Orpo patistelee Stubbia kärkiehdokkaaksi EU-komission puheenjohtajaksi: ”Totta kai kannattaa” iltasanomat 10:44 16.09

EU-komission seuraava puheenjohtaja valitaan käytännössä kokoomuksen isännöimässä EPP:n kokouksessa Helsingissä marraskuussa.


Kellojen siirtely loppumassa – mutta jääkö Suomi kesä- vai talviaikaan? Voit pian äänestää siitä netissä! MTV 15:04 12.09

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) on äärimmäisen tyytyväinen EU-komission tämänpäiväisestä ehdotuksesta, että EU:ssa luovutaan kellojen siirtelystä jo ensi vuonna.


Live klo 10: Mitä tapahtuu EU:n rajoilla, katoaako kesäaika? Juncker pitää puheensa EU:n tilasta MTV 09:05 12.09

Mitä EU:n olisi tehtävä rajavalvonnan suhteen? Miten käy kesäajan? Näihin kysymyksiin odotetaan ehdotuksia, kun EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pitää vuosittaisen linjapuheensa.


”Ja diilin me teimme” – Kauppasota vaihtui ”nollatulleiksi” uusisuomi 07:48 26.07

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker saivat sovittua keskiviikkoisessa tapaamisessaan kauppaa koskevia kiistojaan.


Tappaako EU oikeasti USA:ta kaupassa? – Arvio: Trumpia kismittää eniten yksi luku uusisuomi 14:07 25.07

Presidentti Donald Trump sanoo EU:n olevan kauppasuhteissa vihollinen Yhdysvalloille. Kauppasodan uhka onkin vahvasti läsnä, kun EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tapaa Trumpin Washingtonissa tänään keskiviikkona.


”Tästä tulee 100 000 euron tappiot” – EU-komission tullipäätös iski sähköpyöriin uusisuomi 11:03 24.07

Euroopan komissio asetti viime viikolla tuontitullit Kiinasta tuoduille sähköpyörille. Tulleilla on tarkoitus puuttua kiinalaisten sähköpyörien polkumyyntiin. Päätös korottaa Evobiken sähköpyörien hintoja noin 300 eurolla, arvioi yhtiön Suomen maajohtaja Anders Andersen.


Estetäänkö kauppasota? EU-komission Juncker ja presidentti Trump tapaavat tällä viikolla iltasanomat 20:28 23.07

Nyt tulliuhan alla ovat eurooppalaiset autot, ja EU valmistelee autotullien varalta uutta vastatullien listaa.


EU-komission Juncker kiistää hoipertelun johtuneen alkoholista – kertoo syyn olleen kramppi iltasanomat 14:06 18.07

Juncker toivoi kunnioitusta.


EU-komission Juncker tapaa Trumpin ensi viikolla Washingtonissa iltasanomat 18:06 17.07

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tapaa presidentti Donald Trumpin ensi viikolla Valkoisessa talossa.


Tämä video puhuttaa: EU-pomo Junckerin horjuminen Nato-huippukokouksessa herätti huomiota – Niinistö auttoi pysymään pystyssä MTV 14:42 13.07

EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin esiintyminen Naton huippukokouksessa toissa päivänä on herättänyt hämmennystä ja kysymyksiä korkea-arvoisen EU-pomon kunnosta.


Katainen jättää politiikan – Orpo: Kunnioitan päätöstä, Stubbin kanssa keskusteltu komissaariehdokkuudesta MTV 14:53 28.06

EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen (kok.) on ilmoittanut jättävänsä politiikan nykyisen kautensa jälkeen. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kommentoi päätöstä MTV Uutisille Brysselistä.


Yle: Jyrki Katainen poistuu politiikasta – Alexander Stubb kokoomuksen komissaariehdokkaaksi? MTV 20:43 27.06

EU-komission varapuheenjohtaja ja entinen pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on kertonut Ylelle jättävänsä politiikan nykyisen puheenjohtajuuskautensa jälkeen.


Yle: Jyrki Katainen poistuu politiikasta MTV 20:43 27.06

EU-komission varapuheenjohtaja ja entinen pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on kertonut Ylelle jättävänsä politiikan nykyisen puheenjohtajuuskautensa jälkeen.


Katainen ei lähde kisaamaan EU-komission puheenjohtajuudesta – perhe meni edelle: ”Hyppään tästä junasta sivuun ja katson jotakin muuta” iltasanomat 20:41 27.06

Komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen (kok.) ei aio tavoitella jatkokautta EU-komissiossa.


Joukko EU-johtajia sunnuntaina Brysseliin avaamaan tulehtunutta maahanmuuttokysymystä iltasanomat 13:36 20.06

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on kutsunut joukon EU-johtajia sunnuntaina Brysseliin.


Kartonkipillejä ja puisia pumpulipuikkoja – monet muovituotteet voitaisiin korvata puutuotteilla MTV 22:06 29.05

Eu-komission eilinen kerrottu suunnitelma kertakäyttöisten muovituotteiden kieltämisestä ilahdutti muiden muassa metsäteollisuutta. Monet muovituotteet voitaisiin korvata puutuotteilla. Yritykset ovat jo kehittäneet esimerkiksi puupohjaisia elintarvikepakkauksia, pillejä ja pumpulipuikkoja. Niiden hinta tosin on vielä muovituotteita kalliimpi. Puulle on myös monia muita kilpailevia käyttökohteita.


Yle: EU aikoo leikata maataloustukia - Suomen luonto joutumassa kärsijäksi iltalehti 10:01 22.05

EU-komission ehdottomat maataloustukien leikkaukset osuvat selvästi enemmän ympäristötukiin kuin maatalouden saamiin suoriin tukiin, kertoo Yle. Britannian EU-eron vuoksi Euroopan komissio etsii nyt säästökohteita. Komissio on esittänyt viiden prosentin leikkausta maataloustukiin vuosina 2021-2027. mukaan maatalouden kehittämis- ja ympäristöohjelmilta aiotaan leikata enemmän kuin maatalouden suorista tuista. - Jos tällainen viiden prosentin leikkaus nimellishinnoista tehdään ja vielä niin, että leikkausten painopiste olisi maaseudun kehittämisohjelmassa jopa 15 prosentin tasoa, niin se tarkoittaisi käytännössä sitä, että meidän tulisi tinkiä merkittävästi maatalouden ympäristönsuojelu- ja ilmastotavoitteista, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila toteaa Ylelle.


MTK:n puheenjohtaja Juha Marttilalta tiukat terveiset sinisille ja Sipilälle: "EU-politiikka on kuin pärekattoa helteellä kulottaisi" MTV 11:07 19.05

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila on huolestunut Suomen EU-linjasta, kun edessä ovat vaikeat neuvottelut maataloustukien leikkauksista. EU-komission esitys leikkaisi suomalaisviljelijöiden tukia lähes 8 prosenttia, mikä tekisi noin 70 miljoonan euron aukon.


Keskustan puoluesihteeri puuttui EU:n ytimestä tulleeseen Sipilä-arvosteluun: ”Kehotan perehtymään Suomen EU-linjauksiin” uusisuomi 16:56 16.05

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska ihmettelee EU-komission neuvonantajatiimiin kuuluvan Aura Sallan näkemyksiä Suomen EU-politiikasta.


en ainakaan esitti yksinäistä kotirouvaa, olisivat voineet tarvitse edes

Uutiset