Vaikeat brexit-neuvottelut alkavat tänään Brysselissä iltalehti 11:24 19.06

Neuvottelujen on määrä päättyä maaliskuussa 2019. Brexit-ministeri David Davis aloittaa tänään maanantaina eroneuvottelut Brysselissä. Neuvottelut määrittelevät tavan, jolla Britannia tulee lähtemään Euroopan unionista. Lähes vuosi sitten britannialaiset äänestivät EU-erosta. Keväällä maan pääministeri Theresa May ilmoitti, että ero tulee tapahtumaan maaliskuuhun 2019 mennessä. Puolitoista viikkoa sitten järjestetyissä parlamenttivaalissa Mayn asema heikentyi.


EU:n Juncker Britannian vaalituloksesta: ”Odotamme vierailijoita Lontoosta” iltasanomat 17:28 09.06

EU-johtajien mukaan vielä ei ole varmaa, milloin neuvottelut Britannian EU-erosta pääsevät alkamaan.


Näkökulma: Konservatiivit kompastuivat ylimielisyyteensä - britit katuvat brexitiä iltalehti 13:47 09.06

Britannian uusi vaalitulos ajaa maata yhä syvemmälle poliittiseen epävarmuuteen, kirjoittaa Nina Dale. Britannian pääministeri Theresa May määräsi huhtikuussa maahansa ennenaikaiset parlamenttivaalit, jotta hän saisi vahvemman mandaatin kesällä alkaviin brexit-neuvotteluihin. May odotti itsevarmana helppoa ja ylivoimaista vaalivoittoa, jonka jälkeen hän voisi hiljentää puolueensa sisäiset erimielisyydet brexitistä eli Britannian EU-erosta. Toisin kävi. Konservatiivit menettivät uusien vaalien vuoksi enemmistönsä parlamentin alahuoneessa. Hallitsemisesta tulee vaikeaa, vaikka konservatiivit pysyivätkin maan suurimpana puolueena.


EU pelkää brexit-neuvottelujen viivästymistä - "May hävisi vetonsa" iltalehti 10:16 09.06

Neuvottelujen Britannian EU-erosta pitäisi alkaa viikon päästä maanantaina. Euroopan unionin johtajat pelkäävät tässä kuussa alkaviksi suunniteltujen brexit-neuvottelujen viivästyvän ja mahdollisuuden neuvottelujen epäonnistumisesta kasvavan Britannian hallitsevan konservatiivipuolueen menetettyä yllättäen enemmistönsä torstaisissa parlamenttivaaleissa. Euroopan komission saksalaisedustaja Günther Oettingerin mukaan oli epäselvää, voidaanko neuvottelut aloittaa maanantaina 19. kesäkuuta kuten on suunniteltu.


Britannia "ei maksa 100 miljardin euron brexit-laskua" iltalehti 11:30 03.05

EU on ilmoittanut, että erorahasta ei tingitä. Arvovaltainen talouslehti Financial Times on , että Britannialle koituu noin 100 miljardin lasku EU-erosta. Se koostuu niistä velvoitteista, joihin Britannia on sitoutunut ennen eroaan.


Britannia "ei maksa 100 miljardin euron Brexit-laskua" iltalehti 11:30 03.05

EU on ilmoittanut, että erorahasta ei tingitä. Arvovaltainen talouslehti Financial Times on , että Britannialle koituu noin 100 miljardin lasku EU-erosta. Se koostuu niistä velvoitteista, joihin Britannia on sitoutunut ennen eroaan.


Uutiset