Berliinistä alkanut mitaliketju jatkuu – Mimosa Jallow'n pronssimitali oli EM-uintien huippuhetki MTV 08:01 10.08

Mimosa Jallow piti Suomen kiinni mitaliketjussa, joka alkoi vuonna 2014 Berliinin kisoista. Jallow voitti EM-pronssia 50 metrin selkäuinnissa Skotlannin Glasgow'ssa.


Ruotsin kohujuoksija vei mitalin edestä – neljänneksi sijoittunut kimpaantui: "Suutun kuullessani sinulta tästä" MTV 07:08 09.08

Ruotsalaisjuoksija Meraf Bahta nappasi keskiviikkona EM-pronssia 10 000 metrillä. Neljänneksi jäänyt saksalainen Alina Rehnin kierrokset nousivat kisan jälkeisessä haastattelussa.


Upeaa Mimosa! Jallow ui EM-pronssia 50 metrin selkäuinnissa iltasanomat 21:37 05.08

Mimosa Jallow ui EM-pronssia naisten 50 metrin selkäuinnissa.


Mimosa Jallow teki suomalaista uintihistoriaa – EM-pronssimitalisti Ylelle: ”Vähän sekalaiset tunteet” iltasanomat 21:11 05.08

Mimosa Jallow voitti sunnuntaina EM-pronssia.


Suomelle EM-pronssia amerikkalaisessa jalkapallossa iltasanomat 17:53 04.08

Suomi toipui Ranska-tappiosta mainiosti.


Suomeen nuorten EM-hopeaa ja EM-pronssia samana iltana – Jessica Kähärä säväytti tuplasti MTV 23:20 08.07

Suomen Jessica Kähärä hyppäsi Györissä 17-vuotiaiden EM-kilpailuiden päätöspäivänä tyttöjen kolmiloikan toisella kierroksella uuden 17-vuotiaiden Suomen ennätyksen 13,29 metriä. Se riitti EM-pronssimitaliin.


Nuorten Suomen ennätys ja EM-pronssia: Jessica Kähärä säväytti kolmiloikassa MTV 21:27 08.07

Suomen Jessica Kähärä hyppäsi Györissä 17-vuotiaiden EM-kilpailuiden päätöspäivänä tyttöjen kolmiloikan toisella kierroksella uuden 17-vuotiaiden Suomen ennätyksen 13,29 metriä. Se riitti EM-pronssimitaliin.


Topias Laine kiskaisi EM-pronssia alle 18-vuotiaiden keihäässä iltasanomat 22:10 07.07

Suomen Topias Laine heitti tuloksen 75,83 ja nappasi pronssimitalin alle 18-vuotiaiden yleisurheilun Euroopan mestaruuskilpailujen keihäänheitossa.


Mitaliputkessa! Elias Kuosmanen nappasi EM-pronssin jatkoksi sotilaiden MM-kultaa - edellinen suomalaismestaruus 25 vuoden takaa iltalehti 15:33 19.05

Kaksi viikkoa sitten EM-pronssia paininut Elias Kuosmanen jatkoi mitaliputkeaan sotilaiden MM-kisoissa. Elias Kuosmanen nappasi sotilaiden MM-kisoista kultamitalin kreikkalais-roomalaisen painin 97-kiloisten sarjassa. 22-vuotias Kuosmanen voitti finaalissa sveitsiläisen Damian Von Euwin murskaavasti 10-0. Perjantain välierässä Kuosmanen nappasi takavuosien MM- ja EM-voittajan, Venäjän Nikita Melnikovin päänahan.


EM-pronssimitalisti Elias Kuosmanen vetää mahtavan määrän leukoja painoonsa nähden - haluaa vielä lisää voimaa yläkroppaansa: ”Armenialaisella vähän eri tason yläpelti” iltalehti 14:51 07.05

Painijat ovat tunnetusti kovia vetämään leukoja. Myös tällä viikolla EM-pronssia saavuttaneella Elias Kuosmasella on osa-alue hallussa, vaikka hän ei ole kevyimmästä päästä, sillä vantaalainen painii 97 kilon sarjassa. - Nuorempana tehty ennätys on 56. Jos nyt menisin kokeilemaan kylmiltäni, voin luvata, että 35 menee. Jos yhden yön saisin välissä nukkua kunnolla, kun tässä on vähän puhki EM-reissun jäljiltä, kyllä se 40 varmasti menisi rikki.


