EU-komission Juncker kiistää hoipertelun johtuneen alkoholista – kertoo syyn olleen kramppi iltasanomat 14:06 18.07

Juncker toivoi kunnioitusta.


EU-komission Juncker tapaa Trumpin ensi viikolla Washingtonissa iltasanomat 18:06 17.07

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tapaa presidentti Donald Trumpin ensi viikolla Valkoisessa talossa.


Tämä video puhuttaa: EU-pomo Junckerin horjuminen Nato-huippukokouksessa herätti huomiota – Niinistö auttoi pysymään pystyssä MTV 14:42 13.07

EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin esiintyminen Naton huippukokouksessa toissa päivänä on herättänyt hämmennystä ja kysymyksiä korkea-arvoisen EU-pomon kunnosta.


Katainen jättää politiikan – Orpo: Kunnioitan päätöstä, Stubbin kanssa keskusteltu komissaariehdokkuudesta MTV 14:53 28.06

EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen (kok.) on ilmoittanut jättävänsä politiikan nykyisen kautensa jälkeen. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kommentoi päätöstä MTV Uutisille Brysselistä.


Yle: Jyrki Katainen poistuu politiikasta – Alexander Stubb kokoomuksen komissaariehdokkaaksi? MTV 20:43 27.06

EU-komission varapuheenjohtaja ja entinen pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on kertonut Ylelle jättävänsä politiikan nykyisen puheenjohtajuuskautensa jälkeen.


Yle: Jyrki Katainen poistuu politiikasta MTV 20:43 27.06

EU-komission varapuheenjohtaja ja entinen pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on kertonut Ylelle jättävänsä politiikan nykyisen puheenjohtajuuskautensa jälkeen.


Katainen ei lähde kisaamaan EU-komission puheenjohtajuudesta – perhe meni edelle: ”Hyppään tästä junasta sivuun ja katson jotakin muuta” iltasanomat 20:41 27.06

Komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen (kok.) ei aio tavoitella jatkokautta EU-komissiossa.


Joukko EU-johtajia sunnuntaina Brysseliin avaamaan tulehtunutta maahanmuuttokysymystä iltasanomat 13:36 20.06

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on kutsunut joukon EU-johtajia sunnuntaina Brysseliin.


Kartonkipillejä ja puisia pumpulipuikkoja – monet muovituotteet voitaisiin korvata puutuotteilla MTV 22:06 29.05

Eu-komission eilinen kerrottu suunnitelma kertakäyttöisten muovituotteiden kieltämisestä ilahdutti muiden muassa metsäteollisuutta. Monet muovituotteet voitaisiin korvata puutuotteilla. Yritykset ovat jo kehittäneet esimerkiksi puupohjaisia elintarvikepakkauksia, pillejä ja pumpulipuikkoja. Niiden hinta tosin on vielä muovituotteita kalliimpi. Puulle on myös monia muita kilpailevia käyttökohteita.


Yle: EU aikoo leikata maataloustukia - Suomen luonto joutumassa kärsijäksi iltalehti 10:01 22.05

EU-komission ehdottomat maataloustukien leikkaukset osuvat selvästi enemmän ympäristötukiin kuin maatalouden saamiin suoriin tukiin, kertoo Yle. Britannian EU-eron vuoksi Euroopan komissio etsii nyt säästökohteita. Komissio on esittänyt viiden prosentin leikkausta maataloustukiin vuosina 2021-2027. mukaan maatalouden kehittämis- ja ympäristöohjelmilta aiotaan leikata enemmän kuin maatalouden suorista tuista. - Jos tällainen viiden prosentin leikkaus nimellishinnoista tehdään ja vielä niin, että leikkausten painopiste olisi maaseudun kehittämisohjelmassa jopa 15 prosentin tasoa, niin se tarkoittaisi käytännössä sitä, että meidän tulisi tinkiä merkittävästi maatalouden ympäristönsuojelu- ja ilmastotavoitteista, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila toteaa Ylelle.


MTK:n puheenjohtaja Juha Marttilalta tiukat terveiset sinisille ja Sipilälle: "EU-politiikka on kuin pärekattoa helteellä kulottaisi" MTV 11:07 19.05

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila on huolestunut Suomen EU-linjasta, kun edessä ovat vaikeat neuvottelut maataloustukien leikkauksista. EU-komission esitys leikkaisi suomalaisviljelijöiden tukia lähes 8 prosenttia, mikä tekisi noin 70 miljoonan euron aukon.


Keskustan puoluesihteeri puuttui EU:n ytimestä tulleeseen Sipilä-arvosteluun: ”Kehotan perehtymään Suomen EU-linjauksiin” uusisuomi 16:56 16.05

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska ihmettelee EU-komission neuvonantajatiimiin kuuluvan Aura Sallan näkemyksiä Suomen EU-politiikasta.


Keskustan Kärnä hermostui EU-vaikuttajan puheista – julkinen Sipilä-kritiikki oli liikaa uusisuomi 14:33 16.05

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä arvostelee EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin neuvonantajaa Aura Sallaa (kok.) poliittisesta pelistä ja harkintakyvyn pettämisestä.


Suora lähetys klo 14: Eduskunta keskustelee EU-budjetista – kasvavatko Suomen jäsenmaksut? iltasanomat 13:41 09.05

Yhteensä EU-komission ehdotus EU:n rahoituskehykseksi voisi kasvattaa suomalaisten jäsenmaksut jopa 400 euroon vuodessa.


Eurooppaministeri Terho pettyi EU:n budjettiesitykseen – "Suomen kantojen ja tavoitteiden vastainen" MTV 21:03 02.05

Eurooppaministeri Sampo Terho ilmoittaa olevansa pettynyt EU-komission antamaan rahoitusehdotukseen.


Komissio julkaisi budjettiesityksensä – edessä pitkä vääntö painotuksista MTV 19:58 02.05

EU-komission tänään julkaisema esitys kasvattaisi Euroopan unionin budjettia vuosille 2021–2027. Uusien tehtävien myötä budjetissa on myös uusia menoja muun muassa puolustustutkimukseen, rajaturvallisuuteen ja Erasmus-ohjelman laajentamiseen.


Komissio julkaisi budjettiesityksensä – edessä pitkä vääntö panotuksista MTV 19:58 02.05

EU-komission tänään julkaisema esitys kasvattaisi Euroopan unionin budjettia vuosille 2021–2027. Uusien tehtävien myötä budjetissa on myös uusia menoja muun muassa puolustustutkimukseen, rajaturvallisuuteen ja Erasmus-ohjelman laajentamiseen.


EU-asiantuntijoiden arvio: Jyrki Katainen on neljänneksi todennäköisin vaihtoehto EU-komission seuraavaksi puheenjohtajaksi - auttaisiko kotikenttäetu? iltalehti 06:02 15.04

Votewatchin yli tuhannelle EU-asiantuntijalle lähettämän kyselyn mukaan Jyrki Katainen on neljänneksi todennäköisin vaihtoehto Jean-Claude Junckerin seuraajaksi EU-komission seuraavaksi puheenjohtajaksi. Brysselin "EU-kupla" listasi komission varapuheenjohtajana nykyisin toimivan Jyrki Kataisen neljänneksi, kun Votewatch (12.4.) kysyi yli tuhannelta EU-asiantuntijalta, kuka on todennäköisin vaihtoehto EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin seuraajaksi. Ehdoton ykkösveikkaus Junckerin pestin perijäksi on taitavana Brexit-neuvottelijana tunnettu ranskalainen Michel Barnier, joka sai 37 prosentin kannatuksen.


kampanja-avustajaa katsoin ylöspäin”

Uutiset