Lehti: Britannia valmis maksamaan EU-erorahaa 40 miljardia - EU halunnee 100 miljardia iltalehti 19:00 06.08

Britannia on valmis maksamaan 36 miljardia puntaa eli noin 40 miljardia euroa sopiakseen EU-erostaan. Asiasta uutisoi brittiläinen Sunday Telegraph, jonka tiedot perustuvat kolmeen eri lähteeseen Britannian hallituksen sisällä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Britannia on määritellyt erorahan summan.


Brexitistä tulossa historiallisen kallis lasku - eron peruuttaminen olisi erittäin vaikeaa iltalehti 05:59 06.08

Britannian EU-erosta on tulossa historiallisen kallis askel taaksepäin, mutta eron keskeyttäminen on tuskin enää mahdollista. Neuvottelut Britannian erosta Euroopan Unionista ovat vasta alkutekijöissään, mutta jo nyt on tullut selväksi, että erosta tulee Britannialle ennätyksellisen kallis ja se tulee todennäköisesti johtamaan pitkäaikaiseen hallinnolliseen kaaokseen. Syyt ovat yksinkertaiset. Maa näyttää olevan yli vuosi Brexit-kansanäänestyksen jälkeen edelleen käytännössä valmistautumaton eron taloudellisiin ja poliittisiin seurauksiin sekä sen mukanaan tuomiin käytännön hallinnon haasteisiin.


Puoluehallitus ehdottaa: Laura Huhtasaaresta PS:n presidenttiehdokas iltalehti 18:45 04.08

Perussuomalaisten puoluehallitus on nimittänyt kansanedustaja Laura Huhtasaaren puolueen kärkiehdokkaaksi tammikuiseen presidenttikisaan. Lopullisesti asian päättää puoluevaltuusto. Huhtasaari nosti puheessaan esiin Suomen ulkopoliittisen linjan ja totesi EU:n olevan ongelma. Huhtasaari linjasi, että Suomen on syytä odottaa Brexit-sopimusten valmistumista. Suomessa on odotellessa kuitenkin Huhtasaaren mukaan tehtävä tilaa keskustelulle mahdollisesta EU-erosta.


Puoluehallitus ehdottaa: Laura Huhtasaaresta PS:n presidenttiehdokas - "en aio lähteä häviämään" iltalehti 18:42 04.08

Perussuomalaisten puoluehallitus on nimittänyt kansanedustaja Laura Huhtasaaren puolueen kärkiehdokkaaksi tammikuiseen presidenttikisaan. Lopullisesti asian päättää puoluevaltuusto. Huhtasaari nosti puheessaan esiin Suomen ulkopoliittisen linjan ja totesi EU:n olevan ongelma. Huhtasaari linjasi, että Suomen on syytä odottaa Brexit-sopimusten valmistumista. Suomessa on odotellessa kuitenkin Huhtasaaren mukaan tehtävä tilaa keskustelulle mahdollisesta EU-erosta.


Neuvottelut Britannian EU-erosta ovat tämän kesän osalta ohi – erimielisyyksiä on erityisesti rahasta ja kansalaisten oikeuksista hs 17:03 20.07


Neuvottelut Britannian EU-erosta ovat tämän kesän osalta ohi – erimielisyyksiä on rahasta ja kansalaisten oikeuksista hs 15:04 20.07


Stubb Britannian EU-erosta: ”On jopa niitä, jotka puhuvat koko Brexitin perumisesta” iltasanomat 11:40 05.07

Alexander Stubb jakaa Facebookissa ajatuksiaan liittyen brexitiin: ”En tiedä mihin tämä kaikki johtaa”


Britannian lasku EU-erosta alkaa vasta nyt kertyä hs 02:00 02.07


EU-erosta vastaava ministeri Vieraskynä-palstalla: Brexit ei vie suomalaisilta tulevaisuutta Britanniassa hs 09:12 28.06


Vaikeat brexit-neuvottelut alkavat tänään Brysselissä iltalehti 11:24 19.06

Neuvottelujen on määrä päättyä maaliskuussa 2019. Brexit-ministeri David Davis aloittaa tänään maanantaina eroneuvottelut Brysselissä. Neuvottelut määrittelevät tavan, jolla Britannia tulee lähtemään Euroopan unionista. Lähes vuosi sitten britannialaiset äänestivät EU-erosta. Keväällä maan pääministeri Theresa May ilmoitti, että ero tulee tapahtumaan maaliskuuhun 2019 mennessä. Puolitoista viikkoa sitten järjestetyissä parlamenttivaalissa Mayn asema heikentyi.


EU:n Juncker Britannian vaalituloksesta: ”Odotamme vierailijoita Lontoosta” iltasanomat 17:28 09.06

EU-johtajien mukaan vielä ei ole varmaa, milloin neuvottelut Britannian EU-erosta pääsevät alkamaan.


Näkökulma: Konservatiivit kompastuivat ylimielisyyteensä - britit katuvat brexitiä iltalehti 13:47 09.06

Britannian uusi vaalitulos ajaa maata yhä syvemmälle poliittiseen epävarmuuteen, kirjoittaa Nina Dale. Britannian pääministeri Theresa May määräsi huhtikuussa maahansa ennenaikaiset parlamenttivaalit, jotta hän saisi vahvemman mandaatin kesällä alkaviin brexit-neuvotteluihin. May odotti itsevarmana helppoa ja ylivoimaista vaalivoittoa, jonka jälkeen hän voisi hiljentää puolueensa sisäiset erimielisyydet brexitistä eli Britannian EU-erosta. Toisin kävi. Konservatiivit menettivät uusien vaalien vuoksi enemmistönsä parlamentin alahuoneessa. Hallitsemisesta tulee vaikeaa, vaikka konservatiivit pysyivätkin maan suurimpana puolueena.


EU pelkää brexit-neuvottelujen viivästymistä - "May hävisi vetonsa" iltalehti 10:16 09.06

Neuvottelujen Britannian EU-erosta pitäisi alkaa viikon päästä maanantaina. Euroopan unionin johtajat pelkäävät tässä kuussa alkaviksi suunniteltujen brexit-neuvottelujen viivästyvän ja mahdollisuuden neuvottelujen epäonnistumisesta kasvavan Britannian hallitsevan konservatiivipuolueen menetettyä yllättäen enemmistönsä torstaisissa parlamenttivaaleissa. Euroopan komission saksalaisedustaja Günther Oettingerin mukaan oli epäselvää, voidaanko neuvottelut aloittaa maanantaina 19. kesäkuuta kuten on suunniteltu.


Britannia "ei maksa 100 miljardin euron brexit-laskua" iltalehti 11:30 03.05

EU on ilmoittanut, että erorahasta ei tingitä. Arvovaltainen talouslehti Financial Times on , että Britannialle koituu noin 100 miljardin lasku EU-erosta. Se koostuu niistä velvoitteista, joihin Britannia on sitoutunut ennen eroaan.


Uutiset