EM-pronssia painineen Elias Kuosmasen äiti jännitti saunassa: ”Nyt jälkikäteen harmittaa” iltalehti 08:53 07.05

Perjantaina pojalleen mitalikahvit Vantaalla järjestänyt Elina Kuosmanen kertoo, ettei hän pystynyt katsomaan painin EM- pronssimatsia. - Se oli ensimmäinen kerta, kun en pystynyt katsomaan. Menin saunaan piiloon, hän nauraa. - Nyt jälkikäteen harmittaa, mutta pitää harjaannuttaa taitoja jatkoa varten.


EM-pronssia paininut Elias Kuosmanen kertoo, kuinka rajuun kouluun hän joutui nuorena: ”Minä olin aina se, joka tuli kotiin ilman mitalia” iltalehti 10:40 05.05

Elias Kuosmanen on jo 0-6-tappiolla. Toisella jaksolla hän kuitenkin laittaa arvokisamitalivaihteen päälle. Kreikkalainen Laokratis Kesidis yrittää pyristellä vastaan, mutta Kuosmanen mankeloi väkisin 10-7-voittoon. Päävalmentaja ja painijalegenda Marko Yli-Hannuksela ryntää molskille ja nappaa suojattinsa karhunsyleilyyn voimasanan saattelemana.


Elias Kuosmanen, 21, paini EM-pronssia! Ensimmäinen Suomen miesten arvokisamitali neljään vuoteen iltalehti 21:03 02.05

Elias Kuosmanen on paininut EM-pronssia miesten kreikkalais-roomalaisen painin 97-kiloisten sarjassa Venäjän Kaspijskissa. Kuosmanen, 21, voitti pronssiottelussa Kreikan Laokratis Kesidisin pistein 10-7. Kuosmasen nappaama mitali on Suomen miesten ensimmäinen arvokisamitali peräti neljään vuoteen. Järvenpäässä syntynyt mutta jo pienenä vantaalaistunut Kuosmanen on jo aiemmin niittänyt menestystä nuorten arvokisoissa. Alle 17-vuotiaissa nuorukainen on paininut niin MM- kuin EM-kultaakin ja lisäksi plakkarissa on alle 23-vuotiaiden MM- ja EM-hopeaa.


Elias Kuosmaselle painin EM-pronssia! Huima nousu mitaliottelussa iltasanomat 20:44 02.05

Elias Kuosmanen nousi takamatkalta EM-pronssille.


Elias Kuosmanen nousi upeasti painin EM-pronssille! MTV 20:43 02.05

Elias Kuosmanen on saavuttanut kreikkalais-roomalaisen painin EM-pronssia alle 97 kilon sarjassa Venäjän Kaspijskissa.


Anni Vuohijoki voitti historiallisen suomalaismitalin - kertoi, miten huimasti tiukentunut dopingvalvonta näkyy kisoissa iltalehti 18:17 09.04

Anni Vuohijoen kunnianhimosta käy hyväksi esimerkiksi se, ettei suomalaispainonnostaja ollut tyytyväinen edes historialliset EM-pronssit tuoneeseen suoritukseensa. Vuohijoki nappasi 203 kilon yhteistuloksella ja 112 kilon työntötuloksella kaksi EM-pronssia Bukarestista. Mitalit olivat suomalaisen painonnoston ensimmäiset sitten Karoliina Lundahlin ja vuoden 2001 EM-pronssin. - Minulta puuttuu edelleen onnistunut arvokisa, Vuohijoki täräytti mitalikahveilla Iltalehdelle.


Mikä mitalisade - painonnostaja Meri Ilmarinen otti kaksi EM-pronssia! iltalehti 15:05 31.03

Suomen mitalijuhlat jatkuivat lauantaina Bukarestissa. Naisten 75 kilon sarjassa kilpaileva Ilmarinen sai yhteistuloksekseen 223 kg ja nappasi tuloksella EM-pronssia. Suomalainen sai pronssia yhteistuloksen lisäksi myös työnnöstä. Ilmarinen sanoo tiedotteessa, että onnistuneita nostoja ei tullut kilpailussa monia. Onneksi juuri oikeat nostot onnistuivat.


askel kohti Duathlon Eero Hirvonen sivussa Entinen nyrkkeilyn Helenius joutui Intia aikoo lähettää jälkeen – ”Pahimpina kiinni matkalla Turkkiin mullistivat pankkikortteja röyhkeällä juonella

Uutiset