venäläiset viranomaiset ovat vedonneet "turvallisuuskysymyksiin". Venäjän mukaan tutkijat päästetään paikalle keskiviikkona.


Britannia: Venäjä ja Syyria eivät ole päästäneet kemiallisten aseiden kieltojärjestön tarkastajia Doumaan iltalehti 16:08 16.04

OPCW:n on määrä kerätä aineistoa väitetystä kaasuiskusta. Venäjä ja Syyria eivät toistaiseksi ole päästäneet kemiallisten aseiden kieltojärjestön (OPCW) tarkastajia Syyrian Doumaan, kertoi Britannian Hollannin-suurlähetystö maanantaina. Doumassa tehtiin epäilyjen mukaan kaasuisku toissa lauantaina 7. huhtikuuta. Väitetyssä iskussa kuoli kymmeniä ihmisiä ja noin 500 sai sairaalahoitoa oireisiinsa. Kaasuiskusta epäillään Syyrian hallintoa.


Raju amerikkalaisväite: ”Venäjä on saattanut peukaloida todisteita kemiallisesta iskusta” – Lavrov kiistää uusisuomi 14:52 16.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n Yhdysvaltain pysyvä edustaja Kenneth Ward epäilee Venäjän ”peukaloineen” todisteita Syyrian Doumassa, jossa tehtiin viime viikolla kaasuiskuksi epäilty hyökkäys.


Järkyttävällä videolla esiintynyt Masa-tyttö, 7, kuvailee Syyrian kaasuiskua – ”Tynnyri ei räjähtänyt vaan sanoi ”hsssss” iltasanomat 03:21 16.04

Brittimedia haastatteli Syyrian Doumassa tehdystä kaasuiskusta selvinnyttä tyttöä.


Britannia ja Ranska valmiita tukemaan USA:n sotilaallisia toimia Syyriassa - ”Kemiallisten aseiden käyttö erittäin todennäköistä” iltalehti 08:54 13.04

Ranskan presidentti Emmanuel Macronon väittänyt, että Ranskalla on todisteita kemiallisten aseiden käytöstä Doumassa. Britannian hallitus on kertonut olevansa valmis tukemaan USA:n sotilaallisia toimia Syyriassa, kertoo . Britannian mukaan on erittäin todennäköistä, että Bashar al-Assadin hallnto on käyttänyt kemiallisia aseita taisteluissa omia kansalaisiaan vastaan. Pääministeri Theresa May on kuvaillut Assadin hallinnon hyökkäystä Doumassa järkyttäväksi ja barbaariseksi teoksi, jossa kuoli 75 ihmistä mukaan lukien lapsia. Britannia ei ole kuitenkaan yksilöinyt keinoja, joilla se tukisi USA:ta.


Näkökulma: Syyria - kohti suursotaa vai federaatiota? iltalehti 21:00 12.04

Syyrian tilanne huononee päivä päivältä. Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen mukaan Syyrian hallitus on käyttänyt kemiallisia aseita siviilejä vastaan Doumassa, jossa on kuollut useita ihmisiä. Tämä on synnyttänyt uusia kansainvälisiä reaktioita Bashar al-Assadia vastaan. Ratkaisu olisi federaatiomallin puskeminen Syyriaan.


Ranska: ”Meillä on todisteet - al-Assadin hallinto käytti ainakin kloorikaasua” uusisuomi 16:24 12.04

Ranskalla on presidentti Emmanuel Macronin mukaan todisteet siitä, että Syyrian hallitus käytto kemiallisia aseita Doumassa.


Erdogan huolissaan suurvaltojen kädenväännöstä Syyriassa: Puhuu Putinille tänään kemiallisista aseista iltalehti 13:59 12.04

Turkin presidentti kertoi puhuvansa Putinin kanssa myöhemmin tänään. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo Turkin olevan huolissaan suurvaltojen nokittelusta Syyrian kriisissä. Yhdysvallat on uhannut iskeä Syyriaan ohjuksin vastatoimenpiteenä väitettyyn kaasuiskuun Doumassa. Kaasuiskusta epäillään Syyrian hallitusta. - Olemme erittäin huolissamme siitä, että jotkut maat, jotka ovat varmoja sotilaallisesta voimastaan, ovat muuttamassa Syyriaa kädenväännön tapahtumapaikaksi, Erdogan sanoi puheessaan pääkaupunki Ankarassa uutistoimisto AFP:n mukaan.


Syyrian hallituksen lippu liehuu nyt Doumassa - Venäjän mukaan täysin joukkojen hallinnassa iltalehti 10:11 12.04

Syyrian hallituksen joukot ovat nyt vallanneet Itä-Ghoutan. Venäjän puolustusministeriön mukaan Syyrian hallituksen lippu liehuu nyt Douman kaupungissa merkkinä siitä, että Itä-Ghouta on täysin Syyrian hallituksen joukkojen hallinnassa. - Tänään tapahtui merkittävä asia Syyrian historiassa. Syyrian hallituksen lipun nostaminen salkoon Doumassa merkitsi tämän kaupungin ja koko itäisen Ghoutan ottamista Syyrian hallintaan, kenraali-majuri Juri Jevtushenko sanoi.


Trump varoitti Venäjää Syyriasta: Ohjuksia tulee iltalehti 14:23 11.04

Presidentti Donald Trump varoitti Venäjää keskiviikkona tukemasta Syyrian johtajaa Bashar al-Assadia. Trumpin mukaan "amerikkalaisia ohjuksia" tulee Syyriaan kostona viikonloppuisesta kemiallisesta iskusta Doumassa. Iskussa on kuollut ainakin 70 ihmistä ja WHO:n tietojen mukaan jopa 500 ihmistä oli saanut oireita.


epäluottamuslauseen esittämiseen jälkeen hakemaan vastuuta kikkailut jatkuvat paikoin päästään 20 purjekoululaivan sammutus­miesten Suomisen,

Uutiset